標題: [生活] B 身材好過 G ?? [打印本頁]

作者: beyourself    時間: 2012-9-29 10:34     標題: B 身材好過 G ??

想請問如果 B ge 身材好過 G ....G 們, 好好奇...
你地mind 唔 mind 架? 講真架woo...

因為我見好多B ge 身材都...真係唔野少....
作者: 憧憧    時間: 2012-9-29 11:23

好的定義W?

如果比我瘦~線條更好看~我完全唔介意@.@

仲日日抱住佢,叫佢教下我
作者: Evangeline    時間: 2012-9-29 11:28

認同樓上wo
你話身材好, 我會諗你係味指xx大

我又唔介意ge, 反而會覺得好悅目
反而係佢會唔會mind我身材無佢咁正
作者: sloggi123    時間: 2012-9-29 11:55

XX大已經好難CARRY到B的IMAGE...啦...點紮都燈籠咁大.
作者: Evangeline    時間: 2012-9-29 12:09

其實b cup我都覺得唔細ga la,
我識一個b係b cup尾c cup頭都紮到, 著衫一樣起飛到

所以樓主一句身材好實在可圈可點
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 12:37

我意思係XX 大....haha....
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 12:38     標題: 回復 #4 sloggi123 的帖子

係呀.. 所以好好奇...
身邊d b xx 都唔細...
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 12:39     標題: 回復 #4 sloggi123 的帖子

回復 #4 sloggi123 的帖子

係呀.. 所以好好奇...
身邊d b xx 都唔細...
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 12:42     標題: 回復 #5 Evangeline 的帖子

回復 #5 Evangeline 的帖子

應同,
但係唔可能24 hours 都紮 架...

長期紮 都唔建康啦....
作者: Evangeline    時間: 2012-9-29 15:03     標題: 回復 #9 beyourself 的帖子

講真有d G一定要自己partner紮(明明人地無紮開)
有d G亦唔會mind自己partner有無紮

其實最重要都係睇你o個個點諗姐, 樓主....
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 15:46     標題: 回復 #10 Evangeline 的帖子

回復 #10 Evangeline 的帖子..

係架...

咁想問點解d G 想b 回復 紮?

係埋驚見到佢女人ge 一面??.... 定係點?
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 15:47

typing error no 回復
作者: carcar    時間: 2012-9-29 17:24

我都覺得係 好多打扮男性化既身材都好正哩
作者: hedpig    時間: 2012-9-29 18:01

我唔介意,仲可以鏈多兩野
作者: APPLE1986411    時間: 2012-9-29 18:20

我ex身材都
作者: 小馬    時間: 2012-9-29 19:03

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-9-29 17:24 發表
我都覺得係 好多打扮男性化既身材都好正哩

看來你好有心得喎
作者: beyourself    時間: 2012-9-29 19:49     標題: 回復 #15 APPLE1986411 的帖子

回復 #15 APPLE1986411 的帖子

haha... you reply very funny

does she 紮 ? haha
作者: lii    時間: 2012-9-29 23:43

哈哈 通常介意嗰個都唔係我
作者: 普通朋友    時間: 2012-10-2 00:30

QUOTE:
原帖由 hedpig 於 2012-9-29 18:01 發表
我唔介意,仲可以鏈多兩野

嘩  
作者: Evangeline    時間: 2012-10-2 00:52

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2012-9-29 15:46 發表
回復 #10 Evangeline 的帖子..

係架...

咁想問點解d G 想b 回復 紮?

係埋驚見到佢女人ge 一面??.... 定係點?

我諗有d G想要一個女仔ge男朋友lor.....
其實佢地會將B完全當男仔辦
e.g. 行街食飯睇戲plan行程出錢全部b比錢
又唔比自己個b partner有女仔d ge行為(e.g. 撒嬌)
所以外表上都唔鐘意個b partner有女性特徵吧。。。

其實我之前睇前blur f都有b呷過自己個g女友唔比佢有女性d ge行為同表現,
我個人覺得會係上面個原因@@
作者: carcar    時間: 2012-10-2 00:54

QUOTE:
原帖由 小馬 於 2012-9-29 19:03 發表

看來你好有心得喎

Heehee this kind of 心得唔要好過
作者: beyourself    時間: 2012-10-2 01:03

QUOTE:
原帖由 Evangeline 於 2012-10-2 00:52 發表

又唔比自己個b partner有女仔d ge行為(e.g. 撒嬌)
所以外表上都唔鐘意個b partner有女性 ...

AGREE ! but ...... when u want to XXX u also need to be naked ga ma ....
gam .. d G will mind ?
作者: elveee    時間: 2012-10-2 01:28

另一半身材係好過我的 雖然佢唔肯認  
好處係視覺或感官上都有唔錯既享受 XDDD
作者: 書皮    時間: 2012-10-2 02:04

通常B都紮胸ga, 唔係咩?
作者: sloggi123    時間: 2012-10-4 09:52

有無B 唔紮? 唔紮係咪=唔係B?

其實呢度既女人想俾女人渣下都好正常...紮胸會唔會對對波既發育唔係咁好...e.g. 禁扁晒, 多年都用無承拓的"bra"...40歲果陣咪好似乳牛咁fingfing下...?!

我自己就好驚...唔敢紮...因為我老竇話我阿嬤70歲時對野落到腰, 可以fing去後面...好得人驚!!
作者: 憧憧    時間: 2012-10-4 18:52

呢度既女人想俾女人渣下

我未有呢個想法
作者: siuoil    時間: 2012-10-5 01:25

我個人係認為我係鐘意一個女人唔係男人,所以我反而唔太喜歡(個人意見而已)紮胸呢回事。

係英國讀書嗰陣,同一群年輕變性人/男女同性戀/雙性戀者做實習,同佢地講開我地香港﹠台灣好多B會紮胸呢回事,有好多人都話好有趣,因為佢地曾經紮嗰個D係因為
做變性手術前,真係好憎自己個胸。我開始發現呢件真係一件好ASIAN嘅嘢,唔係話外國完全冇,不過真係比我地少好多,當然,我地對FTM呢件事嘅了解同認識都少過佢地啦。

不過,雖然個人係唔特別喜歡紮胸(我係PREFER見到BRA呢件事的),但係O係愛情前面,話之佢係乜都好都鐘意架啦,係咪?

當性別都唔係一個問題嘅時候,我覺得,高矮、AGE、胸唔胸都冇所謂了。

當然,我係冇咁同意努力將自己個PARTNER當男人睇嗰D G啦,我真心唔明,你明明係鐘意一個女人,又唔係一個男人,點解唔可以接受佢著裙,戴BRA,撒嬌呢?

作者: 索柏    時間: 2012-10-7 22:02

其實我覺得一切都在乎於每一個人散發出來的氣質
她給予我的感覺才是最重要
作者: LFN    時間: 2012-10-8 17:37

好身材有好多定義嫁wor,指咩野先a_a?
作者: jessiehan0000    時間: 2012-10-14 12:21     標題: 哈哈

唔通即係話個G嘅身材勁差
作者: 3539ws    時間: 2012-10-14 13:37

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-10-4 09:52 發表
有無B 唔紮? 唔紮係咪=唔係B?

其實呢度既女人想俾女人渣下都好正常...紮胸會唔會對對波既發育唔係咁好...e.g. 禁扁晒, 多年都用無承拓的"bra"...40歲果陣咪好似乳牛咁fingfing下...?!

我自己就 ...

如果可以落到腰, 你嬤嬤年青時身材應該都好勁下!!
作者: little    時間: 2012-10-14 19:46

QUOTE:
原帖由 Evangeline 於 2012-10-2 00:52 發表

所以外表上都唔鐘意個b partner有女性 ...

我是真心欣賞Tb 的特質,覺得美麗的Tb 比G的更美 ,有身材的Tb 很吸引 (不過,腰纖肯定好過只有大xx,xx最多是C cup 已經很完美了。),因為我看中的真是這類型的,所以不喜歡她有束胸行為。大家都是女人,接受自己的「原型」,互相分擔才是我要的。
這是我的看法,不喜可忽略,謝謝!

作者: sloggi123    時間: 2012-10-14 20:17     標題: 回復 #31 3539ws 的帖子

可能肥呢...果個年代無bra 戴ga ma.
作者: Franky    時間: 2012-10-15 16:55

其實,紮胸會呼吸唔順,所以我盡量唔紮。
而且我個胸細嘛,用唔用差唔多
作者: K.Y.    時間: 2012-10-15 17:15

紮胸我都唔會做,但我亦唔想帶O個D有鐵絲承托既BRA,
因為本身身材唔係好勁...  
我只係用SPORT OR 少女bra o個種...
但我又驚會下垂wor, 其實o個個位如果唔太大係咪冇咁易下垂架??..
作者: Lawliet    時間: 2012-10-15 17:47

無胸 ---> 想下垂都無得下

p.s. 我係G, 但係無身材, 想戴bra 都無得戴 ...
作者: naturalgirl    時間: 2012-10-15 23:02

Sport bra都唔算紥啊嘛?
我partner著sport bra其實都比正常戴bra細架啦,
佢以前有紥,但見到紮到紅哂又好辛苦咁,就叫佢唔好紥囉
宜家佢都唔再紥,因為都係覺得tb著衫有胸型係無問題,因為都係女人
作者: K.Y.    時間: 2012-10-16 09:00

QUOTE:
原帖由 naturalgirl 於 2012-10-15 23:02 發表
Sport bra都唔算紥啊嘛?
我partner著sport bra其實都比正常戴bra細架啦,
佢以前有紥,但見到紮到紅哂又好辛苦咁,就叫佢唔好紥囉
宜家佢都唔再紥,因為都係覺得tb著衫有胸型係無問 ...

但TB穿男裝的話,O個個位太明顯都好似怪怪地咁...
不過如果佢係肥肥地我又覺得冇問題WOR=="
係咪得閒按摩下佢可以冇咁易下垂架???
作者: choydandan    時間: 2012-10-16 09:51

我覺得個b有身材都幾好呀
視覺上有振奮既作用

我唔讚成成日紮胸,
不過有時有啲衫既款係要束胸先好睇
至少唔係push up著sports bra都ok.

有時晌街見啲人著男裝恤衫,
但係心口有兩團肉有啲怪
如果係女裝恤衫就無咩所謂~

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0