標題: [愛情] 舊 post: 9個月,你騙我的, 真心的, 有多少? [打印本頁]

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:47     標題: 舊 post: 9個月,你騙我的, 真心的, 有多少?

Started 3 weeks, 2 days ago by 迷失中的人
9個月,你騙我的, 真心的, 有多少? 請容許我開1個新account 去紀錄一切, 希望自己有醒過來的一天。 呢9個月, 有開心, 有甜蜜, 有難過, 有崩潰。。。。 現在我都唔知用咩去形容好。。。 我今年係b,u grad2年, 事業算是中上 是管理幾十人的阿頭。 可是, 在感情路上, 有時真係好迷惘。直至呢一刻我都唔知自己做緊咩 好想離場, 但寂寞叫我不能忍受。結果又回到她身邊。 其實從來冇諗過會同公司下屬發生咩關係 因為一直都好怕係現實生活中去追人 以前好多都係透過網上識人, 再一齊。 當然我都希望她是最後一個,以後真係唔好再同公司既同事有任何感覺。 10個月前既一次公司活動, 令我開始留意左佢, 一個直下屬。 覺得佢應該幾好玩, 個様唔差,成日笑, 做野都幾好。 但係我知佢有個拍左幾年既bf, 一直都係鍾意男, 所以都冇諗過會有咩發展 但我開始慢慢借公事係收工之後wtsapp...
作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:47

Gnotneybmai replied 3 weeks, 2 days ago
跟住呢?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:47

Seeking2012 replied 3 weeks, 2 days ago
跟住呢

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:48

enjoy_life replied 3 weeks, 2 days ago
然後???

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:48

ahaa replied 3 weeks, 2 days ago
跟住呢-_-

WhiskyOnRock replied 3 weeks, 2 days ago
跟住點?

chowlaikwan replied 3 weeks, 2 days ago
真人真事小說嗎

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:49

curiouscat replied 3 weeks, 2 days ago
it seems you cannot be a lonely boy and easily stuck into bad romance?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:49

love_panda_0724 replied 3 weeks, 2 days ago
你個post未完架可-3-?

Natalie黑B replied 3 weeks, 2 days ago
放一蚊雞跟機!

迷失中的人 replied 3 weeks, 2 days ago
未完, 唔係小說, 真人真事,不過頭先冇電,而家再打

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:50

迷失中的人 replied 3 weeks, 2 days ago
個一日, 一到收工時間我就好焦急咁走 因為我地成日都要ot, 一知有人早走就會講笑咁留住個人唔俾佢地走。 有好幾個同事玩野, 係咁一個又一個咁叫我唔好走住。 係咁問我呢様個様, 去到有個位, 我發了少少脾氣,我話我真係要走啦, 你呢d野唔係真係咁急, 聽日先問我。or你有能力解決。 咁我就去左搵個女仔。 去到見面, 其實一見都知真係唔係我杯茶。。 相反, 我收到個wtsapp, 是她, 她問我, 約左女仔食飯? 我答係。 佢話︰你今日咁早收工, 好唔習慣 我都係講笑咁同佢講係咩,掛住我啊? 之後一路食飯都有同個女仔wtsapp 什至食飯中間我都打了給她, 同佢講了些公事, 個時佢仲串我, 你唔係同人食飯咩? 後來, 我發覺真係唔岩feel 後來同個女仔好快食完飯之後我就說回家了 我都有跟她說我真係約左1個女仔出黎, 試下岩唔岩feel 不過發現真係唔得。。完全冇感覺 繼續同她...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:50

之後個日, 我地已經msn

enjoy_life replied 3 weeks, 2 days ago
Support..追看

coincidence replied 3 weeks, 2 days ago
追POST! 見你個標題, 都應該係唔方好下場咁..... 話時話咁細個就做team leader 叻仔喎

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:51

Crystalism replied 3 weeks, 2 days ago
你認真打!我認真睇!

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:51

nicolepig replied 3 weeks, 2 days ago
一蚊跟機

choisum replied 3 weeks, 2 days ago
跟機: D

chocho replied 3 weeks, 2 days ago
support,絕對明白你既處境, 好多工既工作環境都未必有les 既圈子甚至無人係les, 偶然係工作入面遇到一個岩你心水既人,你真係想日日返工失去理智… 不過奉勸一句,小心紅顏禍水

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:52

mercury replied 3 weeks, 2 days ago
$1

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:52

小琪xd replied 3 weeks, 2 days ago
見到妳個po,....令我諗起.... 九個月我真的做錯了很多..

eaxm replied 3 weeks, 2 days ago
看題目 佢利用你的感情了?

果子 replied 3 weeks, 1 day ago
之後呢?

檸檬草 replied 3 weeks, 1 day ago
睇黎我都要放低一蚊;]

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:53

apt replied 3 weeks, 1 day ago
我放低兩蚊你打快d得唔得..

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:53

auronlung replied 3 weeks, 1 day ago
$1跟機 支持你打自己既經歷,亦支持你可以重新振作!!

pui0206 replied 3 weeks, 1 day ago
希望你打完的同時,可以放下那個她。 加油!

Natalie黑B replied 3 weeks, 1 day ago
跟住呢??? (再入$1繼續跟機)

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:54

Ar肥be replied 3 weeks, 1 day ago
我又放低一蚊先,追看中...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:54

aska replied 3 weeks, 1 day ago
QUOTE: 原帖由 nicolepig 於 2012-6-18 12:39 AM 發表 一蚊跟機 我想話, 發明"一蚊跟機"呢位好正33

kaayee replied 3 weeks, 1 day ago
好過睇tvb. 追緊.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:55

迷失中的人 replied 3 weeks, 1 day ago
咁樣就叫一齊左,然後過多幾日係我生日,我地日日都ot +痴住,我知佢唔會準備左啲乜。 生日前一晚係星期五,同事同我慶祝,下午有蛋糕食,晚上去打邊爐,但好忙,佢地十一點幾去左拎位。我同佢過左十二點先落去,對,係凌晨。 個時佢只係同我講生日快樂,同錫左我一啖 打完邊爐都三點,我地有六七個人買埋酒返左公司玩。玩到早上六七點。 期間我估到佢前度打俾佢,佢只話未走,仲係公司,我聽得出他想約佢飲野,佢話唔去。 之後間中都有響,但她都無再聽他電話,但大家傾計時,佢有問大家意見,話覺得他好煩,成日因為佢ot到半夜而叫佢辭職,發脾氣。 所以頭先都無再覆佢,其實我個下有唔開心。(大家不知我們關係) 然後,玩到七點散,我問左佢,你會上黎我屋企嗎? 佢一早話會,後來又諗去唔去。 因為怕同同事分開走好尷尬。 結果都黎左。 個日沖完涼,發生了我們的第一次。 然後就訓。 訓到一兩點,我係咁聽到佢電話振,又收左…我見...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:55

迷失中的人 replied 3 weeks, 1 day ago
謝謝大家,近來工作很忙很煩惱… 不過也答應大家盡量每天也打…

QUOTE: 原帖由 eaxm 於 2012-6-18 09:45 AM 發表 看題目 佢利用你的感情了? 其實不算是利用… 大概她在我身上搵到某人不能給她的一些東西 又可能同是不甘寂寞吧

QUOTE: 原帖由 aska 於 2012-6-19 01:18 AM 發表 我想話, 發明"一蚊跟機"呢位好正33 如果是真錢你說有多好…嘿!

Gnotneybmai replied 3 weeks, 1 day ago
放底左一蚊

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:56

︴擦子膠﹏ replied 3 weeks, 1 day ago
跟機呀, 唔該。 其實樓主, 清楚地同位女來, 佢對妳有幾重要 俾時間佢去處理 佢同 「朋友」既關係同諗下我地既關係 同時, 自己又諗下, 係咪真係要開始 自己係咪承受到壓力同疑慮

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:56

Natalie黑B replied 3 weeks, 1 day ago
QUOTE: 原帖由 aska 於 2012-6-19 01:18 AM 發表 我想話, 發明"一蚊跟機"呢位好正33 指緊我?XDDD34

一少。KazaF replied 3 weeks, 1 day ago
$1!!!!!

8899 replied 3 weeks, 1 day ago
QUOTE: 原帖由 迷失中的人 於 2012-6-19 02:20 AM 發表 其實不算是利用… 大概她在我身上搵到某人不能給她的一些東西 又可能同是不甘寂寞吧 都有利用成分瓜 騎驢找馬gam 我都係過來人....放下執著 你會發現呢個世界其實好大。 add oil

ngkayanxd replied 3 weeks ago
一直在追睇._.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:57

fileee replied 3 weeks ago
依幾個月黎我發生過既野同妳差唔多...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:57

Honeyan replied 3 weeks ago

25ZM replied 3 weeks ago
好似都係雙方幻想加枯燥形成既所謂戀愛。

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:58

奧加 replied 3 weeks ago
追睇中

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:58

迷失中的人 replied 3 weeks ago
生日過後幾日, 收工同佢出街, 一直我都見到應該是他打給她吧... 有一下, 忍唔住, 我︰不如我地都係算啦 她︰點解 我︰你根本都未同佢散 她︰散左啦 我︰咁又會日日夜夜打俾你既?咁佢知唔知你而家有拖拍丫? 她︰你俾D時間我, 我同佢講 然後, 佢攬住我... 是我的第一次心軟. 又當沒事一起 過了半個月, 我約了朋友去旅行 這幾天, 我都會用SKYPE打回來跟她傾電話 但有一晚, 我一直搵唔到佢. 很難過 是女生的第六感嗎? 我覺得是她搵了他 後來得到的答案當然是她在家收不到電話. 嗯, 的確她說過她床是不太收到電話的 我回港, 中午她跟我說那晚會約爸爸食飯 我沒怎留意 出閘後, 等行李, 再因為行李有些食物手信爆開了, 我們都在清理 過了一會兒她打給我 她︰喂你係邊, 落機做乜唔打俾我 我︰落左機囉, D布甸爆左幾個, 而家清潔緊, 忙緊啊!你呢? 她︰同老豆食緊飯LOR 我︰下...

由於真係太長關係, 之後的我只會講重點, 和時間其實都有D記得唔太清楚先後. 大約就是吧. 拍左約1個月 有一個星期六, 她跟我說她去行街, 之後跟我說買了對運動鞋 有跟我說回家去, 本來約左朋友, 但都是不去了 由晚上七點幾開始, 我就搵唔到佢. WTSAPP冇ON, 電話冇聽. 都是第六感, 令我去CHECK 佢前度FB 我見到 什麼PT, FT等字眼 意思是他已經不能作FT(全職男友) 只可以作PT (兼職男友) 有天又打, 幾時有工開? 到了這個星期六既, 打了; 今晚終於有工開了 睇埋其他POST, 知道應該係去飲野. (對吧, 他FB 毫無PRIVACY) 好了, 我就知道, 佢地係約左出黎.... 我一直搵唔到佢, 到左十一點幾, 都搵唔到, 我好嬲, 好衝動 同佢講我地都係分手吧 佢都冇回我 到了十二點幾, 終於回我 但只回了2,3個WTSAPP 大約說, Y? 唔好 ...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:59

aska replied 3 weeks ago
$1 繼續跟機先~

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 21:59

helloray replied 3 weeks ago
呃你都只係愛你 呢個世界無人鐘意講大話, 講大話好攰, 如果唔係呃你錢, 咁所有野都係因為愛你, 好多人都唔明, 成日話比人呃, 咁人地咩事要呃你先,咪係想你唔好唔開心, 9好難過, 呃你果個仲辛苦

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:00

QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 01:10 AM 發表 呢個世界無人鐘意講大話, 講大話好攰, 如果唔係呃你錢, 咁所有野都係因為愛你, 好多人都唔明, 成日話比人呃, 咁人地咩事要呃你先,咪係想你唔好唔開心, 9好難過, 呃你果個仲辛苦 追看下去吧 有時真分不清是騙, 還是什麼. 不過好肯定的是 還很愛ex. 和不放棄外面的機會.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:00

Crystalism replied 3 weeks ago
這種不信任感覺千萬不要延續到下段戀情

中間的五六個月, 離不開被我篤爆的大話...和有時好心情就會哄我... 不好心情就會等我自己回去她身邊.. 因為她知道... 我是走不開的... 去到四五個月...其實... 都好奇怪.. 一到星期六/日... 我地就會斷聯絡... 不是100%.. 但都有80%吧... 我地拍左6個月之前, 其實未試過星期日出街... 次次約佢都話唔想出/想留係屋企抖/約左人等等... 有時我覺得, 點解拍拖拍成咁?我唔係要個個SUNDAY見 但係都唔洗完全IGNORE左D SUNDAY 啊嗎?? 打電話又唔聽... 全日唔見左人..... 當中既大話係咩大話呢? 可以講番1個... 跑馬拉松之日 其實我好早就知道佢地2個報左, 我覺得OK 因為係以前既事... 但之後... 我係FB 見到....她/他post了他們的運動鞋... 是一樣款的...不同色...也很新淨 嗯...當是情侶鞋嗎? 嗯...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:01

QUOTE: 原帖由 Crystalism 於 2012-6-20 01:20 AM 發表 這種不信任感覺千萬不要延續到下段戀情 真的...我也覺得很恐怖...

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:01

candypp replied 3 weeks ago
女生的直覺太準,有時都唔想自己估中,希望樓主早日釋懷

可以忘記就別再提起, 明顯係講唔出要飛你啫, 你無需想太多, 愛情最浪漫嘅係開始嘅時候, 之後所有野都不值一提, 分手唔爛尾已經算係美好回憶, 查根究底比你做柯南咩 放手啦,施主

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:02

wiko replied 3 weeks ago
看到你的故事,就好像看到自己的故事一樣。 心酸。

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:02

nicolepig replied 3 weeks ago
回覆 #50 helloray 的文章 唔好假設兩個人係埋一齊當中都有愛.....唔夠愛....也是不愛....

nicolepig replied 3 weeks ago
回覆 #30 aska 的文章 高登的偉大發明

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:03

DonDonDon replied 3 weeks ago
睇到樓主個故事... 我覺得人類真係好恐怖, 要睇清一個人為咪真係好難?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:03

snowdrop replied 3 weeks ago
我好明白你既心情... $1 跟機...

QUOTE: 原帖由 DonDonDon 於 2012-6-20 03:57 AM 發表 睇到樓主個故事... 我覺得人類真係好恐怖, 要睇清一個人為咪真係好難? 係…現在還不知到底她是想怎麼樣……

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:04

你唔會放棄出面任何機會,咁有咩值得去留戀?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:04

J__ replied 3 weeks ago
QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 01:10 AM 發表 呢個世界無人鐘意講大話, 講大話好攰, 如果唔係呃你錢, 咁所有野都係因為愛你, 好多人都唔明, 成日話比人呃, 咁人地咩事要呃你先,咪係想你唔好唔開心, 9好難過, 呃你果個仲辛苦 我完全不能認同你的說話. 如果1個人厄人係唔想人唔開心. 但佢1次又1次咁厄人. 令到對方更加唔開心. 對方都表明唔想再聽大話. 但呢個人繼續講. 我唔覺得呢種叫愛. 愛1個人係唔應該傷害對方. 當同1個傷害. 1次又1次. 呢種唔係愛. 呢個人係愛. 但佢唔係愛對方. 佢只係愛自己. 點解要厄人? 原因有好多. 係. 其中1樣叫善意既大話. - 好似同個絕症既病人講. 可能仲有希望呢. 等佢堅持落去. 等奇蹟會有出現既1日. - 佢厄人想為著數. - 根本就係佢既天性. 第2個種. 你以為佢真係真心愛你先厄你咩? 其...

fatc replied 3 weeks ago
QUOTE: 原帖由 J__ 於 2012-6-20 09:53 發表 我完全不能認同你的說話. 如果1個人厄人係唔想人唔開心. 但佢1次又1次咁厄人. 令到對方更加唔開心. 對方都表明唔想再聽大話. 但呢個人繼續講. 我唔覺得呢種叫愛. 愛1個人係唔應該傷害對方. 當同1個傷 ... 同意。 其實呃對方有個重要原因是「自私」 呃你話訓左,其實同緊第2個 咁是愛你? 其實只係想同第2個而又唔想無左你 無錯 可能有人會覺得 唔講真相出黎只係唔想傷害你 唔想你知道之後會唔開心 但好諷刺既係 當受害人知道左之後 個一種唔單是唔開心 而是痛心..

heidi1228 replied 3 weeks ago
放低1蚊...跟機中.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:05

spolaw replied 3 weeks ago
QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 01:10 AM 發表 呢個世界無人鐘意講大話, 講大話好攰, 如果唔係呃你錢, 咁所有野都係因為愛你, 好多人都唔明, 成日話比人呃, 咁人地咩事要呃你先,咪係想你唔好唔開心, 9好難過, 呃你果個仲辛苦 莫非你就係做緊呢樣野? (所謂的white lies) 好奇一問, 你是什麼星座?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:05

eggtart replied 3 weeks ago
換著是我,我會努力爭取自己愛的人,樓主我覺得你應該鼓起勇氣,何不約晒3個人出來,3口6面說清楚呢,我想個男人都知道你的存在,盡快搞清楚,要佢作出選擇,五好再比佢一腳踏兩船,自己亦不需要估估下

spolaw replied 3 weeks ago
QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 01:43 AM 發表 可以忘記就別再提起, 明顯係講唔出要飛你啫, 你無需想太多, 愛情最浪漫嘅係開始嘅時候, 之後所有野都不值一提, 分手唔爛尾已經算係美好回憶, 查根究底比你做柯南咩 放手啦,施主 如果有呢個心態, 好難有長久關係, 亦好易永遠不斷同唔同人追求最浪漫時間. 喂喂喂, helloray兄係咪家陣好身痕. 我feel到你好不滿現狀, 好痕喎. 我有無feel錯? XDDDD

wuliuqiqi replied 3 weeks ago
回覆 #59 nicolepig 的文章 1蚊跟機 以前打街機只系1蚊舖 跟機0個位通常放低1蚊響機面排隊

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:06

mymine replied 3 weeks ago
放低1蚊, 跟機~

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:06

Natalie黑B replied 3 weeks ago
QUOTE: 原帖由 wuliuqiqi 於 2012-6-20 12:36 PM 發表 1蚊跟機 以前打街機只系1蚊舖 跟機0個位通常放低1蚊響機面排隊 正是! 現家機鋪都有人放一蚊跟機 放一蚊果個就係 下一個"玩家"玩個部機 (若你自己想繼續玩,要keep住放一蚊係度,人地見到就知已有人等緊or打緊既要繼續打)

Minnie_Love replied 3 weeks ago
知道要放手就好了,唔需要再為佢難過傷心, 因為佢唔值得!

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:07

eaxm replied 3 weeks ago
分唔分手, 同你忍唔忍到 明知佢可能出面有其他人 忍到...那就一齊 唔得, 就分手 唔好到最後變成不再可以信任別人 直覺太好, 有時都...幾慘 樓主加油... 明天會更好掛....

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:07

迷失中的人 replied 2 weeks, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 09:40 AM 發表 你唔會放棄出面任何機會,咁有咩值得去留戀? 我說她不會放過任何機會… 之後會再打…

spolaw replied 2 weeks, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 DonDonDon 於 2012-6-20 03:57 AM 發表 睇到樓主個故事... 我覺得人類真係好恐怖, 要睇清一個人為咪真係好難? 唉, 其實呢種恐怖人, 真係好多. 不過好多時都有跡可尋, 又大話多多. 最驚係你篤爆佢, 佢仲惡人先告狀

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:08

wuliuqiqi replied 2 weeks, 6 days ago
回覆 #59 nicolepig 的文章 1蚊跟機 以前打街機只系1蚊舖 跟機0個位通常放低1蚊響機面排隊

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:08

March replied 2 weeks, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 DonDonDon 於 2012-6-20 03:57 AM 發表 睇到樓主個故事... 我覺得人類真係好恐怖, 要睇清一個人為咪真係好難? 當局者迷,樓主其實一早就已經知道對方講大話,拖咗幾個月係因為心軟啫。

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:09

March replied 2 weeks, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 helloray 於 2012-6-20 01:10 AM 發表 呢個世界無人鐘意講大話, 講大話好攰, 如果唔係呃你錢, 咁所有野都係因為愛你, 好多人都唔明, 成日話比人呃, 咁人地咩事要呃你先,咪係想你唔好唔開心, 9好難過, 呃你果個仲辛苦 呢個係乜道理嚟㗎?!係唔係你成日呃人都用呢個藉口?

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:09

dede_love replied 2 weeks, 6 days ago
身邊久不久都會發生類似事件..有些人就總會是如此自私..

hedpig replied 2 weeks, 6 days ago
樓主依加仲同緊佢一齊?唔辛苦咩

迷失中的人 replied 2 weeks, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 hedpig 於 2012-6-20 05:19 PM 發表 樓主依加仲同緊佢一齊?唔辛苦咩 一啖沙糖一啖屎 有時好嗲我, 有時....嗯..

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:10

auronlung replied 2 weeks, 6 days ago
拍拖係應該要互相信任 太多猜疑既話呢段感情已經變左質 同埋拍拖應該係舒服、開心既 受到咁多次既背叛都仲要咁辛苦呃自己去維繫一段感情,總有一日你會忍唔住 放手啦,無謂浪費自己既青春啦

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:11

檸檬草 replied 2 weeks, 6 days ago
容許我講句, 有時候d所謂壞男人/女人係俾人縱出黎... 妳一而再咁縱容佢傷害妳, 佢只會更變本加厲、有恃無恐

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:11

QUOTE: 原帖由 迷失中的人 於 2012-6-20 06:24 PM 發表 一啖沙糖一啖屎 有時好嗲我, 有時....嗯.. 呢D事無影響份工咩?

nicolepig replied 2 weeks, 6 days ago
回覆 #70 wuliuqiqi 的文章 我知丫.....好細個向機鋪見過......但D啊哥仔唔會出聲..只是行為...用於文字應是討論區....

QUOTE: 原帖由 檸檬草 於 2012-6-20 11:26 PM 發表 容許我講句, 有時候d所謂壞男人/女人係俾人縱出黎... 妳一而再咁縱容佢傷害妳, 佢只會更變本加厲、有恃無恐 我明,因為自己不夠堅持

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:12

QUOTE: 原帖由 March 於 2012-6-21 12:01 AM 發表 呢D事無影響份工咩? 總算沒有,我們都是有責任感的人。 她好小做錯事。

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:12

enjoy_life replied 2 weeks, 6 days ago
追看!! 太恐怖了!為什麼要說謊?她不知道會造成很大傷害嗎?唉!!人真的很自私

J__ replied 2 weeks, 6 days ago
如果我放夠2蚊跟機. 係咪會快d有得睇.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:13

beyondcover replied 2 weeks, 6 days ago
唔值得. 在浪費你自己的時間.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:13

MACIN replied 2 weeks, 6 days ago
你將你o的"查案"心機放o係一個100%愛你o既人身上仲好吧! 以你o既聰明才智, 我唔覺得你會俾佢留得你咁耐吧! -mac'z-

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:14

fatc replied 2 weeks, 5 days ago
諗諗下如果我對下屬有感情 真係好難唔比情緒影響到大家既工作

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:14

迷失中的人 replied 2 weeks, 5 days ago
QUOTE: 原帖由 fatc 於 2012-6-21 05:51 PM 發表 諗諗下如果我對下屬有感情 真係好難唔比情緒影響到大家既工作 因為D野都仲係要做..

迷失中的人 replied 2 weeks, 5 days ago
QUOTE: 原帖由 J__ 於 2012-6-21 09:59 AM 發表 如果我放夠2蚊跟機. 係咪會快d有得睇. 呢2日冇咩心機打 佢近日同1個人fb msg得幾密...

QUOTE: 原帖由 MACIN 於 2012-6-21 01:18 PM 發表 你將你o的"查案"心機放o係一個100%愛你o既人身上仲好吧! 以你o既聰明才智, 我唔覺得你會俾佢留得你咁耐吧! -mac'z- 唉... 我都係第1次咁樣 可能因為日日見... 好易又好快唔捨得...

coincidence replied 2 weeks, 5 days ago
QUOTE: 原帖由 迷失中的人 於 2012-6-21 09:31 PM 發表 呢2日冇咩心機打 佢近日同1個人fb msg得幾密... 有新對象係比較無時間再講番D舊事

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:15

小熊子 replied 2 weeks, 5 days ago
睇咗幾日, 都明白樓主嘅心情, 因為工作上日日見住,所以會有好多嘢影響到你嘅心態, 感情嘅嘢係好難講,易放難收 見你打得呢篇嘢想紀錄,其實你自己都應該知道點樣做,可能你係放唔低. 樓主你應該先靜心思考一下你同佢,究竟係一種乜嘢關係! 或者直截了當問清楚,總好過拖拖拉拉令到自己心神不定. 長時間落去對你,唔係一件好事.

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:15

auronlung replied 2 weeks, 5 days ago
QUOTE: 原帖由 迷失中的人 於 2012-6-21 09:31 PM 發表 唉... 我都係第1次咁樣 可能因為日日見... 好易又好快唔捨得... 我都好明白日日見係比較難捨難離 分左手除非轉工o者,如果唔係又會朝見晚見.. 不過對唔住都要講句,呢個女仔愛唔過

cheuk_ replied 2 weeks, 5 days ago
一口氣睇完你的post,愛上哩種女仔就好似跌入黑洞咁 可能佢係真心愛你,但同時佢又可以愛其他人 去到哩個地部,樓主只會越來越神經質,還是快點止蝕吧

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:16

wlk replied 2 weeks, 5 days ago
樓主既情況同我好似 時間點都差不多.. 唔同既係,我係由初初既正室,變左第三者 我都變到好似你咁,成日check佢,check到自己都就快痴線 但就係分唔到手.........

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:16

Elki replied 2 weeks, 5 days ago
嘩.睇完你段野...憶起我小朋友拍拖時代既時候都曾經遇過呢D人 好彩我鬆人鬆得快 o個時個g同我講話佢單身...但事後我先知佢有個拍緊2年拖既b 而且同樓主一樣.條女成日玩失蹤之後多多藉口.但你又會想選擇去信佢.因為你中意佢ma 仲有佢會覺得tum你係其次.佢Happy 時.你搵佢只會嫌你阻頭阻勢.到HAPPY 完嚕咪先搵下你囉.反正佢覺得佢講咩你都會信.覺得最後會TUM得返你.所以佢一D都唔急 就算你真係真係走左.佢仲有大把人貨係手...係.佢會留你.但佢只係唔想少左個錫佢既人 之後我覺得愈黎愈唔對路既時候.都係盡早離場好d!!!!! 呢D人真係好恐怖架!!! 講大話講到呃埋佢自己...講到勁真咁.又點到你唔信. 但最重要係.當你明知是假的.你仲選擇去信佢/信佢會改...但其實你只係俾更加多既機會去同你講更多既大話 其實呢個世界就係有呢D "大話妹" 上晒身既人 佢唔會為左任何人去改...

MACIN replied 2 weeks, 5 days ago
回覆 #95 迷失中的人 的文章 你問下自己係唔甘心定真係咁愛佢吧! "因為日日見...好易又好快唔捨得", 呢o的excuse o黎o架姐! -mac'z-

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:17

spolaw replied 2 weeks, 4 days ago
QUOTE: 原帖由 Elki 於 2012-6-22 01:23 AM 發表 嘩.睇完你段野...憶起我小朋友拍拖時代既時候都曾經遇過呢D人 好彩我鬆人鬆得快 o個時個g同我講話佢單身...但事後我先知佢有個拍緊2年拖既b 而且同樓主一樣.條女成日玩失蹤之後多多藉口.但你又會想選擇去信佢 ... agree

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:17

auronlung replied 2 weeks, 4 days ago
QUOTE: 原帖由 Elki 於 2012-6-22 01:23 AM 發表 嘩.睇完你段野...憶起我小朋友拍拖時代既時候都曾經遇過呢D人 好彩我鬆人鬆得快 o個時個g同我講話佢單身...但事後我先知佢有個拍緊2年拖既b 而且同樓主一樣.條女成日玩失蹤之後多多藉口.但你又會想選擇去信佢 ... +1 始終都係有經驗既人比較有說服力

impassecc replied 2 weeks, 4 days ago
清醒d r 朋友!!

awdxz1 replied 2 weeks, 4 days ago
回覆 #101 Elki 的文章 佢唔會為左任何人去改 (唔好天真以為自己可以改變佢.因為有D人天生就係中意講大話.愛撒謊可能係性格/病態既一種) 而且佢本人唔會覺得自己係咁有問題 totally agree

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:18

SUTI1314 replied 2 weeks, 4 days ago
大家有開心過咪夠囉,事實你真係要追求個結果?你係,人地都未必係啦

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:18

chanb replied 2 weeks, 4 days ago
你自己都識講因為自己寂寞先搞成噤LA,怪得曬人mei。又無人唔俾你走。

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:19

elephant replied 2 weeks, 3 days ago
我也討厭謊言... 說謊也請說得高明點... 有時真的假得覺得難以想像... 說謊的女人可否不要當人是白痴... 要搞三角關係... 最高手的方法是

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:19

fivzent replied 2 weeks, 3 days ago
放低$1跟機 睇完你既打既野覺得你同我而家既經歷好似,自己個女朋友又係好鍾意厄人,除左自己之外,身邊仲有其他人,不論男女。我同你分別就係你同佢一對夜對,而我同佢就異地戀啦。自己明知,都想離開佢,但做唔到。明知佢只會講大話泥敷衍你,但仲繼續同佢一齊。所以同自己講一搵到個岩既就好走,如果唔係大家都好攰。一個繼續講大話,另一個就想盡辦法check佢,無謂啦。

girlandgirl replied 2 weeks, 3 days ago
劈腿的女人=要就好很煩... (好似你那時嘅狀況咁) 就算幾唔捨得都好都係快快離場啦~ 返工你都夠晒有壓力... 收工後仲要為依啲事咁大壓力-0- 呢個世上嘅女子死晒啦咩??? 呢個世上仲係單身嘅好女子的確係所剩無幾... 但都唔係見到依啲極品都照單全收... 咁搞法好易人都顛。 [ 本帖最後由 girlandgirl 於 2012-6-24 01:29 AM 編輯 ]

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:20

sky_bear replied 2 weeks, 3 days ago
一口氣看完 沒有了信任、誠信,這還是愛情嗎??????!!!!!!! 沒有什麼事情是不能的,若果你堅決了一些事宜 清醒吧! 希望你能找到值得你愛的人!加油!

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:20

CKY` replied 2 weeks, 2 days ago
一次又一次撕破對方信任的人就丟掉吧 別讓她令你只會在愛情中猜疑 (:

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:21

pug replied 2 weeks, 1 day ago
回覆 一口氣睇晒,直覺好恐怖,唉人都顛,哇你直情好似上咗忍,個女人好多精力.好多時间,好多愛都唔滿足..........

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:21

lanlui replied 2 weeks, 1 day ago
嗯,我也覺得那個女不值得愛 雖然我也試過用她那種方法和其他人嘗試 但我不會同時一腳搭兩船 除非....我很愛的那個人很衰.....令我不被愛, 但又同時離不開 我唔排除會背著她找個鍚我的人慰藉, 但不會同那個人有太親密行為 因為對我黎講, 唔可能有性冇愛 到發展到果個程度, 相信我也離得開那個不好的她了. [ 本帖最後由 lanlui 於 2012-6-25 08:17 PM 編輯 ]

hallow9 replied 1 week, 5 days ago
下集下集, 跟住呢? 而家分咗手未?

迷失中的人 replied 1 week, 5 days ago
多謝大家既提點…近日真係好忙好累都無咩心機打… 我們沒有分手…仲係叫做一齊梗…佢都仲有黎我到訓… 但我知佢都有同其他男仔傾fb.. 不過唔知有無曖昧… 可能我真係太寂寞…返工以後…真係每晚都想有人陪…

作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-11 22:22

yykey replied 1 week, 5 days ago
回覆 #117 迷失中的人 的文章 樓主,搞到咁既局面, 你自己都要負返一半既責任, 如果唔係你既縱容, 佢就唔會變本加厲, 苦苦堅持,經已沒意思!

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0