標題: [女友_G] 讓那 彩虹長橋無限伸展 找partner [打印本頁]

作者: YUKG    時間: 2012-10-6 20:16     標題: 讓那 彩虹長橋無限伸展 找partner

讓那 恐龍成群行過枱面 衣櫃入面藏著花園
心儀男孩長駐於身邊
夢要變真也沒那樣遠 生命從未如樂園
也可靠我創造浮現

我知道努力提升好自己條件 就會襯得起未來的妳❤..
我相信會有一個 會好好愛錫我 因為我值得妳這樣做

6.3.2013

-----------------------------
Only seek for someone who is ready.

YOU MUST BE:
1.      27+ T
2.      Office ppl
3.      Positive or Mature or Aggressive

4.      Parents love u
-----------------------------
1) G
2) Single
3) 25
4) aqaurius
5) 喜好:
    listen to other ppl, interested to know different world,
    violin plus dancing beginner, book reader as well (sometime, 中意d有意義小語)
6) 性格:
    indoor person, quiet but "chili"
7) Expectation

Optional:
1) 身高體重 163cm ,.i'm thin
2) 飲酒、吸煙與否 both not
3) 聯絡方式 WTSAPP/LINE

唔係咁叻介紹自己..幾隨和ge其實,,雖然有時cool左d ,.因為唔想比人恰ma
情緒起伏或者很大...生活離不開自由..好似好隨機but開心就好=]
同我傾計要有sense= =..我唔想溝通唔到lor
welcome G做朋友
btw依家覺得咩條件咩要求原來都唔係..愛情裡只有愛/唔愛
以前會講好多自己的目標 一齊努力之類,,支持etc 希望對方睇得起自己
明示暗示將來一齊ge生活, 我會變得愈來愈好 咩都睇long term
只係想對方唔會放下自己, 我配得上佢
一直只想有人疼 原來沒有或者我有能力付出?

唔想再比自己太多框框, 或者我應該放開了
..講多了? let chat 期待您的出現

作者: YUKG    時間: 2012-10-9 20:23

I only looking for someone put heart on a new meet
:)sooo sorry for didn't reply all of u (orz)

作者: low_b2002    時間: 2012-10-26 08:00

Hi May I know you ?   My whatapps 97933492
作者: Dani    時間: 2012-10-28 23:47

HALO~ WANNA BE FD WITH U^^
LINE ME! MY ID: lod512
作者: Sunniew    時間: 2012-10-29 13:21

My feelings tell me that we are so alike.wanna be fds?my line:Sunniew
作者: Vampire_Bar    時間: 2012-10-29 14:36

Hi..wanna be a fd with u..

pls add me..

whatsapp :  9648 2358
作者: 小琳    時間: 2012-11-1 00:54

i am not b,
but be frd ah^^
作者: mouse    時間: 2012-11-2 01:15

我whatsapp 62062839
有意結識妳;)
作者: YUKG    時間: 2012-12-15 17:00

曾經就好似被困鳥籠的人 直到..第一次感覺到自己存在
我知道只要積極面對會再有機會遇到妳
相信妳有能力令我放心 不會覺得有其他人可以照顧到我
從來緣起緣滅好平常 錯過的還是要錯過 只以為自己天生已沒感覺
回頭感謝GENTLE的人還是有的

原來風雪可以使我堅壯使我堅強..
很掛念那種希望的感覺 欣賞妳欣賞我
相信飛來的幸福只存在於親情
很想停止只有羨慕的生活 喜歡將不快樂的過去變成正能量
信者得愛 因為我有的是和妳的將來

我知道有共嗚的只是朋友 看到我需要的才是妳
一直等待令我有感覺的人 ~換妳信心
Only seek for someone is ready, anyone is Christian or born in gospel PLS let me know.

YOU MUST BE:
1.      27+
2.      Office ppl
3.      Positive or Mature or Aggressive

我帶著勇氣站出來 讓妳看見了我 對的人請把我帶走

作者: 十二    時間: 2012-12-15 17:31

好奇問多句, Post左兩個月, 仲搵緊?
作者: PO186    時間: 2012-12-15 20:47

一切從朋友開始....做個朋友, 好嗎?
作者: start    時間: 2012-12-16 14:06     標題: 回復 #1 YUKG 的帖子

hi may I have your contact? I think we can have a chat. I am a mature and office person.
作者: kitman    時間: 2012-12-18 09:14

我27~~
可以做朋友嗎?~~
作者: YUKG    時間: 2013-1-18 23:34

還 願 意 相 信 有一個 會在我身上花時間..自小父母外出工作 不在自己身邊的您 存在嗎?

作者: longlong    時間: 2013-1-21 01:27

已pm,lets be fd~
作者: amon    時間: 2013-1-21 06:28

我都係初初學拉小提琴, 好奇樓主點解同我一樣都係長大成人之後先學
作者: YUKG    時間: 2013-1-21 23:54

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-1-21 06:28 發表
我都係初初學拉小提琴, 好奇樓主點解同我一樣都係長大成人之後先學

因為自細冇人栽培 識得去學想學嘅野, 依家要為自己作主。
因為音樂令我平靜, 治療 舒緩情緒。
知道有跟自己相似的人, 肯定了一直的努力做得對:)

作者: amon    時間: 2013-1-22 02:48

QUOTE:
原帖由 YUKG 於 2013-1-21 23:54 發表

因為自細冇人栽培 識得去學想學嘅野, 依家要為自己作主。
因為音樂令我平靜, 治療 舒緩情緒。
知道有跟自己相似的人, 肯定了一直的努力做得對:)

我係失戀之後先去學小提琴, 的確係有好強既治療能力 :]
作者: YUKG    時間: 2013-1-22 23:00

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-1-22 02:48 發表

我係失戀之後先去學小提琴, 的確係有好強既治療能力 :]

明白咁大個先學一樣樂器係好大挑戰 要好大動力,呢個係主因?
作者: amon    時間: 2013-1-23 01:07

QUOTE:
原帖由 YUKG 於 2013-1-22 23:00 發表

明白咁大個先學一樣樂器係好大挑戰 要好大動力,呢個係主因?

我初初學小提琴唔係為左治療失戀的, 依個係我學緊既時候先發現既好處.
我小時候係有學音樂的, 不過係木管樂器, 而當時既我比較鐘意木管樂, 唔太識欣賞string;
但係唔知點解, 係我人生入面, 我成日都會遇到拉提琴既女孩.
係我十七歲o果陣, 我愛上左一個好朋友, 佢係拉大提琴的,
佢個人平日傻o下傻o下, 但係當佢拉大提琴o果陣, 佢實在好型
我有時會去睇佢教d師妹琴, 打理學校個string orchestra,
而亦都因為佢, 我開始欣賞string.
到我之前個ex, 佢一直都好想學小提琴, 但係一直都無機會;
到我地分左手之後三個月, 我無意中見到有個令我好想買佢返屋企既小提琴, 於是我就買左返屋企了.
學小提琴係我紀念依段感情既方式, 同時亦讓我了解一下點解我過去遇到既女孩會對提琴如此著迷.
作者: YUKG    時間: 2013-1-26 00:19

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-1-23 01:07 發表

我初初學小提琴唔係為左治療失戀的, 依個係我學緊既時候先發現既好處.
我小時候係有學音樂的, 不過係木管樂器, 而當時既我比較鐘意木管樂, 唔太識欣賞string;
但係唔知點解, 係我人生入面, 我成日都會遇到拉 ...

String係有種優雅吧?
獨特既聲音感覺可以無限放濶自己既世界
..
其實好難單一形容啦, 可以係對某d事/夢想有份寄托
而去透過拉果個action去抒發 (好theory? )

anyway你中意既係佢地氣質吧? 我想喜歡音樂的人內心一定豐富
你為左紀念依段感情去學或者有咁必要 當然一來你有尋求既need
更重要既係*去學著放下

(我也在別處借用別人分享的事*)
作者: amon    時間: 2013-1-26 06:16

古典既string的確係優雅, 電子既string又可以做到好多唔同既效果,
string係唔同方面既可能性好大, 依一方面亦都幾吸引我的.

yaya, 初初學小提琴都可以講係有份寄托,
透過小提琴, 我覺得我好似同段感情仲有個connection.
不過依種感覺隨著時間消失,
可能因為慢慢放低左段感情,
又或許係因為我發現佢同我之間既感情其實唔需要用一個琴, 甚至任何野去代表.

對, 學習放下係好重要的, 係人生既課題之一.
我估我對依段感情已經放低左~9成,
不過有時我都會諗返起依段感情,
因為我係依段感情入面發現左好多自己既野, 佢就好似一面鏡子咁,
到宜家分左手一年幾有多, 鏡子入面仍然照出寶藏.

每個人內心都有一大堆故事,
有d人會用音樂去講故事,
有人會用畫畫, 有人會用戲劇.
唔理一個人用咩方法表達, 只要當佢講緊心入面既故事, 都會有味道.
作者: sap    時間: 2013-1-26 10:33     標題: 回復 #22 amon 的帖子

同意
作者: YUKG    時間: 2013-1-26 19:35

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-1-26 06:16 發表
古典既string的確係優雅, 電子既string又可以做到好多唔同既效果,
string係唔同方面既可能性好大, 依一方面亦都幾吸引我的.

yaya, 初初學小提琴都可以講係有份寄托,
透過小提琴, 我覺得我好似同段感情仲有 ...

的確 每一面鏡子都對自己很珍貴
很大程度上令自己不斷提升/豐盛, 認識自己更多亦互相修補左不足
...=人生的課上不完
每一個即使係朋友都帶著一點信息 反映著自己是怎樣的人

最近愛上了五月天, 送你: 我從不怕愛錯 就怕沒愛過
作者: YUKG    時間: 2013-2-17 13:36

唔會覺得冇人追好慘囉^^
對我寫的沒有感覺 請 不好過來8掛
我是個特別敏感又麻煩的人,會經常以為是自己問題
不想有太多情緒.....

作者: kkwing    時間: 2013-2-19 09:11

HI Aquarius TOO, be fd.

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0