標題: [生活] 你理想中的未來生活 [打印本頁]

作者: mocha12    時間: 2012-10-14 12:35     標題: 你理想中的未來生活

大家有無諗過你理想ge未來生活係點?
我就想找到一個她, 有一個家, 一齊享受生活, 養狗, 閒時去旅行, 希望有機會搞一盤小生意, 最好係同LGBT有關ge生意
作者: wleey2500    時間: 2012-10-14 12:49

我最想既係可以留在舞台 :')
作者: 25ZM    時間: 2012-10-14 13:54

最希望有一個屬於兩個人既家又或者搬出香港.
作者: time    時間: 2012-10-14 14:05

(我就想找到一個她, 有一個家, 一齊享受生活, 養狗, 閒時去旅行)找到現在的LOVER後我做到了LI D我的理想生活.旦最大問題系吾知CAN LAST FOR HOW LONG.LI世都吾想再換人.不過吾到我想吾想.SIGH.擁有dream life後,來的是the fear of lossing it.
作者: elveee    時間: 2012-10-14 14:26

想有一個自己的家 夜晚可以攬住訓 朝早起身一開眼就見到對方 之後一齊食早餐出門口返工 放工返黎食完飯一齊做家務睇電視 想要個種we are living together既感覺
作者: Kaci    時間: 2012-10-14 14:49

QUOTE:
原帖由 elveee 於 2012-10-14 14:26 發表
想有一個自己的家 夜晚可以攬住訓 朝早起身一開眼就見到對方 之後一齊食早餐出門口返工 放工返黎食完飯一齊做家務睇電視 想要個種we are living together既感覺

Same as my dream ! I luv it!
作者: gatsuxlokb    時間: 2012-10-14 15:28

想跟另一半一齊番香港建立屬於我地兩個geh家 with 兩頭狗跟一隻猫
作者: seamus    時間: 2012-10-14 16:33

my only ''ambition'' - 養狗

作者: LFN    時間: 2012-10-14 17:15

我做到你地dream live
同另一半起身食早餐返工個d
但真係last得唔耐,所以都無咩理想
好lost已經
作者: anita    時間: 2012-10-14 18:33

兩口子平平凡凡過每一天, 早餐唔一定要一齊食, 但晚飯最好能一起 (番Shift就難d )
努力搵完錢番屋企 ,可以係安樂窩攬住一齊訓,  每晚GDNIGHT KISS絕不可小
如果擭得批准, 希望可養一隻狗仔(大小都可以)
星期六日, 兩個人係屋企左滕右滕做埋手頭上工作, 閒時幫你倒杯水..( )
出街周圍行下.商場..博物館..圖書館..去下CAMP呀..放下狗牙....
....................................禁樣loop法, 好似有D悶

可能有人覺得經得起風浪的情侶先長久
我認為懂得享受平凡先係致勝之道
作者: ???    時間: 2012-10-14 19:14

有個自己的家,有穩定的工作,養幾隻貓,種花,宅在家要不就去沒甚麼人的地方。

我依加已經過緊一半咁既生活
作者: espresso    時間: 2012-10-14 20:46

想四處流浪, 感受別國文化, 能到月球參觀一下就死而無憾~ (DAYDREAM MODE)
作者: Ivy    時間: 2012-10-14 22:01

希望將來有一個屬於自己的地方, 不用再擔心因為加租/收樓而要煩搬屋的問題

兩口子和我的貓貓狗狗一起生活
一年去1-2次旅行 有足夠金錢應付生活
對我來說已經足夠
平平淡淡最好 因為我懂得知足
作者: K.Y.    時間: 2012-10-15 16:23

都係想同另一半有一個屬於自己既家,養狗狗...
唔使好有$$,只要夠$$基本生活同得閒去旅行,TRAVEL AROUND THE WORLD!!~

攬住一齊訓好似好多人都想~ 我都希望係咁!
作者: sloggi123    時間: 2012-10-15 16:45

我淨係唔希望我住既地方染紅咋 ....
作者: acep001    時間: 2012-10-15 19:45

開咖啡館/茶居, 有一個她/他, 養一隻豬, 養一隻狗, 可以平靜的和他/她看天和海, 看人生百態...
作者: difficult4    時間: 2012-10-15 20:04

我想同我深愛而佢又深愛我ge 人一齊住, 有好多相處時間, 但係又有自己時間, 養隻貓, 有一份我真係有passion ge job. 閒時可以去下旅行
作者: nicolepig    時間: 2012-10-15 23:53

有自已的家....可以去下耕田....去下旅行...我中意小村落小街小行又有歷史古積的地方....
中意天然環境.....想去國家黃石公園行幾日......好多幻想
作者: Jen    時間: 2012-10-17 19:53

和另一半有自己的家 不需要很大  和她買送整野食  有空可以去旅行
有家人支持  有令自己滿足的工作  身體健康  
作者: gut    時間: 2012-10-20 01:33

想過財務自由..思想自由的生活..最重要是有另一半在身旁..心靈上滿足已經好足夠
作者: 小熊子    時間: 2012-10-20 01:45

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-10-15 16:45 發表
我淨係唔希望我住既地方染紅咋 ....

有一個她,有一個家,閒時去旅行,
有一個安穩嘅生活已經實現咗.

就係樓上講嘅染紅問題,所以而家要更加努力,
希望可以搬去第個地方,繼續我嘅生活.
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-10-20 02:49

想要一個刺激d既生活
作者: choisum    時間: 2012-10-20 03:08

很想到一個新的地方, 跟我的她,
有一個家, 一份喜歡的工作,
看似平凡, 但要實現..還有很遠..很遠..

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0