標題: [愛情] 就是喜歡TB [打印本頁]

作者: choydandan    時間: 2012-10-15 09:35     標題: 就是喜歡TB

有好多人唔明點解TBG要同TB一齊
要同個似男人既就不如同個真男人一齊
又覺得TBG揾TB只係水泡,遲早都會同男人結婚生仔。

但係其實有無女仔好似我咁哩
硬係對TB先有想親近既感覺
只有TB先會catch my eyes
作者: mcmy    時間: 2012-10-15 09:55

雖然我係一個b
但見到靚仔tb都會望多兩眼...哈哈
作者: Lawliet    時間: 2012-10-15 10:10

If there is really a need for differentiation, I would say myself is bisexual.
However, so far I have only dated girls and I found TBs are most attractive.
And I think comparing men and TBs is like comparing apple to orange ...
作者: Ivy    時間: 2012-10-15 10:13

我啊!!!

讀男女校的,但一直沒跟男生正式拍拖。
我的第一個情人就是b, 之後一直也是b
雖然,在分手的時候,朋友家人也叫我找個男生
而我自己也想過去找
但最後也是忠於自己感覺 還是想要跟b在一起
作者: little    時間: 2012-10-15 13:44

可能我看中的那個人應該是Tb啦! 她在我心中最美的就是了,她若留長髮,不束胸 ----應該會更吸引,我每次偷偷遠望她 ---- 只對她有徨恐心動的感覺。可惜自知都是無緣

作者: YUKG    時間: 2012-10-15 14:49

就是因為不是男的
卻有男性化的外形
作者: K.Y.    時間: 2012-10-15 14:58

如果唔係BI,我諗TBG揀TB既其中一個原因係佢地外表夠硬淨...
重點就係,唔揀男人既原因就係本身對男性身體有種抗拒感...

BTW, 我係TB... 唔係自己讚自己,
但我真係覺得TB有男仔既隨和性格,又有女仔既溫柔特質,先至係最吸引人既地方
作者: wleey2500    時間: 2012-10-15 15:25

同意樓上
意B既性格+女仔既溫柔 ^^

作者: Franky    時間: 2012-10-15 16:02

我係b,但係都係只係鐘意tb
b就係有一種獨特嘅吸引力
作者: choydandan    時間: 2012-10-15 17:16     標題: 回復 #4 Ivy 的帖子

Ivy, 我都係男女校出身,
中二果時無啦啦對個女仔有feel,
對於一直受異性戀教育既我
當時完全接受唔到自己點解會咁。
後尾都有諗去同男仔拍拖
不過一直都覺得唔岩feel, 所以都無開始過

好似Franky話齋,TB真係有一種獨特既吸引力~

PS: K.Y., 我屋企果個TB唔太隨和,哈哈... 呢樣就真係唔一定係~ =p
作者: K.Y.    時間: 2012-10-15 17:24     標題: 回復 #10 choydandan 的帖子

TB真係有一種獨特既吸引力呢個係真既~

哈,YOU AR RIGHT, 唔一定係隨和,咁你O個個又有咩男仔性格??~
正同WLEEY2500講「鍾意B既性格+女仔既溫柔(特質) 」。
作者: Ivy    時間: 2012-10-15 18:21

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-15 17:16 發表
Ivy, 我都係男女校出身,
中二果時無啦啦對個女仔有feel,
對於一直受異性戀教育既我
當時完全接受唔到自己點解會咁。
後尾都有諗去同男仔拍拖
不過一直都覺得唔岩feel, 所以都無開始過

好似Franky話齋 ...

我讀中學時有喜歡過男生 但都從沒開始過
我也不知道為甚麼竟然對b有感覺了
可能是因為我對男生沒好感
亦有點抗拒男生的思想及身體吧
作者: 25ZM    時間: 2012-10-15 19:35

等我off topic講下自己意見.
第一, 我對tb無特別喜好, 但暫時都未有一個b令我吸引.
第二, 可能自己性格比較倔強, 同tb喺埋一齊就會火星撞地球. 但係同p/g又做唔到b咁,咩都頂硬上.
第三, 可能自己偏好長頭髮既女仔, 如果有b佢喺長頭髮咁就另計. 不過相信極少.
作者: BLACK    時間: 2012-10-15 20:54

我係B, 同樣男女校出身,所以一直唔識所謂B look 
我唔束胸,唔著男裝,唔介意長髮(以前試過,依家短髮)
我本身性格上就有一截好男人的地方,從心而發望落就係似男仔。但又有女仔的溫柔細心軟弱,而且肯去了解女仔。
我估呢個性別上的流動性就係TB吸引人的地方,而唔係單單一個疑似男性的外型,所以同男人係兩樣野。
作者: espresso    時間: 2012-10-15 21:08

QUOTE:
原帖由 mcmy 於 2012-10-15 09:55 發表
雖然我係b
但見到靚仔b都會望多兩眼...

X2 特別見到D斯斯文文又高又白淨既B會忍唔住望=p
作者: cheuk    時間: 2012-10-15 21:29

QUOTE:
原帖由 espresso 於 2012-10-15 21:08 發表

X2 特別見到D斯斯文文又高又白淨既B會忍唔住望=p

我鍾意睇“靚女b”,即係唔似男人,女性輪廓,著中性女裝
青靚白淨,整整齊齊果種,覺得咁既女仔份外charming
作者: espresso    時間: 2012-10-15 22:08

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-15 21:29 發表

嘩呢種直情就係極吸引! 短髮爽朗型真係好SMART好CHARM<3
作者: sloggi123    時間: 2012-10-15 23:09

QUOTE:
原帖由 espresso 於 2012-10-15 22:08 發表

嘩呢種直情就係極吸引! 短髮爽朗型真係好SMART好CHARM<3

咁但係唔係人人都carry 到ge model 咩~
作者: nicolepig    時間: 2012-10-15 23:36

岑靈兒  

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-10-15 23:09 發表

咁但係唔係人人都carry 到ge model 咩~

作者: little    時間: 2012-10-15 23:59

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-15 21:29 發表

我看中的「她」就是這類型,是靚女b  (其實見人見智),青靚白淨,衣著十分男性化 ( 男人size 格仔衫,腰部纖幼,男人西褲,繫上男裝皮帶,黑皮鞋,胸部收藏去也,滿頭銀絲,衣著真是十分樸素。 ),年長的b可能習慣這樣打扮,以hard b 表現,但仍蓋不住她女性的硬朗與柔美的氣息。 她的倩影永留在心坎內。

作者: rip32    時間: 2012-10-16 02:22

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-10-15 23:36 發表
岑靈兒  

佢仲要把聲好聽!!!
作者: choydandan    時間: 2012-10-16 07:42

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-15 17:24 發表
TB真係有一種獨特既吸引力呢個係真既~

哈,YOU AR RIGHT, 唔一定係隨和,咁你O個個又有咩男仔性格??~
正同WLEEY2500講「鍾意B既性格+女仔既溫柔(特質) 」。

K.Y.,我果個唔係十分男人性格,
太過男人格真係唔係幾受到,
試過有啲連摸都唔俾摸
作者: K.Y.    時間: 2012-10-16 08:57

QUOTE:

見到呢種b 我會好羨慕佢地~~
著中性女裝+女性輪廓, 短髲加上B既性格~
作者: choydandan    時間: 2012-10-16 09:12

TB型look 配粉頸係超sexy!
作者: choydandan    時間: 2012-10-16 09:19

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-10-15 23:36 發表
岑靈兒  

話時話,其實岑寧兒係咪自己人架哩?
作者: kixd    時間: 2012-10-16 20:22

佢係定唔係,我都對佢好有幻想,哈哈哈

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-16 09:19 發表

話時話,其實岑寧兒係咪自己人架哩?

作者: cheuk    時間: 2012-10-16 20:36

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-16 08:57 發表

見到呢種b 我會好羨慕佢地~~
著中性女裝+女性輪廓, 短髲加上B既性格~

我識得個咁既帥氣靚女,之前一直懷疑佢係les,因為佢比普通女仔爽朗
我係b都覺得佢好掂,應該可以秒殺b/g/p,但可惜佢係直
作者: K.Y.    時間: 2012-10-16 23:08

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-16 20:36 發表

我識得個咁既帥氣靚女,之前一直懷疑佢係les,因為佢比普通女仔爽朗
我係b都覺得佢好掂,應該可以秒殺b/g/p,但可惜佢係直

咁真係幾可惜....
咁其實係帥氣tb ,定靓女tb 會吸引人多啲??
作者: cheuk    時間: 2012-10-16 23:38

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-16 23:08 發表

咁真係幾可惜....
咁其實係帥氣tb ,定靓女tb 會吸引人多啲??

我覺得似b般帥氣,但只係比較男仔頭既短髮靚女好吸引,哩種人應該多數係直/p吧
或者相反地,儀容打扮斯文整齊,不失女性化一面既b都幾吸引
話時話,樓主明明講緊喜歡tb,我地班b就叉隻腳埋黎講b眼中既理想b
作者: homers    時間: 2012-10-17 00:00

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-16 23:38 發表

我覺得似b般帥氣,但只係比較男仔頭既短髮靚女好吸引,哩種人應該多數係直/p吧
話時話,樓主明明講緊喜歡tb,我地班b就叉隻腳埋黎講b眼中既理想b

我一路睇都一路忍唔著笑
雖然我係B 但係我都好中意D打扮外形好中性,但其實個樣好眉清目秀既女仔
不管係B/P/G OR 直女;$
如果係街到見到我都忍唔著會癲左
作者: wleey2500    時間: 2012-10-17 04:53

咦我又想講>v<
話說我之前識左個B, 我第一眼望落去就俾佢攝住左 *v*
真係...好型! 好型! 好型!
但同時好細心, 好溫柔, 好幽默, 好勁
Pro look 同平時look都一樣咁殺食

不過一切只係幻想哈哈哈
因為佢太勁同咪佢好似已有partner同咪佢同我既世界相差太遠同咪...(下省無限自卑)
點解話佢勁呢
因為佢係《兩個剩女一個墟》既導演 *v*
(唔敢post相 ><)
作者: coincidence2    時間: 2012-10-17 09:30

B們你地係出於欣賞同埋學習心態, 定真係對另一正B有戀愛感覺先 XDDDD又係咪因為對方唔係鐵T(至少唔係MAN過你)所以你地先有好感?

作者: 姐姐    時間: 2012-10-17 09:58

QUOTE:

呀...講緊我老婆呀...*0*
作者: K.Y.    時間: 2012-10-17 10:15

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-16 23:38 發表

哈哈,冇錯我地已經離晒題~ 一講到靚B 就興起~...

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-10-17 09:30 發表
B們你地係出於欣賞同埋學習心態, 定真係對另一正B有戀愛感覺先 XDDDD又係咪因為對方唔係鐵T(至少唔係MAN過你)所以你地先有好感?

我對o個d靚+帥氣B一定係出於欣賞心~ 唔係戀愛感覺呀....
會好羨慕佢地有咁美的輪廓~~皮膚又好~!!! 好想好似佢地咁~~!!
不過講真,要靚同帥氣多數都係PURE黎架...
如果我自己揀對像就會偏向番長髲既女仔,PURE OR G 冇所謂...
作者: cheuk    時間: 2012-10-17 23:14

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-10-17 09:30 發表

對“靚b”係出於欣賞同羡慕既心態,唔會有戀愛感覺喇
可能我潔癖,就好似唔想靠近男人咁,好怕d麻甩佬feel既b
我覺得b型得黎保持點女性特質,唔好刻意扮男仔係最自然
哩個亦都係我自己既路線,不過我唔夠眉目清秀
作者: K.Y.    時間: 2012-10-18 11:23

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-17 23:14 發表

對“靚b”係出於欣賞同羡慕既心態,唔會有戀愛感覺喇
可能我潔癖,就好似唔想靠近男人咁,好怕d麻甩佬feel既b
我覺得b型得黎保持點女性特質,唔好刻意扮男仔係最自然
哩個亦都係我自己既路線,不過我唔 ...

我都覺得係咁!... 最怕D麻甩佬...
不過而家都好似少左麻甩佬feel既b~
話時話唔知係咪人老左就會想打扮番女仔少少
不過做左咁多年男仔LOOK既TB,雖然而家都冇咁MAN LOOK,
但都想請教下點轉型~
作者: coincidence2    時間: 2012-10-18 13:22

我覺得同風氣有關, 家陣唔興太MAN的B XDDDDDD
作者: cheuk    時間: 2012-10-18 22:45

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-18 11:23 發表

我都覺得係咁!... 最怕D麻甩佬...
不過而家都好似少左麻甩佬feel既b~
話時話唔知係咪人老左就會想打扮番女仔少少
不過做左咁多年男仔LOOK既TB,雖然而家都冇咁MAN LOOK,
但都想請教下點轉型~

b本身係女仔,好多粗爌寬鬆既男裝都未必適合
而且隨著男裝開始中性化,好多b既打扮都斯文左

我都係慢慢咁摸索,先調整到最適合自己既造型
為左儀容既整潔,而家我都會修眉,去唇毛,塗少少粉底先出街
著衫鍾意著修身既斯文款,而且為左“一物兩用”,多數都係買smart casual/formal
偏向買女裝,但因為我大隻,唔會著返工既衫都可能會買修身既男裝

其實你多數係點打扮? 我諗b唔需要刻意“扮男仔”或“扮女仔”
最緊要揾到適合自己既造型,你著得自然,人地又睇得你舒服
作者: K.Y.    時間: 2012-10-19 09:11     標題: 回復 #38 cheuk 的帖子

回復 #38 cheuk 的帖子

去唇毛?? 即係咀唇既毛???哈,咁得意既~
我冇化妝架,因為真係唔識....
我自己本身打扮都係b look... 返工都係多數穿casual既男裝裇衫...
同你一樣我都偏向買修身斯文款既.. 我只係想進一步再lady 少少姐...

其實我近年都轉左型,頭髮都冇咁短架喇(雖然仲係短髲),
但我每次穿上女裝,總覺得自己似一個易服既男生多過中性女生...
可能真係「爭」左化妝同個髲型呢 2 part 啦...

作者: choydandan    時間: 2012-10-19 13:33     標題: 回復 #29 cheuk 的帖子

哈哈...離題唔緊要
其實我都想大家唔好咁灰,
成日覺得G最終都會走,
會抵唔住社會價值觀而去結婚生仔

作者: Franky    時間: 2012-10-19 15:30

會化妝?!
我諗我會頂唔順自己,但係我其實都要修眉,
我條眉太粗太近,搞到我成日都好似唔開心甘~
作者: Ivy    時間: 2012-10-19 15:46

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-19 13:33 發表
哈哈...離題唔緊要
其實我都想大家唔好咁灰,
成日覺得G最終都會走,
會抵唔住社會價值觀而去結婚生仔

我都好灰架
我明明無男性朋友,無咩男同事
但每次我另一半都對我無信心
成日話覺得我係會結婚生仔 (我母性強)
但最後變心果個唔係我囉
作者: coincidence2    時間: 2012-10-19 16:50

QUOTE:
原帖由 Ivy 於 2012-10-19 15:46 發表

我都好灰架
我明明無男性朋友,無咩男同事
但每次我另一半都對我無信心
成日話覺得我係會結婚生仔 (我母性強)
但最後變心果個唔係我囉

係咁架喇....自己唔要人時咪唔出聲囉, 你試下唔要佢, 佢就周圍講到社會的錯
唔排除唔少B被G飛是因為個G要搵男人, 但同時亦天天發生緊B風流成性一拖二或變心
不過人就係喜歡放大悲傷
聽過有一對BG, 個G受咗好大好大壓力, 忍痛分手. 個B只FOCUS係自己被人飛, 當咗G是仇人
我好明白B們難受, 不過亦唔想大家太自怨自艾或自卑自大. 其實唔需要比較B同男人, 亦唔駛成日賣花讚花香, 呢D其實都係無信心的表現. 我地既然唔係男人, 亦唔係"一般女人", 係獨立的東西, 就好難去同唔同生物比較. 男又好女又好, 都有好同唔好. B都有唔少係唔善解人意, 唔溫柔, 甚至唔明女人想什麼的
喜歡B其實無需要解釋的. 外人如果唔明, 就同有人唔欣賞畢卡索一樣, 係好主觀的
作者: 小熊子    時間: 2012-10-19 17:26

QUOTE:
原帖由 wleey2500 於 2012-10-17 04:53 發表
咦我又想講>v<
話說我之前識左個B, 我第一眼望落去就俾佢攝住左 *v*
真係...好型! 好型! 好型!
但同時好細心, 好溫柔, 好幽默, 好勁
Pro look 同平時look都一樣咁殺食

不過 ...

兩個盛女一個墟導演?
劇終嘅時候介紹導演果時我都有睇到佢,
印象中佢好似著版仔褲,都幾型!
你有佢張相,po上嚟比大家欣賞下吖!
作者: cheuk    時間: 2012-10-19 22:25

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-19 09:11 發表
回復 #38 cheuk 的帖子

去唇毛?? 即係咀唇既毛???哈,咁得意既~
我冇化妝洵偺u係唔識....
我自己本身打扮都係b look... 返工都係多數穿casual既男裝裇衫...
同你一樣我都偏向買修身斯文款既. ...

唇毛即係唇上既毛,如果多的話會好似男人生鬚咁
唔知點解我特別唔鍾意毛,見到都會脫左佢
粉底只係輕輕搽上塊面就得,會令個人睇落去精神d
再advance既我都唔識,亦都唔需要

既然你著慣男裝,點解會突然想lady少少
Casual既男裝我覺得ok,但formal既男裝真係同女裝好唔同
返工衫我一定係著女裝,不過其實都係恤衫/suit/西褲
如果要我著裙或好女性化既衫,我都會覺得好唔自在
作者: K.Y.    時間: 2012-10-20 10:16     標題: 回復 #45 cheuk 的帖子

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-19 22:25 發表

唇毛即係唇上既毛,如果多的話會好似男人生鬚咁
唔知點解我特別唔鍾意毛,見到都會脫左佢
粉底只係輕輕搽上塊面就得,會令個人睇落去精神d
再advance既我都唔識,亦都唔需要

既然你著慣男裝,點解會突 ...

哦...原來如此,我稱o個d為「汗毛」

我都冇少少架,但我怕愈「蚊」愈粗,所以冇理佢...
點解突然想lady 少少,可能因為好難買到男裝,個心有D灰,
都係轉下LOOK好D啦,仲有...唔想再俾人叫哥哥....
作者: cheuk    時間: 2012-10-20 13:55

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-20 10:16 發表

哦...原來如此,我稱o個d為「汗毛」

我都冇少少架,但我怕愈「蚊」愈粗,所以冇理佢...
點解突然想lady 少少,可能因為好難買到男裝,個心有D灰,
都係轉下LOOK好D啦,仲有...唔想再俾人叫哥 ...

係呀係呀,即係汗毛,我如果唔拔左佢會好似生鬚咁
如果剃就會粗,但拔係唔會架,當然一開始會有d痛
你意思係好難買到女裝定男裝?
好耐以前我都試過俾人認錯係男仔,其實都幾尷尬
不過自從出黎做野中性返d之後,大家一睇都知我係女仔
作者: Matthaus    時間: 2012-10-20 14:52

我係b
係街睇到靚人都會望兩眼(不論男女)
我覺得好正常xD
作者: whywhyy    時間: 2012-10-20 19:59

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-15 09:35 發表
有好多人唔明點解TBG要同TB一齊
要同個似男人既就不如同個真男人一齊
又覺得TBG揾TB只係水泡,遲早都會同男人結婚生仔。

但係其實有無女仔好似我咁哩
硬係對TB先有想親近既感覺
只有TB先會catch m ...

樓主所提及的一句 "要同個似男人既就不如同個真男人一齊",曾有人咁同我講過。

不過,我覺得TB同男人根本唔同,正如樓上有人說 "TB有男仔既隨和性格,又有女仔既溫柔特質"。

至於TBG係咪遲早搵個男人結婚生仔,呢個因人而異... 但我覺得G對男人無興趣,咁又點會同男人結婚生仔呢?對一世個喎... 而家又唔係以前父母迫婚的年代,而且而家好多人有無仔女都唔緊要架啦。

其實我同樓主好相似....我係自從十幾歲開始,會覺得B係比男仔更易吸引到我和覺得有feel,我諗其他G都應該係咁啦,所以我不認為G會搵B做水抱,反而我會覺得直女搵B做水抱的機會大D。
作者: K.Y.    時間: 2012-10-21 13:14

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-20 13:55 發表

係呀係呀,即係汗毛,我如果唔拔左佢會好似生鬚咁
如果剃就會粗,但拔係唔會架,當然一開始會有d痛
你意思係好難買到女裝定男裝?
好耐以前我都試過俾人認錯係男仔,其實都幾尷尬
不過自從出黎做野中性返 ...

哈,我係指好難買到男裝係因為多數都太大件... 因為我煩,一定要fit size,
男裝要xs先岩我~
女裝唔係難買,只係我唔鍾意咁窄身je... (尤其係個膊頭位...)
而且著左會似易服的男生...所以o係我角度女裝都係算難買的...

我就係想著返中性少少lor,女裝既中性look,
起碼可以俾人知我係女生但我唔係好女生既女生~!!

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0