標題: [其他] BLUR F 重開,新舊人報導~~~ [打印本頁]

作者: 小子木    時間: 2012-10-25 20:29     標題: BLUR F 重開,新舊人報導~~~

我係舊人
其實之前當我上BLUR F個時見到話要暫停個心唔知點解
因為本身自己玩BLUR F已經玩左好多年
感覺就好似大家庭咁
不過依家有板主的幫忙.........
謝謝你們令我地有返個家
同時希望大家可以一齊令到呢到變返好似以前的BLURF咁
依家雖然人數唔多,但相信日後人數會不停的增加
等BLUR返黎見到
佢都會感到溫暖~~~

作者: 小熊子    時間: 2012-10-25 22:05

唔算好舊,都係呢三幾年先上嚟。
之前冇咗blur ,都有D失落,
而家多得一班有心人幫忙,
令到大家又有個地方吹下,
真係要好好珍惜。
作者: J__    時間: 2012-10-25 22:18

係咪由舊BLUR-F玩開叫舊人? 我係舊人.
作者: ltcheung    時間: 2012-10-25 22:19

差吾多整個高中時代都有blur f 的陪伴…
作者: 25ZM    時間: 2012-10-25 23:57

09年開始到而家.
作者: cybercoffee    時間: 2012-10-26 00:02

我估我好耐, 好多年啦, 應該都有5年
作者: monnyhk    時間: 2012-10-26 08:23

小子木,好耐無見過e個名
妳哋好,我係舊blur嘅傻夢
06年開始係度,記得個陣我仲係個中學生,不經不覺6年喇,見到舊blur無左,心入面有好多不捨,雖然新blur開左,但從前個d熟悉嘅名字不多了
作者: K.Y.    時間: 2012-10-26 08:57

我好似10年先開始.總言之係近年既事啦....
不過都算舊人gua...?!
作者: wleey2500    時間: 2012-10-26 09:02

舊人 (2009年) 哈哈
好懷念以前的BlurF所以嘗試recreate我最鍾意gor個post...
作者: 姐姐    時間: 2012-10-26 09:46

玩了十年的舊人~
作者: nothin    時間: 2012-10-26 10:35

舊人
作者: sloggi123    時間: 2012-10-26 10:35

舊...3年前reg a/c, 不過而家比較多出聲 :p
作者: jellyyot    時間: 2012-10-26 20:25

點為之舊?
我係有舊blur-f既a/c,但今年先JOIN既
作者: 小子木    時間: 2012-10-26 20:52

咁多位...無論係舊定新都好...希望大家好好珍惜呢到...
同時都希望可以令呢到好似之前BLURF咁...咁活躍~~~
因為呢個係我地的大家庭~~~
作者: 3539ws    時間: 2012-10-26 21:00     標題: 回復 #1 小子木 的帖子

2003-2004找到blur f, 從來都唔多出聲, 之後有幾年都無來過blur f, 2010年再次斷斷續續咁上blur f 齋睇post, 跟住某天發現個forum無咗, 都幾失落 , 好彩依加又再重現
作者: Spio    時間: 2012-10-26 23:01

我都係03年左右係yahoo search到blur f
一直都少發言齋睇post
到依家都差唔多10年了。
作者: 小子木    時間: 2012-10-27 23:12     標題: 回復 #7 monnyhk 的帖子

感動
估唔到有人會記得呢個名
作者: Gigi    時間: 2012-10-29 18:17

唔識分自己係新定舊
係睇post少覆post o個D
亦唔記得係咪用呢個username
鍾意將自己D字set紫色
後尾因為太多小朋友引起爭吵事件所以唔喜歡上了
記得當時好鍾意o係音樂播放列選鄭中基o既我代你哭嚟聽
作者: U10mE    時間: 2012-10-29 19:20

02,03年左右搵到Blur-F
後來畢業之後就少左上..斷斷續續...一路做CD-ROM
記得04年情人節有出來玩過QUICK MATCH..雖然最後個活動唔係好成功
不過最後大家一齊食下飯吹下水都幾開心
作者: carcar    時間: 2012-10-31 01:42

QUOTE:
原帖由 Gigi 於 2012-10-29 18:17 發表
唔識分自己係新定舊
係睇post少覆post o個D
亦唔記得係咪用呢個username
鍾意將自己D字set紫色
後尾因為太多小朋友引起爭吵事件所以唔喜歡上了
記得當時好鍾意o係音樂播放列選鄭中基o既我代你哭嚟聽

音樂播放列
呀,如果有都幾好噃
作者: 撒爾達    時間: 2012-11-2 13:39

我只係舊 Blur-F 做隱形人若一年
當時舊forum 正值發言被插的時期, 所以只看不太留言

後來整個Blur 突然消失, 雖然我年資淺但也有失落
頓時失去了與一眾自己人聚腳之地..
正當時間慢慢幫忙修補不捨之情時, 就驚聞有一班有心人令Blur-F 重新

再次多謝各幕後姊妹令大家又可再聚首一堂
作者: 印度人    時間: 2012-11-2 19:11     標題: 舊人報到

由初時睇到BLUR-F話唔再RUN個網站, 心真係沉一沉. 但又好理解佢既感受,
佢好努力為大家建立一個平台去交流, 互相分享生活. 但有班人又不停鬧交,
再加上RUN一個網站都唔係容易既事, 我非常明白佢果種力不從心既感覺.
好在多得有心人將BLUR-F重開, 希望大家都可以好好地愛護呢個環境.
有時見番好多熟悉既名字, 個心真係會有一種溫暖既感覺~~~
作者: sloggi123    時間: 2012-11-2 20:22

講得很好~~~讚!

QUOTE:
原帖由 印度人 於 2012-11-2 19:11 發表
由初時睇到BLUR-F話唔再RUN個網站, 心真係沉一沉. 但又好理解佢既感受,
佢好努力為大家建立一個平台去交流, 互相分享生活. 但有班人又不停鬧交,
再加上RUN一個網站都唔係容易既事, 我非常明白佢果種力不從心 ...

作者: spolaw    時間: 2012-11-4 15:30

舊到不能再舊的中女一名
作者: cobalt    時間: 2012-11-7 00:49

之前有幾次blur-f 因為hosting 問題所以下網了。不過沒想到真的會有say goodbye 的一天。也算是舊人,雖然一直也沒有特別活躍,但也很感激多年來blur 和其它版主的無私奉獻,讓睡不著的晚上或者讀書時無聊的時候,可以有個地方歇一歇。

雖然論壇算是從新出發了,但很多東西,物是人非。

也有點後悔當時沒把一些topics 和短消息儲存下來。雖然很多東西回不去了,但那些都是確確實實的回憶。
作者: gillian510    時間: 2012-12-13 02:55

舊人報到~~
2007年已經加入左blur-f,
到09-10年開始多左做CD-rom...
後尾直情當呢度係自己的"信仰" XDD
因為好多姊妹講既野都可以好inspire我,
尤其教識我面處而家段relationship既態度。

哈哈,不過同大家分享番...
而家既我的確同以往喺度好唔同,
就係... 我已經拍緊拖了... 算是stable吧。

p.s. 有無老鬼記得我?
作者: JanCheung    時間: 2012-12-18 18:36

舊人,
黎到哩度轉左名
好希望哩度可以一直run落去
作者: nast    時間: 2012-12-29 21:26

舊人, 05 年開始在blur-f遊盪
我想我當cd-rom 差不多到10' 才第一次開post XD

舊的burf給了過我很多回憶呢, 雖然blur最後close了舊forum
但在那裡經歷過的種種我都會一直記著

新forum給我的感覺挺好的, 希望能夠繼續努力!
也希望大家都能在這裡和諧共處 (:
作者: 大傻瓜    時間: 2013-1-2 00:19

舊人,轉了名字
07年加入blur f
曾經為左想做五星會員,終日尋迷大話骰
作者: Green-Tea    時間: 2013-1-2 02:02

我係新人
好開心啱啱知道自己係LES (五個月前),
跟住就搵到呢個forum,
lucky~
作者: iamckhei    時間: 2013-1-4 20:52

old member^^
作者: LemonTea    時間: 2013-1-9 11:35

舊人,07年開始上,不過甚少講野
作者: beloved    時間: 2013-1-10 12:07

哈~
難得見到有熟口熟面既 LOGIN 名~
真係要大大聲 HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ~~))

我仲未得閒 SET 番張相做 profile~~><
大家近來好嗎?

作者: chris1234    時間: 2013-1-13 18:14

我09年開始玩....
相對,原來都唔係舊人.....XD
作者: brockman    時間: 2013-1-16 12:32

我也是BLUR-F的舊人,如果不是朋友告知,
也不知道BLUR-F重開了。很感謝各位在背後努力付出的有心人,
香港LES圈子現在已很少聚腳的地方,
希望呢度愈來愈熱鬧,凝聚到香港的姊妹。
作者: iamckhei    時間: 2013-1-22 17:04

beloved依個名真係好經典
作者: Suet    時間: 2013-1-23 20:41

舊人
玩左5年啦
好開心又重開
作者: beloved    時間: 2013-2-5 15:59     標題: 回復 #36 iamckhei 的帖子

哈~~ ^^
作者: chanwk    時間: 2013-2-6 02:59

我02定03開acc…
差不多十年……
Blurf 陪伴了我整個中學大學生涯
作者: 藍調    時間: 2013-2-12 00:15

新人 繼續關注
作者: wayneee    時間: 2013-2-16 00:03

潛水舊人
中學到依家出黎做野。
作者: 郭小狼    時間: 2013-2-16 01:43

舊人...陪著我上大學

好想回到快把blur-f按成主頁的時光
作者: raeho    時間: 2013-2-16 02:05

我地努力中架la,不過非常缺乏IT 技術人員...
作者: 馨兒    時間: 2013-2-16 16:57

我系舊人...起碼只少玩左4年啦..我系紫妹呀,,,,,,,,,,, ..有無人認得我呢xd
作者: Feel    時間: 2013-2-22 01:00

舊人! 差不多有十年,但從無發表同見網友的隱形人! 嘻 好開心有人繼續blur-f! thanks!

作者: homers    時間: 2013-3-3 02:19

舊人xd中3上blur-f到而家嚕
由當初大家成日話既十幾歲未定性向既小朋友到又家今年都20歲lu~
都差不多...6年lu xd
但一路都冇乜開過聲
作者: meat    時間: 2013-3-6 02:43

我 零七年十月二十六 註冊
輕度活躍LOL
最記得的人一定係真光女兒haha有無人明?
作者: finger_yau    時間: 2013-3-6 16:42

08年到而加了~
個時係一上網就開左blur-f先
作者: yankit    時間: 2013-3-13 02:08

無論新舊也好, 大家都係一樣啦
我真係好多謝Blur F 咖,因為有佐Blur F, 我先可以認識倒佢, 又相隔2個小時半既飛行時間,衣架邊成相隔1個小時既船
由long D變成long T (long term)
Aniway, 感激Blur F so much
作者: GreenTea    時間: 2013-4-20 16:50

Hi~~~
讀書年代成日上黎
而家畢左業好耐lu
作者: PureHeart    時間: 2013-4-22 18:15

舊人!! 06年joined~~

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0