標題: [其他] 關於自己的性取向 [打印本頁]

作者: 小子木    時間: 2012-10-28 21:43     標題: 關於自己的性取向

唔知大家係幾時知名自己係LES呢?

而我係響小學的時候對一個女同學特別唔同
但係由於個時唔知咩係LES所以都冇諗咁多
之後去到中學知道咩係LES的時候
就更加清楚知道自己原來係中意女仔

同埋唔知咁多位姐妹能夠分享下
當你地知道自己係LES的時候有咩感覺嗎
因為我曾經聽過一D姐妹講過"冇可能,我點會係中意女仔,一定係錯覺""我有同男仔拍拖我又點會係LES?"
佢地後來都唔敢認自己係中意女仔
但係過多一段時間佢地就有女朋友,因為佢地知道一直咁呃自己係好痛苦

而我自己一開始知道時有D驚 ,好驚人地的眼光
因為個時的人未好似依家咁開始接受
另外都驚冇朋友

不過依家冇咁諗LU
因為同性戀也是愛,我們沒有罪,條路係自己,而唔係為人地的眼光而行的
作者: J__    時間: 2012-10-28 22:38

廿歲左右. 先知原來女仔可以同女仔拍拖. 呢種叫LES.
可能我個人鍾意做咩就做咩. 無話驚鍾意左女仔點算.
就係咁喇.
作者: 3539ws    時間: 2012-10-28 22:53

小學4 年班時已覺like 女仔, 但無諗呢d叫les......
中學有喜歡過女仔, 由於都喜歡得幾明顯, 讀的是男女校根本無可能, 而且比人口頭歧視下咁lor 不過都好輕微, 但個feel 都唔係咁好........
作者: difficult4    時間: 2012-10-29 03:24

中三左右, 鍾意咗個師姐
作者: sloggi123    時間: 2012-10-29 11:13

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2012-10-28 22:38 發表
廿歲左右. 先知原來女仔可以同女仔拍拖. 呢種叫LES.
可能我個人鍾意做咩就做咩. 無話驚鍾意左女仔點算.
就係咁喇.

嘩你係咪住O係香港架...
作者: 小子木    時間: 2012-10-29 11:43

我之前都試過
第一次同女仔拍拖
個時響MTR到拖手
點知俾人歧視
後來我EX接受唔到就分左手
個種感覺其實真係好差

QUOTE:
原帖由 3539ws 於 2012-10-28 22:53 發表
小學4 年班時已覺like 女仔, 但無諗呢d叫les......
中學有喜歡過女仔, 由於都喜歡得幾明顯, 讀的是男女校根本無可能, 而且比人口頭歧視下咁lor 不過都好輕微, 但個feel 都唔係咁好........

作者: 撒爾達    時間: 2012-10-29 13:31

初中開始對不同的男女性都有過超友誼的好感, 比例均等
中學畢業後一直只與男性拍拖, 其間有對女性心動但沒行動過
直至前年才遇上現任的她 = )

我都快三十了~
作者: kkyy    時間: 2012-10-29 13:32

中三知道咩係les後 就鍾意女仔
作者: Zephyr    時間: 2012-10-29 14:40

小學讀男女校,四年級對班上某個女同學有感覺(連"好感"都未知係乜)
但當時沒有直和攣的概念,也從來唔覺得鍾意女仔有咩問題
因為鍾意照顧果個女仔既感覺
所以常常有意無意地份外照顧佢,幫佢解決困難

一次個女仔漏M,我即刻除左自己件冷外套俾佢遮住,堂都唔上帶佢去洗手間
佢叫我入廁格陪佢,背住佢企,但果下我勁想轉身....
先發現原來自己鍾意左佢
之後好安然咁接受左自己係Les, 一直到現

作者: 3539ws    時間: 2012-10-29 16:01

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 11:43 發表
我之前都試過
第一次同女仔拍拖
個時響MTR到拖手
點知俾人歧視
個種感覺其實真係好差

"cute" 手應該d人會無咁留意, 拖手會覺眼d, 如果係tb+g 就更外眼
作者: yeahpanda    時間: 2012-10-29 17:11

從來冇對過男仔有愛情上的好感 反而稱兄道弟多
直到小學知有LES呢個CONCEPT就知自己係一份子
作者: Gigi    時間: 2012-10-29 18:40

一直冇特別諗
細個時亦會鍾意什麼打籃球好叻o個D人
知道可以同女仔一齊呢回事o個陣
咁啱識咗好友(係氣質好獨特o既人)
就開始留意女仔囉
亦因為行得太埋被迫分開不同班別(當全人類原班升上一級時)

對於感情認為只要鍾意就ok
不要因為"鍾意開女仔,好似鐘意男仔唔係幾好"而迫自己唔鍾意
只係真係冇咩感覺+越長大更認識了解自己
所以就一直到現在了
作者: 小子木    時間: 2012-10-29 19:43

我都有朋友試過
之前有個朋友係結婚後先發覺自己係中意女仔
所以個時佢都唔知點好
但最後佢選擇左放棄佢的丈夫...

QUOTE:
原帖由 撒爾達 於 2012-10-29 13:31 發表
初中開始對不同的男女性都有過超友誼的好感, 比例均等
中學畢業後一直只與男性拍拖, 其間有對女性心動但沒行動過
直至前年才遇上現任的她 = )

我都快三十了~

作者: 小子木    時間: 2012-10-29 19:50

見到你個句..勁想轉身...

我小學個時都試過一樣野,因為同一個女仔勁好,佢仲叫我陪佢睇3仔(佢屋企人的)
因為個時唔知呢D野..咁就陪佢睇...點知佢突然摸我,但係又冇話唔鐘意的感覺
之後我地做咩都會一起
每日一定要傾電話仲要拎住個電話訓
又送佢返屋企
但係個時只會覺得係因為特別好的朋友

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-10-29 14:40 發表
小學讀男女校,四年級對班上某個女同學有感覺(連"好感"都未知係乜)
但當時沒有直和攣的概念,也從來唔覺得鍾意女仔有咩問題
因為鍾意照顧果個女仔既感覺
所以常常有意無意地份外照顧佢,幫佢解決困 ...

作者: 小子木    時間: 2012-10-29 19:54

我記得我小學得2個男同學的朋友仔
不過當自己知道係LES時
反而冇咩男的朋友仔
唔係咁想接觸佢地

QUOTE:
原帖由 yeahpanda 於 2012-10-29 17:11 發表
從來冇對過男仔有愛情上的好感 反而稱兄道弟多
直到小學知有LES呢個CONCEPT就知自己係一份子

作者: 小子木    時間: 2012-10-29 19:57

個時個種感覺真係好難受
俾人望住之後又要俾人話
仲有係咁講話"GAY X "呢D
好似我地有罪咁

QUOTE:
原帖由 3539ws 於 2012-10-29 16:01 發表

"cute" 手應該d人會無咁留意, 拖手會覺眼d, 如果係tb+g 就更外眼

作者: 小子木    時間: 2012-10-29 19:59

講得岩
如果迫自己做D唔想做的野
對自己好辛苦
憑自己的感覺就岩

QUOTE:
原帖由 Gigi 於 2012-10-29 18:40 發表
一直冇特別諗
細個時亦會鍾意什麼打籃球好叻o個D人
知道可以同女仔一齊呢回事o個陣
咁啱識咗好友(係氣質好獨特o既人)
就開始留意女仔囉
亦因為行得太埋被迫分開不同班別(當全人類原班升上一 ...

作者: hoc    時間: 2012-10-29 21:28

我一直都無為意自己係les...
雖然小學鐘意過幾個Miss,但一直以為自己係祟拜,就無考究。
之後一共有過十幾個男朋友,
但最終都因為"爭d野"但我又講唔出係乜而同佢地分手...
最後識左個女仔,唔知點解好自然就一齊左。
到我回想返曾經,先知道自己係les。
對於曾經的男朋友,佢地只係係buddy唔係lover...
作者: 小子木    時間: 2012-10-29 22:04

十幾個男朋友
我中學個時都有中2過MISS
不過後黎佢結婚了

QUOTE:
原帖由 hoc 於 2012-10-29 21:28 發表
我一直都無為意自己係les...
雖然小學鐘意過幾個Miss,但一直以為自己係祟拜,就無考究。
之後一共有過十幾個男朋友,
但最終都因為"爭d野"但我又講唔出係乜而同佢地分手...
最後識左個女仔,唔知 ...

作者: hoc    時間: 2012-10-29 22:09

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 10:04 PM 發表
十幾個男朋友
我中學個時都有中2過MISS
不過後黎佢結婚了  

有幾勁啊...? 有時諗返起人地都好慘ga...無啦啦失戀
作者: 小子木    時間: 2012-10-29 22:17

十幾多算多了對我黎講
我試過2個..不過全部都係唔駛1個月就分左
1個佢好小朋友最後佢話太細個唔想拍拖
第2個就係佢話我係LES...但係佢接受到,但當佢講完..我發覺係我接受唔到佢 quote]原帖由 hoc 於 2012-10-29 22:09 發表

有幾勁啊...? 有時諗返起人地都好慘ga...無啦啦失戀 [/quote]
作者: hoc    時間: 2012-10-29 23:47

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 10:17 PM 發表
十幾多算多了對我黎講
我試過2個..不過全部都係唔駛1個月就分左
1個佢好小朋友最後佢話太細個唔想拍拖
第2個就係佢話我係LES...但係佢接受到,但當佢講完..我發覺係我接受唔到佢 quote]原帖由 hoc 於 201 ...

我都唔想...
我以為我愛佢地ga...
作者: Zephyr    時間: 2012-10-29 23:57

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 19:50 發表
見到你個句..勁想轉身...

我小學個時都試過一樣野,因為同一個女仔勁好,佢仲叫我陪佢睇3仔(佢屋企人的)
因為個時唔知呢D野..咁就陪佢睇...點知佢突然摸我,但係又冇話唔鐘意的感覺
之後我 ...

其實唔知點解,我好輕易好直接就接受左自己係鍾意女仔
甚至用“接受”呢個詞都唔太正確
鍾意女仔對我來說是根本的理所當然
而我一直也解不開這個謎....(雖然唔太需要解)
我一直好慶幸自己身邊認識既人,個個都對我好好

小學同學:
我同男女都咁熟(大家都知小學最鍾意男女分黨),偏偏我係”男女通殺“
畢業時成為左男仔黨頭目(?!)的紀念冊內唯一獲邀請寫既女生 (我懷疑佢根本冇當我係女)
長大後同佢地come out,當時失戀,一個二個仲介紹女仔我識

中學同學:
讀女校,女友是同級同學,所以全個form都知我地既事,甚至老師都知
明明係Christian  School但偏偏又冇訓示我地,又冇通知家長,學校社工仲做埋我地Couple conselor.....-_-

大學同學:
根本唔需要come out,大家都心照我係les,仲識左好幾個可以交心既les frd

工作:
我做果行工作能力最緊要,而且本身呢行都大把人係攣,見慣不怪,多我一個唔多
又係大家心照
因此比較熟我既同事/工作伙伴都知道我係les,亦完全接受

諗返轉頭,我對自己鍾意女仔覺得理所當然
難得我身邊大部份人亦接受
甚至我走在街上都未試過俾人歧視,
就算我拖住女友我都沒有被敵視過
只係試過一次喺巴士上俾另一間學校既女同學大聲叫“死TB!”  
(當然係當佢地冇到)

所以我真係覺得自己好好好好好彩
現在只剩下家人.....

作者: anita    時間: 2012-10-30 00:10

K3 對個短髮女同學有好感...
小學...就唔知點解, 好中意照顧人地FEEL, 同中意玩槍, 好有沖動剪短頭髮
小六好驚自己會係LES, 選中學, 都讀間男女校..
最後...中一, 二..就一短短頭髮到依家...
作者: vitamin    時間: 2012-10-30 01:09

中學鍾意過男仔,人地當我兄弟
大學對女仔有好感但仲摸索緊係友情定愛情

由中學開始知道同性戀呢回事,
我都覺得好自然,
甚至幻想過我係les會點,答案係完全接受到。

但其實仲未肯定自己係咪鍾意女仔
作者: whywhyy    時間: 2012-10-30 02:55

我中學時已開始鍾意女仔,佢係我的同班同學... 而中學時開始我會覺得B係比男仔更易吸引到我。
作者: 小子木    時間: 2012-10-30 07:48

哈哈其實你係愛我

QUOTE:
原帖由 hoc 於 2012-10-29 23:47 發表

我都唔想...
我以為我愛佢地ga...

作者: 小子木    時間: 2012-10-30 07:52

你就好啦
我身邊的朋友都係基督徒
我已經有同佢地講左
但係佢地冇話支持
佢地有時都會同我講男同女的野
而屋企人...已經十幾年了
依家爸爸好似開始接受呢個事實
但媽媽同家姐係一定唔會接受
所以...都仲係唔知點..

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-10-29 23:57 發表

其實唔知點解,我好輕易好直接就接受左自己係鍾意女仔
甚至用“接受”呢個詞都唔太正確
鍾意女仔對我來說是根本的理所當然
而我一直也解不開這個謎....(雖然唔太需要解)
我一直好慶幸自己身邊認識既人, ...

作者: 小子木    時間: 2012-10-30 07:55

我都係呀
我由細就開始玩槍,車,足球呢D
不過個時自己都冇諗過係LES
細個個時係完全冇女仔的玩具哈哈

QUOTE:
原帖由 anita 於 2012-10-30 00:10 發表
K3 對個短髮女同學有好感...
小學...就唔知點解, 好中意照顧人地FEEL, 同中意玩槍, 好有沖動剪短頭髮
小六好驚自己會係LES, 選中學, 都讀間男女校..
最後...中一, 二..就一短短頭髮到依家...

作者: 小子木    時間: 2012-10-30 07:57

你依家都未肯定到?
唔緊要
一定要搵到自己的取向係點
因為有時如果唔係會影響你一生
無論係鐘意男定女都好..一定要清楚自己係點

QUOTE:
原帖由 vitamin 於 2012-10-30 01:09 發表
中學鍾意過男仔,人地當我兄弟
大學對女仔有好感但仲摸索緊係友情定愛情

由中學開始知道同性戀呢回事,
我都覺得好自然,
甚至幻想過我係les會點,答案係完全接受到。

但其實仲未肯定自己係咪鍾意女仔

作者: 小子木    時間: 2012-10-30 07:58

咁你個時知道自己鐘意女仔有冇D咩感覺?

QUOTE:
原帖由 whywhyy 於 2012-10-30 02:55 發表
我中學時已開始鍾意女仔,佢係我的同班同學... 而中學時開始我會覺得B係比男仔更易吸引到我。

作者: 撒爾達    時間: 2012-10-30 10:26

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 19:43 發表
我都有朋友試過
之前有個朋友係結婚後先發覺自己係中意女仔
所以個時佢都唔知點好
但最後佢選擇左放棄佢的丈夫...

我對男性亦會有戀的感覺, 例如金城武
但自問沒本事挑戰這種級數的美男...
對一般男性又只能有純友誼
我有嘗試過去接受, 甚至與男人結過婚 (其實你是否我的朋友?)
初時我又係唔知點好
但最後我亦係選擇左放棄我的前夫
不想一錯再錯.. 繼續浪費彼此的精神, 時間和遇上更適合對象的機會

普遍來說我對女性較易投入, 不論明或暗戀
因在我眼裡美女比美男多~
而最重要的是美而攣的女較能給我可長遠發展的信心
作者: 小子木    時間: 2012-10-30 20:24

有可能我就是你的朋友^^

其實我以前接觸過很多姐妹
有一些是不太自己想要什麼
有一些就是為了家人而結婚
不想傷害到家人,所以就只好跟男生一起
但其實到最後傷害更大

但我也有認識一些是由LES變回喜歡男生
而我個人認為
其實愛...最重要就是選擇對的人就好
因為路是自己走的...不管是跟男生或女生也好
我們都要知道自己需要什麼

QUOTE:
原帖由 撒爾達 於 2012-10-30 10:26 發表

我對男性亦會有戀的感覺, 例如金城武
但自問沒本事挑戰這種級數的美男...
對一般男性又只能有純友誼
我有嘗試過去接受, 甚至與男人結過婚 (其實你是否我的朋友?)
初時我又係唔知點好
但最後我亦係選 ...

作者: jay2288123    時間: 2012-10-30 21:58     標題: 回復 #1 小子木 的帖子

好認同你的說法。尤其是最後那兩句。

作者: jay2288123    時間: 2012-10-30 22:01

我是指這兩句

"不過依家冇咁諗LU
因為同性戀也是愛,我們沒有罪,條路係自己,而唔係為人地的眼光而行的"
作者: whywhyy    時間: 2012-10-31 00:25

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-30 07:58 發表
咁你個時知道自己鐘意女仔有冇D咩感覺?

o個時我覺得好擔心,唔敢比同學知道我鍾意左個女同學(佢係B look),連中學最friend的那些同學都唔知,唔知佢地會點睇我,我亦唔明點解自己會鍾意左女仔。不過後來知道有D人係會有les傾向,覺得無乜問題,咪又係鍾意人。
作者: whywhyy    時間: 2012-10-31 23:50

我明明2012-10-31 00:25回應左樓主之後無再回應,點解forum剛剛會顯示2012-10-31 23:23我又回應?

咁奇怪...係咪我account有問題?
作者: sloggi123    時間: 2012-11-1 01:37

what i see now is 發表於 2012-10-31 00:25

2012-10-31 23:23 perhaps someone just voted?
作者: hoc    時間: 2012-11-1 04:02

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-30 07:48 AM 發表
哈哈其實你係愛我

咁你愛唔愛我先?
作者: 小子木    時間: 2012-11-3 17:12

其實我都係...因為以前根本唔多呢D...又會好怕俾人知...
但係我依家都唔係全部朋友知

QUOTE:
原帖由 whywhyy 於 2012-10-31 00:25 發表

o個時我覺得好擔心,唔敢比同學知道我鍾意左個女同學(佢係B look),連中學最friend的那些同學都唔知,唔知佢地會點睇我,我亦唔明點解自己會鍾意左女仔。不過後來知道有D人係會有les傾向,覺得無乜問題,咪 ...

作者: 小子木    時間: 2012-11-3 17:13

愛爆你啦哈哈哈

QUOTE:
原帖由 hoc 於 2012-11-1 04:02 發表

咁你愛唔愛我先?

作者: 憧憧    時間: 2012-11-4 14:15

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 11:43 發表
我之前都試過
第一次同女仔拍拖
個時響MTR到拖手
點知俾人歧視
個種感覺其實真係好差

BTW~我都好喜歡手拖手咁出街~有時cute手~有時十字緊扣,玩下花樣都幾好開心W
但我好似未試過比人歧視 (可能我冇留意D路人~入左二人世界
作者: akamaruhei    時間: 2012-11-10 23:24

中三已對一個最親的朋友很好很照顧, 一直到中五才發覺那感覺叫喜歡
可惜的是沒有開花結果, 但可幸的是遇上了現任

一直不敢對任何人說, 直到出了中學, 密友好奇問起也大膽說了出來,
更幸運的是說了出來意外發現有朋友都是, 哈哈
由中學走到現在大學了, 對別人的眼光也放下了不少,
好像第一個星期便被問有沒拍拖, 然後超直接地說了有女朋友的事,
就是喜歡女人, 安然接受自已也勇敢地承認,
曾經也害怕被人知, 但現在那怕被人看著也要用力地拖著女友挺起身子走
愛, 沒有罪 :]
作者: JanCheung    時間: 2012-11-30 22:26

小學唔多覺ge
中一二認識到咩係les
中三就一嘗哩種滋味
咁就confirm左喇
作者: shuuu    時間: 2012-12-2 01:14

幼稚園的時候已經讀女校,一直小學至中學,都仲係女校
EVEN依家係大學,個學系都係女多男少///

我幼稚園低班果陣已經喜歡一個同學,佢話佢係我啊哥,要照顧我
果時我地幼稚園後花園有間屋仔,我負責煮飯,佢去番工搵錢...
佢份工係做警察_好型啊...

我果時唔知咩係LES啦當然,不過我地每日都痴住,又鍚晒咁...
最後唔同小學喇,無聯絡了...但我記得佢個名叫黃嘉翎

依家諗番都好懷念...我到中一知道咩係LES,承認自己取向無理其他人,亦係中二時做左菇徒.
作者: JanCheung    時間: 2012-12-2 21:13

QUOTE:
原帖由 shuuu 於 2012-12-2 01:14 發表
幼稚園的時候已經讀女校,一直小學至中學,都仲係女校
EVEN依家係大學,個學系都係女多男少///

我幼稚園低班果陣已經喜歡一個同學,佢話佢係我啊哥,要照顧我
果時我地幼稚園後花園有間屋仔,我負責煮飯,佢去 ...

幼稚園已經係女校, 咁好ge
我後悔中學無讀女校
作者: Vio    時間: 2012-12-15 10:36

大學yr1 sem1被一個TB愛上才知道
但當我sem2尾鼓起勇氣決定跟她一起後,一個月便完了
她說她忘不了以前,我想她是說前度吧,我專重她決定,於是不明不白地分開了

在她之前,我沒有想過同性戀會跟我有關
因為我高中曾跟男生拍拖
而認識她後,我發現“我是愛對方,愛這個人”,
因此如果要將自己定性,我想自己算是bi
作者: 索柏    時間: 2012-12-26 16:05

"我們都要知道自己需要什麼"
“我是愛對方,愛這個人”
非常讚同這兩句
在我而言, 只對女生有興趣
或許跟我的父親有關吧
不過我的家人是不接受這回事的
有點無奈...
作者: siuoil    時間: 2012-12-26 16:05

我一向都係覺得愛就愛,那管身份,吻就吻。我記得我個GAY嘅契哥同我講過,可以揀佢都唔想鐘意男人,因為life could be so much easier.但係佢講得啱,咁佢真係鐘意男人都無計架。
所以,愛就係一件好奇怪嘅事。
但係,我認同係我對being gay呢件事係PROUD嘅,就算係FRIEND都好,我都鐘意同GAY/LES嘅人玩多D,啱傾D。
作者: 阿筱    時間: 2012-12-27 21:33

由幼稚園開始到中學畢業之後都係中意男仔
依家20左右

但試過係上一次拍拖(同男)之間 有諗過自己係咪對女仔朋友有好感
然後 同男朋友分手之後
我發現我對D細細粒 好需要人地保護既女仔好有感覺
但我自己無論外表性格都係好女性化 所以 我好疑惑....

最近 我開始對性向好疑惑 我唔知自己有無可能係BI....
問過一兩個朋友 (一個係TOP BI 一個係TBG)
TOP BI朋友就話 如果我仲係諗唔通就上FORUM同member傾下計
TBG 朋友係我女校中學同學 好熟 不過 佢話我唔會係BI... 因為我無男仔性格....

其實我仲未接受到自己係咪BI...
作者: Vio    時間: 2012-12-27 23:25     標題: 回復 #50 阿筱 的帖子

筱,我諗Bi同有無男仔性格應該無關掛?
因為bi只係指鐘意男或女
我係爽朗但外表斯文
我都覺得自己可能係bi,會留意TB/boyish pure

我同你差唔多,都係唔了解所以睇forum
作者: 阿筱    時間: 2012-12-27 23:38     標題: 回復 #51 Vio 的帖子

Vio 我都係咁諗 BI係對男同女都有感覺

不過 我呢個FD其實係對男女有傳統觀念
所以... 我都唔清楚佢咁講其實岩定錯...

我相反 係會留意girlish的
但覺得奇怪既係 我明明都會中意男仔
但又會對girlish的有興趣
呢樣野令我覺得好困惑
作者: Vio    時間: 2012-12-28 00:09

筱,其實我當初剛認識ex TB時,無留意佢係TB
因為佢唔係好男仔頭(髮型類似洪卓立果種TB),同我一樣爽朗,覺得傾得玩得
直至feel到佢鐘意我,我先知佢les
我想講既係,我係鐘意佢個人,
當初初識唔知佢係TB(睇forum相先知原來好多TB都係呢個look)
所以我覺得你鐘意girlish其實唔係“怪”,鐘意就ok

不過我都分唔清自己係仲鐘意佢,所以留意TB,還是我係bi所以留意
作者: 阿筱    時間: 2012-12-28 01:59     標題: 回復 #53 Vio 的帖子

Vio 多謝你呀!
我諗 你可能仲未放低JE...
時間會幫你的
做你想的 行你想行的就好了
作者: Green-Tea    時間: 2012-12-28 08:04

五個月前, 我無端端對一個中性打扮的女仔一見鍾情, 有啲不知所措, 開始懷疑自己係咪LES

詢問身邊好朋友的意見, 有人認為我係情傷太重, 所以鍾意女仔
但係我又唔認為係咁, 我覺得自己鍾意女仔係一件好自然的事,
覺得終於搵返真正的自己, 內外一致
由細到大, 我照鏡時總係覺得欠缺咗一啲嘢, 但係又講唔出搵唔到係乜嘢, 所以好怕照鏡
當肯定咗自己係LES, 照鏡時終於覺得自己係完整, 好感動
我好鍾意係LES的自己

一直比較欣賞中性性格及打扮的女仔, 覺得佢哋好吸引、好正

作者: 狼少。    時間: 2013-2-11 22:32

小學已經覺得自己係, 但就到中學先肯定自己係les
作者: 雨花    時間: 2013-2-11 23:46

QUOTE:
原帖由 Green-Tea 於 2012-12-28 08:04 發表
我喺五個月前先知道原來自己係LES...

中學時: 讀男女校, 有男同學追, 一直冇拍拖...
預科時: 陰差陽錯咁讀咗男校, 有男同學追, 又係冇拍拖...
大專時: 有男同學追, 冇拍拖...
身邊的男& ...

我都係鐘意左個女仔先知,不過我早d,係中學(男女校)既時。
不過其實之前都鐘意望靚女,但就係唔知。
聽你咁講幾好啊,可以好好接受自己既身份~~真好

btw你咁受歡迎不斷比仔追喎

作者: Green-Tea    時間: 2013-2-14 01:00

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-2-11 23:46 發表

我都係鐘意左個女仔先知,不過我早d,係中學(男女校)既時。
不過其實之前都鐘意望靚女,但就係唔知。
聽你咁講幾好啊,可以好好接受自己既身份~~真好

btw你咁受歡迎不斷比仔追喎  

有仔追, 但係得物無所用
啲男仔通常鍾意我個樣生得蠢嘛~
如果早啲知道自己的喜好, 一定轉去讀女校~
作者: sayit    時間: 2013-2-14 04:40

我唔知我算幾時發現...

小學特別想對某個女同學好, 每日都想氹佢開心氹佢笑,
見到佢會妒忌我同其他人玩, 我又會有啲沾沾自喜
之後中學, 依然同某啲女同學特別好, 而我無諗咁多
仲同幾個男仔曖昧過, 但無一齊, 硬係"差D野"

直到大學, 遇到第一個女朋友, 佢令我好有衝動同佢一齊
係個刻, 再諗返起以前既所有野, 先知自己偏向同性多啲...
作者: kiki    時間: 2013-2-17 19:22

這個topic很有趣 =)

小學時期傻更更咁送公仔俾個女同學, 不過係托人送, 亦唔敢睇佢反應, 果時都唔知自己鍾意女仔
中學讀女校, 好明顯對女仔有好感, 但鍾意親既都係girly女仔, 自己都係好girly既, 果時都唔係知自己既性向, 覺得好疑惑, 後來有個b同我fd, 我先知自己既性向

之後一直有男仔追, 但就係無感覺, 曾經有個男仔對我好好, 一度懷疑自己係咪鍾意佢, 但相處落既感覺呃唔到人, 係感動唔係愛
作者: kiki    時間: 2013-2-17 19:31

QUOTE:
原帖由 阿筱 於 2012-12-27 21:33 發表
由幼稚園開始到中學畢業之後都係中意男仔
依家20左右

但試過係上一次拍拖(同男)之間 有諗過自己係咪對女仔朋友有好感
然後 同男朋友分手之後
我發現我對D細細粒 好需要人地保護既女仔好有感覺
但我自己無論外表性格都係好女性化 所以 我好疑惑....

最近 我開始對性向好疑惑 我唔知自己有無可能係BI....
問過一兩個朋友 (一個係TOP BI 一個係TBG)
TOP BI朋友就話 如果我仲係諗唔通就上FORUM同member傾下計
TBG 朋友係我女校中學同學 好熟 不過 佢話我唔會係BI... 因為我無男仔性格....

其實我仲未接受到自己係咪BI...

其實有冇男仔性格同你係咪bi都冇關係架

我外表都好女仔既, 但一路以黎吸引我既都係好girlish既女仔, 唔知點解對b冇乜特別興趣, 感覺依樣野好難講, 鍾意就鍾意, 而且我又係對d細細粒既女仔特別有感覺, 不過同你唔同既係我性格有d男仔頭, 識我既人會知道我冇普遍女仔果種嬌柔, 會話我個人爽朗同埋硬淨

又唔需要特別強調"接受", 當遇到令你心動既人既時候, 你就會清楚明白自己既感覺啦, 冇需迫自己

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0