標題: [星座] 一人一黑人憎的星座 [打印本頁]

作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-11-15 10:44     標題: 一人一黑人憎的星座

我講先,
我覺得係雙魚
唔知想點又唔知諗咩
思想幼稚

呢個post只純粹為興趣,吹水
切勿對號入座

作者: gut    時間: 2012-11-15 10:55

我唔鍾意風象星座
水瓶雙子同天秤
都係唔知想點又唔知諗咩
作者: SOFAR    時間: 2012-11-15 10:57

最憎獅子座
又姣又唔知佢地諗咩.
作者: sloggi123    時間: 2012-11-15 10:59

你張相好得人驚呀 :@ :@ :@ :@ :@
作者: coincidence2    時間: 2012-11-15 11:25

唔驚被人話散播仇恨? XDDDDD

你張相同你個名有無關連架? XDDDD
作者: LongIsland    時間: 2012-11-15 11:26

好憎天蠍
作者: mocha12    時間: 2012-11-15 12:03

處女座!
又長氣,
又完美主義, 雞蛋裡挑骨頭,
又有潔癖 (真潔癖/ 精神潔癖)
又咩都收埋響心,
又痴情
好麻煩!

利申: 處女座
作者: Zephyr    時間: 2012-11-15 12:17

個個星座都有人鍾意有人憎架啦.....-_-
鍾意同憎恨都冇乜所謂
總有人鍾意
總有人憎恨

我係天蠍
隨便喜歡隨便憎

作者: time    時間: 2012-11-15 12:20

mai系.我老婆系SCORPIO.心地好樣好重好SEXY 最煩膠系處女座.GUM多年識GE都系煩.拍左3個處女座就發現,煩膠真係宿命LAI.
作者: choydandan    時間: 2012-11-15 12:48

最唔鐘意天蠍
都唔知佢地諗乜,
乜野都收埋晒晌個心度
作者: Ember    時間: 2012-11-15 12:56

QUOTE:
原帖由 SOFAR 於 2012-11-15 10:57 發表
最憎獅子座
又姣又唔知佢地諗咩.

哈哈!可能咁岩你識既係姣ja
作者: time    時間: 2012-11-15 13:26

同SCORPIO相處有學問.初初吾知她脾性系要受D苦.因為他們極口硬心軟.不過重點第一步系要做好多功夫令她信任你先.吾系交吾到心.SCORPIO揀朋友/PARTNER都有STANDARD一個款.發覺我同她D朋友都係LI TYPE人.MAYBE LI TYPE人令她COMFORTABLE TO BE HERSELF.
作者: Forget_me_not    時間: 2012-11-15 14:10

QUOTE:
原帖由 mocha12 於 2012-11-15 12:03 發表
處女座!
又長氣,
又咩都收埋響心,
又痴情
好麻煩!

同感,我都最唔鍾意處女座
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-11-15 14:19

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-11-15 10:59 發表
你張相好得人驚呀 :@ :@ :@ :@ :@

有幾得人驚
佢係模特兒
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-11-15 14:22

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-11-15 11:25 發表
唔驚被人話散播仇恨? XDDDDD

你張相同你個名有無關連架? XDDDD

有咩好驚,只要唔好對號入座咪得囉
其實係無關係的,豬扒只係食物來的
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-11-15 14:25

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 13:26 發表
同SCORPIO相處有學問.初初吾知她脾性系要受D苦.因為他們極口硬心軟.不過重點第一步系要做好多功夫令她信任你先.吾系交吾到心.SCORPIO揀朋友/PARTNER都有STANDARD一個款.發覺我同她D朋友都係LI TYPE人.MAYBE LI  ...

真係一個好好既相處既學習
作者: difficult4    時間: 2012-11-15 14:48

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 13:26 發表
同SCORPIO相處有學問.初初吾知她脾性系要受D苦.因為他們極口硬心軟.不過重點第一步系要做好多功夫令她信任你先.吾系交吾到心.SCORPIO揀朋友/PARTNER都有STANDARD一個款.發覺我同她D朋友都係LI TYPE人.MAYBE LI  ...

我係天蠍, 想知即係會揀邊type 人haha
作者: time    時間: 2012-11-15 15:20

[quote]原帖由 difficult4 於 2012-11-15 14:48 發表

有"休"默感,FUNNY,鍾意將生活活得好精彩,成日有新攪作,THOUGHTS,古靈精怪.LI TYPE人對你地黎講好似好吸引.不過一定要可信賴.重有,你地SCORPIO好DIN,一日24小時成日當自己有48 GUM用.跟吾上你地步伐GE人比你地視之為蠢,你地吾鍾意蠢人.不過,你地成日衰心軟.沒事沒幹好鬼好.發起脾4上LA好難攪.要人TUM要人比面.
作者: difficult4    時間: 2012-11-15 15:26

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 15:20 發表
有"休"默感,FUNNY,鍾意將生活活得好精彩,成日有新攪作,THOUGHTS,古靈精怪.LI TYPE人對你地黎講好似好吸引.不過一定要可信賴.重有,你地SCORPIO好DIN ...

都真係幾準wor!!
作者: Mei    時間: 2012-11-15 15:29

我最中意天蠍座
愛恨分明又專一
只係世界上好少人願意了解佢地
被佢地cool到爆既外表砈左

吾中意雙魚座
平時遇到既都好中意跟人風
人地中意咩都要跟 連中意既人都要跟
雖然佢吾係同我爭
作者: monnyhk    時間: 2012-11-15 15:32

咁人馬呢??好似無人講
作者: time    時間: 2012-11-15 15:34

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2012-11-15 15:26 發表

都真係幾準wor!!

of course.用左一年追我而家果個.初初比你地SCORPIO性格玩殘.頹廢到嘔.但係拍落發覺她勁好.外表系COOL D有時又串.
作者: Mei    時間: 2012-11-15 15:34     標題: 回復 #18 time 的帖子

That's true!!! 好要面子
作者: time    時間: 2012-11-15 15:36

QUOTE:
原帖由 Mei 於 2012-11-15 15:34 發表
That's true!!! 好要面子

所以有人話吾知SCORPIO THINK咩.其實系要面口硬吾想同你講JIE
作者: difficult4    時間: 2012-11-15 15:37

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 15:34 發表

of course.用左一年追我而家果個.初初比你地SCORPIO性格玩殘.頹廢到嘔.但係拍落發覺她勁好.外表系COOL D有時又串.

哇, 一年, 咁有心.
恭喜晒你依家成功"追倒寶"
作者: bibubibu    時間: 2012-11-15 16:26

唔鐘意獅子 好大女人 要人聽哂佢話 脾氣又差
作者: SOFAR    時間: 2012-11-15 16:28

QUOTE:
原帖由 Ember 於 2012-11-15 12:56 發表

哈哈!可能咁岩你識既係姣ja

可能啦
不過又真係成個港女咁款
作者: little    時間: 2012-11-15 16:29

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-11-15 12:17 發表
個個星座都有人鍾意有人憎架啦.....-_-
鍾意同憎恨都冇乜所謂
總有人鍾意
總有人憎恨

我係天蠍
隨便喜歡隨便憎

正如每一類人都有人支持和欣賞,我的同事常說,條件好,人品好,識做人當然人見人愛,車見車載,但他也常見有男女擅長嫖、賭、飲、盪、吹都很有人氣,都有人嫁,有人娶,所以唯有隨緣。
作者: wleey2500    時間: 2012-11-15 16:47

我見到個topic第一樣係諗: 好似得12個星座點一人一個呢... :0)
我唔熟星座呢家野, 總係覺得星座同性格係冇關只不過大家對號入座一D好無菱兩可既"推測" (請指正 XD )

我咩星座? 我係蛇夫座既, yeah!
哇哈哈哈哈哈哈哈哈
作者: K.Y.    時間: 2012-11-15 16:57

我個人覺得,每個星座都有佢優點同缺點...所以真係好難講咩星座係最差...
而且每個人性格唔同,就算佢衰格,都未必同佢星座有關...
我又唔係咁熟其他星座係點,只係略知一二....

但我覺得最黑人憎都係巨蟹~個人扭扭擰擰,冇d主見,
以為愛好和平唔鍾意同人爭,實質膽小怕事係,又情緒化,成日煩住人~~!!
哈~! 我本人正是巨蟹~!!
作者: difficult4    時間: 2012-11-15 17:01

我唔知係咪個星座本身乞人憎
但係我同佢地撞埋硬係會好易起火
最唔鍾意就係--白羊
作者: taz    時間: 2012-11-15 17:25

最憎巨蟹,人又悶又無主見。成日毋寧兩可,自己做錯野推落人度。
金牛都好乞人憎,現實自私。
作者: time    時間: 2012-11-15 17:29

話哂星座噤多千年HISTORY+識得越多人就越發覺個款同咩星座大概真係有路捉.咪當比你有心理X備,果個新識GE人系咩TYPE LOR.冇壞.
作者: isa    時間: 2012-11-15 18:02

QUOTE:

你真係好識同天蠍相處
作者: little    時間: 2012-11-15 18:10

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 17:29 發表
話哂星座噤多千年HISTORY+識得越多人就越發覺個款同咩星座大概真係有路捉.咪當比你有心理X備,果個新識GE人系咩TYPE LOR.冇壞.

正如心理測驗、風水命理,血型、九型人格等都是一種另類統計,雖然沒有絕對科學証明但有其存在的原因和道理。是幫助人們判斷事情的一種另類參考基數。
作者: time    時間: 2012-11-15 18:15

QUOTE:
原帖由 isa 於 2012-11-15 18:02 發表

你真係好識同天蠍相處

hhahaha.thank you thank you.
作者: 吹泡泡    時間: 2012-11-15 18:17

我對某D星座其實唔係好熟悉..
但就原全覺得人馬好花心...所以比個dislike佢
而天蠍...大部份都好鬼charm..好想成功, 但已經放棄....
雖然唔知天蠍係唔係真係寶..但戈種醒目feel..可以把我迷倒

我係山羊
作者: little    時間: 2012-11-15 18:19

我是山羊座,九成似的小羊仔 ,不顯眼、不能從善如流( 現實是不隨波逐流),常犯人忌,同事常說:「你是一個很乞人憎 的人。」就像大財閥很討厭梁振英一樣。

作者: time    時間: 2012-11-15 18:21

QUOTE:
原帖由 吹泡泡 於 2012-11-15 18:17 發表
我對某D星座其實唔係好熟悉..
但就原全覺得人馬好花心...所以比個dislike佢
而天蠍...大部份都好鬼charm..好想成功, 但已經放棄....
雖然唔知天蠍係唔係真係寶..但戈種醒目feel..可以把我迷倒

我係山羊

何止醒.SCORPIO硬系有種難以形容GE氣質.令你想同距地成日一齊.
作者: 00EK    時間: 2012-11-15 18:45

我第一個女友就係天蠍座,雙子同天蠍也可以好好相處真奇怪?不是一開始她已有男友的話,她會是我唯一天長地久的伴侶,依家勁愛水瓶座。
最怕白羊座,很難相處又太神經質,我咁好脾氣也令我抓狂,真吃不消,見過幾個白羊座也是同一性格㗎!怕怕!
作者: time    時間: 2012-11-15 19:23

QUOTE:
原帖由 00EK 於 2012-11-15 18:45 發表
我第一個女友就係天蠍座,雙子同天蠍也可以好好相處真奇怪?不是一開始她已有男友的話,她會是我唯一天長地久的伴侶,依家勁愛水瓶座。
最怕白羊座,很難相處又太神經質,我咁好脾氣也令我抓狂,真吃不消,見過 ...

我和我的她就系雙子配天蠍。我個格可以話系賤。。呵呵,難為我老婆了。
作者: Feel    時間: 2012-11-15 20:42

雙魚同雙子都好難捉摸,雙重性格得很~怕怕~~

作者: Franky    時間: 2012-11-15 21:54

冇點研究星座,但對天蠍有啲印象
唉....水瓶同天蠍夾唔夾架?
(我係水瓶)
作者: Zephyr    時間: 2012-11-15 22:12

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 19:23 發表
我和我的她就系雙子配天蠍。我個格可以話系賤。。呵呵,難為我老婆了。

可唔可以教下我天蠍點樣同雙子相處?吵架時她的說話超難聽,頂唔順
作者: difficult4    時間: 2012-11-15 22:40

QUOTE:
原帖由 Franky 於 2012-11-15 21:54 發表
(我係水瓶)

根據樓上time 同學ge 描述, 天蠍鍾意"有幽默感,FUNNY,鍾意將生活活得好精彩,成日有新攪作,THOUGHTS,古靈精怪"ge 人, 我覺得水瓶正正就係咁, 所以水瓶係幾吸引天蠍ge
不過睇星座配對好似冇特別會話水瓶天蠍夾
而我(天蠍)身邊又好少水瓶人, 唔知實際操作點.
作者: awdxz1    時間: 2012-11-15 23:01

最吾中意山羊座,完美主義,比較沉默(即系悶),仲有自我中心吾衰得。

最中意白羊座,既爽朗又貪玩,活潑型

可惜我是山羊座=_=
作者: K.Y.    時間: 2012-11-15 23:11

QUOTE:
原帖由 taz 於 2012-11-15 17:25 發表
最憎巨蟹,人又悶又無主見。成日毋寧兩可,自己做錯野推落人度。
金牛都好乞人憎,現實自私。

咦sis妳講緊我牙???哈!~巨蟹仔是也~不如開多個post講最得人喜歡的星座吖...

作者: time    時間: 2012-11-15 23:30

無話邊個同天蠍就會吾夾。因為一句講sai,同得天蠍座一齊食得咸魚抵得渴。你做齊我講點同他們相處就已經成功。除佐熟天蠍脾性,li個星座系極吸引同時極度我行我素。無耐性真系可以收工。他們未開始一段關係前,同石頭無分別。吾會同你講太多,采你都傻。至於鬧交,我經常比天蠍鬧爆。so what?都系要人Tum jie。年紀愈大既天蠍愈識講道理,雖然性格都系辣。細果種天蠍叫野蠻。大果隻可以第二日補獲例如接放工比驚喜。她自然會比下台階你。細果隻吾該要即時道歉同補獲。吾系真系爆得好看過煙花,分分中叫分手就系噤先。總言之,獨特。自我。又多人追先死。天蠍伴侶預佐遇到好多問題同好多情敵。旦同他們拍拖,只要你了解到天蠍內心深處,就知同他們一齊感覺好開心好warm成日有意想不到事發生因為他們天生有魅力而且古靈精怪。你估距吾到噤咯。
作者: time    時間: 2012-11-15 23:37

我自己系雙子。花心真系潛在特徵。多多少少本身就系噤吾知點選擇。愛情以外你都知雙子都系噤無 x兩可架La。我地都吾想架 wo。有時真系無所謂架嗎。我時常比天蠍形容為無賴,軟皮蛇。我覺得雙子真系比天蠍格食格。不過雙子系天蠍面前,最好顯得自己有誠意同認真d。吾系相處吾到。
作者: Sunny    時間: 2012-11-15 23:40

QUOTE:
原帖由 mocha12 於 2012-11-15 12:03 PM 發表
處女座!
又長氣,
又咩都收埋響心,
又痴情
好麻煩!

Bingo!!長氣到暈,愛說教。
作者: Zephyr    時間: 2012-11-16 00:01

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 23:30 發表
無話邊個同天蠍就會吾夾。因為一句講sai,同得天蠍座一齊食得咸魚抵得渴。你做齊我講點同他們相處就已經成功。除佐熟天蠍脾性,li個星座系極吸引同時極度我行我素。無耐性真系可以收工。他們未開始一段關係前, ...

我係天蠍
女友係雙子

好一句“食得咸魚抵得渴”,有時我都覺得自己好乞人憎
好討厭自己既殘酷、殘忍,不過我實在都唔知點解自己係咁
每當感情漸入佳境時,我都會做出一D異常destructive既事,摧毀了關係
但我真係解釋唔到,好似身上就係有呢種毀滅性既因子
做我女友好慘

有時覺得每隻天蠍唔多唔少都好似有D童年陰影,或者係連自已都未必察覺到既陰暗面,
其傷害性是極高的

我覺得你講既天蠍特質,於我來說都算正確,除了多人追同細個天蠍兩part.....

至於你評雙子:我時常比天蠍形容為無賴
我覺得雙子真系比天蠍格食格。

我都成日話女友無賴......

作者: time    時間: 2012-11-16 00:05

呵呵,吾洗噤謙。多人追你地成日都話人地吾系追你地又成日吾認架。天蠍心情變幻莫測。係gum ga la,成日做 d令人措手不及ge行為。放心。你另一半明白就實忍你。
作者: dalolipop    時間: 2012-11-16 00:13

QUOTE:
原帖由 Franky 於 2012-11-15 21:54 發表
(我係水瓶)

哈哈
水瓶會比天蠍玩到氹氹轉..
不過因為有挑戰性會令水瓶死心塌地地愛佢..
不過我自己覺得ok 夾ge.. 不過做朋友會好d
作者: Zephyr    時間: 2012-11-16 00:13

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-16 00:05 發表
呵呵,吾洗噤謙。多人追你地成日都話人地吾系追你地又成日吾認架。天蠍心情變幻莫測。係gum ga la,成日做 d令人措手不及ge行為。放心。你另一半明白就實忍你。

我真係冇人追,
多人追果個係佢。

我女友唔會忍我架喎.......
雙子本身都冇耐性
佢比我更變幻莫測
次次都火星撞地球
不過,我係偏向講道理既(大天蠍)
作者: ahmui    時間: 2012-11-16 00:16     標題: 回復 #52 time 的帖子

作為天蠍
我真係覺得你講得好準 xd
作者: dalolipop    時間: 2012-11-16 00:17

最唔中意金牛.. 唔知佢地想點.. 太現實 太霸地盤。
雙魚係不停有d 怪異行動, 完全唔明。

自己係水瓶仔。
作者: time    時間: 2012-11-16 00:18

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-11-16 00:13 發表

我真係冇人追,
多人追果個係佢。

我女友唔會忍我?br />雙子本身都冇耐性
佢比我更變幻莫測
次次都火星撞地球
不過,我係偏向講道理既(大天蠍)

我地兩個開頭又系噤。旦系鬼叫我鐘意。我都話我個格系賤同無賴。我家下被我隻大天蠍同化。無再鬧交鬧得好勁。而家好好。因為大家熟習大家個 pATTERN。幾好。
作者: time    時間: 2012-11-16 00:23

查實天蠍座都幾慘。找不到一個極愛自己的人去花時間了解他們+成日受人誤解覺得恐怖同辣。聽食長齋。不過天蠍們吾會解釋自己有幾好都吾介意人話你衰/殘雞惡死。有時,好似幾孤獨。
作者: fee    時間: 2012-11-16 01:02

there is seems no gemini, yay!! ha!!

"我最中意天蠍 愛恨分明又專一"
i dont think so law~
我遇到既個個我完全唔覺得係。
怕孤獨怕寂寞成日勁多曖昧
不過天蠍係雙子死敵,係食住你食到應一應!

btw, 我遇到既個個我完全唔覺得係。
不過天蠍係雙子死敵,係被食住食到應一應!

btw, 我覺得雙子好煩,但原來巨蟹更加是煩膠!
講同心唸完全唔同,一時一樣,
你痴佢呢,佢就唔理你,你一唔理佢,佢又要搵你。
不過,一齊時係幾開心既。
作者: ahmui    時間: 2012-11-16 01:10     標題: 回復 #58 time 的帖子

又唔覺孤獨喎
只不過覺得 世界咁多人解釋得幾多個?
加上 學你講 衰d諗 大把人追
A 君要我解釋咁返煩 倒不如搵B 君 信得過我..
作者: Zephyr    時間: 2012-11-16 01:17

冇人追就冇人追
孤獨就孤獨
寂寞是習慣
曖昧是調劑
No big deal
作者: Franky    時間: 2012-11-16 01:23     標題: 回復 #53 dalolipop 的帖子

dalolipop:係就好牙~
             俾佢玩到氹氹轉都願意
作者: ahmui    時間: 2012-11-16 01:33     標題: 回復 #61 Zephyr 的帖子

很同意
曖昧是調劑
作者: lii    時間: 2012-11-16 01:40

哈哈哈
我最唔中意人馬座
太似喇我哋
作者: Kitty    時間: 2012-11-16 01:40

我生活圈子細, 圍繞住我既人來來去去都係得8個星座 (無金牛, 雙子, 巨蟹同處女)
至於係個8個星座入面, 我最唔鍾意雙魚, 至鬼麻煩但又以為個d叫有性格
作者: monnyhk    時間: 2012-11-16 01:50

QUOTE:
原帖由 lii 於 2012-11-16 01:40 發表
哈哈哈
我最唔中意人馬座
太似喇我哋

點似呢??我係人馬女 但唔多典型既人馬,我除左好勝同衝動之外無樣似
作者: lii    時間: 2012-11-16 02:39

QUOTE:
原帖由 monnyhk 於 2012-11-16 01:50 發表

點似呢??我係人馬女 但唔多典型既人馬,我除左好勝同衝動之外無樣似

似呀...
又硬頸又要好自由又唔中意人管又勁有原則

唔...
我識嘅人馬座都有一個共通點
唔會聽人講嘢 只會expect人哋答佢心入面個答案出嚟
覺得人哋明白佢係理所當然
大佬我唔係你條蟲呀 鬼知你諗緊乜咩
作者: sado    時間: 2012-11-16 03:08

唔係唔鍾意既不過無咁夾囉同雙子,佢地既冷令我好難受
作者: wleey2500    時間: 2012-11-16 05:21

我想聽time分析下十二星座既性格, 我睇完P.3 學到好多野 XD
作者: 25ZM    時間: 2012-11-16 07:05

水瓶座
作者: time    時間: 2012-11-16 08:33

對其他無太研究wo。同其他星座拍拖,辛苦嗌分手咪分手。不過而家 li個系 long term。所以好積極了解。呵呵,我發覺普遍我同處女應做到敵人多過朋友。我好怕d雞蛋挑骨頭既人。拍拖更是麻差煩。邊開心。
作者: coincidence2    時間: 2012-11-16 10:07

睇完曬, 好似最多人憎雙魚, 其次是處女

咁佢地咪無拖拍囉? XDDDDDD
作者: SOFAR    時間: 2012-11-16 10:10

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-11-16 10:07 發表

其實唔關有冇拖拍次架喎,
我見處女座既人都好快有拖拍..
作者: time    時間: 2012-11-16 10:14

長吾長+TEHEIR PARTNER系咪愛到可以盲佐望吾到缺點同頂吾頂得順JIE
作者: SOFAR    時間: 2012-11-16 10:15

同埋通常處女既人都好花心...
表面上扮專一,但心入面不知幾花
作者: time    時間: 2012-11-16 10:28

QUOTE:
原帖由 SOFAR 於 2012-11-16 10:15 發表
同埋通常處女既人都好花心...
表面上扮專一,但心入面不知幾花

簡單D黎講,即係扮野LA下話?
作者: SOFAR    時間: 2012-11-16 10:30

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-16 10:28 發表

簡單D黎講,即係扮野LA下話?

可以咁講
我識親朋友都係咁
作者: fee    時間: 2012-11-16 10:44

QUOTE:
原帖由 sado 於 2012-11-16 03:08 發表
唔係唔鍾意既不過無咁夾囉同雙子,佢地既冷令我好難受

雙子對初認識嘅人係冷架
又或者雙子無興趣 唔鐘意嘅人。
我係囉 唔知其他双子人。
作者: time    時間: 2012-11-16 11:03

QUOTE:
原帖由 fee 於 2012-11-16 10:44 發表

雙子對初認識嘅人係冷架
又或者雙子無興趣 唔鐘意嘅人。
我係囉 唔知其他双子人。

Exactly!!!
作者: K.Y.    時間: 2012-11-16 11:10

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-11-16 10:07 發表

下... 我女友係雙魚.... 可能情人眼裡出西施,雖然佢都有缺點,
但我覺得佢就係因為有呢D缺點才可愛~!!
大自然好多野都係相生相克,所謂一物治一物,
好多人覺得唔好既星座,可能會同某D星座結合之後會好夾呢...
好似巨蟹同雙魚咁... (純粹個人意見)
作者: runaway    時間: 2012-11-16 12:22

QUOTE:

其實佢地唔會因為多人憎而沒拖拍的...
反而有d pisces n virgo換畫換得好密tim...
原因是呢2個星座的人都好喜歡包裝自己,營造美好image,自不然就有d同類"扮野"人埋身/有d覺得佢地好"正"的人仆埋去啦...
作者: runaway    時間: 2012-11-16 12:41

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 23:30 發表
無話邊個同天蠍就會吾夾。因為一句講sai,同得天蠍座一齊食得咸魚抵得渴。你做齊我講點同他們相處就已經成功。除佐熟天蠍脾性,li個星座系極吸引同時極度我行我素。無耐性真系可以收工。他們未開始一段關係前, ...

嘩...仲準過睇相佬!!!!

不過我好agree一樣野...雙子天蠍真係格食格的,我曾經看過一d關於星座的文章,係講咩星座食得住咩星座的,結果個個都覺得難搞的"雙子"係會比天蠍食得住的...而當然,人馬係會食得住天蠍的。

我本人是天蠍,內在性格完全同妳形容的一模一樣...

但我最最最唔喜歡的星座是雙子...

可能是我身邊太多人比雙子hurt過...又可能是我根本好憎雙子人的性格,十級賴皮,不負責任,見利忘義,揾人老襯,知道人地好蝦就食住個勢上,以為自己口才好好,其實說話沒point,只懂做小醜,attention seeking!!!!!

不過又好奇怪,我同gemini人都很喜歡跟對方做朋友,可能大家都是喜歡刺激的人,好玩野!!!
但當佢地一有d咩性格缺陷,我就會不留情咁scold gemini,好彩佢地又受wor....

作者: coincidence2    時間: 2012-11-16 14:09

無聊討論: 睇過美少女戰士的, 你地覺得佢地各人係咩星座

我覺得啦

月野兔=巨蟹
火野麗=天蠍
水野亞美=水"平"
愛野愛奈子(金星)=?
木野真琴=?
天王遙=?
海王美智留=處女
作者: Zephyr    時間: 2012-11-16 14:18

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-11-16 14:09 發表

我覺得啦

月野兔=巨蟹
火野麗=天蠍
水野亞美=水"平"
愛野愛奈子(金星)=?
木野真琴=?
天王遙=?
海王美智留=處女

根據official info,佢地既星座同守護星相同,即係話:
月野兔(月亮)=巨蟹
火野麗(火星)=白羊
水野亞美(水星)=處女
愛野愛奈子(金星)=天秤
木野真琴(木星)=人馬
天王遙(天王星)=水瓶
海王美智留(海王星)=雙魚
冥王雪奈(冥王星)=天蠍
土萌螢(土星)=山羊

作者: wleey2500    時間: 2012-11-16 14:29

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 16/11/2012 02:09 PM 發表

我覺得啦

月野兔=巨蟹
火野麗=天蠍
水野亞美=水
愛野奈子(金星)=?
木野真琴=?
天王遙=?
海王美智留=處女

我想ignore樓上個post估天王遙係人馬座 xD
(當然是亂嗡的 XD )
作者: Zephyr    時間: 2012-11-16 14:34

題外話中的題外話:

水瓶 (天王遙)  和 雙魚 (海王美智留) 是match的嗎?
作者: SOFAR    時間: 2012-11-16 14:35

作者: K.Y.    時間: 2012-11-16 14:45     標題: 回復 #87 SOFAR 的帖子

^回復 #87 SOFAR 的帖子

哈哈...笑死左XD 咁嘔心既~~
我好鍾意天王遙架~!!
不過星座黎講其實水瓶同雙魚都幾MATCH...
但係唔夠雙魚同巨蟹MATCH!!
作者: time    時間: 2012-11-16 14:52

QUOTE:
原帖由 runaway 於 2012-11-16 12:41 發表

嘩...仲準過睇相佬!!!!

不過我好agree一樣野...雙子天蠍真係格食格的,我曾經看過一d關於星座的文章,係講咩星座食得住咩星座的,結果個個都覺得難搞的"雙子"係會比天蠍食得住的...而當然,人 ...

你講GE雙子性格我WIFE完全話過我.所以我好感激一隻天蠍對我噤包容.
作者: coincidence2    時間: 2012-11-16 15:29

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-11-16 14:18 發表

根據official info,佢地既星座同守護星相同,即係話:
月野兔(月亮)=巨蟹
火野麗(火星)=白羊
水野亞美(水星)=處女
木野真琴(木星)=人馬
天王遙(天王星)=水瓶
海王美智留(海王 ...

噢!!原來如此....無得討論了 XDDDDD
作者: coincidence2    時間: 2012-11-16 15:31

QUOTE:
原帖由 SOFAR 於 2012-11-16 14:35 發表

真係多謝曬............
作者: anky    時間: 2012-11-16 19:17

魔羯啲性格都幾討厭其實.
btw. 我自己系
作者: nicolepig    時間: 2012-11-16 20:10

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-11-16 01:17 發表
冇人追就冇人追
孤獨就孤獨
寂寞是習慣
曖昧是調劑
No big deal

曖昧是調劑
No big deal   <<<<我承認...呢樣野幾work...不過唔好太耐....耐左就無味~! 因為我的佔有慾會愈黎愈多....想快d有結果.....是人是鬼...都要有個知字.......不過無人追 唔代表會孤獨....更加唔會寂寞...何來會習慣呢? ..
問我覺得邊個星座討厭????(其實有d係又愛又恨)

其實 你問我   …我會講 雙子 天秤  
其次 人馬 金牛
一般都少人會咁諗的.....雙子....講明雙子....當然有至少2面
如果你只睇佢表面性格...佢一定係友誼小姐 ....
但實際上...可能有d野只係無講.....唔代表佢認同 / 無意見的
佢地係缺乏安全感.....所以好多野要好保險地知實情才會表達所想....
當然你唔到殺埋黎佢都唔會自開底牌的人....但佢地有比人多一倍的耐性同應對能力..
你唔會覺得佢唔明自已諗咩.....就算佢唔同意你的觀點
...但佢對我好好....我太陽處女..月亮白羊....
我地可以話係互補到.....

天秤係一個無咩口齒.....無咩立場...無咩主見的人
同佢講道理係幾多餘......可能連佢都唔知自已要d咩.....
唯一好的係....對身邊的人出手還算大方.....不計較

人馬....唔識講.....對屋企就可以話係投降的....
有義氣.....但花心...定力不足....話明半人半馬.....
但向大是大非的事件上都以黑白分白為主.....
不過特別交心朋友就無幾個.....而飲飲食食 / 工作伙伴又能一呼百應

金牛.....比較[度].....會以自已的感受同價值感為先....
就算佢對你好都只會自已的方式....但唔會諗果種方式適唔適合果個人.....
我覺得佢地比較唔識反醒同 容易忘記大圍人的利益著想......
能言善辨.....中意做說客.......
唔岩的話唔好話我....以上全是生活經驗之談

作者: little    時間: 2012-11-16 20:36

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2012-11-16 14:18 發表

月野兔(月亮)=巨蟹
火野麗(火星)=白羊
水野亞美(水星)=處女
木野真琴(木星)=人馬
天王遙(天王星)=水瓶
海王美智留(海王 ...

讀書時很喜歡美少女戰士外部三戰士及土星,另外也十分喜歡水野亞美,我現在也留有他們的日版墊板板,當作紀念品。
作者: l.meiko    時間: 2012-11-16 21:54

岩岩single左既雙魚

睇完哂你地講先發現原來雙魚系咁討厭
真系發現自己系無咩外內在美...
作者: mug    時間: 2012-11-16 21:56

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-15 15:20 發表
原帖由 difficult4 於 2012-11-15 14:48 發表

有"休"默感,FUNNY,鍾意將生活活得好精彩,成日有新攪作,THOUGHTS,古靈精怪.LI TYPE人對你地黎講好似好吸引.不過一定要可信賴.重有,你地SCORPIO好DIN ...

準到喊
作者: dalolipop    時間: 2012-11-17 00:59

水瓶同天秤幾好, 個人覺得。
我地一個日瓶月蠍, 一個日秤月處..
作者: time    時間: 2012-11-17 12:12

是日送給所有令人又愛又恨ge天蠍座座右銘兩句:1.)別人的失敗是我的快樂;2.)知自己麻煩,好討厭自己麻煩旦系好鐘意自己麻麻煩煩。
作者: difficult4    時間: 2012-11-17 13:26

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-17 12:12 發表
是日送給所有令人又愛又恨ge天蠍座座右銘兩句:1.)別人的失敗是我的快樂;2.)知自己麻煩,好討厭自己麻煩旦系好鐘意自己麻麻煩煩。

第二句有d 保留, 都唔係話好鍾意自己麻麻煩煩...
作者: Zephyr    時間: 2012-11-17 18:42

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-17 12:12 發表

蠍子看自己:
知道自己麻煩
只會(也最喜歡) 為愛人帶來麻煩
但又因麻煩到愛人令她辛苦而討厭自己
矛盾的生物
作者: scarlalala    時間: 2012-11-17 19:35

巨蟹座!!!!!!!!!!!!
想愛又唔敢進一步愛!!!!!!!!!!!!!!!
憎死你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: wleey2500    時間: 2012-11-17 20:11

我月亮係巨蟹 @@"
作者: time    時間: 2012-11-17 22:04

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2012-11-17 13:26 發表

第二句有d 保留, 都唔係話好鍾意自己麻麻煩煩...

即系知道自己麻煩旦系冇打算改或者改吾到而發自己炆憎。結果做出黎自己都系屬於要求高或者麻煩友一名。你地好矛盾的。
作者: difficult4    時間: 2012-11-17 22:09

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-17 22:04 發表
即系知道自己麻煩旦系冇打算改或者改吾到而發自己炆憎。結果做出黎自己都系屬於要求高或者麻煩友一名。你地好矛盾的。

咁又真係冇打算改haha 有好多時都覺得有d 野係要堅持, 唔係麻煩
作者: common    時間: 2012-11-18 02:01

個人比較唔欣賞雙魚座,性格複雜又多心計嘅雙魚,常常要猜度,相處太辛苦,還是簡單的人好!
作者: vincent503    時間: 2012-11-18 09:22

做朋友同做情人有分別。。拍拖經驗少。。講朋友啦我
第一個唔鍾意係獅子。。自戀到不得了。。唔知係咪個個都係咁
錯左好求其講句睇錯會死??倒返轉話人咁都得。。
佢地好鍾意評價人地。。但又唔評下自己

第二個係山羊。。都係果句。。唔知係咪個個都係咁
會出賣朋友。。會驚佢下一次出賣既係我
唔止一個山羊係咁。。。。

第三係金牛。。。雖然自己都係
但固執似乎改唔到。。。好想將d野試左真係唔得先放棄
穩定。。諗野好實際。。都可以一成不變
樓上有人話過金牛能言善辯。。都可以咁講。。

我想知多d關於水瓶
作者: dalolipop    時間: 2012-11-18 12:39

水瓶情緒問題比較嚴重d..
外界會覺得水蘋對朋友同情人差唔多. 但骨子裡自己知有分別ge
同埋d 人可以好極端, 要不就勁玩勁玩, 要不突然就勁孤僻..
藝術家氣質古古怪怪咁xd

QUOTE:
原帖由 vincent503 於 2012-11-18 09:22 發表
做朋友同做情人有分別。。拍拖經驗少。。講朋友啦我
第一個唔鍾意係獅子。。自戀到不得了。。唔知係咪個個都係咁
錯左好求其講句睇錯會死??倒返轉話人咁都得。。
佢地好鍾意評價人地。。但又唔評下自己

第 ...

作者: nicolepig    時間: 2012-11-18 12:52

QUOTE:
原帖由 dalolipop 於 2012-11-18 12:39 發表
水瓶情緒問題比較嚴重d..
外界會覺得水蘋對朋友同情人差唔多. 但骨子裡自己知有分別ge
同埋d 人可以好極端, 要不就勁玩勁玩, 要不突然就勁孤僻..
藝術家氣質古古怪怪咁xd

水瓶只不過扮神秘...
唔中意人好了解/ 睇透佢...
佢同人馬唔同的地方...
人馬係內在存著做壞人份子...
水瓶就唔係...看似堅強...但也可不堪一擊
而且無論內在如何....外在點都唔想輸人
水瓶入面是水...即都係柔軟人種....
佢地只會對愛人坦白....愛得如水般簡單...
也可以說是一成不變....悶人
作者: dalolipop    時間: 2012-11-18 13:00

其實水瓶終究係想你拆穿佢..
水瓶亦都唔係你所講咁扮神秘。
願意了解佢ge 人其實會知道佢做咩..
學你話齋 水瓶係水, 所以反而佢好多野都fit in 到 配合到
同埋我無咩見過水瓶係好勝的.

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-11-18 12:52 發表

水瓶只不過扮神秘...
唔中意人好了解/ 睇透佢...
佢同人馬唔同的地方...
人馬係內在存著做壞人份子...
水瓶就唔係...看似堅強...但也可不堪一擊
而且無論內在如何....外在點都唔想輸人
水瓶入面是水... ...

作者: spolaw    時間: 2012-11-19 00:11

如果要好深入講, 大家只係講緊太陽星座, 仲要睇埋月亮, 同埋上昇(30歲打後影響好大)

睇完大家最憎咩星座, 再睇番我自己個星盤, 我估我就真係衰格極品
作者: difficult4    時間: 2012-11-19 00:25

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-11-19 00:11 發表
如果要好深入講, 大家只係講緊太陽星座, 仲要睇埋月亮, 同埋上昇(30歲打後影響好大)

睇完大家最憎咩星座, 再睇番我自己個星盤, 我估我就真係衰格極品

好少研究人地研究得咁深入
出世時間.... 好少知得咁清楚
作者: 普通朋友    時間: 2012-11-19 00:44

如果like既女生話我知係scorpio,我會好失樂

scorpio唔喜歡垂手可得,最想得到既係得唔到既野
作者: nicolepig    時間: 2012-11-19 01:30

QUOTE:
原帖由 dalolipop 於 2012-11-18 13:00 發表
其實水瓶終究係想你拆穿佢..
水瓶亦都唔係你所講咁扮神秘。
願意了解佢ge 人其實會知道佢做咩..
學你話齋 水瓶係水, 所以反而佢好多野都fit in 到 配合到
同埋我無咩見過水瓶係好勝的.

如果果個係你的另一半...
水瓶淨係想你睇透佢....
佢都唔係話願意俾每個人去了解....
佢地的水係內心的....係fit另一半用...
係好無所謂....但佢會倒水去邊....唔到其它人話事
我無話過佢地好勝....佢地唔係要勝過別人
但我覺得佢地用與別人不一樣的方式不輸於別人...
所以外人看似覺得佢地怪
作者: nicolepig    時間: 2012-11-19 01:32

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2012-11-19 00:25 發表

好少研究人地研究得咁深入
出世時間.... 好少知得咁清楚

其實好多人都知....上網找星座命命盤...n個網俾你查...
證明有供求.....得閒問啊媽幾點出世啦
作者: difficult4    時間: 2012-11-19 02:06

QUOTE:
原帖由 普通朋友 於 2012-11-19 00:44 發表
如果like既女生話我知係scorpio,我會好失樂

scorpio唔喜歡垂手可得,最想得到既係得唔到既野

又唔洗咁灰ge, 雖然我自問係有tendency 想得到得唔倒ge 野
但係如果我一早都暗暗地對一個人有意思, 佢話返比我聽佢一樣咁諗, 我諗我會好開心ge
作者: luuuuu    時間: 2012-11-19 02:14

scorpions!! 鬥交時說話好狠, 自私自我情緒化! 我係獅子...但偏偏通常吸引到我既都係scorpions.../_\ 真係又愛又恨

另外 處女係好麻煩既星座, 要求高, 好鐘意的周圍講自己野俾人聽-.-
作者: tinglamx    時間: 2012-11-19 02:54

其實我係處女座...都唔係你地講到咁恐怖架lol
唔係唔專一, 只係易中意人, 但一喜歡了就好投入之嘛...

這世界最壞罪名 叫太易動情 但我喜歡這罪名
作者: time    時間: 2012-11-19 03:03

上面位人兄講天蠍座鐘意得吾到先最好。。噤又吾系bor。。看你有沒有本事打動她令她接受你。通常都考驗你一大輪。。。天蠍座好任性。。相處比同其他星座相處ge耐性*2倍。。。攪吾店我會勸我 d朋友走人。。因為有時都幾suffer。。
作者: 陳細皮    時間: 2012-11-19 09:11

我都係天蝎 我覺得得雙子既其中一面先會咁了解天蝎其中一面 而其實大家另一面都係心底裡unknown 而外表似了解 我係咁覺得而又或者係人格分裂
天蝎的確唔鐘意蠢人 lol 我ex都雙子
作者: K.Y.    時間: 2012-11-19 09:19

QUOTE:
原帖由 scarlalala 於 2012-11-17 19:35 發表
巨蟹座!!!!!!!!!!!!
想愛又唔敢進一步愛!!!!!!!!!!!!!!!
憎死你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

唔好嬲佢地啦,原諒佢地啦....
佢地都係比較遲鈍同無吉士o者。。。
作者: juicccc    時間: 2012-11-19 09:42

QUOTE:
原帖由 陳細皮 於 2012-11-19 09:11 發表
我都係天蝎 我覺得得雙子既其中一面先會咁了解天蝎其中一面 而其實大家另一面都係心底裡unknown 而外表似了解 我係咁覺得而又或者係人格分裂
天蝎的確唔鐘意蠢人 lol 我ex都雙子

係我呢隻雙子嘅角度 雙子其實好少俾人見到任性小朋友賴皮樣除左對住自己十分信任嘅人 當佢表現出呢一面嘅時候證明到佢對你十分信任而且覺得你會了解清楚佢所以特別賴皮 因為佢知你會寵佢由得佢 其實天蠍雙子黑吃黑 兩個人各自嘅陰暗面係出面個世界好少表現出黎因為覺得無人理解但係為佢地兩個人營造左一個share嘅小角落 有時候係我覺得係兩個自忟自憐嘅人互相可憐對方lol 雙子都十分唔鍾意蠢人 我ex係天蠍
作者: orangeblue    時間: 2012-11-19 20:22

QUOTE:
原帖由 luuuuu 於 2012-11-19 02:14 發表
scorpions!! 鬥交時說話好狠, 自私自我情緒化! 我係獅子...但偏偏通常吸引到我既都係scorpions.../_\ 真係又愛又恨

另外 處女係好麻煩既星座, 要求高, 好鐘意的周圍講自己野俾人聽-.-

我同你調轉喎, 最唔LIKE LEO!
一唔鍾意就唔出聲乜都唔講, 扮NO COMMENT(=冇唔鍾意, in her logic-_-), 因為唔想令人唔開心WO-. -
但明明佢一鍾意就會勁興奮勁開心=__=
偏偏就係一開心就興奮到成個細路咁既性格最吸引我..
為搏佢一笑我做乜野都得x_x..
對LEO愛恨交纏啊!
ps. im scorpion;)
作者: luuuuu    時間: 2012-11-19 23:22

QUOTE:
原帖由 orangeblue 於 2012-11-19 20:22 發表

我同你調轉喎, 最唔LIKE LEO!
一唔鍾意就唔出聲乜都唔講, 扮NO COMMENT(=冇唔鍾意, in her logic-_-), 因為唔想令人唔開心WO-. -
但明明佢一鍾意就會勁興奮勁開心=__=
偏偏就係一開心就興奮到成個細 ...

hahahaa其實你都講中左@@我唔鐘意時真係唔出聲, 完全喜怒形於色-.-
作者: rx_law    時間: 2012-11-20 00:19

最僧獅子和金牛, 獅子好大脾氣, 又有手段, 最怕係佢要得到手的, 一定可以得到手!!!
金牛就完全唔明佢地諗乜, 死牛一邊頸...

雙子和雙魚都好難捉摸, 完全唔知自己想點, 雙魚就一味死跟, 人地講乜佢做乜, 好似完全唔諗下禁做係咪對的。雙子就一時一樣, 呢刻可以對你好好, 下一刻可以完全360度改變, 鐘意的野成日都變.... 又唔知自己想要乜, 決定咗又後悔!!!!
作者: orangeblue    時間: 2012-11-20 22:27

QUOTE:
原帖由 luuuuu 於 2012-11-19 23:22 發表

hahahaa其實你都講中左@@我唔鐘意時真係唔出聲, 完全喜怒形於色-.-

唔鍾意咪俾人知你唔鍾意LOR
唔出聲直頭係唔俾機會人知你點解唔鍾意=_=

其實LEO們可唔可以講下點解你地會選擇唔出聲?
作者: luuuuu    時間: 2012-11-20 23:25

QUOTE:
原帖由 orangeblue 於 2012-11-20 22:27 發表

唔鍾意咪俾人知你唔鍾意LOR
唔出聲直頭係唔俾機會人知你點解唔鍾意=_=

其實LEO們可唔可以講下點解你地會選擇唔出聲?

睇場合架咋...好多時唔想破壞氣氛掃人興, 有時因為果樣野自己唔鐘意/無興趣而影響果下心情所以唔想講野, 等對方留意^^''有時覺得講黎都哂氣 既然對方咁鐘意果樣野
.....其實多數都係隔左一排先會出聲@@
作者: fa329    時間: 2012-11-21 01:19

QUOTE:
原帖由 awdxz1 於 2012-11-15 23:01 發表
最吾中意山羊座,完美主義,比較沉默(即系悶),仲有自我中心吾衰得。

最中意白羊座,既爽朗又貪玩,活潑型

可惜我是山羊座=_=

最憎白羊囉!!!係太貪玩太爽朗!
又自以為是又自私自戀 又冇腦又蠢但又以為自己好醒

可惜我自己都係白羊座
有得轉星座真係好想轉

加上我都同唔到山羊座既人相處, 覺得佢地好陰深恐怖
作者: Forget_me_not    時間: 2012-11-21 14:22

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-11-19 01:30 發表

如果果個係你的另一半...
水瓶淨係想你睇透佢....
佢都唔係話願意俾每個人去了解....
佢地的水係內心的....係fit另一半用...
係好無所謂....但佢會倒水去邊....唔到其它人話事
我無話過佢地好勝....佢地 ...

我都有水瓶朋友,
佢地好多奇形怪狀又不設實際0既諗頭,
無厘頭又天馬行空,
都幾有趣
不過我覺得佢地無咩殺傷力,
亦唔覺佢地好勝,
好多時佢地都無咩所謂,
處事相對和,
對人友善,
不慍不火,
不太激進,
理性得來有點冷漠,
有d事不關己cool cool地0既感覺,
有時有d孤僻,
可能係因為瓶子入面裝住冷冰冰0既水,
但如果有火boil下,
佢地一樣會有boiling point,
到時就會失去理性發癲
唔激得架XD
作者: hattricks16    時間: 2012-11-21 14:49

two of the best signs are:  Aries and Libra
lovely and wonderful girls
作者: Franky    時間: 2012-11-21 14:51

QUOTE:
原帖由 Forget_me_not 於 2012-11-21 14:22 發表

我都有水瓶朋友,
無厘頭又天馬行空,
都幾有趣
亦唔覺佢地好勝,
好多時佢地都無咩所謂,
處事相對和平,
對人友善,
不慍不火,
不太激 ...

身為水瓶,我同意你講
"理性得來有點冷漠,
有d事不關己cool cool地0既感覺,
有時有d孤僻"正確黎講係明明參與緊活動但感覺抽離,真正有投入嘅感覺只有一、兩刻
作者: Zephyr    時間: 2012-11-21 14:54

今天在FB上看到的:

【十二星女戀愛中的弱點】

1.白羊:衝動

戀愛中遇到一點風吹草動就會急得跳起來,容易就會被對方看出死穴。

2 金牛:憋悶
兩個人的戀愛中,當然要以真誠相待,你不說出來,人家怎麼樣知道你想要什麼?

3雙子:敏感
看似什麼都不計較,其實是她假裝什麼都不知道。她們害怕自己不夠好,害怕對方
不喜歡自己。

4.巨蟹:纏人
很缺乏安全感,可是太過於粘人的人,容易對男方造成壓力。

5.獅子:自傲
獅子座的女生,是很強勢的,尤其是在戀愛中,她們會對男友相當強勢。

6.處女:挑剔
在戀愛中,太過於追求完美了,哪怕你的出發點是好的,對方也不會領情。

7.天秤:優柔

做一件事情之前會考慮千百回,最終卻導致她們的決定遲遲下不了,有時候還會失去一些機會。

8天蠍:冷漠

在交往初期,對方容易因為天蝎女的回應而覺得自己沒戲,最後放棄掉。

9.射手:情緒波動

當她們想要自由時,就不喜歡與人聯繫,即使是戀人,也會懶得理睬

10摩羯:固執

如果對方不願意讓步的時候,恐怕愛情也完蛋。

11水瓶:忍讓

即使那個男的對她不好了,犯錯了,她們都會不可思議地包容與原諒對方。

12雙魚:心軟

容易被對方牽著鼻子走
作者: 00EK    時間: 2012-11-21 15:12

Forget_me_not
說中哂水瓶性格,好cool又冰冷外表,入面裝住冷冰冰嘅水,一旦煲熱咗真係唔講得笑,同埋佢緊張嘅人一句無心說話都好易令水瓶失去理性發癲,所以依家每句說話都要好小心!
水瓶博學超吸引人,雙子同水瓶係絕配,好易互相吸引.至於雙子性格真係冇嘢講,呢一刻愛到死,下一刻就想抽身,心意變到自己也不知自己想點?要經常提住自己別任性,好彩她知我性格多變,否則很冇安全感吧?

最憎人馬座,他認定你是甚麼類型就是甚麼類型,不由你說的.
作者: apt    時間: 2012-11-22 15:54

憎獅子憎到入骨
已經去到一開始知道係獅子即刻劃清界線收工多謝
作者: nutty236    時間: 2012-11-22 20:29

QUOTE:
原帖由 fa329 於 2012-11-21 01:19 發表

最憎白羊囉!!!係太貪玩太爽朗!
又自以為是又自私自戀 又冇腦又蠢但又以為自己好醒

可惜我自己都係白羊座
有得轉星座真係好想轉

加上我都同唔到山羊座既人相處, 覺得佢地好陰深恐怖

白羊就係咁,
爛玩又低能。
衝動唔經腦,
成日得罪人。
脾氣大過天,
一火就發癲!
我就係白羊,
發phone我專長!
作者: nicolepig    時間: 2012-11-22 22:12

QUOTE:
原帖由 nutty236 於 2012-11-22 20:29 發表

白羊就係咁,
爛玩又低能。
衝動唔經腦,
成日得罪人。
脾氣大過天,
一火就發癲!
我就係白羊,
發phone我專長!

最近見識到....白羊的皮氣...
不過我都係月亮白羊....
簡直火星撞地球
作者: bullssseye    時間: 2012-11-22 22:14

其實最憎既星座係咪就係同你唔夾既星座?我唔鍾意處女,可能因為我係水瓶,哈哈
作者: difficult4    時間: 2012-11-22 23:19

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-11-22 22:12 發表

最近見識到....白羊的皮氣...
不過我都係月亮白羊....
簡直火星撞地球

月亮白羊too, 對住白羊勁躁底, 有個白羊fd 次次見倒都吵
作者: fa329    時間: 2012-11-23 00:09

QUOTE:
原帖由 nutty236 於 2012-11-22 20:29 發表

白羊就係咁,
爛玩又低能。
衝動唔經腦,
成日得罪人。
脾氣大過天,
一火就發癲!
我就係白羊,
發phone我專長!

但現在好似多左個蛇夫座,
如果真係有,我會變左做金牛座
作者: Franky    時間: 2012-11-23 00:18

QUOTE:
原帖由 bullssseye 於 2012-11-22 22:14 發表
其實最憎既星座係咪就係同你唔夾既星座?我唔鍾意處女,可能因為我係水瓶,哈哈

瓶會唔鍾意處女嘅咩?我家有兩個處女
作者: dalolipop    時間: 2012-11-23 00:27

我水瓶 有個ex 係處女, 相處得ok 架喎..
但係朋友黎講呢. 最唔得係金牛同白羊....

QUOTE:
原帖由 Franky 於 2012-11-23 00:18 發表

水瓶會唔鍾意處女嘅咩?我家有兩個處女

作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-11-23 00:35

其實而家都係睇人夾人
作者: coincidence2    時間: 2012-11-23 11:26

QUOTE:
原帖由 不愛吃豬扒 於 2012-11-23 00:35 發表
其實而家都係睇人夾人

樓主自己咩星座先? XDDDD
作者: Ember    時間: 2012-11-23 20:49

無咩人提天秤,係咪代表佢比較ok呀?
作者: elmo1029    時間: 2012-11-23 22:30

QUOTE:
原帖由 apt 於 2012-11-22 15:54 發表
憎獅子憎到入骨
已經去到一開始知道係獅子即刻劃清界線收工多謝

同道中人呀~我都憎到佢地入骨
作者: apt    時間: 2012-11-24 10:39     標題: 回復 #145 elmo1029 的帖子

認真真係次次都靈
如果勉強做朋友每次都會落得對大家恨之入骨既收場-_-
作者: little    時間: 2012-11-24 14:26

QUOTE:
原帖由 Forget_me_not 於 2012-11-21 14:22 發表

我都有水瓶朋友,
無厘頭又天馬行空,
都幾有趣
亦唔覺佢地好勝,
好多時佢地都無咩所謂,
處事相對和平,
對人友善,
不慍不火,
不太激 ...

的確如此,有時都幾準。
作者: 絲碧卡    時間: 2012-11-26 00:00

最唔鐘意雙子=______= 一時一樣又花心
成日講完一樣做就變第二樣

又愛又恨係天蠍。。 一時熱情一時冷
但總有種引力叫人離不開

ps 我時天秤 怎麼沒什麼人提我們呢xddd
作者: gumdor    時間: 2012-11-26 16:31

處女座  有陰影.......
作者: Franky    時間: 2012-11-27 18:33

QUOTE:
原帖由 絲碧卡 於 2012-11-26 00:00 發表
最唔鐘意雙子=______= 一時一樣又花心
成日講完一樣做就變第二樣

又愛又恨係天蠍。。 一時熱情一時冷
但總有種引力叫人離不開

ps 我時天秤 怎麼沒什麼人提我們呢xddd

就算係萍水相逢,都覺得天蠍真係好吸引
作者: nicolepig    時間: 2012-11-27 22:06

QUOTE:
原帖由 fa329 於 2012-11-23 00:09 發表

但現在好似多左個蛇夫座,
如果真係有,我會變左做金牛座

唔會家....星座睇出世時的星體...
你出世係咪...之後都係...

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0