標題: [愛情] 如果...世界末日... [打印本頁]

作者: autumn    時間: 2012-12-3 20:21     標題: 如果...世界末日...

如果你知道2012年12月21日真的是世界末日,那麼,你會在世界末日之前對你暗戀過的人(無論以前/現在)說,你曾經喜歡過她嗎?
作者: Mei    時間: 2012-12-3 20:24

可以整返個投票喎
Btw我會
作者: mojito    時間: 2012-12-3 20:35

我會同愛人講: 上邪,我欲與君相知,長命無絕衰。山無稜,江水為竭,冬雷震震,夏雨雪,天地合,乃敢與君絕。
作者: nutty236    時間: 2012-12-3 21:01

如果我肯定我同佢向同年同月同日死嘅話,我會講!
作者: difficult4    時間: 2012-12-3 21:04

我會, 起碼, 將曾經的心意在最後機會傳達給他們
作者: apt    時間: 2012-12-3 21:23

讓苦戀鯁於心裡 沖積結聚
完場時仍然讓這秘密 埋藏在血管裡

I rather keep this to myself.

Btw 樓上mojito 睇開大太監乎?!佢求公主放棄佢嗰段我loop咗好多次喊到痴咗線
作者: Yvo    時間: 2012-12-3 21:47

我會係末日前, 再一次表白
作者: mojito    時間: 2012-12-3 21:53     標題: 回復 #6 apt 的帖子

不是看電視......這句說話是愛人曾經同我講過的, 不過現在我不知道佢會唔會忘記曾經跟我講過. 不竟我倆....
作者: apt    時間: 2012-12-3 22:04     標題: 回復 #8 mojito 的帖子

Oh sorry 自作聰明tim-_-
不過曾經真心真意講過嘅說話無論過咗幾耐都係會記得嘅
就算係唔係身邊係刻骨銘心過嘅點會話唔記得就忘記得一乾二淨
作者: little    時間: 2012-12-3 22:07

QUOTE:
原帖由 apt 於 2012-12-3 21:23 發表

Btw 樓上mojito 睇開大太監乎?!佢求公主放棄佢嗰段我loop咗好多次喊到痴咗線

太監有自知之明,他們的差距太大了,若他愛她心內祝福就算了,他只會使公主守生寡,壞名節,不能給她幸福,公主年輕,不會想得細緻,若好像名媛淑女那雨嫣受不了外間的壓力和窮苦,放棄日輝,日輝是個正常的男人,還可以重新來過,但那太監下場會怎樣?
有時有的人真是只呎天涯,永遠都不會是你的!最好就不要俾機會、藉口開始。免得誤己誤人。
作者: little    時間: 2012-12-3 22:09

世界未日!最好跟親人一起走,他們不會掉棄我。
作者: 占少    時間: 2012-12-3 22:14

我會msg/whatsapp話佢知 之後同我愛既人過
作者: anita    時間: 2012-12-3 22:30

我應該唔會。。因為我信雲海說不是未日。加上無一個我真係超級暗戀的人。。生無可戀都幾慘。。好感都有gei。但唔係表白level --"
作者: apt    時間: 2012-12-3 22:39     標題: 回復 #10 little 的帖子

OMG終於有人有睇大太監我以為得我一個追到傻俾人話我師奶-_-
我無睇名媛淑女呀但係我覺得有自知之明同放生一個人係兩件事
係 可能會無將來 但係自己愛嘅人肯同自己甘苦與共唔係幸福咩?
點解明明得都唔give love a chance?

Sorry 樓主我講好多無謂野-_-
作者: eunis    時間: 2012-12-4 01:47

會啊~~不過有d可能都聯繫唔翻lu~~
作者: lvwing23    時間: 2012-12-4 02:04

我會同我曾經暗戀過ge小學miss表白~
因為我e+仍然成日會夢見佢~我....都想知發生咩事~
作者: J__    時間: 2012-12-4 09:44

就讓那淡淡的回憶. 隨風去.
作者: lmt    時間: 2012-12-4 10:20

鍾意過既都講過比佢地知
有時做朋友都唔錯
起碼朋友係一世的
作者: 普通朋友    時間: 2012-12-4 10:32

唔會.....愛過既人都在心中。
作者: K.Y.    時間: 2012-12-4 11:28

雖然我沒有暗戀的人,但如果如題,我不會說...

我最想知,其實。。。
會唔會真係有呢一日既來臨呢??
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2012-12-4 18:27

我覺得無必要喎~
講出黎有咩用,下一分鐘就死XD
作者: autumn    時間: 2012-12-4 21:19

謝謝各位的回覆。

我們生存在這個世界上,實在有太多東西要顧慮,有些話根本沒有勇氣說出口,所以有時候我在想,如果真的有世界末日的一天,我們大概就會有勇氣說出來...
但當然前提是,我們要知道大家都真的會死去......因為世界末日也未必所有人都立即死去的......

也許,反正大家都快將死掉,無需再顧慮任何東西,臨死前讓對方知道一下自己曾經的心意,也不是件壞事......

另外,我相信大家都想看看對方知道後的反應吧......?
作者: autumn    時間: 2012-12-4 21:24

QUOTE:
原帖由 apt 於 2012-12-3 21:23 發表

我也喜歡這歌詞,一矢中的...

如何掉眼淚 欲哭找不到根據 這愛情沒你准許 笑我沒有這資格 別為你心碎......

作者: autumn    時間: 2012-12-4 21:27

QUOTE:
原帖由 lvwing23 於 2012-12-4 02:04 發表
我會同我曾經暗戀過ge小學miss表白~
因為我e+仍然成日會夢見佢~我....都想知發生咩事~

夢見小學MISS?神奇啊...
作者: autumn    時間: 2012-12-4 21:29

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-12-4 11:28 發表
雖然我沒有暗戀的人,但如果如題,我不會說...

我最想知,其實。。。
會唔會真係有呢一日既來臨呢??

世界末日一定有,但幾時就唔會有人知...
作者: apt    時間: 2012-12-5 20:22     標題: 回復 #23 autumn 的帖子

如何掉眼淚應該係所有單戀朋友既心聲

玫瑰盛放讓花粉撲鼻 陽光多猛雙眼都不要避
最好有風叫沙礫四散 刺激多些分泌

我都試過做好多野俾個藉口自己軟弱一次喊一次
但係究竟係唔夠hurt? 定係已經hurt到痲痹?
我自己都俾唔到答案自己
作者: PO186    時間: 2012-12-6 00:10

如果真係世界未日, 希望我跟她會在第二個空間第二個方式...咩形態都好再相遇相知
相見相愛...
作者: nothin    時間: 2012-12-13 12:55

一定唔會,大家既情況唔同,我想講人地未必想聽,你估真係拍戲咁咩
作者: cheuk    時間: 2012-12-13 13:35

我諗唔會喇。決定咗講或唔講,唔會因為世界末日而有所改變。

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0