標題: [其他] 你地會唔會不停想重複睇"The L Word" [打印本頁]

作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 14:51     標題: 你地會唔會不停想重複睇"The L Word"

我係今年6月先睇第1次,一口氣睇晒6個seasons
過左2個月左右,又由頭到尾睇多次
的確第2次睇,有好多情節會有更深ge感受
特別係對Jennifer Beals

well~宜家我又身痕,想睇第3次
好似中毒咁
唔知你地會唔會好似我咁
作者: J__    時間: 2012-12-14 15:05

我打算買成套dvd慢慢睇
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 15:26

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2012-12-14 15:05 發表
我打算買成套dvd慢慢睇

係hmv見過
香港買好貴
作者: pita    時間: 2012-12-14 16:34

好勁,我仲係睇緊第二季呀
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 17:41

QUOTE:
原帖由 pita 於 2012-12-14 16:34 發表
好勁,我仲係睇緊第二季呀

因為會上癮, 睇完一集又一集, 停唔到

第二季開頭見到bette勁傷心
想打爆helena雖然之後幾季我都好鍾意佢
作者: J__    時間: 2012-12-14 17:48

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-14 15:26 發表

係hmv見過
香港買好貴

都唔係好貴. 6season 唔過$2000. 但我未買xdddd
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 18:05

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2012-12-14 17:48 發表

都唔係好貴. 6season 唔過$2000. 但我未買xdddd

因為係amazon睇到美版平d
而且封面無中文字, 又靚d

有無係hmv見過粉紅色box set?
好似$1199
不過係美版無中文字幕
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-14 21:10

我好似係今年8月-9月 第一次睇,也是一口氣睇哂全部 (我係上網下載番黎睇)
我諗住 每年睇一次XDDD
不過我要快快去買16GB 手指 放 The L Word , 因8GB都放唔哂~_~
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 22:04

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-14 21:10 發表
我好似係今年8月-9月 第一次睇,也是一口氣睇哂全部 (我係上網下載番黎睇)
我諗住 每年睇一次XDDD
不過我要快快去買16GB 手指 放 The L Word , 因8GB都放唔哂~_~

我開頭都諗住睇完收起, 過一年半載先再睇嫁
點知成日諗起d情節就想睇, 忍唔住
中晒毒咁
作者: ying39    時間: 2012-12-14 22:30

我會呀,都係同妳一樣,一口氣睇晒6季,仲要重複睇多一次><" 嘻嘻
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 22:41

QUOTE:
原帖由 ying39 於 2012-12-14 22:30 發表
我會呀,都係同妳一樣,一口氣睇晒6季,仲要重複睇多一次><" 嘻嘻

齊齊中毒
真係好鍾意睇jennifer beals
作者: ying39    時間: 2012-12-14 22:46     標題: 回復 #11 JanCheung 的帖子

係,我都超鐘意佢
依幾日.我都係公司無野做既時候,心思思想睇番,
最後都係忍住,等下年先xD" 嘻
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 22:53

QUOTE:
原帖由 ying39 於 2012-12-14 22:46 發表
係,我都超鐘意佢
依幾日.我都係公司無野做既時候,心思思想睇番,
最後都係忍住,等下年先xD" 嘻

重有2星期就到下年喇
唔洗等好耐
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-14 23:03

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-14 22:04 發表

我開頭都諗住睇完收起, 過一年半載先再睇嫁
點知成日諗起d情節就想睇, 忍唔住
中晒毒咁

不過 全六季既容量真係...太大!!!=A= 連我隻8GB手指"擔唔起"...(希望廢電腦keep住到我有錢換新電腦><)
我毒左半個月多就變番正常~
作者: ying39    時間: 2012-12-14 23:06     標題: 回復 #13 JanCheung 的帖子

嘻嘻,係喎x D" 原來仲有兩個星期就到下年,時間過得真係快....^^
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 23:24

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-14 23:03 發表

不過 全六季既容量真係...太大!!!=A= 連我隻8GB手指"擔唔起"...(希望廢電腦keep住到我有錢換新電腦><)
我毒左半個月多就變番正常~

我電腦全六季要36gb

其實我係因為JB先咁投入
瘋狂
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 23:25

QUOTE:
原帖由 ying39 於 2012-12-14 23:06 發表
嘻嘻,係喎x D" 原來仲有兩個星期就到下年,時間過得真係快....^^

到年尾即係到考試時間
唔可以開始睇住, 如果唔係無心機溫書
作者: ying39    時間: 2012-12-14 23:27     標題: 回復 #17 JanCheung 的帖子

咁..妳考試要加油呀  考得好先睇,考唔好...就唔好睇啦   嘻嘻..講笑=)
作者: JanCheung    時間: 2012-12-14 23:34

QUOTE:
原帖由 ying39 於 2012-12-14 23:27 發表
咁..妳考試要加油呀  考得好先睇,考唔好...就唔好睇啦   嘻嘻..講笑=)

咁我真係要加油喇
作者: ying39    時間: 2012-12-14 23:34     標題: 回復 #19 JanCheung 的帖子

作者: apt    時間: 2012-12-15 12:37

我靜係返睇左好多次lip service season 1 & 2
anyone loveee that drama as well?
作者: lmt    時間: 2012-12-15 12:39

omg 我就係成套入哂tablet咁睇, 好正
作者: DIAMOND    時間: 2012-12-15 16:32     標題: 回復 #1 JanCheung 的帖子

自做完 S6 之後, 呢幾年唔停咁重睇.
好似痴左咁
作者: DIAMOND    時間: 2012-12-15 16:34     標題: 回復 #11 JanCheung 的帖子

睇完之後, 勁迷 JB..  終於有人好似我咁..哈哈
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-15 19:51

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-14 23:24 發表

我電腦全六季要36gb

其實我係因為JB先咁投入
瘋狂

咁多咩!? 我睇下我自己幾多~
我係13.1 GB 啵....
我較迷住  T+B 呢一對老夫老妻既故事  而且上床畫面幾唔錯~...
作者: JanCheung    時間: 2012-12-15 19:56

QUOTE:
原帖由 apt 於 2012-12-15 12:37 發表
我靜係返睇左好多次lip service season 1 & 2
anyone loveee that drama as well?

未放得開the l word,
都未想睇其他drama
作者: JanCheung    時間: 2012-12-15 20:01

QUOTE:
原帖由 lmt 於 2012-12-15 12:39 發表
omg 我就係成套入哂tablet咁睇, 好正

well, 你會唔會帶出街睇?

我第一次睇個時放落mp4, 4吋mon
係巴士睇, d sex scence又怕旁邊ge人睇到
但我又唔想停wo
作者: JanCheung    時間: 2012-12-15 20:02

QUOTE:
原帖由 DIAMOND 於 2012-12-15 16:32 發表
自做完 S6 之後, 呢幾年唔停咁重睇.
好似痴左咁

一齊中毒
作者: JanCheung    時間: 2012-12-15 20:06

QUOTE:
原帖由 DIAMOND 於 2012-12-15 16:34 發表
睇完之後, 勁迷 JB..  終於有人好似我咁..哈哈

哈哈~~佢真係有種吸引人ge魅力
作者: JanCheung    時間: 2012-12-15 20:08

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-15 19:51 發表

咁多咩!? 我睇下我自己幾多~
我係13.1 GB 啵....
我較迷住  T+B 呢一對老夫老妻既故事  而且上床畫面幾唔錯~...

可能畫質清d, 而且有埋中英字幕

雖然我都好鍾意tina and better哩一對
但其實bette同jodi之間ge火花都好吸引我
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-15 20:44

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-15 20:08 發表

可能畫質清d, 而且有埋中英字幕

雖然我都好鍾意tina and better哩一對
但其實bette同jodi之間ge火花都好吸引我

我呢邊都清架, 不過 有幾季係 英中字幕 or 中字幕~
jodi~ 聾人lesbain, 佢對我黎講 好大既共鳴XD (又可以學到 美國手語..."我操你" 原來咁打手語XD)
因為我也係 聾人lesbain~~~  所以 估唔到 the l word 有呢隻人, 太開心>w< 看到 "少數"既同胞
jodi ,佢 有點唔好彩...雖然係相愛既, 但 T 感情永遠係 B果度,一直放唔低B....(最後T既結局都好既~
作者: autumn    時間: 2012-12-15 20:57

那時候超喜歡Marina, 她好迷人!
可惜後面的SEASONS都沒有她...
作者: 索柏    時間: 2012-12-15 23:03

喜愛的東西是百看不厭的
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 00:10

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-15 20:44 發表

我呢邊都清架, 不過 有幾季係 英中字幕 or 中字幕~
jodi~ 聾人lesbain, 佢對我黎講 好大既共鳴XD (又可以學到 美國手語..."我操你" 原來咁打手語XD)
因為我也係 聾人lesbain~~~  所以 估唔到 the ...

其實jodi好鍾意bette, 又為左bette肯定落黎
不過可惜...
我第一次睇, 係好想tina and bette走返埋一齊
但睇第二次, 感覺唔同晒, 會好想bette同jodi一齊, 鍾意佢地ge火花

我都學到2種唔同ge"操"點樣打手語
pround of you!!
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 00:12

QUOTE:
原帖由 autumn 於 2012-12-15 20:57 發表
那時候超喜歡Marina, 她好迷人!
可惜後面的SEASONS都沒有她...

哈哈~你唔提起我差點忘記左佢
每次睇season 1都會被佢吸引住
好想佢會拍其他season嫁
重以為佢會同jenny進入season 2
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 00:13

QUOTE:
原帖由 索柏 於 2012-12-15 23:03 發表
喜愛的東西是百看不厭的

jennifer beals
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-16 00:44

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-16 00:10 發表

其實jodi好鍾意bette, 又為左bette肯定落黎
不過可惜...
我第一次睇, 係好想tina and bette走返埋一齊
但睇第二次, 感覺唔同晒, 會好想bette同jodi一齊, 鍾意佢地ge火花

我都學到2種唔同ge" ...

係啊~ 但又唔係可惜哇?? 分手有時係好事吧= =?
哈哈~其中手語(即是下半身係咁"進退"), 我有向 我FD做出黎, 但...我佢都覺呢隻「操」美國手語有點誇張XDDD 我臉皮厚敢做出黎XDDD
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 01:00

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-16 00:44 發表

係啊~ 但又唔係可惜哇?? 分手有時係好事吧= =?
哈哈~其中手語(即是下半身係咁"進退"), 我有向 我FD做出黎, 但...我佢都覺呢隻「操」美國手語有點誇張XDDD 我臉皮厚敢做出黎XDDD

哈~可能我想佢地一齊, 所以先覺得可惜

係呀係呀, 真係好誇張, 大庭廣眾做真係要好厚面皮
有一幕jodi係bette office, 臨走對bette做
真係好誇張, 但jodi又演譯得好好
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-16 12:16

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-16 01:00 發表

哈~可能我想佢地一齊, 所以先覺得可惜

係呀係呀, 真係好誇張, 大庭廣眾做真係要好厚面皮
有一幕jodi係bette office, 臨走對bette做
真係好誇張, 但jodi又演譯得好好

哈哈~
係牙!! 又太直接又太誇張XDDD
作者: iceland    時間: 2012-12-16 14:09

有無人好似我咁鐘意HELENA?雖然SEASON 2 佢有D討厭, 但一路睇落去佢有種講不出既吸引力=) 再加上佢D British accent 好正!
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 15:00

QUOTE:
原帖由 iceland 於 2012-12-16 14:09 發表
有無人好似我咁鐘意HELENA?雖然SEASON 2 佢有D討厭, 但一路睇落去佢有種講不出既吸引力=) 再加上佢D British accent 好正!

here! here! s2個時真係想中佢
但之後佢好可愛

成套tlw, 我比較留意bette, jodi, helena, alice, mairina
反而好多人都為之瘋狂ge shane我就無咩感覺
作者: iceland    時間: 2012-12-16 15:42

Shane 其實係自卑嘅可憐人,佢同Carmen 結唔成婚好可惜,Carmen 係一個識得點去愛佢嘅人。

Helena 成個人嘅性格我都好like。願意為朋友,又果斷勇敢去愛。
作者: card_captor    時間: 2012-12-16 20:39

我好幾年前就著個season追,我都好中意helena!
作者: Casper    時間: 2012-12-16 23:15

我諗我同一般人有點唔同啦…
我超鐘意jenny, 我覺得佢同share 好match,
可能係比season 2 影響,
同埋season 6根本係為左要jenny成為queen of bitch而設既…

我覺得最後,jenny 好可憐的~~
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 23:19

QUOTE:
原帖由 iceland 於 2012-12-16 15:42 發表
Shane 其實係自卑嘅可憐人,佢同Carmen 結唔成婚好可惜,Carmen 係一個識得點去愛佢嘅人。

Helena 成個人嘅性格我都好like。願意為朋友,又果斷勇敢去愛。

佢真係好為朋友!!

睇到最後season, 見佢知道又被騙ge時候, 真係好心up
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 23:20

QUOTE:
原帖由 card_captor 於 2012-12-16 20:39 發表
我好幾年前就著個season追,我都好中意helena!

我係完晒成套劇先開始睇,
所以宜家成套咁追
作者: JanCheung    時間: 2012-12-16 23:22

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2012-12-16 23:15 發表
同埋season 6根本係為左要jenny成為queen of bitch而設既…

其實season1覺得佢幾ok嫁
但中間幾個season覺得佢好crazy

話時話, 你覺得佢係自殺定他殺?
作者: carcar    時間: 2012-12-16 23:42

我覺得jenny幾靚 ,不過越來越顛
反而印象最深係season 1 同jenny flirt 果個,
得season 1 同最尾果季出現過
覺得佢好迷人
唔記得叫咩名呢
作者: Casper    時間: 2012-12-16 23:42

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-16 23:22 發表

其實season1覺得佢幾ok嫁
但中間幾個season覺得佢好crazy

話時話, 你覺得佢係自殺定他殺?

jenny 唔似係一個會自殺既人,
好似之後有傳有外傳,
有開估係alice 殺,
唔太記得了~~
作者: Casper    時間: 2012-12-16 23:45

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-12-16 23:42 發表
反而印象最深係season 1 同jenny flirt 果個,
覺得佢好迷人
唔記得叫咩名呢

好似係叫marlisa,
唔記得點串了~~
作者: iceland    時間: 2012-12-16 23:51     標題: 回復 #48 carcar 的帖子

你講既係Marina。佢有一種神秘感。

成个故事發展JENNY越來越癲,搞到全世界都好似欠左佢咁

同埋唔知點解我總係覺得佢接受唔到自己鐘意女仔,但又要好刻意咁話比人聽佢係。
有無人有咁既感覺???
作者: Casper    時間: 2012-12-16 23:54

QUOTE:
原帖由 iceland 於 2012-12-16 23:51 發表
你講既係Marina。佢有一種神秘感。

成个故事發展JENNY越來越癲,搞到全世界都好似欠左佢咁

同埋唔知點解我總係覺得佢接受唔到自己鐘意女仔,但又要好刻意咁話比人聽佢係。
有無人有咁既感覺???

唔係喎
Season 1 之後佢好接受自已鐘意女仔架喎
係season 1 設計佢係未婚夫同女人之間爭扎,
連佢自己都唔知可以點。
作者: a74986530    時間: 2012-12-17 00:50

一直好想睇-_-不過唔知邊度有得睇
作者: bread_bread    時間: 2012-12-17 01:01

會呀''因為好好睇
我自己好鐘意睇Gossip Girl
買了碟係咁重睇XD
作者: JanCheung    時間: 2012-12-17 03:02

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-12-16 23:42 發表
覺得佢好迷人
唔記得叫咩名呢

係咪講marina?
應該係得佢
佢真係好有女人味
作者: JanCheung    時間: 2012-12-17 03:05

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2012-12-16 23:42 發表

jenny 唔似係一個會自殺既人,
好似之後有傳有外傳,
有開估係alice 殺,
唔太記得了~~

alice

我寧願信佢係自殺
都唔想諗係其他人
作者: JanCheung    時間: 2012-12-17 03:06

QUOTE:
原帖由 a74986530 於 2012-12-17 00:50 發表

the l word好經典
真係要睇下
睇完會上癮

http://www.tw116.com/index.php?s=vod-search
search"拉字至上"
有齊season1-6, 畫質一般, 但清楚ge, 有中文字幕
不過要裝software, so far安全無出事

作者: JanCheung    時間: 2012-12-17 03:10

QUOTE:
原帖由 bread_bread 於 2012-12-17 01:01 發表
會呀''因為好好睇
我自己好鐘意睇Gossip Girl
買了碟係咁重睇XD

有碟重好睇
質素靚好多
作者: bread_bread    時間: 2012-12-17 21:10

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-17 03:10 發表

有碟重好睇
質素靚好多

係呀!
btw i love jenny so much;)
作者: lmt    時間: 2012-12-18 03:02

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-15 20:01 發表

well, 你會唔會帶出街睇?

我第一次睇個時放落mp4, 4吋mon
係巴士睇, d sex scence又怕旁邊ge人睇到
但我又唔想停wo

就係會先抵死
尋晚先係飛機睇完黎
左邊果個人訓咗, 右邊係度睇戲
搞到每次去到有sex既時候都感覺怪怪, 好怕比人見到
作者: lmt    時間: 2012-12-18 03:06

QUOTE:
原帖由 a74986530 於 2012-12-17 00:50 發表

如果你真係搵唔到既話我可以慢慢upload比你
作者: DIAMOND    時間: 2012-12-18 11:36

QUOTE:
原帖由 iceland 於 2012-12-16 14:09 發表

HELENA 係 S2 真係唔多討好..  不過之後既 SEASON, 愈黎愈CUTE, 我都覺得佢既 ACCENT 好正
作者: JanCheung    時間: 2012-12-18 12:44

QUOTE:
原帖由 lmt 於 2012-12-18 03:02 發表

就係會先抵死
尋晚先係飛機睇完黎
左邊果個人訓咗, 右邊係度睇戲
搞到每次去到有sex既時候都感覺怪怪, 好怕比人見到

好似偷食咁
又想食, 又怕俾人見到
哈哈哈
作者: breakfasttea    時間: 2012-12-18 14:56

haha ironically, am watching it for the second time right this moment
Tried Lip Service and other shows, but it's never as good.

Jenny is just SO annoying from season 4 onwards...
作者: JanCheung    時間: 2012-12-18 18:33

QUOTE:
原帖由 breakfasttea 於 2012-12-18 14:56 發表
haha ironically, am watching it for the second time right this moment
Tried Lip Service and other shows, but it's never as good.

Jenny is just SO annoying from season 4 onwards...

i plan to watch it for the third time during my sem break
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-18 20:45

我想講....點解沒人講 變性人-Max
作者: JanCheung    時間: 2012-12-19 20:45

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-18 20:45 發表
我想講....點解沒人講 變性人-Max

無咩大感覺
我見佢真人ge相, 都聯想起max
入晒腦

你好鍾意佢?
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-19 21:06

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-19 20:45 發表

無咩大感覺
我見佢真人ge相, 都聯想起max
入晒腦

你好鍾意佢?

痴線!@@我邊有中意佢架~
作者: JanCheung    時間: 2012-12-20 13:07

QUOTE:
原帖由 Natalie黑鴨 於 2012-12-19 21:06 發表
痴線!@@我邊有中意佢架~

唔洗激動,
我見無咩人會講起佢ma
見你咁上心
以為你...
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-12-20 20:40

QUOTE:
原帖由 JanCheung 於 2012-12-20 13:07 發表

唔洗激動,
我見無咩人會講起佢ma
見你咁上心
以為你...

采采采!!!!!!!!!!
作者: eunis    時間: 2012-12-21 03:31

會啊~~隔一段時間又會睇~~上咗癮甘~
作者: ling0    時間: 2012-12-22 01:28     標題: 回復 #1 JanCheung 的帖子

前個月用千幾蚊買返嚟睇(上環有間齊晒)
5年後再睇返感覺好唔一樣
雖然dana一樣都好吸引我
作者: iceland    時間: 2012-12-22 15:46

QUOTE:
原帖由 ling0 於 2012-12-22 01:28 發表

Totally forgot about Dana, she's so cute, and it's sad that she die young
作者: JanCheung    時間: 2012-12-24 22:03

QUOTE:
原帖由 ling0 於 2012-12-22 01:28 發表

係咪香港版?

其實dana好可愛, 可惜IC筆下要離開
作者: HandM    時間: 2012-12-28 12:26

QUOTE:

請問喺上環邊度?^_^
作者: pita    時間: 2013-1-3 23:05

想問有冇網址可以睇到the .l.world
作者: JBeals    時間: 2013-5-1 18:47

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2012-12-16 23:15 發表

Yes, TLW should have totally ended with S5E12!
作者: JBeals    時間: 2013-5-1 18:50

Jennifer Beals~!!!!! (狂叫1000次 hahahaha  

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0