標題: [生活] 意見收集:想問大家喜愛甚麼服裝及accessories的品牌及店舖? [打印本頁]

作者: wchk    時間: 2012-12-19 02:24     標題: 意見收集:想問大家喜愛甚麼服裝及accessories的品牌及店舖?

意見收集:想問大家喜愛甚麼服裝及accessories的品牌及店舖?
依家仲有無人買5cm, issue, chocolate果D?

waiwai
作者: wchk    時間: 2012-12-19 14:34

又有無D牌子/店係擺到明同志友善既?
waiwai
作者: JanCheung    時間: 2012-12-19 20:47

chocoolate剛剛開個2年有, 但之後無咩款就無買喇

平時去ZARA/H&M 童裝部多
作者: cheuk    時間: 2012-12-20 22:22

5cm, izzue, chocolate等i.t牌子,有一段時間冇買喇
覺得佢地貴得黎,d款冇乜新意,又唔夠斯文唔易襯衫
如果想買d返工著既中性女裝,smart casual或formal
我都想知b可以有咩選擇,我只係識得買zara, H&M, uniqlo
作者: apt    時間: 2012-12-21 20:46

已經轉戰online shopping 無牌子既又平又好quality又唔洗出街xd
作者: JanCheung    時間: 2012-12-21 20:54

QUOTE:
原帖由 apt 於 2012-12-21 20:46 發表
已經轉戰online shopping 無牌子既又平又好quality又唔洗出街xd

online shopping買衫我都想試
但好怕size唔啱
所以一直都唔敢試
作者: ez1211    時間: 2012-12-21 21:43

ZARA + H&M
美觀又抵玩

i.t以前有,但太貴,已經玩唔起...
作者: apt    時間: 2012-12-21 22:03     標題: 回復 #6 JanCheung 的帖子

有好多都有free return, 同埋有d網有埋review究竟個item係run true to size定larger than normal我未試過買錯
作者: K.Y.    時間: 2012-12-25 12:13

h&m , chocolate(裇衫)同D BOUTIQUE 仔啦...
uniqlo 以前都有買開,但自從佢d 衫既size同款愈黎愈「大眾化」,
都只係買socks 同 褲ja...

mmj, mastermind ,visim 同neighbourhood o個d我真係唔識欣賞,
both 價錢同款式

如果online shopping,asos 同topman 都應該係唔錯既選擇
作者: yanyan12345    時間: 2012-12-25 19:17

QUOTE:
原帖由 ez1211 於 2012-12-21 21:43 發表
ZARA + H&M
美觀又抵玩

i.t以前有,但太貴,已經玩唔起...

就算比得起,I.T d產品有好多用既布料差,車工又差,5值得!
作者: RonSiu    時間: 2012-12-27 01:57

Bauhaus and Bauhaus lol
作者: wchk    時間: 2012-12-27 16:10

好多謝大家既意見呢!
waiwai

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0