標題: [朋友] 哪有真心朋友嗎? [打印本頁]

作者: NicLeung    時間: 2012-12-26 16:43     標題: 哪有真心朋友嗎?

末日之後,還會有真心朋友嗎?
作者: genie    時間: 2012-12-26 17:11

會有。有時我覺得,唔係真唔真心嘅問題,而係大家對友誼睇法認唔認同。唔係冇真心,只係大家要求唔同。我都希望搵到對友誼睇法接近的朋友
作者: NicLeung    時間: 2012-12-26 17:18

那你add我line吧……看看是否接近?
My line is nicleung
作者: ngchileihoma    時間: 2012-12-26 17:19

Only time can tell
You never know if they are telling the truth, even right before the end of the world
作者: genie    時間: 2012-12-26 17:23

我冇line
作者: NicLeung    時間: 2012-12-26 17:49     標題: 回復 #2 genie 的帖子

那可以怎样接近呢?
作者: 25ZM    時間: 2012-12-26 22:40

從來都沒有的.
作者: zacknokid    時間: 2012-12-26 23:07

識唔識到真心朋友唔會係拘泥於末日前後,大家担誠先會互相了解,或者一齊遇到挑戰先會患難見真情。不過最緊要都係自己真心去交呢個朋友
作者: genie    時間: 2012-12-26 23:22

雙向的... 何唯真心? 我付出真心, 都要睇對方係唔係都真心想同我做朋友...
有時, 當經歷愈多, 先發覺, 最真的朋友都可以重色窿輕友到一個會出賣自己的人...
心, 有時真的好灰, 但我仍相信, 付出真心, 仲有一點希望會識到一個雙向的友誼
人愈大, 想識朋友愈難, 每個人都有唔同o既要求...
要搵到一個思想接近, 又肯付出真心的朋友, 已經很難...
好朋友, 留下的有多少...
作者: 索柏    時間: 2012-12-26 23:33

患難見真情......
有時可以共患難不代表可以共富貴
朋友知己是可遇不可求
遇到的請珍惜
作者: genie    時間: 2012-12-26 23:38     標題: 回復 #10 索柏 的帖子

thanks~~
作者: 牛牛    時間: 2012-12-26 23:51

真心朋友??或者我地可以成為呢
作者: 牛牛    時間: 2012-12-27 00:04

真心朋友??或者我地可以成為呢
作者: zacknokid    時間: 2012-12-27 00:18     標題: 回復 #12 牛牛 的帖子

有機會喎! 既然大家都圍住同一個topic黎
作者: someone    時間: 2012-12-27 12:58

擴大你的朋友圈子,然後再慢慢發掘誰是真心的朋友
作者: cool    時間: 2012-12-27 20:05

朋友是種緣.看大家是否有緣.
作者: genie    時間: 2012-12-27 21:35

睇到呢個MSG, 都等於大家有緣, 但就唔知有冇份....

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0