標題: [生活] 小事一則 2 -拍拖幾耐先上床? [打印本頁]

作者: Casper    時間: 2013-1-5 01:34     標題: 小事一則 2 -拍拖幾耐先上床?

(版主~其實我都唔知呢篇應該放係健康性事區定呢邊...)

琴日又同老細食lunch,講起佢同班朋友傾計,
傾起如果同一個有心發展既女仔一齊,
識幾耐先提出上床好。

我老細就問我啦,
雖然佢知道我我係鍾意女仔,
我又應該要以自身既經驗回答,
但係唔知做咩,果個moment突然轉o左為一個異性戀者既身份去答佢:
半年啦!

我老細就話我保守,
佢話佢會一至兩日就提出,
我話,上床唔同錫嘴仔囉,女仔係需要一d時間去考慮,
你係唔係一個可以長遠發展既人,先會同你上床!
老細又立即歪理連連,
話如果心水清,一兩日已經可以建立信任啦,
你同得佢拍拖就已經係信任佢先拍拖O架啦!
(頂!真心比佢吹脤!)
-----
其實,雖然我口就話半年,
但係自己都真係唔會等咁耐,
甚至,坦白講,自己都幾速戰速決,
而呢個情況,其實係LES界都幾普遍。

半年?我諗3個月都已經太長,
聽唔少係識既頭一個星期,甚至曖昧中已可成事,
或者,可能同性向來都比較親密一D,
甚至,唔洗擔心仲有1%有機會有BB,
可以隨心所欲,
但係正因為咁,
好多人都好似忘記o左呢一件,
其實真係唔係拖手、鍚嘴仔咁簡單既事。

作者: 25ZM    時間: 2013-1-5 02:06

一晚    
作者: Pink    時間: 2013-1-5 02:18

咁我都係保守派, 但好想俾個 Like 你!
我覺得人人都要對自己負責任, 雖然有人認為拍拖一兩日就可以上床, 咁我想講, 如果轉個頭真係散左, 都無得話自己係俾人呃云云, 因為自己都隨便對待, 人地當然就隨便對待~ 但有時真係經一事先長一智~

其實拖手、鍚嘴仔等我已經覺得唔係隨便o既動作, 但有時女仔之間就係無咁避忌, 所以好難界定, 我同 d 姊妹都會手拖手, 不過真係純友誼~ 我覺得如果 feel 到唔對路要大方講出口互相溝通~

拍拖半年先上床我覺得好理想, 對女仔黎講, 有 d 野係需要時間去證明同取得信任~ 不過理想同現實總係有距離, 因為人如果下下都咁清晰就唔使拍拖, 情到濃時又真係會充昏頭腦, 不過都係果句, 睇下自己感覺如何, 認清對方為人幾時都最重要~
作者: J__    時間: 2013-1-5 02:30

差遠少少。

講開拖手/身體接觸。我覺得。就算兩個女仔幾熟/咩關係都好。其實當中有分別。有啲接觸係知道純友誼。無其他。但有時有啲接觸係帶曖昧及訊息。我覺得係會感覺到當中的分別。

正題:遇岩。識左/一齊時間長短唔係問題。
作者: difficult4    時間: 2013-1-5 02:32

唯一講倒ge 經驗係: 識咗~4年, 一齊咗一個月
不過我覺得都係快咗D, 但係呢...... 都係o個句, 情到濃時.......
作者: yanyan12345    時間: 2013-1-5 12:29

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-1-5 01:34 發表
(版主~其實我都唔知呢篇應該放係健康性事區定呢邊...)

琴日又同老細食lunch,講起佢同班朋友傾計,
傾起如果同一個有心發展既女仔一齊,
識幾耐先提出上床好。

我老細就問我啦,
雖然佢知道我我係鍾 ...

你老细摆明点你,你问下佢摆得屋个件係唔係咁豪情先讲啦,淫人妻女个D人,个个都厌人地”慢手慢脚”架啦
作者: little    時間: 2013-1-5 12:56

QUOTE:
原帖由 Pink 於 2013-1-5 02:18 發表
咁我都係保守派, 但好想俾個 Like 你!
我覺得人人都要對自己負責任, 雖然有人認為拍拖一兩日就可以上床, 咁我想講, 如果轉個頭真係散左, 都無得話自己係俾人呃云云, 因為自己都隨便對待, 人地當然就隨便對 ...

贊成!
作者: guardianangel    時間: 2013-1-5 13:15

我記得岩岩一齊果時, 我個直既女仔朋友警告我一定要等3個月. 果時我心諗起碼一年啦, 點會咁快. 結果真係3個月. 可能因為響同一個地方返工返學日日見, 所以對我地黎講3個月唔算快.至於我果位直既朋友, 後來佢識左男朋友後, 一日就俾左 @___@

作者: Casper    時間: 2013-1-5 14:34

QUOTE:
原帖由 yanyan12345 於 2013-1-5 12:29 發表

你老细摆明点你,你问下佢摆得屋个件係唔係咁豪情先讲啦,淫人妻女个D人,个个都厌人地”慢手慢脚”架啦

首先, 我係覺得佢係誇張o左o既, 不過佢都絕對可以係好速戰速決既人,
不過我好知道我老師唔係咩淫人妻女既人lor!
而且, 我老細係唔好點我既, 因為佢好清楚我唔係一個咁蠢, 比佢點到既人,
只係o係佢既思想中,
上床唔係豪放,
而家一個需要, 只係另一半信唔信佢唧,
佢都講過,佢提出, 唔表示人地會願意咁快,
佢都唔會因為人地唔願意, 又分手或者對人差。
作者: Casper    時間: 2013-1-5 14:44

QUOTE:
原帖由 guardianangel 於 2013-1-5 13:15 發表
我記得岩岩一齊果時, 我個直既女仔朋友警告我一定要等3個月. 果時我心諗起碼一年啦, 點會咁快. 結果真係3個月. 可能因為響同一個地方返工返學日日見, 所以對我地黎講3個月唔算快.至於我果位直既朋友, 後來佢識左 ...

係wor~
其實當情到濃時個陣,
真係咩都唔記得晒~~
作者: justforu    時間: 2013-1-5 15:33

有feel既第一晚已經可以
作者: justforu    時間: 2013-1-5 15:40

有feel既第一晚已經可以
作者: LFN    時間: 2013-1-5 20:15

有冇即上XD
作者: Natalie黑鴨    時間: 2013-1-5 21:45

即上 太誇啦=A= 同色狼有咩分別wor....真係咁鬼餓?

我...唔知la, 同ex一齊果時...好似半個月~1個月 食左 佢
就算我自己有幾餓都要忍住半個月多啦=_= 我唔會忍得到咁長時間
作者: carcar    時間: 2013-1-5 21:50

睇對方主唔主動吧
即晚試過,最耐就半年後先有sex
作者: apt    時間: 2013-1-5 22:26

試過一個月 又試過即晚
係睇個人係咩stage嫁啫
作者: UNO    時間: 2013-1-6 00:17

睇時間 睇心情 睇地點 睇對手
唔會理一齊幾耐
真係重要咩?
真係唔想 ,再算
作者: Casper    時間: 2013-1-6 01:39

其實, 我既問題從來冇標準答案,
重唔重要, 只在於你點去睇上床既一回事,
有人視之為一個關係昇華既關鍵,
有人視之為單純既運動項目之一,

只不過, 我突然會諗起,
除O左曾經有一D年少冇知既朋友,
第一晚就比人TUM O左上床,
我有好多異性朋友, 都真係會考慮好清楚,
覺得可以同果個男人走落去先會選擇上床,

但係, 係我所認識既同性朋友, 真係情到濃時就會上床,
那怕只係一星期, 一日, 甚至未開始。

其實冇對錯,
只係同老細既對話中引伸既想法。
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2013-1-7 21:46

你地咁勁既........
作者: 憧憧    時間: 2013-1-7 23:45

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-1-5 02:30 發表
差遠少少。

講開拖手/身體接觸。我覺得。就算兩個女仔幾熟/咩關係都好。其實當中有分別。有啲接觸係知道純友誼。無其他。但有時有啲接觸係帶曖昧及訊息。我覺得係會感覺到當中的分別。

正題: ...

=W=你說我?
作者: 十二    時間: 2013-1-7 23:52

禁如果上完床先一齊,又點計!?
作者: Kitty    時間: 2013-1-7 23:55

差唔多10年前既事, 我.....真係唔記得我地開始左幾耐就有sex, 不過印象中都係within 2個月
我只係記得個時特別鍾意搭巴士同睇戲
作者: UNO    時間: 2013-1-8 00:06

QUOTE:
原帖由 十二 於 2013-1-7 23:52 發表
禁如果上完床先一齊,又點計!?

係到,點計?
作者: Casper    時間: 2013-1-8 00:09

其實呢~我都冇話要計的.~
只係一個好普通的分享。
作者: 十二    時間: 2013-1-8 09:44

QUOTE:
原帖由 UNO 於 2013-1-8 00:06 發表 係到,點計? 

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-1-8 00:09 發表
其實呢~我都冇話要計的.~
只係一個好普通的分享。

正路係應該1齊左先上床既。
但3色台既c9劇雜都有做啦,情到濃時呢。。。 呵呵!會跳step 既。
作者: biscuit    時間: 2013-1-8 20:55     標題: 回復 #25 十二 的帖子

我都係O甘
作者: Casper    時間: 2013-1-8 22:06

所以我係#1, 都有講過未拍拖就上床既情況呢~~~^ ^~~
作者: biscuit    時間: 2013-1-8 22:48

不過幾耐先上床都唔係問題呀
我上完先一齊都5年幾啦
作者: 雨花    時間: 2013-1-8 23:26

理想化既我唔知點解覺得…第一次攪係種一世既承諾,好似"婚姻"感既野。對我來說,攪野要負既責任唔淨係睇有無bb,對對方感情上負責都好重要。。

我都明我太認真保守lol 同埋無安全感。

不過如果我有幸打破A0時,practically做唔做到又係另一會事。 有時太饑渴會咩都做得出。(所以說上面都係9洽)
作者: Casper    時間: 2013-1-8 23:35

其實我既分享,
唔係幾時上床好,
係我係我既異性朋友身上, 睇到,佢地覺得上床係一種承諾, 係一種昇華,
但係, 係les界, 或者以上咁多既回應, 甚至坦白講, 我自己,
都覺得上床係not a big deal,

其實, 就好似我之前都講過,
冇o岩定唔o岩,
只係我突然有一種咁既比較而已。

作者: 雨花    時間: 2013-1-8 23:41

因為無可能有bb掛。好似唔洗負咩責任感。所以點講,自然就無咁有所謂。
作者: J__    時間: 2013-1-16 12:00

QUOTE:
原帖由 憧憧 於 2013-1-7 23:45 發表

=W=你說我?

我同你無身體接觸架.
作者: keikeiy    時間: 2013-1-16 15:43

情到濃時....都無計..........
不過第1日就會上就少d ..........太快了

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0