標題: [生活] 隱形LES 吹吓水 [打印本頁]

作者: gra    時間: 2013-1-12 21:10     標題: 隱形LES 吹吓水

在家發緊霉,朋友呢幾年都結晒婚,隱形les 真係有啲悶
作者: 25ZM    時間: 2013-1-12 21:42

既然咁悶,請保持原狀。
Remain unchanged.
作者: wtever    時間: 2013-1-12 23:36

超級隱形人SAY HI
面對身邊朋友不停問
作者: zltc123    時間: 2013-1-13 00:38

我好明白
我一年前都係隱形 之後先識到個les朋友
其他朋友都忙 結左婚果D少出來 未結果D又拍拖忙工作
自己又係外國 好在經過咁多年已經到左唔知咩係悶既地步
作者: gra    時間: 2013-1-13 01:01

係,身邊的人間唔中都會問,有些已話新年又要俾利是你。其實我都唔想攞你利是,好想叫大家唔想俾可以唔俾,我唔太恨..
作者: sloggi123    時間: 2013-1-13 09:59

嘩開到口,BTW 過左一個年紀可以唔收吧?
作者: 3539ws    時間: 2013-1-13 10:17

QUOTE:
原帖由 gra 於 2013-1-13 01:01 發表
係,身邊的人間唔中都會問,有些已話新年又要俾利是你。其實我都唔想攞你利是,好想叫大家唔想俾可以唔俾,我唔太恨..

講呢句話時佢語氣係點ga~ 會唔會只係說笑/無惡意的
如果係同輩的人eg 同事etc. 即使唔清楚大家年紀, 我都會回應: "唔洗比啦, 大家都係同輩" 咁樣回應我見佢地都幾開心架, 尢其是某d應該大過我的人, 咁樣大家都開心, 又唔會dead air~
作者: Jazz    時間: 2013-1-13 14:21

原全認同,我而家都經歷緊同一樣野,所以有時都幾悶。朋友大部份結哂婚,有佐自己屋企後,見朋友既時間好小,令到我自己都開始想要一個家
作者: isa4eyes    時間: 2013-1-13 20:37

呢幾年個個朋友都結哂婚,主動約唔肯出街...睇返自己真係...悶... (嗯...我係新人,希望無打攪到你地傾計)

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0