標題: [愛情] 你會選擇“安慰”她還是“不理”她? [打印本頁]

作者: Zeta    時間: 2013-1-27 00:15     標題: 你會選擇“安慰”她還是“不理”她?

如果你另一半做錯野,你知道佢錯得好抵死。
而呢個時候佢仲係到喊,你會選擇安慰佢定係叫佢收聲咪喊?

其實係關於工作上同老細o既沖突,但係我panter不嬲衰沖動。
控制唔到自己既情緒,一下爆左出黎,而家佢怕無左份工....
反到屋企只係喊,都唔知點幫佢....心都亂埋...

作者: zltc123    時間: 2013-1-27 02:00

錯D咩先 感情既事 定感情以外既事 同自己有冇關?
作者: PO186    時間: 2013-1-27 02:08

叫佢收聲咪喊
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2013-1-27 02:26

心軟係唔得
想佢可以好好反省下,
所以會選擇唔理
作者: Miu's    時間: 2013-1-27 03:27

安慰左先!再同佢討論件事!
作者: weom    時間: 2013-1-27 16:00

唔加評論只係抱住佢叫佢唔好喊,等佢冷靜返先同佢分析件事
作者: espresso    時間: 2013-1-27 16:05

"錯得好抵死" 就一定要俾佢知佢需要自我反醒而唔係喊~
作者: smirk    時間: 2013-1-27 22:30

試過對方一喊就好似自己係做錯事果個..
安慰完冷靜左討論件事又再喊過, 最後不了了之 頂
作者: LongIsland    時間: 2013-1-27 23:36

其實做錯D咩? 有無得DETAIL D? 唔同事情做法唔同喎....
如果係工作上既野.佢自己做錯野0係度喊即係代表佢都知錯...又或者好驚...
我會安撫佢, 要鬧要打都等佢個人冷靜左先...
如果係錯綜複雜既感情事, 由佢喊死佢..
作者: Green-Tea    時間: 2013-1-28 00:46

扭計, 叫佢收聲
知錯-->傷心難過, 安慰下佢
大庭廣眾, 叫佢收聲 & 轉身閃人
作者: Casper    時間: 2013-1-28 02:05

其實, 介唔介意講下佢有咩咁抵死?
作者: Zeta    時間: 2013-1-29 13:23

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-1-28 02:05 發表
其實, 介唔介意講下佢有咩咁抵死?

其實係關於工作上同老細o既沖突,但係我panter不嬲衰沖動。
控制唔到自己既情緒,一下爆左出黎,而家佢怕無左份工....
作者: guardianangel    時間: 2013-1-30 01:41

當然安慰啦

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0