標題: [愛情] 介意另一半? [打印本頁]

作者: NO10    時間: 2013-1-29 11:00     標題: 介意另一半?

大家介意另一半係咩呢......?
作者: WhiskyOnRock    時間: 2013-1-29 11:26

我同大部分人一樣,最介意應該係 "同其他人一齊/玩得好CLOSE", 其次係 "同前度保持聯絡", 不過呢樣我要睇對方心態同埋點樣聯絡法 / 聯絡得密唔密, 如果對方一再強調已成過去,而聯絡只係偶然, 咁我會相信佢.
作者: 25ZM    時間: 2013-1-29 12:05

2,4,7,9
作者: justforu    時間: 2013-1-29 12:20

最憎佢呃我,應承完又做唔到!
作者: candiesy    時間: 2013-1-29 12:29

冇放自己伴侶在眼內
作者: Matthew    時間: 2013-1-29 12:49

專玩失蹤嗰啲失蹤人口,最鐘意挑戰你人體極限!
作者: apt    時間: 2013-1-29 13:00

最憎佢提起個ex 好似當我無到甘-_-
作者: Natalie黑鴨    時間: 2013-1-29 15:31

出爾反爾 or  經常無口齒
作者: lvwing23    時間: 2013-1-29 17:52

2一定唔得~我妒忌心好重==
8都唔得~
作者: 茶水    時間: 2013-1-29 20:17

同前度保持聯絡..
之前個ex成日同佢個ex聯絡甚為頻繁..成日有意無意提起佢
但我就唔好話同ex保持聯絡,只係同我d fd close d佢都咋型
所以成日同佢嘈
作者: little    時間: 2013-1-29 21:00

現今普遍飲食不均,工作壓力大,生活緊張還要喜歡煙酒,絕對危害影響健康。跟男人sex 是否雙性戀? 我看過有外面post 講有個B跟女朋友散了,當晚就到酒吧喝悶酒,以後搵個男人(即是開Post 者)一夜情,那個男人還踩B的身材平如鏡,束胸使她的胸部下垂,像條x涕蟲,你說半路轉les的女人是否真的可忘卻男性帶給她的歡愉?請各位告知一二
至於其他,不超過底線,我是不會作聲,否則日嘈夜嘈,遲早玩完。
作者: LLMY    時間: 2013-1-30 00:08

其實我覺得好難避免對方有冇同男性sex, 因為唔係個個姊妹都由細就知自己鐘意女仔,所以假如你愛佢就同好介意呢樣野,事關佢都唔想甘。

作者: coincidence2    時間: 2013-1-30 11:36

你說半路轉les的女人是否真的可忘卻男性帶給她的歡愉

---> 根據一個曾經係直嘅EX講, 佢個人覺得同男人攪野, 技術上係HIGH好多, 但又唔代表佢好重視呢樣野, 佢覺得同女人攪野感受到愛. 另一個曾經直的NF話同仔攪佢又唔係好大感覺. 我覺得呢D野係視乎本身器官咩部位有FEEL D而定, 有D人喜歡陰道交, 有D就外面磨下就爽. 有D B唔比人入/無被人入過, 會比較唔明白. 又總係覺得男人果條野是必滿足到女人, 而無啦啦擔心女友食唔飽, 可能係自己杞人憂天
作者: J__    時間: 2013-1-30 12:33

其實. 咩都唔介意.
作者: ngchileihoma    時間: 2013-2-2 10:06     標題: 同前度保持聯絡 why not?

同前度保持聯絡 is NOTHING; anyway, she was your lover.  We could not become partners, but we can be friends.  We are purely friends and we often talk about our present love stories too.  Personally I think it is OK.
作者: ngchileihoma    時間: 2013-2-2 10:07     標題: 回復 #14 J__ 的帖子

hahahahha..... you are absolutely right- 咩都唔介意. That s love.
作者: chanwk    時間: 2013-2-3 00:56

1, 8!!! :(
作者: 雨花    時間: 2013-2-3 19:24

其實咩都無所謂,有愛,有信,就夠。
作者: yanyan12345    時間: 2013-2-6 07:21

有D人天生疑心重,,,好多事原本係小事一件,因为疑心重越谂越複雜,就算枕边人社工上身解释事件都係没完没了,每日都有D新问题要慰安招度一番。有时候一段可以長久既关系,因为疑心重既性格而推向終结,就唔可以浄係讲有个”爱”字就包容得囇所有.......從另一个角度睇,与長期疑心重性格一齊既一方,就算再好脾气都会有终極底線.....

作者: 狼少。    時間: 2013-2-8 22:50

同ex成日聯絡 + 同其他人還得太close... 係我最介意既!!!

我會發脾氣 -__-
作者: Miu's    時間: 2013-2-10 01:06

介意佢唔夠愛我
作者: butwho    時間: 2013-2-10 21:24

喜歡妳,就很自然會醋底吧……
作者: 低B豬    時間: 2013-3-7 01:38

1,2 & 8:(
作者: 包包    時間: 2013-3-7 01:39

其實樣樣野都好介意~
作者: teve    時間: 2013-3-24 12:33

none of above. Luv da way she is. Even gd or bad
作者: JBeals    時間: 2013-3-25 03:16

QUOTE:
原帖由 Matthew 於 2013-1-29 12:49 發表
專玩失蹤嗰啲失蹤人口,最鐘意挑戰你人體極限!

Completely agree!嗰啲留到佢個言爆哂都唔覆嗰啲!
作者: smallpotato    時間: 2013-4-7 18:19

同前度聯絡
仲要係我面前講佢前度點點點-_-
我心諗不如妳去搵番妳前度啦,
仲要覺得同前度做朋友單獨出街冇問題?

利伸: 己分手
作者: Muffy_Bobo123    時間: 2013-4-7 19:05

介意另一半食煙,口臭
作者: sailo    時間: 2013-4-20 00:07

介意另一半食煙飲酒
對身體唔好
作者: kf0731    時間: 2013-4-26 15:01

同前度保持聯絡,無上進心,有太多追求者,同過男仔SEX,過量煙酒生活
作者: sayit    時間: 2013-4-28 19:47

過量煙酒....對身體唔好

其實當真係好愛既時候, 好多野都唔會介意
介意既只會係佢愛唔愛我
作者: kenny_bear    時間: 2013-5-4 01:04

2 : 同人單獨去街
4 : 無上進心       
5 : 有太多追求者       
7 : 過量煙酒生活       
8 : 同其他人一齊/玩得好CLOSE
作者: concar    時間: 2013-5-5 22:03

介意另一半唔再愛我
作者: sloggi123    時間: 2013-5-17 20:54

無上進心/掛住xx 真係死症…
作者: bao_exe    時間: 2013-5-28 00:29

同其他人一齊/玩得好CLOSE
同前度保持聯絡

作者: nicyan1029    時間: 2013-6-16 23:54

女友以前同佢EX 男友一直keep 住聯絡, 直程係好似拍緊拖咁既感覺
但佢自己又同我講對佢冇feel blablabla, 然後過一陣又話咩自己忘記唔倒佢 ~_~
可以話我蠢話我傻, 就算自己一直因為咁樣而好唔開心, 都仲相信佢心入面好愛我 (佢係咁同我講既) 所以冇好決絕咁同佢分手
到宜家, 終於可以話係一天都光晒, 佢都真正冇再同佢EX 聯絡

其實, 同EX 聯絡唔係問題, 如果佢地再見亦是朋友既話
作者: Forget_me_not    時間: 2013-6-17 13:54

我覺得任何一方都好, 如果已經有另一半, 就必須要同前度避忌, 減少或斷絕來往, 因為即使大家真係清純過白開水都好, 伴侶並唔清楚你地有幾清純, 只知道你地曾經tak著過, 經歷過, 為左顧及並考慮到另一半的感受, 我會同Ex. keep away, 亦希望對方明白, please keep your Ex. away AFAP.

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0