標題: [女友] 由朋友開始. [打印本頁]

作者: waiyee    時間: 2013-1-29 13:37     標題: 由朋友開始.

踏出社會後的一年多,在自己的行業上接觸的女士很有限,甚至公司同一部門內找個年齡差不多的女士都不能。
這行業是自己的興趣沒得怨。
自己有另一興趣更改變生活,這個蠻特別的,
至少我在校院、在工作,沒遇到相同的,
在這裡真的能接觸不少的人,更可以說是女比男多,
但遇上怪人的比例也很多呢。
-----這是啥?追星而已。
這段有趣但還沒終結的經歷,在人生中的確加添了色彩。
近幾個月轉了新工,早了放工,放工後多了時間接觸其他事物,
例如正在學Ukulele(初學者);人人學韓文但我學泰文(哈∼sawadeeka∼cupkonka)
但有時候都會在想那個能令我肚子裡的蝴蝶起舞的人在哪?何時會出現?

然後,有沒有人願意和我互相分享有趣的事情呢?

作者: Pie    時間: 2013-1-29 14:35

hi~ 我都會Ukulele 好玩過guitar
作者: waiyee    時間: 2013-1-29 15:00     標題: 回復 #2 Pie 的帖子

Hihi~
我都有學過下結他, 但只係啲暑假班
感覺ukulele 易上手啲~
作者: kinki    時間: 2013-1-29 18:09

我學梗guitar,都想學下ukulele
作者: hilda_chau    時間: 2013-1-29 18:32

我都系學過一個暑假結他,但開學忙就已經冇學之後冇掂過就已經唔記得曬=_=
準備自學ukulele:p
作者: waiyee    時間: 2013-1-29 21:02

kinki :
我學咗兩次結他都係3分鐘..
屋企支結他好耐無掂添-_- 希望ukulele keep到~~

hilda_chau :
我學咗兩次都係唔記得曬
ukulele 我自學唔得.. 無個動力-0-
作者: yoyouyo    時間: 2013-1-29 22:52

邊度有得學ukulele呀?? 我都少少想學呀!!
作者: waiyee    時間: 2013-1-29 23:00     標題: 回復 #7 yoyouyo 的帖子

其實好多琴行應該都有得學~
我之前有伴一齊學咗4堂就喺http://lmc.com.hk/ 呢間學~
而家得自己一個就喺屋企樓下啲琴行學~
作者: hilda_chau    時間: 2013-1-29 23:43

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2013-1-29 21:02 發表
kinki :
我學咗兩次結他都係3分鐘..
屋企支結他好耐無掂添-_- 希望ukulele keep到~~

我學咗兩次都係唔記得曬
ukulele 我自學唔得.. 無個動力-0-

彈左自己中意既歌之後就會開始有動力咖喇
作者: Cha_sha    時間: 2013-1-29 23:44

我剩係有玩結他咋
不過都有支ukulele!
作者: waiyee    時間: 2013-1-30 08:18

叫咗Ukulele 個老師將一首我偶像嘅歌寫個ukulele譜出嚟XD
希望增加多啲動力

Cha_sha :
哈哈~ 我都有支結他~
但好耐無掂~
作者: kinki    時間: 2013-2-1 18:59     標題: 回復 #6 waiyee 的帖子

而家小左練/_\
作者: Sko    時間: 2013-2-1 23:57

Ukulele隨時可以拎出街,方便好多~
Ukulele我會用嚟彈唱,結他就玩獨奏^^
作者: waiyee    時間: 2013-2-2 10:49

kinki : 我都係去學之前兩日先抽時間出嚟彈多幾次. T_T

Sko : 你一定好勁架喇!! 兩樣都叻~

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0