標題: [其他] charm b [打印本頁]

作者: beyourself    時間: 2013-2-26 12:10     標題: charm b

其實何謂charm/ 筍盤 ge B leh?大家有無遇過?
我就覺得... 人要好, 外表唔差( 越型/靚 就越好啦... 哈哈) 有上進心...
花心果d... 幾靚都好... 永遠都唔會睇得上架啦.
性格黎講.. 要有禮貌....有善心..........
因為好多b 當左自己係男人...成日講XXX
以上係我自己ge 睇法.
你地leh?
咁我相信各花入各眼ge..
但係majority ge 人應該會同我諗ge 一樣???
作者: iamckhei    時間: 2013-2-26 16:25

有錢,靚仔,專一。

作者: coincidence2    時間: 2013-2-26 17:03

QUOTE:
原帖由 iamckhei 於 2013-2-26 16:25 發表
有錢,靚仔,專一。

怪唔得咁多人話自己有第三樣, 因為頭兩樣無份. 而第三樣都只係佢地覺得自己有, 誘惑當前未必把持得住, 可能根本無人誘惑佢, 無機會花心XDDDD
作者: 雨花    時間: 2013-2-26 22:06

XXX就見人見智啦。有d女仔本身都講。
除左樣charm、專一、善良、有禮物之外
唔好太「大男人」,我估?(其實甚少接觸B
作者: brick_red    時間: 2013-2-26 23:05

有自信, 有常識, 有主見, 有興趣及專長,
整潔, 專一
作者: smms    時間: 2013-2-26 23:39

對我黎講 我覺得係第一眼既感覺 一定係靚同順眼
其次係自信有內涵內歛有禮貌
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 00:05

有無乜artist 或 相.... 覺得charm ge b ?

好奇...
作者: brick_red    時間: 2013-2-27 01:10

我覺得要相處一下, 先可以感受到一個人 有無魅力 / charm唔charm
所以我俾唔到相你啊 ~.~
作者: LLMY    時間: 2013-2-27 01:32

我覺得有穩定收入,錫屋企人,比自己叻,會照顧到我。
作者: amon    時間: 2013-2-27 01:42

雖然我都鐘意睇靚B,
不過我覺得真正既charm係depends on"一個人既內在修養同信念, 同埋因為依d內在因素做出既外在行為."
一個人堅守信念同理想, 特別係一d人道精神, 真係好型
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 07:46     標題: 回復 #8 brick_red 的帖子

ahh.... agree woo
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 07:48

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-2-27 01:42 發表
雖然我都鐘意睇靚B,
不過我覺得真正既charm係depends on"一個人既內在修養同信念, 同埋因為依d內在因素做出既外在行為."
一個人堅守信念同理想, 特別係一d人道精神, 真係好型

俾個like 你...
但係而家真係好難遇到啦.......
遇到要好好珍惜呀...真係.... haha
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 07:48

QUOTE:
原帖由 LLMY 於 2013-2-27 01:32 發表
我覺得有穩定收入,錫屋企人,比自己叻,會照顧到我。

ic....
[table=98%][/table]

作者: amon    時間: 2013-2-27 08:04

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-2-27 07:48 發表

俾個like 你...
但係而家真係好難遇到啦.......
遇到要好好珍惜呀...真係.... haha

其實我係single, 不過我身邊有d咁既朋友, 的確幾幸福
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 12:51

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-2-27 08:04 發表

其實我係single, 不過我身邊有d咁既朋友, 的確幾幸福

你意思係你朋友ge partner 係charm b? haha
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 12:54

QUOTE:
原帖由 brick_red 於 2013-2-27 01:10 發表
我覺得要相處一下, 先可以感受到一個人 有無魅力 / charm唔charm
所以我俾唔到相你啊 ~.~

agree!!
so its ok .... just asking for fun .. haha
作者: amon    時間: 2013-2-27 13:34

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-2-27 12:51 發表

你意思係你朋友ge partner 係charm b? haha

有B, 有G, 有直, 有男有女
作者: beyourself    時間: 2013-2-27 18:12

QUOTE:
原帖由 amon 於 2013-2-27 13:34 發表

有B, 有G, 有直, 有男有女

oooo.... ic ...
作者: teenager_bear    時間: 2013-2-27 22:49

最緊要聽老婆話,要乖乖
作者: carcar    時間: 2013-2-28 13:27

QUOTE:
原帖由 brick_red 於 2013-2-26 23:05 發表
有自信, 有常識, 有主見, 有興趣及專長,
整潔, 專一

同意啦
作者: J__    時間: 2013-2-28 17:20

我諗我都識1個.
靚仔. 有信念. 人品好. 心地好. 上進. 唔花心. 有穩定工作.
作者: beyourself    時間: 2013-2-28 20:12

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-2-28 17:20 發表
我諗我都識1個.
靚仔. 有信念. 人品好. 心地好. 上進. 唔花心. 有穩定工作.

waa... introduce la ..
single or not ah ? haha
作者: yanyan12345    時間: 2013-2-28 23:51

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-2-28 17:20 發表
我諗我都識1個.

你讲紧既係。。。你自己?
作者: J__    時間: 2013-3-1 12:32

UM.. NOT ME.. I AM NOT B.
筍盤話要封盤休息下先.
作者: justforu    時間: 2013-3-2 02:17

QUOTE:
原帖由 iamckhei 於 2013-2-26 16:25 發表
有錢,靚仔,專一。

無奈三者不能共存呢
作者: TaKie    時間: 2013-3-2 18:09

我心目中charm b 係心地好,有禮貌,有照顧自己嘅能力,上進,有安全感,最重要係專一,外表順眼就好了。。
如果有對亮晶晶嘅眼睛就更加好=)
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 10:46

QUOTE:
原帖由 justforu 於 2013-3-2 02:17 發表

無奈三者不能共存呢

it has ! if you believe and patient :-)
作者: Casper    時間: 2013-3-3 12:07

我覺得如果單純既charm,
靚,有型,有生活品味,有自信,有成就,--->其實好表面~~
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 13:23

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-3-3 12:07 發表
我覺得如果單純既charm,
靚,有型,有生活品味,有自信,有成就,--->其實好表面~~

included character and inner beauty ..
is that consider charm for u  ?
作者: Casper    時間: 2013-3-3 13:56

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-3-3 13:23 發表

included character and inner beauty ..
is that consider charm for u  ?

純粹只係我覺得單純既charm ,我會第一時間好表面咁諗,如果再深入了解,內在性格,可能我會好欣賞,但係未必會用charm 去形容~~

唔…我都遇過一個好似我以上形容既人,好charm,不過係賤人,但係我唔會因為佢賤,而覺得佢唔charm~
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 15:08

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-3-3 13:56 發表

純粹只係我覺得單純既charm ,我會第一時間好表面咁諗,如果再深入了解,內在性格,可能我會好欣賞,但係未必會用charm 去形容~~

唔…我都遇過一個好似我以上形容既人,好charm,不過係賤人,但係我唔會因為 ...

哈哈...
所以charm 真係因人而異
賤人都可以charm...
賤法?

騙財定騙色?
作者: Casper    時間: 2013-3-3 16:27

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-3-3 15:08 發表

哈哈...
所以charm 真係因人而異
賤人都可以charm...
點賤法?

騙財定騙色?

唔係騙財 本身有錢,
又唔可以話人騙色,係就係利用你鐘意佢既心態,不過感情事又你情我願,
係個人格賤賤格格囉~~
不過就咁望個look真係好charm既,
好似以前皇庭陳慧珊feel~~
作者: mug    時間: 2013-3-3 17:06

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-3-3 13:56 發表

唔…我都遇過一個好似我以上形容既人,好charm,不過係賤人,但係我唔會因為 ...

"但係我唔會因為佢賤,而覺得佢唔charm~"

Hahaha appreciate.
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 17:07

QUOTE:
原帖由 Casper 於 2013-3-3 16:27 發表

唔係騙財 本身有錢,
又唔可以話人騙色,係就係利用你鐘意佢既心態,不過感情事又你情我願,
係個人格賤賤格格囉~~
不過就咁望個look真係好charm既,
好似以前皇庭陳慧珊feel~~

har..
乜唔係b 黎架meh?
haha....
作者: Casper    時間: 2013-3-3 18:35

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-3-3 17:07 發表

har..
乜唔係b 黎架meh?
haha....

我係講個feel 似~~
作者: Casper    時間: 2013-3-3 18:44

QUOTE:
原帖由 mug 於 2013-3-3 17:06 發表

"但係我唔會因為佢賤,而覺得佢唔charm~"

Hahaha appreciate.

咁都有charm 既賤人既,
唔係點會咁多人上當~~haha
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 18:57

charm 都係因人而異...

咁想問下...

得意+ 型 有 market d...

定係

靚 + 型 有 market d?

其實係想問...

你地like cute or 靚 多d

我就一定要型啦.... 同埋有氣質la...

氣質這樣野.. 真係最charm 最吸引....
作者: mug    時間: 2013-3-3 19:14

QUOTE:
原帖由 beyourself 於 2013-3-3 18:57 發表
charm 都係因人而異...

咁想問下...

得意+ 型 有 market d...

定係

靚 + 型 有 market d?

其實係想問...

你地like cute or 靚 多d

我就一定要型啦.... 同埋有氣質la...

氣質這樣野.. ...

其實各有各market咖wor
個人Prefer型,同埋型嗰啲通常會有cute嘅一面
作者: beyourself    時間: 2013-3-3 22:27

QUOTE:
原帖由 mug 於 2013-3-3 19:14 發表

其實各有各market咖wor
個人Prefer型,同埋型嗰啲通常會有cute嘅一面

我話cute ge 意思係..ermm 個樣..
有d 人望落好cute... 好d 係靚架...
你講得岩各有各market...

但係都想知邊d 會受歡迎多d...

作者: Simsuk    時間: 2013-3-23 20:14

outlook cute but inner mature it will be perfect then ?

if outlook cute + ying + leng  inner = mature + loyal + sincere etc etc

i guess it will be the hottest in the market ?

i've seen someone who is good looking or cute either but their inner or behavour its like a child ! cant stand it .....
作者: 陳星    時間: 2013-3-23 20:36

人地Charm唔charm 完全係個人感覺,賤可以charm ,唔靚都可以 charm .
單單幾樣野不足以證明同評論。

樓主係G?
作者: teve    時間: 2013-3-24 12:34

diff. ppl diff. thought... all depends...but for sure da first sign is d outlook and wear appeal lol then into da character.. da character is most important actually
作者: 不愛吃豬扒    時間: 2013-3-24 14:42

靚仔,專一,成熟,有事業
作者: Simsuk    時間: 2013-3-25 11:20

QUOTE:
原帖由 不愛吃豬扒 於 2013-3-24 14:42 發表
靚仔,專一,成熟,有事業

不愛吃豬扒

你點先算係靚仔呀??

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0