標題: [愛情] 跟好朋友表白 [打印本頁]

作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 22:52     標題: 跟好朋友表白

如果你同一個識咗好多好多年既好朋友表白....

佢話要遲D 答你, 你地會覺得點?
作者: bu_kk    時間: 2013-3-5 23:04

有機會係佢要諗清楚先
話曬要由好朋友呢個階段轉去第2個階段..
OR佢可能要諗清楚點同妳講清楚而又唔會傷害到大家既友情.. sry sad but true ):
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 23:12

我諗佢都係諗緊點樣唔傷害大家既友情..
佢可能唔想無咗個好朋友!!
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 23:15

不過我都係平常心....唔想自己一陣希望愈大,失望愈大MA..
始終我地大家都識得太耐, 有時我太了解佢個心諗咩..
作者: bu_kk    時間: 2013-3-5 23:23

我之前都同過識左好耐又好close geh 好朋友表白
唔緊要啦等佢回應左妳先(:
作者: cho    時間: 2013-3-5 23:27

"遲D 答你" 呢個答案總負責任過"我宜家唔想住"...alright??
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 23:29

唔知ar...其實我近排都唔敢搵佢...
等佢真係想覆我先算啦...
我係唔想大家日後尷尬...有時會成班FD出黎玩...
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 23:31     標題: 回復 #6 cho 的帖子

可能佢遲D 都係同我講我依家唔想住..HAHAHA..
我好樂觀既...
唔知點解講完後覺得好似個心放低咗D 野咁..
好似釋放咗出黎咁!
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-5 23:32

咁你最後有冇同佢一齊ar

QUOTE:
原帖由 bu_kk 於 2013-3-5 23:23 發表
我之前都同過識左好耐又好close geh 好朋友表白
唔緊要啦等佢回應左妳先(:

作者: 25ZM    時間: 2013-3-5 23:46

放棄啦, 既然一直都係朋友, 就keep住就美好既回憶.
作者: anemone    時間: 2013-3-5 23:49

Set 個 deadline, 俾自己又好,俾佢又好,得唔得都總叫有個答案
作者: bu_kk    時間: 2013-3-6 00:01

QUOTE:
原帖由 heyiamyou 於 2013-3-5 23:32 發表
咁你最後有冇同佢一齊ar

冇!甘就冇左個close fd
而家只係普通FD...唉
所以我覺得KEEP返做FD仲好
作者: yeahpanda    時間: 2013-3-6 00:18

同好朋友表白真係賭ALL OR NOTHING
如果失敗好難去返以前咁FRD
作者: tigger_audi    時間: 2013-3-6 00:34

用友情做賭博,太冒險啦。 因為我都試過
作者: 1635    時間: 2013-3-6 03:27

朋友既感情盡量都唔會over 去到情人既鐘意
難聽d,不幸散左就係 講呢度食呢度屙
如果本身係好朋友,意味住一定有一大班共同朋友,到時未必係兩個人自己暗啞底尷尬咁簡單

希望樓主開心返啦
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-6 10:44

其實我都無話唔開心既……當然我明白講完會有風險。
希望日後繼續做到朋友已經好好
作者: carb0511    時間: 2013-3-6 10:45

有沒有想過有些人適合當朋友多過當情人
作者: keikeiy    時間: 2013-3-6 17:12

因為由朋友到情侶...個感覺好吾同架....
要時間去適應呀~~~~
作者: stofu    時間: 2013-3-6 19:13

我都試過同好朋友表白,最後做唔到朋友.
但過左年幾左右啦,佢又搵返我,之後慢慢都變返好FD

其實講得,就要做定最壞既打算,
最緊要係自己唔好後悔
結果如何都係其次啦~
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-6 20:16

我已經豁出去...
其實我同佢都有試過幾年無搵大家..
之後又突然搵返大家咁囉..
其實好多好多年前, 佢有同我講過,可惜你唔係男仔...
不過當然都無乜特別去理佢既說話...

其實我對佢, 令到身邊朋友都FEEL到我係鐘意佢,
我都覺得佢知道, 只不過扮唔知...
所以我都扮唔知O者....

不過無論結果係點, 我都會欣然接受!
路係自己行出黎既, 無得埋怨...
所以我無乜野...
作者: cheuk    時間: 2013-3-6 20:31

講出黎都好,就算最後唔得,至少試過將來唔會後悔。
作者: common    時間: 2013-3-6 23:56

佢能夠認真去考慮,都係對你的愛的一種尊重,就算做不成情侶,如果份感情係真,都可以係一對好好朋友,有時候,朋友關係先可以係長久的。平常心去等待,加油!
作者: lvwing23    時間: 2013-3-7 01:17

試過~中學個時同佢係知己~表白左~結果頭幾日有小小尷尬~
好快已經冇左~可能係因為佢個時已經同左另一個人一齊ba~
亦都因為佢拍左拖~我地傾小左好多計~(我同佢另一半唔岩的)
有一次寫信~佢問我覺唔覺得係佢拍左拖之後我地好似冇以前咁fd~傾小左好多計~
睇完我真係喊左出黎~直到佢散左~我地先傾多左d~不過個時大家已經畢左業~
直到e+我地都仲係好朋友~雖然好小見~
作者: kiki    時間: 2013-3-7 12:35

至少你有表白既勇氣

我都試過, 依家重係朋友
作者: heyiamyou    時間: 2013-3-7 23:54

雖然到依家佢都無覆我,
但我希望就算唔可以一齊都仲會係永遠既好朋友!

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0