標題: [朋友] 走回衣櫃裡的朋友 [打印本頁]

作者: tung    時間: 2012-7-26 20:10     標題: 走回衣櫃裡的朋友

想尋找Bi的朋友聊聊天...
請陣子真的太混亂也很低落
請pm我

-----

你們有想過因為面對不了自己的家庭而走進衣櫃嗎?
沒想過我走出來這麼多年,還是會有想逼自己走回衣櫃裡的一天
我傷害了我愛的她,自己也遍體鱗傷...

作者: 書皮    時間: 2012-7-27 02:22

家人知道了你的性取向, 不接受?
你還好嗎?
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 10:36

好耐無見, 別來無羔?

好驚訝你逼自己走回衣櫃, 仲以為你已經同男仔拍拖一段時間. 亦有小道消息話係同一個月見到你拖住一個男, 第二日又拖住個B.

雖然你年輕, 但玩遊戲也要適可而止了吧
作者: king    時間: 2012-7-27 12:16

走回衣櫃?u mean屋k人知道jor,好反對
所以你逼自己同男geh一起?
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 14:01

"沒想過我走出來這麼多年,還是會有想逼自己走回衣櫃裡的一天"

哦, 真是摸不著頭腦. 2010年時大概是夏天之際, 你同我同事某君MSN認識. 續而快速拍拖.

當時你話自己同一餐飲業前度TB"分手", 當然係分得唔清唔楚. (好留下伏線吧)

托某君的鴻福, 有幸見到你. 綜合某君的資訊, 已估計你是交遊廣闊的小玩家, 不過是比較粗心一類, 前言不對後語的懶精, 不夠專業. 可惜某君中了降, 不信邪. 而且某君自己亦有自己惹人爭議的問題.

然後故事發展是老掉牙. 可能是玩厭了, 快快KO了某君. 關係維持了4個月吧?

究竟餐飲B是否存在, 或是否真正分手, 或是否不止一個"EX" 等等, 你自己才知道.

當時你銀包中已有一張同男生的合照, 根據某君講法, 是你用來作煙幕

或者你想像不到, 事過境遷後, 有人在街上碰到你起碼三次.

一次在銅鑼灣, 同一B把臂, 事隔不出一星期, 同樣在銅鑼灣MTR, 我自己親眼見到你同一男生拖手. 然後一段時間之後, 你同同一個男生, 在尖咀美麗華拖住手出場.

後來同某君講起, 這男生大概就是銀包相中人.

都說blur-f死了後, 有些人會好興奮, 因為舊的record都從此消失, 洗底有望. 話口未言, 見你在這裡訴苦. 其實都幾佩服你勇氣, 不開新戶口不改新名, 不怕仇家處處嗎?

"沒想過我走出來這麼多年,還是會有想逼自己走回衣櫃裡的一天"?! 我還以為是從來都是食兩家茶禮, 同男朋友是正式, 私下找B為樂呢?

等候你公開回應

P.S. 發現世上有太多喜歡講到自己似悲劇主角的人, 把自己當灰姑娘. 可能世上同時太多人以為自己是王子英雄. 不知自己是人家自編自導自演的"焦媛"類自戀人士的傻角/玩物. 有時也覺得這種"焦媛"可憐, 自我形象低. 奉勸有需要人士尋求專業輔導.
作者: lola    時間: 2012-7-27 14:06

留名睇故事發展。
樓主最好交代清楚喎XDD
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 14:16

QUOTE:
原帖由 lola 於 2012-7-27 14:06 發表
留名睇故事發展。
樓主最好交代清楚喎XDD

我等緊人地用咩理由(要時間去計劃吧)或又如何一哭二鬧三上吊, 或私下PM其他B自說自話
作者: runaway    時間: 2012-7-27 14:34

嘿,很久沒見了,你還好嗎?
相信你已經記不起我是誰了
anyway la...
其實我也在上年至今年tst美麗華附近多次撞過你呀,當時你是跟同一個男孩在一起的,面上流露出幸福笑顏。我以為你已經有你美滿的生活了,又見你已經好久沒上(當時的blur),因此沒有叫住你當時。但估不到你現在又回到這裡,我想...你是否兩邊都衰左啦?!!!!
唉...你收手啦,其實已經有不少受害者了,放過人地,放過自己啦!!!!
作者: RiChiTu    時間: 2012-7-27 16:15

留名看下文xD
世上無奇不有!
作者: yanyan12345    時間: 2012-7-27 17:43

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-27 14:01 發表
"沒想過我走出來這麼多年,還是會有想逼自己走回衣櫃裡的一天"

哦, 真是摸不著頭腦. 2010年時大概是夏天之際, 你同我同事某君MSN認識. 續而快速拍拖.

當時你話自己同一餐飲業前度TB"分手&q ...

我都覺得LES介多左好多心地5係幾好既人;托賴仲未遇過 OR 同過佢地交手.....

P.S又係度見返你,仲係咁有火,好事.....比個LIKE你!....
作者: 七仔    時間: 2012-7-27 18:12

踢爆得太早了!
作者: lola    時間: 2012-7-27 20:28

大家唔好隨便對陌生人落同情心 俾人呃都唔知咩事
作者: nicolepig    時間: 2012-7-27 20:54     標題: 回復 #11 七仔 的帖子

我都覺得係~!不過有D人唔中意留言,中意PM, 唔中意爬文,中意盲目回覆,
早其實好過遲~!
作者: espresso    時間: 2012-7-27 21:48

有趣有趣! 樓主咁快被人踢爆, 想必在les界薄有名氣
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 23:19

QUOTE:
原帖由 yanyan12345 於 2012-7-27 17:43 發表

我都覺得LES介多左好多心地5係幾好既人;托賴仲未遇過 OR 同過佢地交手.....

P.S又係度見返你,仲係咁有火,好事.....比個LIKE你!....

莫非你係年長區"心很痛" 長命POST覆過POST嘅人? 個名好熟口面
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 23:21

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-7-27 20:54 發表
我都覺得係~!不過有D人唔中意留言,中意PM, 唔中意爬文,中意盲目回覆,
早其實好過遲~!

咁要賴野嘅總會賴野, 只希望一個都不能多
作者: Biem    時間: 2012-7-27 23:24

感情唔係用泥玩 浪費他人時間等於慢性謀殺
放過其他人 對男朋友專一吧 想必你男朋友有你這種PLAYER女友一定很可憐
作者: yanyan12345    時間: 2012-7-27 23:29

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-27 23:19 發表

莫非你係年長區"心很痛" 長命POST覆過POST嘅人? 個名好熟口面

好似無...你查一下...通知我.....
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 23:33

QUOTE:
原帖由 yanyan12345 於 2012-7-27 23:29 發表

好似無...你查一下...通知我.....

可能記錯. 不過我地應該唔識吧
作者: spolaw    時間: 2012-7-27 23:38

QUOTE:
原帖由 Biem 於 2012-7-27 23:24 發表
感情唔係用泥玩 浪費他人時間等於慢性謀殺
放過其他人 對男朋友專一吧 想必你男朋友有你這種PLAYER女友一定很可憐

唔知佢有咩借口. 其實呢個圈子真係太多玩家, 就算被人teach a lesson, 我知道佢地係唔會覺得自己有錯. 只覺得時運低. 不過我選擇相信, 報應係會來臨, 只係唔知係咩形式. 希望果D施主回頭是岸
作者: yanyan12345    時間: 2012-7-27 23:40

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-27 23:33 發表

可能記錯. 不過我地應該唔識吧

係呀
作者: Biem    時間: 2012-7-27 23:58

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-27 23:38 發表

唔知佢有咩借口. 其實呢個圈子真係太多玩家, 就算被人teach a lesson, 我知道佢地係唔會覺得自己有錯. 只覺得時運低. 不過我選擇相信, 報應係會來臨, 只係唔知係咩形式. 希望果D施主回頭是岸

我俾人玩過一次 對方真係有報應 就係同左個黑到爆肥到豬咁款仲要冇上進心的人一齊 仲要俾人搞左過千次 都唔知會唔會有性病
其實講起都幾好笑....
作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-28 00:18

其實 BI 人唔係問題,出櫃入櫃都唔係問題,不過一腳踏兩船(或以上),又或者出軌,我自己唔係好接受到

P.S. 放低一蚊跟機~
作者: spolaw    時間: 2012-7-28 03:43

QUOTE:
原帖由 Biem 於 2012-7-27 23:58 發表

我俾人玩過一次 對方真係有報應 就係同左個黑到爆肥到豬咁款仲要冇上進心的人一齊 仲要俾人搞左過千次 都唔知會唔會有性病
其實講起都幾好笑....

黑到爆肥到豬咁款仲要冇上進心的人一齊 仲要俾人搞左過千次...... 呢個報應唔細

點玩你?
作者: carcar    時間: 2012-7-28 04:59

用下d 高登話先

純粹食花生+推文
作者: Biem    時間: 2012-7-28 09:52

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-28 03:43 發表

黑到爆肥到豬咁款仲要冇上進心的人一齊 仲要俾人搞左過千次...... 呢個報應唔細

點玩你?

講到自己受好重情傷 食飯我俾錢無問題  但係去邊都要撘的士
最賤係每次出街都拎住電話狂SMS 咁我緊係估到佢唔止有我一個啦 最後俾我揭發左原來我一直都係第三者 即刻SMS狂鬧我 話我花心玩感情 明明一腳踏兩船果個係佢
我相信佢唔止玩過我一個既 如果唔係都唔會有咁重報應
作者: Phyllis_C    時間: 2012-7-28 09:58

lol wow!

agree with spolaw.. 回頭是岸
作者: spolaw    時間: 2012-7-28 12:43

QUOTE:
原帖由 Biem 於 2012-7-28 09:52 發表

講到自己受好重情傷 食飯我俾錢無問題  但係去邊都要撘的士
最賤係每次出街都拎住電話狂SMS 咁我緊係估到佢唔止有我一個啦 最後俾我揭發左原來我一直都係第三者 即刻SMS狂鬧我 話我花心玩感情 明明一腳踏兩船 ...

噢一齊咗幾耐. 睇嚟G玩家來來去去都離不開$啦著數啦幾條船啦, 東窗事發就惡人先告狀, 覺得係人地抵死. 同埋往往都打慘情牌, 或者浪子回頭一生愛你一個. 其實講大話係咪好細個已經有嘅習慣? 定人類內心有一人分飾多角的慾望, 所以有D電影咁受歡迎.
作者: 索柏    時間: 2012-7-28 12:59

QUOTE:
原帖由 WhiskyOnRock 於 2012-7-28 00:18 發表
其實 BI 人唔係問題,出櫃入櫃都唔係問題,不過一腳踏兩船(或以上),又或者出軌,我自己唔係好接受到

贊成
一腳踏兩船(或以上)真係唔好,要左欺右騙
諗起都覺得辛苦
同埋最終全部牽涉其中的都會受到傷害
你話有咩謂呢
作者: Karmenjai    時間: 2012-7-28 14:30

lm
作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-28 18:03

QUOTE:
原帖由 索柏 於 2012-7-28 12:59 發表

贊成
諗起都覺得辛苦
你話有咩謂呢

係囉,其實平日生活已經好忙同有壓力~
唔明點解仲要o係感情上搞到自己咁忙咁大壓力~
作者: 小K    時間: 2012-7-29 03:37

欺騙感情真係好缺德
如果你想玩, 同其他player明玩, 咪大家都無手尾跟
唔好玩人地D認真既人啦!! 有D傷痕唔係話過去就過去架!!!
作者: adriannelcy    時間: 2012-7-29 05:00

還以為有相同遭遇的人 。。 。。原來係。。

唉。。
作者: sado    時間: 2012-7-29 10:01

劉明跟進
建議樓主了解清楚自己依家做緊乜
作者: Yvo    時間: 2012-7-29 10:06

深信樓主已改名, 又再"修行"了
作者: spolaw    時間: 2012-7-29 13:52     標題: 回復 #35 Yvo 的帖子

大家只好自求多福了. 不過真名(雖然有D人連名都可以改幾個似真的) 真樣(如整容就吹佢唔脹)改不了.
作者: hattricks16    時間: 2012-7-29 15:05

又改名?哈,等我又黎耍寶,貼首先前喺舊 Blur-f 貼過既

【七律】和人網上尋偶

失意情場且莫悲,翻新馬甲再駢馳。
襟袍傲岸憑誰旨,絮語溫柔各自持。
網織層層圖八陣,屏開幕幕路分支。
輕顰淺笑心交處,信是央君入甕時。

作者: king    時間: 2012-7-30 06:38

不是吧?唉...g玩家還真越來越多了。
作者: Yvo    時間: 2012-7-30 11:51

玩家四處有,要小心,不過也提防不到,她們總有方法騙下個。
作者: kaidiii    時間: 2012-7-30 19:11

世界已經細,呢個圈子仲細~
作者: fa329    時間: 2012-7-30 21:46

QUOTE:
原帖由 索柏 於 2012-7-28 12:59 發表

贊成
諗起都覺得辛苦
你話有咩謂呢

贊成啊
難道就一點愧疚也沒有
定還是真係當正自己係悲劇女主角
太愛自己, 又唔企係對方立場設想

我是來留名的
作者: WhiskyOnRock    時間: 2012-7-31 01:08

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-29 13:52 發表
大家只好自求多福了. 不過真名(雖然有D人連名都可以改幾個似真的) 真樣(如整容就吹佢唔脹)改不了.

令我諗起「真的假不了」lol
作者: Matthaus    時間: 2012-7-31 01:52     標題: 回復 #11 七仔 的帖子

.
作者: yeahpanda    時間: 2012-7-31 21:52

呢個POST令我諗起以前BLUR-F有位網友coincidence寫的"我在LES圈的日子"
唔知樓主係咪故事裡其中一位呢
作者: spolaw    時間: 2012-8-1 12:21

QUOTE:
原帖由 yeahpanda 於 2012-7-31 21:52 發表
呢個POST令我諗起以前BLUR-F有位網友coincidence寫的"我在LES圈的日子"

原來佢真係出名成咁. 不過佢係咪潛咗水, 定易名再戰呢
作者: yanyen    時間: 2012-8-1 15:14     標題: 回復 #31 WhiskyOnRock 的帖子

感情認真的人 就會覺得一腳搭兩船係壓力

player只覺一腳搭多船係享受同榮耀
作者: vigo    時間: 2012-8-1 15:46

QUOTE:
原帖由 spolaw 於 2012-7-27 23:21 發表

咁要賴野嘅總會賴野, 只希望一個都不能多

個天要玩你, 你匿得去邊吖~~
作者: siudip    時間: 2012-8-1 18:49

QUOTE:
原帖由 yeahpanda 於 2012-7-31 21:52 發表

路過+新來,呢樓好似幾過癮咁… 如果真係咁coincidence咪好"人如其名"!
作者: yeahpanda    時間: 2012-8-1 21:03

QUOTE:
原帖由 siudip 於 2012-8-1 18:49 發表

路過+新來,呢樓好似幾過癮咁… 如果真係咁coincidence咪好"人如其名"!

網上的LES圈其實唔係好大,有COINCIDENCE都唔出奇
希望有機會佢會繼續寫啦HAHA
作者: Yvo    時間: 2012-8-1 21:18

醜事傳千里, 圈子小, 改名也沒作用, 總會曝光~
作者: siudip    時間: 2012-8-1 23:44     標題: 回復 #50 Yvo 的帖子

TO 樓主: 搵batman la, 佢有個程式可以幫人永久洗底的!
作者: hellowin    時間: 2012-8-2 12:15

QUOTE:
原帖由 yeahpanda 於 2012-8-1 21:03 發表

網上的LES圈其實唔係好大,有COINCIDENCE都唔出奇
希望有機會佢會繼續寫啦HAHA

oh don't tell me 樓主 is Snake gal.....i remember there is one funny character
作者: spolaw    時間: 2012-8-3 14:34

QUOTE:
原帖由 vigo 於 2012-8-1 15:46 發表

個天要玩你, 你匿得去邊吖~~

可能樓主都覺得自己時運低咋先比人"唱"
作者: Natalie黑鴨    時間: 2012-8-4 16:22

.
作者: carcar    時間: 2012-8-4 20:05

coincidence
真係好記得佢既我在les圈的日子,有趣有趣~
作者: 羽_嘉    時間: 2012-8-5 16:40

仲諗住會有下文, 點知樓主消失了~_~
無癮xdd
作者: coincidence    時間: 2012-8-7 11:09

真係天網恢恢. 蛇女仇家真多.
作者: yanyan12345    時間: 2012-8-7 16:53

QUOTE:
原帖由 coincidence 於 2012-8-7 11:09 發表
真係天網恢恢. 蛇女仇家真多.

Oic..原來佢係"蛇女"!!...
作者: Kris    時間: 2012-8-9 16:02

樓主咁快收左檔 ...... 無戲睇添
作者: spolaw    時間: 2012-8-9 16:37

佢不甘寂寞, 過一排就翻生
作者: J__    時間: 2012-8-13 10:30

唔好意思. 話我衰都係咁話... $1跟機
作者: 小琳    時間: 2012-8-30 05:56

係咪樓主已改名修道?><

其實可唔可以開個LES圈情場黑名單-,-
作者: sosad    時間: 2012-8-30 06:43

QUOTE:
原帖由 小琳 於 2012-8-30 05:56 發表
係咪樓主已改名修道?><

其實可唔可以開個LES圈情場黑名單-,-

舉腳讚成!

最好集中一處地方列出騙案經過,等我地可以像查黃頁一樣,睇下自己是否上了當!

如果站長開一個主題叫" 騙案實案" , 肯定大受歡迎!

作者: 占少    時間: 2012-8-30 11:25

原來樓主係蛇女黎架?!xd
當時聽人講過佢啲醜事 估唔到今日親眼見到發生咩事
其實幾佩服佢有咁既勇氣架咼
作者: vivianyan    時間: 2012-8-30 12:37

我記得我記得 係咪無房門果位
作者: Somersby    時間: 2012-8-31 01:39

路過唔知發生咩事
但呢個年代已經好難揾到相愛的人,仲要玩弄感情。
睇怕都係食長齋好過,唔使俾人呃錢呃感情。
真係想講句,呢個世界有好多野玩,唔該唔好玩弄感情。好感慨...
作者: nicolepig    時間: 2012-8-31 01:52

真通常呢D普普通通唔起眼的女仔先會呃到D 
應該都係〔單純〕的人.....
就算講到幾白係點樣樣的女仔都好..
正常大家見到佢好快就唔記佢....
作者: Spio    時間: 2012-8-31 22:39

其實玩感情好好玩咩?
點玩得落手呢?
又唔係好愛對方

真係費解
作者: coincidence2    時間: 2012-9-1 00:10

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-30 06:43 發表

舉腳讚成!

最好集中一處地方列出騙案經過,等我地可以像查黃頁一樣,睇下自己是否上了當!

如果站長開一個主題叫" 騙案實案" , 肯定大受歡迎!

不過咁, 好難防止D人惡意做謠. 所以呢個" 騙案實錄"要小心處理
作者: little    時間: 2012-9-3 17:49

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-1 00:10 發表

不過咁, 好難防止D人惡意做謠. 所以呢個" 騙案實錄"要小心處理

是呀! 有時都是人云亦云,不是個個親眼見證,何況世事不全部非黑即白,我反而相信「三人成虎」這道理,以我自己常因個性愚直,被人惡意陷害和中傷, 公司的八婆們喜歡無中生有,攪小圈子、攪是非,務求使你裹外不是人,失去人緣,以達致打擊你,毀壞你的名譽。以防你阻礙他們損人利己的利益。雖然說謠言止於智者,但現實智者不多,大數人一是明哲保身,一是落井下石,所以一有問題,謠言,最好立即澄清,以免誤會加深。

另外,對所有有爭議事情都要三思,不竟善於偽裝的人實在太多了。狡辯當醒目,奸詐扮忠厚,賤格無恥的還要說這得理直氣壯,是王道,是什麼弱肉強食。
作者: wleey2500    時間: 2012-11-5 12:22

哈哈睇第二個post follow 到呢度
原來此post已被(高登語)騎劫!!!

說好的"騙案實錄" 黃頁天書呢~~~?
作者: coincidence2    時間: 2012-11-5 14:22

QUOTE:
原帖由 wleey2500 於 2012-11-5 12:22 發表
哈哈睇第二個post follow 到呢度
原來此post已被(高登語)騎劫!!!

說好的"騙案實錄" 黃頁天書呢~~~?

唔得, 一陣版主又話破壞和諧, 而且真係好難阻止惡意造遙, 除非唔少人都指証到, 唔係就最好講件事出來都唔好講太直接
作者: jay2288123    時間: 2012-11-6 08:53

QUOTE:
原帖由 yanyen 於 2012-8-1 15:14 發表
感情認真的人 就會覺得一腳搭兩船係壓力

player只覺一腳搭多船係享受同榮耀

完全赞同
作者: sloggi123    時間: 2012-11-6 08:59

欺騙別人同情心的人係最仆街的.
作者: zach    時間: 2012-11-6 19:27

其實我四年前都是這樣
那時太小不知道他們原來會這麼大反應
我又太急進
最後還是要走回衣櫃裡
作者: feifei    時間: 2013-3-28 00:16

........
作者: Dude    時間: 2013-3-28 00:21

QUOTE:
原帖由 占少 於 2012-8-30 11:25 發表
原來樓主係蛇女黎架?!xd
當時聽人講過佢啲醜事 估唔到今日親眼見到發生咩事
其實幾佩服佢有咁既勇氣架咼

bloody hell, she used to flirt me couple years ago...
Isnt she dating wit a guy?!
作者: coincidence2    時間: 2013-3-28 00:23

QUOTE:
原帖由 Dude 於 2013-3-28 00:21 發表

bloody hell, she used to flirt me couple years ago...
Isnt she dating wit a guy?!

咁遲先來架, 佢已經早早閃咗啦XDDDDD

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0