標題: [愛情] 曖昧行為? [打印本頁]

作者: kiki    時間: 2013-3-28 13:28     標題: 曖昧行為?

大家做過最曖昧既行為係咩?曖昧過程係令人開心回味,但持續太耐會好痛苦。
作者: J__    時間: 2013-3-28 15:32

其實曖昧既定義係咩? 未肯定關係前做既野? 如果講到明無關係而做既. 又算唔算曖昧呢?
作者: justforu    時間: 2013-3-28 16:01

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-3-28 15:32 發表
其實曖昧既定義係咩? 未肯定關係前做既野? 如果講到明無關係而做既. 又算唔算曖昧呢?

我都想知

作者: choydandan    時間: 2013-3-28 16:22

我地試過一齊放工去搭地鐵
明明唔同路線,
我講笑話要拉佢同我一齊搭
結果佢無反抗咁陪我搭
但係果程車雙方都好尷尬唔知講咩好
作者: kiki    時間: 2013-3-28 17:07

QUOTE:

定義會唔會因人而異?

我既定義係...情侶會做既野, 多數係指身體上既接觸
作者: Muffy_Bobo123    時間: 2013-3-28 17:41

拍拖前實會有曖昧期, 曖昧期真係好sweet架....
作者: 小玫瑰    時間: 2013-3-28 17:42

我會故意說我手很熱,然後要她冰冷的手幫我降溫。
我會在她下班的時候,說我路過,然後接她下班。
我會在她上班前,把她要用的都準備好,讓她用得方便。
我會在下班後,跟她走去一個遠一點的車站上車,可以陪她走走。
我會在她下線後半小時才睡,我要她睡了,我才安心。

我們承諾每晚,都對對方說晚安才睡覺。
作者: 小玫瑰    時間: 2013-3-28 17:43

QUOTE:
原帖由 Muffy_Bobo123 於 2013-3-28 17:41 發表

不過時間久了,真的有點痛苦!
作者: J__    時間: 2013-3-28 17:47

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-3-28 17:07 發表

定義會唔會因人而異?

我既定義係...情侶會做既野, 多數係指身體上既接觸

突然閃過D對白.
A: 你估下我好唔好錫?
B: 點知你.
A: 不如試下囉.
B: 好呀.
(呢D咁既對白. 我覺得現實有機會發生XDDD)

有時. 為左親近人地.
會乍乍第. 搭下人肩. 攬下人腰. 呢D?

通常我都係畀人咁樣做. 仲係傻下傻下個個XDDD.

丫. 都有既. 話眼訓. 乍乍第挨係對方肩.
咁對方都有D意思既. 就會攬返住咁.
作者: 小玫瑰    時間: 2013-3-28 17:58

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-3-28 17:47 發表

突然閃過D對白.

有時. 為左親近人地.

通常我都係畀 ...

好sweet喎
作者: kiki    時間: 2013-3-28 18:28

QUOTE:
原帖由 小玫瑰 於 2013-3-28 17:42 發表
我會故意說我手很熱,然後要她冰冷的手幫我降溫。
我會在她下班的時候,說我路過,然後接她下班。
我會在她上班前,把她要用的都準備好,讓她用得方便。
我會在下班後,跟她走去一個遠一點的車站上車,可以陪 ...

哈哈, 又扮到好不經意或者巧合地發生喔!
作者: kiki    時間: 2013-3-28 18:35

QUOTE:
突然閃過D對白.

有時. 為左親近人地.

通常我都係畀人咁樣做. 仲係傻下傻下個個XDDD.

丫. 都有既. 話眼訓. 乍乍第挨係對方肩.
咁對方都有D意思既. 就會攬返住咁

我同你一樣, 都係被攬被搭果個呀..
但我通常好少回禮, 要睇環境, 又會諗究竟係咪俾緊signal我呢
作者: coincidence2    時間: 2013-3-29 00:21

終於再有番MV

呢首歌我覺得好講得出曖昧似有還無[youtube]UO7qQQ_GKcU[/youtube]
作者: hihihiwing    時間: 2013-3-29 02:46

QUOTE:
原帖由 Muffy_Bobo123 於 2013-3-28 17:41 發表

或者人地當你係朋友, 曖昧係我自己單方以為係, 人家跟本冇想同你一齊的意思...
試過早上人肉CALL醒返工, 等佢收工, OR 講過: 好掛住你呀, 咁...
但結果人家只是當你朋友! 如果係咁就唔係SWEET喇, 係心酸...
但你又冇權過問咁多, 因為你邊個都唔係...
作者: noagain    時間: 2013-3-30 21:17

我有疑問, 暖昧但又無沒有好結果, 為何要再繼續落去??
作者: Pink    時間: 2013-3-30 21:53

曖昧可以係假象, 別亂將曖昧當愛情~
愛一個人唔係 q 下手挨下膊頭攬下腰咁簡單~
作者: 小玫瑰    時間: 2013-3-30 22:40

QUOTE:
原帖由 noagain 於 2013-3-30 21:17 發表
我有疑問, 暖昧但又無沒有好結果, 為何要再繼續落去??

因為不想失去這好友,但對方未必完全有意思,曖昧住先囉!
作者: 憧憧    時間: 2013-3-30 23:34

QUOTE:

突然閃過D對白.

有時. 為左親近人地.

通常我都係畀 ...

望~平時唔係咁同我0口0"..
作者: kiki    時間: 2013-3-31 02:06

QUOTE:
原帖由 hihihiwing 於 2013-3-29 02:46 發表

或者人地當你係朋友, 曖昧係我自己單方以為係, 人家跟本冇想同你一齊的意思...
試過早上人肉CALL醒返工, 等佢收工, OR 講過: 好掛住你呀, 咁...
但結果人家只是當你朋友! 如果係咁就唔係SWEET喇, 係心酸. ...

即使係雙方向既曖昧, 又可能係玩玩下
作者: kiki    時間: 2013-3-31 02:10

QUOTE:
原帖由 Pink 於 2013-3-30 21:53 發表
曖昧可以係假象, 別亂將曖昧當愛情~
愛一個人唔係 q 下手挨下膊頭攬下腰咁簡單~

總覺得...同性戀既曖昧比起異性戀既曖昧模糊,
因為Q下手攬腰搭膊頭依D好朋友都會做,
所以好多時出現友達以上戀人未滿
作者: Pink    時間: 2013-4-1 18:16

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-3-31 02:10 發表

因為Q下手攬腰搭膊頭依D好朋友都會做,

無錯~~ 不過某種眼神同拖手方式係可以區分得到到底係朋友定有 feeling...
作者: little    時間: 2013-4-1 21:32

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-3-31 02:10 發表

因為
Q下手攬腰搭膊頭依D好朋友都會做,

哈! 真是一生人都沒有幾多次,小時侯,沒有這樣教育,長大了,不習慣就是不習慣,又不是讀女校,女校的學生好像特別容易跟人CLOSE ,所以如果我讓你對我常這樣做,都當你是好友或愛人啦!
作者: little    時間: 2013-4-1 21:57

QUOTE:
原帖由 Pink 於 2013-4-1 18:16 發表

無錯~~ 不過某種眼神同拖手方式係可以區分得到到底係朋友定有 feeling...

贊成,最可信的就是眼神,相望時,大家都很拘謹和不自在,我也不由自主把頭低下來,不過都是得個望字,不敢潛越,有時湊她走遠了,再偷望著她離去的背影
曖昧行為是迫不得已,是糖衣毒藥,曇花一現,到頭來什麼也得不到。其實一點也不浪漫,只留下悵然和失落,是對心儀有著無奈及無力感,明明是真的喜歡,但就更加顯示自己的軟弱無能,膽小,是一種懲罰及煎熬, 切勿美化曖昧,是極不負責的心態。
作者: little    時間: 2013-4-1 22:03

QUOTE:

have many different versions and explanations for this word : 這個解釋比較好d
http://siandian.com/aimei/1068.html  

作者: coincidence2    時間: 2013-4-1 22:03

QUOTE:
原帖由 little 於 2013-4-1 21:57 發表

贊成,最可信的就是眼神,相望時,大家都很拘謹和不自在,我也不由自主把頭低下來,不過都是得個望字,不敢潛越,有時湊她走遠了,再偷望著她離去的背影
曖昧行為是迫不得已,是糖衣毒藥,曇花一現, ...

最攞命係有D人已然有另一半仲繼續同外人玩曖昧, 自製浪漫精神興奮, 又或者有另一半時唔好好經營關係, 死都要追憶曖昧甘味.
作者: J__    時間: 2013-4-2 11:06

QUOTE:
原帖由 小玫瑰 於 2013-3-28 17:58 發表
好sweet喎

咁曖昧都帶SWEET. 如果苦就唔使曖昧.

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-3-28 18:35 發表
我同你一樣, 都係被攬被搭果個呀..
但我通常好少回禮, 要睇環境, 又會諗究竟係咪俾緊signal我呢

哈哈哈. 回禮.   我覺得岩FEEL可以有回應咁囉. 無就縮開.

QUOTE:
原帖由 憧憧 於 2013-3-30 23:34 發表
望~平時唔係咁同我0口0"..

我地係直接SKIP跳左去有路. 大家覺得我地有路.

QUOTE:

絕對同意. 有時對方望住你既眼神. 你會知道係朋友定有FEEL.
我見過有朋友望住我既眼神係迷左. 我地事後傾過. 個刻佢係有FEEL地迷左.
所以1定分得到. 除非對方好好戲/自己幻想太多.
作者: kiki    時間: 2013-4-2 16:02

QUOTE:

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 11:06 發表

絕對同意. 有時對方望住你既眼神. 你會知道係朋友定有FEEL.
我見過有朋友望住我既眼神係迷左. 我地事後傾過. 個刻佢係有FEEL地迷左.
所以1定分得到. 除非對方好好戲/自己幻想太多.

哈哈, 通常迷左既神眼, 都會有少少閃爍既效果
但拖手方式可以點分呢?

QUOTE:
原帖由 little 於 2013-4-1 21:32 發表

哈! 真是一生人都沒有幾多次,小時侯,沒有這樣教育,長大了,不習慣就是不習慣,又不是讀女校,女校的學生好像特別容易跟人CLOSE ,所以如果我讓你對我常這樣做,都當你是好友或愛人啦!

都唔係讀女校既人特別容易同人close ga,
睇個人性格的
作者: kiki    時間: 2013-4-2 16:05

QUOTE:
原帖由 little 於 2013-4-1 21:57 發表

曖昧行為是迫不得已,是糖衣毒藥,曇花一現, ...

係, 非常拘謹和不自在,
係怕羞? 定怕對方望穿自己呢?
作者: J__    時間: 2013-4-2 16:07

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-4-2 16:02 發表

但拖手方式可以點分呢?

都唔係讀女校既人特別容易同人close ga,
睇個人性格的

因為我比較著重眼神. 我睇眼神容易睇出個種感覺.

至於拖手. 我就唔太識分. 因為我唔係咁易畀人掂. 拖得都係大家有意思.
但曾經有人同我講過. B拖人既意思. 唔同普通女仔FD拖手. 係有意思.
作者: kiki    時間: 2013-4-2 18:06

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 16:07 發表

至於拖手. 我就唔太識分. 因為我唔係咁易畀人掂. 拖得都係大家有意思.
但曾經有人同我講過. B拖人既意思. 唔同普通女仔FD拖手. 係有意思.

講得好玄妙XD
係咪十指緊扣既拖?
作者: hongkongguys826    時間: 2013-4-2 19:58

其實我追左呢個Post好耐(笑)
好想寫低我嘅睇法但係又驚咁多位姐姐笑我
我只係一個中學生,仲係一個男女校學生
其實男女校女學生都可以玩得好Close,好似樹熊攬住棵樹咁攬住行,餵野食(用餐具是常識吧),十指緊扣……甚至乎學校旅行我上年訓佢膊頭,結果司機技術好到呢,一Chok搞到我個頭轆左向前訓左響佢胸部,佢好有義氣啦,果一程車幾乎橫跨成個香港,佢冇叫醒我,由我訓到落車,咁大家可能話我有心抽水,但係我訓到死豬咁好難有心抽水架喎……跟住今年學校旅行我又係訓佢膊頭,司機技術又係好到一Chok搞到我個頭轆向後,訓左響佢背脊,結果佢專登彎低身就住我,等我唔洗慘被整醒,卒之佢條腰痛足成日……
跟住有一次放學果陣落大雨,又行雷閃電,佢好驚,我本身係搭巴士,但係為左陪佢,我專登搭地鐵,一路行去地鐵站,我一隻手揸住把摭,一隻手攬住佢叫佢唔好驚......
佢真係好有義氣,對我好好,但係唔一定係對我有意思啫係咪先?
咁我係鍾意女人,都唔見得一定對佢有意思啫係咪先?
所以我覺得好多時所謂嘅暖昧只係自己諗多左啫,可能其實好似我同我朋友咁只好朋友呢,當然啦我依家Single,玩得咁Close梗係冇問題啦,如果將來同人拍拖就另計啦,始終要尊重女友,俾足面佢費事佢呷乾醋.
脷伸:未出櫃
作者: sailo    時間: 2013-4-2 21:48

QUOTE:
原帖由 little 於 2013-4-1 21:32 發表

我自己中學都係女校既, 都算係幾多close既行為
不過好似pink咁講, 好多時都係feel到係朋友既close定係有feel既close既
作者: sailo    時間: 2013-4-2 21:52

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 16:07 發表

有時眼神的確可以傳情
我自己本身係b, 有時對啲有意思既人都會借啲以拖一兩秒
好似過馬路咁 同埋會旁一旁對方上落電梯咁
不過如果無意思既幾fd既都大多數剩係會Q手
作者: sailo    時間: 2013-4-2 21:54

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-4-2 18:06 發表

講得好玄妙XD
係咪十指緊扣既拖?

十指緊扣應該係曖昧或一齊緊先會咁做
作者: little    時間: 2013-4-3 00:27

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-4-2 16:05 發表

係, 非常拘謹和不自在,
係怕羞? 定怕對方望穿自己呢?

唉!性格相對內向嘛!   個人又傻又蠢(同事常罵)
自己其實都沒有什麼秘密,又沒有什麼突出可以深究,跟相處的人很易把我看得明白呢!
所以自己相對無情,沒有準備及把握時,不會隨便開始,我自己都感到自己很自私,自我中心,但真的很怕受情傷呢! 處理不好,會玉石俱焚。
作者: J__    時間: 2013-4-3 11:08

樓上有位姊妹話好朋友會好CLOSE. 絕對合理.
但有時. 有D感覺. 係FEEL到唔同.
有D. 大家或者以好朋友相稱. 但當中有OVER朋友既感情.

呢樣野. 我都曾經同1個朋友傾過.
佢話. 有時係明知大家都唔係只有FD既FEEL.
好CLOSE好CLOSE既FD. 當中1定有愛. 但係邊種咁解.
"能成為密友大概總帶著愛"
其實1個眼神. 1個身體接觸. 係大家都會知個種係FD定多過FD.
但唔想行前多1步. 就唔會說穿. 似有還無. 就係曖昧.

2個好女仔既我唔敢講. 但如果1個B. 佢自己為例.
佢唔會亂同人身體接觸. (B同B除外. 兄弟嘛)
即係. 1個男仔都唔會隨便掂其他女仔FD. 再熟都係咁講. 咁囉.
作者: kiki    時間: 2013-4-3 12:17

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-3 11:08 發表
有D. 大家或者以好朋友相稱. 但當中有OVER朋友既感情.

佢話. 有時係明知大家都唔係只有FD既F ...

"能成為密友大概總帶著愛"
有時幾日無聯絡,個心已經羅羅攣

我依家就係經歷緊...不過我地係好女仔既外型,
況且唔肯定佢既性向,一路未敢行前多幾步。
Sign.....

作者: hongkongguys826    時間: 2013-4-3 14:44

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-3 11:08 發表

佢話. 有時係明知大家都唔係只有FD既F ...

見到你咁講,我又想講一件事,人物都係我同果位同學(今次叫佢做A先),
事件都係發生響學校旅行,咁就係BBQ,本來我地係坐同一個爐,
但係我又同另一個同學吹水吹到慶高釆烈,卒之去左第二個爐坐,
燒燒下果陣,A呢就燒左塊豬扒拎過黎請我食,
果一刻,完全冇諗過燒野俾佢食嘅我忽然好慚愧,於是我又拎野過去請佢食,
結果,我地兩個不斷行來行去互相請食野
跟住佢燒左條香腸,響佢準備咬落去果一刻,我一時貪玩咬條香腸另一邊,
我以為佢會「放口」La,點知佢又唔放,卒之面貼面,「你眼望我眼」咁望左幾秒,
我承認我響果一刻係俾佢電到有少少暈 ,跟住我望見周圍,簡直好似成個世界定左格咁,
老師同學個個O晒咁望住我地兩個 ,嚇到我地兩個即刻彈開,佢走去整番薯,我走去搵其他同學影相,
跟住佢又叫我去食番薯,佢逐啖逐啖咁餵我食,好在舊番薯唔大,
如果唔係我可能已經俾佢電到慘過中「十萬伏特」,冇命打呢堆字俾大家睇喇,
我果晚成晚都訓唔着 ,好驚真係鍾意左佢,因為我完全冇興趣響學校搞D咁嘅野,
於是我番學之後專登痴住另一D朋友,費事又唔知搞出乜野事,
又過左幾日,我終於搞清楚只係一時錯覺,鬆左一口氣.
前幾日老師請食百力滋,我同佢食左自己果D仲意猶未盡,走去問其他同學攞,
我拎住支百力滋,佢問:「不如我地好似上次旅行……」
我費事又俾佢電暈,趁佢未講完,拿拿林將支百力滋抝成兩折,一人一半!
有時直人唔覺得咁做有乜問題,但係對我黎講兩個女仔「面貼面」真係好大件事!!!
作者: Green-Tea    時間: 2013-4-3 22:01

QUOTE:

但拖手方式可以點分呢?

閃爍的效果?? 好想知點樣睇得出
  <-- 係咪類似呢種?
作者: Pink    時間: 2013-4-4 17:32

QUOTE:

曖昧行為是迫不得已,是糖衣毒藥,曇花一現,到頭來什麼也得不到。其實一點也不浪漫,只留下悵然和失落,是對心儀有著無奈及無力感,明明是真的喜歡,但就更加顯示自己的軟弱無能,膽小,是一種懲罰及煎熬, 切勿美化曖昧,是極不負責的心態。

眼係靈魂之窗,呃唔到人,所以我通常唔會問對方愛唔愛我,我憑一個眼神就可以確定(當然我係講未一齊既階段)。我也試過曖昧到頭來甚麼也得不到,不過後來回想返,覺得大家都有 sweet 過,可能真係緣份未夠,令大家無一齊。對方負唔負責任,我以前都好計較,不過說穿了,只係怕受傷害o者,當克服到自己心理恐懼,愛情就變得更正面更有勇氣。不過有 D 人的確唔知咩心理,永遠只係徘徊同人曖昧狀態,又同時有幾個曖昧對象,呢個時候就要小心(除非夠豁達睇得開,否則 = 中伏 ) 。

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2013-4-2 11:06 發表

絕對同意. 有時對方望住你既眼神. 你會知道係朋友定有FEEL.我見過有朋友望住我既眼神係迷左. 我地事後傾過. 個刻佢係有FEEL地迷左. 所以1定分得到. 除非對方好好戲/自己幻想太多.

Exactly! 我就係見過一個人對我迷惑既眼神,果種感覺係同一般朋友好唔同,總之令人心跳加速 / 渾身不自然,事後傾計大家都承認係有 feel 的。

QUOTE:
但拖手方式可以點分呢?

閃爍既效果 ---> ?? 笑左 lol
拖手方式... 我覺得除左十指緊扣外,係有一種好溫柔,好溫暖,近乎撫摸的感覺 (好似講得有少少嘔心添,Sorry
作者: 羽_嘉    時間: 2013-4-4 21:31

講起曖昧.....我中學個陣都試過
個時係因為學校活動而識到佢, 初初無為意, 後尾因為個活動要日對夜對所以對出左感情, 係個陣我地交換左電話
我原本以為過左個活動之後我地就唔會再聯絡, 不過後尾我都係忍唔住, sms左佢, 仲記得第一次sms佢係情人節

之後我地就日日都sms, 其實一直都係我煩佢XDD 不過佢又好人, 願意俾我煩, 跟住我就每日返學都send sms俾佢叫佢起身, 放假就無搵佢, 因為諗唔到理由黎煩佢- -

由中5 sms到中6(我DSE生), 生日, 聖誕, 情人節我都會送野俾佢, 佢有時又會送野俾我, 佢心情唔好個陣又會搵我傾心事, 個時感覺都幾幸福xdd

佢間唔時就會問我點解對佢咁好, 咁我無理由答佢因為我鍾意你, 而我都講唔出口所以每一次佢問我, 我都會答因為你係我朋友

之後考DSE我為左脫離佢, 我就趁個段時間唔搵佢, 中間佢會成日走黎聊我, 不過最後我都成功脫離左!=]
作者: lcoun    時間: 2013-4-4 23:06

好! 輪到我講下

最曖昧的感覺係以前同事, 大家經常用眼神交流, 真係俾佢電暈
大家都會偷望對方做野, 佢曾經俾我發現左而低頭, 佢亦同其他同事講話我成日望住佢
即使隔左好遠距離、玻璃 大家都要對望, 會覺得好甜
本來做緊野, 俾佢嗌一嗌, 對望完之後就唔記得自己要做咩
佢同人講我望住佢, 佢又望番我

同佢亦好有緣, 曾經喺辦公室外遇過十一次
我臨走, 堅持要送野俾佢, 佢之後請我食晚飯, 食飯中途佢定左咁望住我, 我望一眼之後閃開, 再望, 佢仲望緊我, 我真係差D暈低

也許大家都有感覺.......奈何...
我真係好掛住你!!!!
作者: kiki    時間: 2013-4-5 02:28

QUOTE:
原帖由 Pink 於 2013-4-4 17:32 發表
眼係靈魂之窗,呃唔到人,所以我通常唔會問對方愛唔愛我,我憑一個眼神就可以確定(當然我係講未一齊既階段)。我也試過曖昧到頭來甚麼也得不到,不過後來回想返,覺得大家都有 sweet 過,可能真係緣份未夠,令 ...

哈,係柔和燈光下真係閃爍架!好似情深款款既眼神

近乎撫摸的感覺...都係解電既一種,
手算係敏感部位,我覺得面更加敏感,摸面真係暈低係度
作者: kiki    時間: 2013-4-5 02:29

QUOTE:
原帖由 羽_嘉 於 2013-4-4 21:31 發表
講起曖昧.....我中學個陣都試過
個時係因為學校活動而識到佢, 初初無為意, 後尾因為個活動要日對夜對所以對出左感情, 係個陣我地交換左電話
我原本以為過左個活動之後我地就唔會再聯絡, 不過後尾我都係忍唔 ...

為左考試脫離?
不覺可惜?
作者: kiki    時間: 2013-4-5 02:32

QUOTE:
原帖由 lcoun 於 2013-4-4 23:06 發表
好! 輪到我講下

最曖昧的感覺係以前同事, 大家經常用眼神交流, 真係俾佢電暈
大家都會偷望對方做野, 佢曾經俾我發現左而低頭, 佢亦同其他同事講話我成日望住佢
即使隔左好遠距離、玻璃 大家都要對望, 會覺 ...

如果重有聯絡既,約返啦
眼神加上微笑,我覺得好曖昧的
作者: JBeals    時間: 2013-4-5 03:58

QUOTE:
原帖由 lcoun 於 2013-4-4 23:06 發表
好! 輪到我講下

即使隔左好遠距離、玻璃 大家都要對望, 會覺 ...

waaa...how sweet! you should definitely initiate something again! Call her!
作者: 羽_嘉    時間: 2013-4-5 18:16

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-4-5 02:29 發表

為左考試脫離?
不覺可惜?

一來係因為考試, 二來我都知道佢無可能會鍾意我, 所以我都唔想陷得太深, 就決定脫離佢
作者: lcoun    時間: 2013-4-5 21:44

QUOTE:
原帖由 kiki 於 2013-4-5 02:32 發表

如果重有聯絡既,約返啦
眼神加上微笑,我覺得好曖昧的

宜家唔同工作地點, 所以都冇咩話題whatsapp佢
但亦想見到佢, 之前約埋佢同兩個同事食晚飯, 算係借機會見下佢, 而佢亦記得我唔食咩野(我同佢之前都單獨食過飯, 而我唔食的同佢中意食的相反, 可能因為咁所以佢記得), 都算開心的

講多少少
話說我臨走送左樣野俾佢, 如果你問我點解要送, 我只可以答:因為好想!亦知道將來冇咩機會送野俾佢
而我對住佢已經係暗戀人之中最大膽的一次
佢開頭話唔洗送的, 但我話就當係我臨走/聖誕/末日禮物, 佢就勉強地講左想要的類型
到我去到果個目的地, 我個心只係想揀符合佢心意的禮物, 也怕不夠體面
好好彩佢都中意, 我話果個顏色好似佢寵物隻色, 佢話佢都覺

食完飯, 佢以為我去搭車, 我當然話同佢行番屋企
行到佢屋企附近, 佢叫我返到去app佢(可能佢覺得我比佢細所以咁關顧我)

而我對佢亦出於真誠的關懷
有次我見佢WHATSAPP狀態:毀容了
我急不及待問係咪佢自己毀容
佢話唔係, 係另一個人
我話以為係你自己, 所以第一時間問你
佢話謝謝關心
之後返工聽到佢同人講覺得我關心佢

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0