標題: [朋友] TRAVELLER [打印本頁]

作者: cho    時間: 2013-5-21 02:38     標題: TRAVELLER

岩岩去完grad trip 返黎, 個心已經諗緊下一站去邊好.有無人都好似我咁?
作者: girlzlub    時間: 2013-5-21 03:18

所以我出走5個月了…
作者: gshockass    時間: 2013-5-21 10:20

我剛剛自己去完大阪黎啊!
作者: elsalaw    時間: 2013-5-21 15:08

今年打算去台灣同泰國=D
作者: choisum    時間: 2013-5-22 01:54

going to US this summer
作者: cho    時間: 2013-5-22 02:26

我想去d 偏門地方 e.g. 古巴/ 斯里蘭卡/ Cambodia...
作者: Dex    時間: 2013-5-22 13:29

我走完一年之後仲想再走多次lol
作者: cho    時間: 2013-5-22 15:22

QUOTE:
原帖由 Dex 於 2013-5-22 13:29 發表
我走完一年之後仲想再走多次lol

one year time...where have u been??
作者: Dex    時間: 2013-5-22 22:12

澳洲working holiday
作者: Kitty    時間: 2013-5-23 01:09

基本上我番工搵錢就係為左去旅行, 唔諗旅行係無動力番工, 未去今次已經諗定下一次
奈何放唔低香港既野, 只可以一年用個十多日大假去兩三次旅行
希望30歲前可以到一到6大洲
作者: Dex    時間: 2013-5-23 19:12     標題: 回復 #10 Kitty 的帖子

我覺得後生就應該睇下呢個世界,到我死果時都無後悔,當然大前提係有基本經濟能力,所以搵錢去睇呢個世界都係我本旨
作者: cho    時間: 2013-5-24 01:49

QUOTE:
原帖由 Kitty 於 2013-5-23 01:09 發表
基本上我番工搵錢就係為左去旅行, 唔諗旅行係無動力番工, 未去今次已經諗定下一次
奈何放唔低香港既野, 只可以一年用個十多日大假去兩三次旅行
希望30歲前可以到一到6大洲

QUOTE:
原帖由 Dex 於 2013-5-23 19:12 發表
我覺得後生就應該睇下呢個世界,到我死果時都無後悔,當然大前提係有基本經濟能力,所以搵錢去睇呢個世界都係我本旨

我想先做1-2年野儲錢, 再working holiday...
不過考慮緊邊個國家,同埋諗緊咩方法說服我阿媽.雖然話咁大個人,好多事可以自己做決定,但都要對屋企負責任
作者: Dex    時間: 2013-5-24 18:52

但你有無邊到特別想去:)?
作者: cho    時間: 2013-5-24 22:07

QUOTE:
原帖由 Dex 於 2013-5-24 18:52 發表
但你有無邊到特別想去:)?

最想英國...但物價太貴啦
好多人都去AUS, 我唔係唔鍾意, 只係唔係first choice
有考慮過韓國或者日本
其實我係想揾一份有得成日出trip 既工, 就算返大陸我都唔mind...
我朋友笑我應該去做buyer
作者: Ethan    時間: 2013-5-26 11:26

I love traveling and learning new languages and experiencing different cultures. I hope that I could have visited 100 countries before I die.. ;) My next destination will be the UK/Tibet/North Korea.
作者: cho    時間: 2013-5-28 00:34

QUOTE:
原帖由 Ethan 於 2013-5-26 11:26 發表
I love traveling and learning new languages and experiencing different cultures. I hope that I could have visited 100 countries before I die.. ;) My next destination will be the UK/Tibet/North Korea.

i am learning Spanish right now

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0