標題: 我叫豆豆..女仔黎架 [打印本頁]

作者: Kay_Kan    時間: 2013-6-8 00:53     標題: 我叫豆豆..女仔黎架

halo..大家唔洗估我係咩品種喇..
因為主人買我返黎果時以為我係北京.|
點知返到黎睇醫生先話我唔係純種北京.
仲要有皮膚病醫生話可能唔會好得返..
不過好采睇左成個月醫生慢慢好轉喇.
E家已經兩歲大喇,,^_^
作者: 小熊子    時間: 2013-6-8 01:27

變種北京?哈哈
都幾得意呀!!
作者: Kay_Kan    時間: 2013-6-8 01:48

混種姐,,
不過我覺得冇所謂呀,,我買佢都係一種緣份^_^
作者: gatsuxlokb    時間: 2013-6-8 07:38

豆豆...我以前隻pom都叫豆豆 /.\
作者: carcar    時間: 2013-6-8 12:51

豆豆好得意呀 平時乖唔乖呢
作者: Kay_Kan    時間: 2013-6-8 22:13

gatsuxlokb :哈哈..其實好多狗仔都叫豆豆..

carcar:豆豆好乖架.買佢返黎第一日已經識係個狗廁所尿尿..教左佢一陣就識..不過佢好痴身架..哈哈..
作者: difficult4    時間: 2013-6-8 22:58

QUOTE:
原帖由 Kay_Kan 於 2013-6-8 01:48 發表
混種姐,,
不過我覺得冇所謂呀,,我買佢都係一種緣份^_^

咩緣份, 可唔可以講下故仔
作者: Kay_Kan    時間: 2013-6-9 02:37

我之前想係D PET SHOP搵返隻北京狗既..

睇左好耐,,睇中左佢,,但果就諗住等多一個星期會唔會再見返佢..|
點知一個星期後真係見得返佢,,咁咪買佢返黎囉.佢果時兩個月大架

.係用左4千幾5千左買既.
因為返黎得兩個月就一定要打針架MA.打哂針醫生話佢有皮膚病.可能一世都好唔返,,

我地果見到佢D皮膚又紅而腫而痕都覺得佢好辛苦啦..+上醫仲要話呢隻狗邊洗咁多
錢買佢呀..狗場4-500都有隻啦.
但我覺得我同豆豆係一種緣份..即時佢唔係純種又如何?由我買佢果一刻我就知道我要照顧佢一世,,所以豆豆E家好健康,,生活得好好,,^_^我永遠都會愛佢
作者: difficult4    時間: 2013-6-18 22:53

QUOTE:
原帖由 Kay_Kan 於 2013-6-9 02:37 發表
我之前想係D PET SHOP搵返隻北京狗既..

睇左好耐,,睇中左佢,,但果就諗住等多一個星期會唔會再見返佢..|
點知一個星期後真係見得返佢,,咁咪買佢返黎囉.佢果時兩個月大架

.係用左4千幾5千左買既.
因為返黎 ...

你真係一個好好ge 狗主人, 豆豆遇倒你好幸運

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0