標題: [生活] 小狐仙 [打印本頁]

作者: coincidence2    時間: 2013-7-7 23:20     標題: 小狐仙

戀愛中的女人最怕就係小胡仙由於我地大家都係女人, 唔理B/G/P, 我都統稱你另一半身邊果D"泣泣揚揚"生物叫小胡仙
小胡仙有咩特徵? 有咩行為舉動令你認為係小胡仙? 你又點去對付?

作者: ganjai    時間: 2013-7-8 00:25

樓主,你特別喜歡用'胡'既同音字改d是非對象
下次會唔會有胡蘿蔔,或者鬍鬚仔又或者狐狸小姐
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 00:31

QUOTE:
原帖由 ganjai 於 2013-7-8 00:25 發表
樓主,你特別喜歡用'胡'既同音字改d是非對象
下次會唔會有胡蘿蔔,或者鬍鬚仔又或者狐狸小姐

XDDD 多年來都無用"胡"字喎, 呢2篇咋 XDDD
本來想起題胡狸精, 但又想和應老胡狸, 咪小胡仙囉 XDDD
胡蘿蔔,或者鬍鬚仔, 唔會喇. 姐妹竟然生鬚都真係好奇異! 胡蘿蔔我就未想到有咩可以比喻
作者: hattricks16    時間: 2013-7-8 05:16

路過....點解唔係老胡仙,小胡狸哩?
唔係老咗先成仙咩
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 10:27

QUOTE:
原帖由 hattricks16 於 2013-7-8 05:16 發表
路過....點解唔係老胡仙,小胡狸哩?
唔係老咗先成仙咩

小胡仙個名CUTE D XDDDDDD
作者: simplelife    時間: 2013-7-8 20:08

有真係幾Q既
作者: 1982    時間: 2013-7-8 20:39

我屋企隻貓叫小貝貝, 我家姐個女迫我們叫佢做小可愛~

特徵: 好鐘意發姣, 無論係衣著上, 或是言行舉止上都會散發出姣既精髓
衣著: 夾事業線
言: yeam~~
舉止: 好鐘意同人有身體上既接觸
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 20:43

無人講我就講下啦

見過嘅小胡仙(不論係咩類型), 分兩種. 一種係明知對方有情人(但小胡仙係唔識"情敵"), 都當透明; 一種就直情入埋屋做埋"情敵"FD

第一種, 係知道TARGET有情人, 最鍾意係TARGET同自己訴苦感情煩惱時, 陰D陰D幫口數"情敵"不是, 同TARGET同一陣線. TARGET有咩唔開心(非感情問題), 就硬係講埋D "有咩事就搵我啦, 借個膊頭你". 完全當TARGET情人死.

呢種小胡仙永遠都唔會想見到情敵, 只係單對單約TARGET,口話係朋友, 但言語間總係做到自己先係保護者. 如果TARGET情人開口想識下小胡仙, 小胡仙就唔多情願

第二種, 就係以知己角色穿插係TARGET同"情敵"之間. 心態比較複雜, 一方面唔係唔當情敵係朋友, 另一方面又真係好想親近TARGET. 成日做一個和事佬角色夾係二人之間. 私下分別都同兩方傾傾計. 日子耐咗就贏得信任. 就可以係最軟弱之時或佢認為是適當時機表白.

小胡仙係好難處理. 因為被討好一方一定唔覺得小胡仙有古惑, 話只係同自己好FD. 做"思想工作"但又唔可以太大反應, 唔係你情人會覺得你小事化大, 太識妒忌. 要等小胡仙愈來愈露出尾巴先可以落重D份量去揭穿. 但如果不幸地你情人已經中招, 甚至FD得就已經"大概總帶住愛"就真係勢危 XDDD
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 20:44

QUOTE:
原帖由 1982 於 2013-7-8 20:39 發表
我屋企隻貓叫小貝貝, 我家姐個女迫我們叫佢做小可愛~

特徵: 好鐘意發姣, 無論係衣著上, 或是言行舉止上都會散發出姣既精髓
衣著: 夾事業線
言: yeam~~
舉止: 好鐘意同人有身體上既接觸

言: YEAM~~~ 似我基同事喎XDDDD
作者: 1982    時間: 2013-7-8 20:57

見你咁認為地討論

我就爆我身邊姣到無朋友既舊中學空姐同學既事出來

佢有一個好穩定既男友
但佢好鐘意flirt 其他男性朋友 or tbo岩佢口味既朋友
佢可以當人o地既女朋友死架

首先, 為左唔令自己男朋友起疑心
佢將d男仔名 set 晒變作女仔名, eg. CHRIS ->CHRISTINE, ANDY - ANTHEA, SAM -> SAMMI
第二, 光明正大約D男仔出來接佢落機 OR 一齊去飲野

其實, 越知得多佢既感情事, 我只係會諗到"愛滋病"
因為, 佢可以同4-5個男仔有關係, 那4-5個男人亦可背著自己女友出去鬼混, 對象可以不些我個舊同學... 一個私處, 交叉直接間接入過都不計其數, 感覺十分之嘔心
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 21:51

QUOTE:
原帖由 1982 於 2013-7-8 20:57 發表
見你咁認為地討論

我就爆我身邊姣到無朋友既舊中學空姐同學既事出來

佢有一個好穩定既男友
但佢好鐘意flirt 其他男性朋友 or tbo岩佢口味既朋友
佢可以當人o地既女朋友死架

首先, 為左唔令自己男 ...

佢真係當自己食自助餐咁. 佢男朋友應該都唔差吧? 一個人唔夠滿足佢各方面需要?
作者: 1982    時間: 2013-7-8 22:05

有D女仔, 真係好博愛之餘又好需要無時無刻有人愛鍚著佢

其實身邊呢D人, 聽過既親身見過既都不計其數

不過, 希望佢o地做足安全措施, 似終愛滋病暫時都係絕症
作者: coincidence2    時間: 2013-7-8 23:15

XDDDD 呢首正野 XDDD

"我愛上了你的男朋友"[youtube]vD-dBqAWJyA[/youtube]

F#         Ebm
我愛了你的男朋友
也愛上了你的成與就
我愛上了你的玩具狗
F#         Ebm    C#
也愛上了你的家居與車與樓

我懶去理我的男朋友
也懶去理我的成與就
我計算過對你下毒手
C#
計算過與你調轉身份

F#    Bb           Ebm    B
我怎麼天生不愛自己 我怎麼天生只愛別人
我怎麼天生不愛缺憾 我怎麼天生只愛完美
我怎麼天生充滿藉口 我怎麼天生喜愛妒忌
我怎麼喜歡推卸責任 我怎可得到一次完美
作者: difficult4    時間: 2013-7-9 09:41

點解係"胡" 唔係"狐"?
作者: coincidence2    時間: 2013-7-9 10:37

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2013-7-9 09:41 發表
點解係"胡" 唔係"狐"?

因為我唔識字 XDDDDD

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0