標題: [愛情] blank [打印本頁]

作者: 書皮    時間: 2012-8-15 13:12     標題: blank

作者: orange87    時間: 2012-8-15 13:23

我信架~~ 因為宜家我鍾意緊既果個"好朋友"
我第一眼已經鍾意佢... 果時我唔識佢...
我都係勁想識佢~~ 哈~~
加油呀書皮~!
作者: 小玫瑰    時間: 2012-8-15 14:03

我也相信的,不過也得好好相處一下。
你要加油喔。
作者: J__    時間: 2012-8-15 15:15

呢樣野. 令我諗起. 以前外國做過1個實驗.
(實際數據唔記得. 我講返個意思出黎)

有1班女仔係餐廳入面.
有1個衣著光鮮. 係餐廳外泊低部靚車既男人入內買野.
當中10個女仔有7個會對佢1見鍾情.

跟住. 有1個衣著普通既男人入去買野.
10個得2個會對佢1見鍾情.

重點係... 2個男人其實係同1個人黎架.

結論: 有時1見鍾情都好受其他因素影響.
作者: 小玫瑰    時間: 2012-8-15 18:35

QUOTE:
原帖由 J__ 於 2012-8-15 15:15 發表
呢樣野. 令我諗起. 以前外國做過1個實驗.
(實際數據唔記得. 我講返個意思出黎)

有1班女仔係餐廳入面.
有1個衣著光鮮. 係餐廳外泊低部靚車既男人入內買野.
當中10個女仔有7個會對佢1見鍾情.

跟住. 有1個 ...

第一眼很重要
作者: Ar肥be    時間: 2012-8-16 00:12

一見鍾情我信架,不過有點難度

"好久沒試過「追女仔」", 哈哈哈...你就好啦!! 現在就係好時機俾你去追囉
加油加油 good luck
作者: carcar    時間: 2012-8-16 00:28

第一眼好感我信,但鍾情就唔會
作者: little    時間: 2012-8-16 02:10

相信,一見鐘情是內心深處對自己情況最誠實的反照。我認為一見鐘情是是緣 、 是真愛,是真正喜歡對象的實體 。至於日後相處好壞是份。一見鐘情 若能好好把握就是一生至愛。至於我的對象全是一見鐘情但只暗戀,心臟激烈地跳動,臉紅,腦內全是她的倩影,不能自控 ---- 七年過去仍是十分思念   ,我肯定會比起所謂相處下有好感進而才愛上的對象更投入、更心甘情願地付出,更難抽身。感情更強烈,不易忘懷。
當然痛苦是十級而上,因為我會真正入肉、入心、在乎。

現實的殘酷會使人對一見鐘情充滿懷疑、不屑、但不要完全否認它的價值。
作者: 書皮    時間: 2012-8-16 13:11

QUOTE:
原帖由 little 於 2012/8/16 02:10 發表
相信,一見鐘情是內心深處對自己情況最誠實的反照。我認為一見鐘情是是緣 、 是真愛,是真正喜歡對象的實體 。至於日後相處好壞是份。一見鐘情 若能好好把握就是一生至愛。至於我的對象全是一見鐘情但只暗戀,心 ...

我都係第一次聽人咁肯定咁認同「一見鍾情」*____*

作者: 書皮    時間: 2012-8-16 13:12

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012/8/16 00:28 發表
第一眼好感我信,但鍾情就唔會

對我而言, 「好感」太基本了, 甚至做得成朋友, 都要靠第一眼的好感!
當然, 朋友感情好與壞, 都要睇之後ge造化~ 女友都係~
作者: 書皮    時間: 2012-8-16 13:13

QUOTE:
原帖由 Ar肥be 於 2012/8/16 00:12 發表
一見鍾情我信架,不過有點難度

"好久沒試過「追女仔」", 哈哈哈...你就好啦!! 現在就係好時機俾你去追囉
加油加油 good luck

哎呀...AR BE呀! 其實我好淆底......係咁同自己講「唔理得咁多喇! 衝啦! 蘇舟過後冇艇搭呀!」XD
作者: 書皮    時間: 2012-8-16 13:14

嘩>_____<
覆唔切...放工再o黎過!!!
作者: waiyee    時間: 2012-8-17 11:23

我本身唔係太信一見鍾情架
不過早排又開始信信地喎..
但一見鍾情個感覺好似會來得快去得快咁..
我都唔知個感覺真定假咁..
作者: coincidence2    時間: 2012-8-17 13:53

而有D人好易一見鍾情, 鍾完一個又一個的
作者: little    時間: 2012-8-19 07:45

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-17 13:53 發表
而有D人好易一見鍾情, 鍾完一個又一個的  

這些跟個性有很大關係,人愈理智自我,人生閱歷豐富,一見鐘情的次數愈少。有些人單純對視覺刺激特別敏感又心思浮動,當然是鍾完一個又一個的。
作者: ~傻婆~    時間: 2012-8-19 20:10

以前我個d 全部都係架...
但係而家大左反而無左呢隻感覺~~~
作者: renee    時間: 2012-8-19 22:48

因為一見鍾情同咗佢一齊,踩左隻腳落去先知好多嘢根本係唔夾...
但感情勝過理智,已經被佢吸引住,仍然走唔甩
作者: 書皮    時間: 2012-8-20 02:27

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012/8/17 11:23 發表
我本身唔係太信一見鍾情架
不過早排又開始信信地喎..
但一見鍾情個感覺好似會來得快去得快咁..
我都唔知個感覺真定假咁..

我的性格是這樣
決定了的事情就不會後悔不會改變
所以一見鍾情也一樣
一見就鍾情就會鍾情下去

雖然, 我都怕我和她來得快去得快....../____\
作者: 書皮    時間: 2012-8-20 02:28

QUOTE:
原帖由 renee 於 2012/8/19 22:48 發表
因為一見鍾情同咗佢一齊,踩左隻腳落去先知好多嘢根本係唔夾...
但感情勝過理智,已經被佢吸引住,仍然走唔甩

而家一切都未成定案...還要相處多些才可作決定吧?
要不就未免太兒戲了

其實好忐忑, 因為變數太多, 好怕突然失去左, 連死因也不知。
作者: anemone    時間: 2012-8-20 21:02

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-8-19 07:45 發表

這些跟個性有很大關係,人愈理智自我,人生閱歷愈豐富,一見鐘情的次數愈少。有些人單純對視覺刺激特別敏感又心思浮動,當然是鍾完一個又一個的。  

和年紀也有關係吧!年少時,總會比較大膽,鍾咗落去既機會就大啲!年紀大就會顧慮較多!
作者: RaeRae    時間: 2012-8-22 12:40

我都試過。番工識左個part time一見鐘情
但她不是les的。但我都沒有放棄
終於追到,就這樣拍了2年。。。大家好開心
但當她讀完書了,出去見識更多野
佢最後同我講話想同番男仔。。
所以。。。了解多d先wor....
作者: ~緣~    時間: 2012-8-25 02:54

一見鍾意係一定會發生,
第一個感覺、
第一個眼神、
第一個笑容,
會打動到我..
作者: 書皮    時間: 2012-8-25 03:51

QUOTE:
原帖由 RaeRae 於 2012/8/22 12:40 發表
我都試過。番工識左個part time一見鐘情
但她不是les的。但我都沒有放棄
終於追到,就這樣拍了2年。。。大家好開心
但當她讀完書了,出去見識更多野
佢最後同我講話想同番男仔。。
所以。。。了解多d先wor....

我鍾意o左o個個女仔, 我好sure佢係les, 而且唔會中途變直~

不過了解得幾清楚都冇用...佢開學了, 我就冇時間搵佢...
呢d咁搶手ge女仔, 一定好快就會畀第2個追鬼左/____\
作者: Biem    時間: 2012-8-25 11:51

絕對信 初戀女友同我講第一句野既時候就已經愛上左佢 愛左7年了
所以一見鐘情未必係短暫
作者: LLMY    時間: 2012-8-25 13:09

我信有架!!通常一見鍾情個啲會特別珍惜~
同埋第一眼見到會面紅紅
作者: Sunniew    時間: 2012-8-27 15:07

我只信培養出來的鐘情

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0