標題: [愛情] tb朋友,你們試過比女玩嗎? [打印本頁]

作者: 企鵝    時間: 2012-8-25 21:18     標題: tb朋友,你們試過比女玩嗎?

tb朋友仔,你們試過比女玩未?
我二年前常常比人玩
現在兩年到無拍拖了
可能我會好小心搵
有小小feel到對方不仲意我便算不會再追,因為以前就係以為努力同真心就會得到幸福快樂,其實無可能,天真,白痴的我!

作者: 企鵝    時間: 2012-8-25 21:21

例子1 有個以為有可能了,拖了手,感覺根本就是拍拖,但再問對方做我女友可以嗎,點都無答,又話要諗,嘜拖住同攬都不算?唉,最後我知對方有男友,噢 傻仔
作者: 企鵝    時間: 2012-8-25 21:24

其實一個女仔g/p對b無感覺,係不會對她說,仲意比人追?等到對方問問問先反面話不仲意對方?唉,我試過多次,以前 傻仔,現在不會
作者: yoyouyo    時間: 2012-8-26 00:09

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-25 21:24 發表
其實一個女仔g/p對b無感覺,係不會對她說,仲意比人追?等到對方問問問先反面話不仲意對方?唉,我試過多次,以前 傻仔,現在不會

剛剛試過一次 :'( :'( :'( :'( :'(
作者: coincidence2    時間: 2012-8-26 00:13

出得來行, 就真係好易比人耍.

攬你比你拖都唔代表D咩架, 對一D人來講 ......
作者: Gigi    時間: 2012-8-26 01:42

乜你拖完攬完先問人可唔可以做你gf架,下次唔應該咁喇∼
有D人係喜歡被喜歡o既感覺,有D人個尺度係拖下攬下都冇所謂的
最緊要識睇個女仔係唔係呢類人

BTW,努力同真心係會得到幸福快樂的,只要選對了人^^

利申:唔係B,路過插嘴
作者: 書皮    時間: 2012-8-26 03:40

試過畀靚女收做觀音兵 X
(pure, 唔係B)
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 05:33

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-26 00:13 發表

嗯嗯所以我現在知囉,不過一dd的!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 05:34

QUOTE:
原帖由 書皮 於 2012-8-26 03:40 發表
試過畀靚女收做觀音兵 X
(pure, 唔係B)

比靚女收呀,哦!哈哈
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 05:37

QUOTE:
原帖由 Gigi 於 2012-8-26 01:42 發表
乜你拖完攬完先問人可唔可以做你gf架,下次唔應該咁喇∼
有D人係喜歡被喜歡o既感覺,有D人個尺度係拖下攬下都冇所謂的
最緊要識睇個女仔係唔係呢類人

BTW,努力同真心係會得到幸福快樂的,只要選對了人^^當然不是
...

當我傻咩,當然不是攬完拖完先問啦,係之前問過好多次,佢話唔知,我問有無可能?佢又話唔知呢有掛,哈哈哈玩死你,到你以為有機呀個陣太遲了,因為以經自作多情以為自己戀愛了,其實做了傻仔
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 05:38

QUOTE:
原帖由 yoyouyo 於 2012-8-26 00:09 發表

剛剛試過一次 :'( :'(

真慘
作者: nicolepig    時間: 2012-8-26 14:07     標題: 回復 #10 企鵝 的帖子

你又會攬 / 錫未係認承做你女友的人??你都幾心急∼! 
以前d人好有禮貌....有d野唔確定...跟著後面的唔會進行落去...
家下好多人做左先算...同家下吳克儉講〔唔反對當你贊成國民教育〕有有咩分別?
作者: cheuk    時間: 2012-8-26 14:54

追女仔要付出係在所難免,唔試過都唔知對方係點
我覺得俾人呃一兩餐或呃小禮物冇乜所謂,最傷係被呃感情
所以識女仔要有底線,未認清對方的話,唔好咁快投入感情
如果經過幾次約會,對方都冇乜意思發展落去,要識得抽身

其實我覺得,如果個女仔鍾意你,通常都會俾signal你
就算想慢慢黎睇定d,都應該會feel到佢係好重視自己
好既女仔,如果唔arm的話唔會拖住你,會同你講清楚
但都有好多女仔只係鍾意玩瞹眛,享受俾人追既感覺
哩d女仔通常好難約,好似好忙咁,又成日對你若即若離
到你想放低時,佢又會出黎釣下你,等你又”中“埋去,要小心

有時俾女玩都係當局者迷,所以追女仔都要保持清醒
作者: anemone    時間: 2012-8-26 15:43

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-8-26 14:54 發表
如果經過幾次約會,對方都冇乜意思發展落去, ...

中哂,若即若離,又好難約,好唔確定,想抽身佢又好似知咁,做啲野反而令人中落深啲
作者: carcar    時間: 2012-8-26 17:15

QUOTE:
原帖由 anemone 於 2012-8-26 15:43 發表

中哂,若即若離,又好難約,好唔確定,想抽身佢又好似知咁,做啲野反而令人中落深啲

若即若離:
可能對方都不確定自己感覺中,仲唸緊
想抽身佢又好似知咁,做啲野反而令人中落深啲:
自己都對對方有d feel ,但仍在考慮階段,而對方唔搵自己時就自然會緊張dd,會主動搵對方,未必一定係hold 住妳的..
有時,無論被追/追緊對方時都會有猶豫,有舉棋不定時候,或者係工作,生活上既阻滯等等而造成情緒有異而少搵左,到心情好啲時,第一個已經即時搵返妳...但好多時已被對方冠以玩曖昧,儲觀音兵既銜頭,唉,咁都好令人無奈~愛情,真係好講timing 加耐性
作者: anemone    時間: 2012-8-26 17:38

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-26 17:15 發表

若即若離:
自己都對對方有d feel ,但仍在考慮階段,而對方唔搵自己時就自然會緊張dd,會主動搵對方,未 ...

哈哈!我身邊的朋友不斷勸我抽身既時候,多謝你俾一個理由我繼續癲落去中落去!
作者: carcar    時間: 2012-8-26 17:45

妳自己抽唔倒身唔好入我數喎

哈哈~講笑而已,如果妳真係認真愛的話,俾多啲時間同信任對方吧,或許對方表面冷冰冰,內裡仲心急如焚過妳哩
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 17:47

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-8-26 14:07 發表
你又會攬 / 錫未係認承做你女友的人??你都幾心急∼! 
以前d人好有禮貌....有d野唔確定...跟著後面的唔會進行落去...
家下好多人做左先算...同家下吳克儉講〔唔反對當你贊成國民教育〕有有咩 ...

表明先.,..當然我不會咁候琴啦... 當然無錫啦當我傻咩..一陣比人告強妝吖 ...非禮呀
攬..是因為對方睇戲自己訓埋嚟.....不過算啦..有d女仔係咁...你咪見過你唔知 .仲有d仲勁....所以我覺得現在有些人都幾開放.....我講兩年前到啫 ......我都好耐無見過....
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 17:48

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-26 17:45 發表
妳自己抽唔倒身唔好入我數喎

哈哈~講笑而已,如果妳真係認真愛的話,俾多啲時間同信任對方吧,或許對方表面冷冰冰,內裡仲心急如焚過妳哩

咩入你數話
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 17:50

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-8-26 14:54 發表
如果經過幾次約會,對方都冇乜意思發展落去, ...

放心...我清醒了兩年....
作者: 企鵝    時間: 2012-8-26 17:52

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-26 17:15 發表

若即若離:
自己都對對方有d feel ,但仍在考慮階段,而對方唔搵自己時就自然會緊張dd,會主動搵對方,未 ...

有feel又點諗緊又點???? 最嬲係有d人明明有男友就話無....踢爆佢就反面
邊得嚟同你食緊飯電話不停sms呢....
作者: coincidence2    時間: 2012-8-27 10:04

QUOTE:

若即若離:

你都講出咗佢地心態, 但講少一樣野:佢地可能唔止一個"考慮緊的對象", 而且佢地個心有個排行鎊.
比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有難時, 或悶悶利時, 甚至同其他TARGET唔順利時, 搵來攝嘅對象. 總之時間分配上比人投閒置散居多
作者: coincidence2    時間: 2012-8-27 10:13

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-26 17:52 發表

有feel又點諗緊又點???? 最嬲係有d人明明有男友就話無....踢爆佢就反面
邊得嚟同你食緊飯電話不停sms呢....

我都試過XDDDD
其實呢, 傻仔我以前都做唔少, 現在回望, 係因為自己未夠班唔能夠令對方將自己放係"認真對待"嘅層次.
難聽D講, 對比其他佢地嘅TARGET, 可能係佢地心中條件上有缺欠, 但人係貪心, 佢地又唔想你太快走, 但又唔打算出好多力留你. 咪久唔久做D小動作令你七上八下.
唔想再做傻仔, 就只好係你開始覺得對方又當你傻仔時, 唔好回頭, 唔駛太理佢, 佢就會唔習慣反而又撩你. 你都唔好明顯地開心, 既然佢對你咁, 你都可以對佢若即若離架.
我唔相信佢地真係動情時仲可以咁識玩手段. 佢地對得你咁有手段, 係因為唔係好喜歡吧. 為什麼要被D唔係真係咁喜歡自己的人玩弄呢?
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 11:34

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:13 發表

我都試過XDDDD
其實呢, 傻仔我以前都做唔少, 現在回望, 係因為自己未夠班唔能夠令對方將自己放係"認真對待"嘅層次.
難聽D講, 對比其他佢地嘅TARGET, 可能係佢地心中條件上有缺欠, 但 ...

講得好啱你,我都要咁呢,不過我兩年無拍拖了,我都係睇定d先,所以我話呢,我現在醒了好多,好容易睇得出邊個真邊個假^_^我最仲意逼到人講真話哈哈哈,我試過不停煩一個人,之後踢爆佢你其實跟本有男友!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 11:35

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:04 發表

你都講出咗佢地心態, 但講少一樣野:佢地可能唔止一個"考慮緊的對象", 而且佢地個心有個排行鎊.
比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有 ...

咁都係嘅,我又不型仔,又矮,樣衰,點會放我頭位丫,我多數係尾個到,所以我都話我自己習慣了心痛感覺!
作者: carcar    時間: 2012-8-27 15:00

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 10:04 發表

比人若即若離果個, 可能未係最排頭位嘅. 唔係完全無地位, 但更多時係佢地有心事時, 有 ...

哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。。。既然發現對方係玩弄自己,何不禮貌退出,蠃回對自己份尊重,妳煩住對方,盞令佢有機會反過來到處宣揚妳煩住佢,這樣一來,都把自己累壞了
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 15:03

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:00 發表
哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。 ...

明白..我話以前...現在不會....
作者: carcar    時間: 2012-8-27 15:17     標題: 回復 #27 企鵝 的帖子

咁就好了,希望妳對愛情繼續抱有期望同認真
其實妳提到外型上不足係好小事呢,妳話唔夠高,講真有幾多b係高,始終大家都係女仔,
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理理,俾到人一份整潔既感覺都可以係一份吸引哩
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 15:20

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:17 發表
其實妳提到外型上不足係好小事呢,妳話唔夠高,講真有幾多b係高,始終大家都係女仔,
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理 ...

知道
作者: coincidence2    時間: 2012-8-27 16:13

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:00 發表
哈哈,當然大有人在,我明白保護意識係要有,但係咪一定要咁負面呢,我相信唔係個個都咁多貨0係手就萛係都唔會個個想玩人。。我只係唔想樓主培養左去查案既心態,咁樣只會令佢對愛情更悲觀同自卑。 ...

或者咁講, 有D人係應該踢爆的. (難保佢同一時間以單身身份識其他人)有時D B因為"君子風度"而好多野唔敢做, 怕比人話八婆小家.
咁樣就造就了一班自以為是的八婆橫行於世.
愛情嘅悲觀同自卑, 相信係來於個人成長+戀愛經驗. 有D人知道"案件真相"之後會死咗火, 有D人會自我催眠, 有D人會阿Q精神, 有D人會發奮圖強. 早一D知道世界黑暗, 然後早D增強抵抗力, 同時擁住"希望在明天"嘅心態, 改善自己條件, 可能係其中一條出路
其實專業玩家唔係想像咁多, 反而有更多"無心害你"的人, 因為佢地嘅自保同埋計較甚至想有人在身邊, 而做咗D可能傷害人地心靈嘅野而不自知.
曾經我相信愛情係靈魂救贖. 而其實先要條件係你要遇上你命定的那位. 係未遇上之前, 救贖行動係要出於自身, 當有日你遇上果一個人, 你先有能力去成全成件事, 甚至你面對世界時, 都會有新的動力
作者: coincidence2    時間: 2012-8-27 16:27

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-8-27 15:17 發表
唔夠型仔同樣衰,就從衣著執下,我見就萛有d外表平凡,但衣著整齊,企企理 ...

係條街, 最多就係陳奐仁同方大同喇
既然個個都差不多外表, 甚至大部份人條件都類似, 要突圍而出, 就要個人魅力. 獨一無二.
而個人魅力, 係由內至外, 唔係有對電眼或夠CHOK就行.
呢樣野係要長時間培養. 最好就是青春期開始. 唔知樓主幾歲, 如果仲後生二十頭都可以下苦功
如果要雞精班, 先要發掘自己有咩優點, 然後試下發大佢, 令自己D信心番番來先
留意身邊嘅人事物. 就算唔係大是大非, 係小處都可以參悟到D野嘅
要有自己嘅想法, 唔係要出位, 而係就算大路時, 你都可以UP得出究竟為咩要跟大隊
好人係唔值$, 因為通常呢樣野唔起眼,太SOFT. 人是喜歡光芒四射或深藏不露的東西, 其實中性溫和的東西反而最難引人注意. 但並唔係叫你唔好做好人好事. 而係提醒自己呢樣野唔係賣點, 係做人的修養, 唔駛用來SELL的
作者: coincidence2    時間: 2012-8-27 16:36

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-27 11:35 發表

咁都係嘅,我又不型仔,又矮,樣衰,點會放我頭位丫,我多數係尾個到,所以我都話我自己習慣了心痛感覺!

又不型仔,又矮,樣衰-->我又係喎...哈哈哈, 我都有人要, 你唔會無人要, 放心

唔好習慣心痛, 唔好覺得自己應該受呢D痛, 變相係自己的錯咁. 只係2個人唔MATCH, 又或者有唔同原因咪唔成事. 要人愛, 就要令自己可愛, 無人喜歡負面人的. 當然有D人性格係灰D, 經歷係差D. 得閒睇我果個好長嘅故事, XDDDD, 就算經驗再差, 都唔可以無咗鬥志
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 18:03

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 16:27 發表

係條街, 最多就係陳奐仁同方大同喇
既然個個都差不多外表, 甚至大部份人條件都類似, 要突圍而出, 就要個人魅力. 獨一無二.
而個人魅力, 係由內至外, 唔係有對電眼或夠CHOK就行.
呢樣野係要長時間培養. 最好 ...

我28歲
但d人話我唔似
上次去澳門..比人查了3次身份証 問18未 我話夠28了
保安姐姐話唔似...不停自言自語仲 笑話
作者: 企鵝    時間: 2012-8-27 18:05

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-27 16:36 發表

又不型仔,又矮,樣衰-->我又係喎...哈哈哈, 我都有人要, 你唔會無人要, 放心

唔好習慣心痛, 唔好覺得自己應該受呢D痛, 變相係自己的錯咁. 只係2個人唔MATCH, 又或者有唔同原因咪唔成事. 要人愛, 就要令 ...

好的..等我睇....
我可愛,,,tb玩公仔聽過未
作者: sosad    時間: 2012-8-27 22:51

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-27 11:35 發表

你錯了! 有型吾樣衰一樣比人玩!更加吾甘心被玩!死狀更慘,由其是雙眼嬲到爆裂!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 06:46

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-27 22:51 發表

你錯了! 有型吾樣衰一樣比人玩!更加吾甘心被玩!死狀更慘,由其是雙眼嬲到爆裂!

唔通你就是?
作者: 小久    時間: 2012-8-28 11:37

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-26 00:13 發表

絕對同意囉

有好多人根本都唔在乎D咩,上埋床都未必係愛你中意你對你真心架
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 11:39

QUOTE:
原帖由 小久 於 2012-8-28 11:37 發表

絕對同意囉

有好多人根本都唔在乎D咩,上埋床都未必係愛你中意你對你真心架

明白,知道!
作者: coincidence2    時間: 2012-8-28 14:25

QUOTE:
原帖由 小久 於 2012-8-28 11:37 發表

絕對同意囉

只係一種娛樂. 仲可以同唔同人做. 有D人甚至講到出口係愛, 其實都係口頭禪咋XDDDDD

愛, 只可能交比時間去証明
作者: coincidence2    時間: 2012-8-28 14:26

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-27 22:51 發表

玩人果個咩樣?
不過唔少"專業"玩家反而真係其貌不揚. 唔知係咪要用玩人來增強自信.
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 16:45

唉...今日好唔開心.
我令人討厭
唔怪得2年都
點隻歌比自己

蔡旻佑-寂寞好了
(心放空了 寂寞好了)

楊丞琳 -自作自受

(懂了 最後那句我懂 要學著放手不要再連絡)

作者: coincidence2    時間: 2012-8-28 16:55

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-28 16:45 發表
唉...今日好唔開心.
我令人討厭
唔怪得2年都
點隻歌比自己

蔡旻佑-寂寞好了
(心放空了 寂寞好了)

楊丞琳 -自作自受

(懂了 最後那句我懂 要學著放手不要再連絡)

發生咩事呀? 被對象話你煩?
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 17:14

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-28 16:55 發表

發生咩事呀? 被對象話你煩?

差不多....算啦....我發夢...妄想...!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 17:17

再要提提自己有好多事不要太上心
因為 我只是過客...路人甲 都不是...路人丁!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 19:46

唉,兩年都是失敗多
我應該不要說出口,明知自己襯不起人
妄想
早點訓吧我
作者: anemone    時間: 2012-8-28 20:22

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-28 14:25 發表

只係一種娛樂. 仲可以同唔同人做. 有D人甚至講到出口係愛, 其實都係口頭禪咋XDDDDD

愛, 只可能交比時間去証明

同意有啲人講愛只係口頭禪,每日究竟同過幾多唔同人講同一返說話!
作者: zach    時間: 2012-8-28 21:23

總算沒有被玩弄過
只是可能EX都是BI
當妳跟她談及將來
她們都會選擇男生
繼而分手吧

我現在都覺得好難再找到肯跟妳走到老的人了
作者: 企鵝    時間: 2012-8-28 21:52

QUOTE:
原帖由 zach 於 2012-8-28 21:23 發表
總算沒有被玩弄過
只是可能EX都是BI
當妳跟她談及將來
她們都會選擇男生
繼而分手吧

我現在都覺得好難再找到肯跟妳走到老的人了

唉,保重!
作者: snoopy    時間: 2012-8-29 00:45

看到這題,感觸太多了!
在這個男多女少的圈中,P 戓G 有無數的選擇,所以我想我不"咁"在這兒識人,但在圈外找更難吧!

有時覺得身為一個B 去追女會比男生難,ESPECIALLY 對像是直女或BI,她們愛玩愛昧,行為過火,到你表白時,她一句: " 下! 我當你是好姊妹...."

大家常常說很難找到一個愛自己的人,有時候,我覺得,找到一個自己愛的人都不是容易!
當大家愛上一個人時,見到她時,有心跳的感覺都已是很美!
在未追到手時,何不換個角度好好ENJOY下呢? ! 一同食飯,看看電影都已經很滿足了! 是否真的要擁有呢? !

PS. 我曾有一個很愛我的人,但我發現自己不愛她,一同走了多年,我是珍惜她的,但都是說了分手,只是覺得自己未能給她真正的幸福! .......
今天不求得著什麼愛了,但願跟心動的人食一餐晚飯 !
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 06:46

QUOTE:
原帖由 snoopy 於 2012-8-29 00:45 發表
看到這題,感觸太多了!
在這個男多女少的圈中,P 戓G 有無數的選擇,所以我想我不"咁"在這兒識人,但在圈外找更難吧!

有時覺得身為一個B 去追女會比男生難,ESPECIALLY 對像是直女或BI, ...

我也明白,以前我仲意人不會講,到工作了可能見識多開始表達自己感覺,可惜好似每次都失望失敗咁,所以作為一個tb,我覺得如果搵到一個啱自己覺得,就係把握機會,如果遲了錯過了就無,可惜原來講了會令到咁嘅結果,係咪真係要放在心,不要說,靜靜對她好,當好朋友,仲意都不可以講呢?唉我諗我要咁先得了以後!

作者: supertel    時間: 2012-8-29 11:17

我之前同我女友一齊左10年,到最後佢話想同返男仔一齊,咁算唔算比人玩??
其實呢個世界上牛唔飲水唔禁得牛頭低,都無話係唔係比人玩,你當時一齊都係樂在其中、心甘情願。同埋如果一開始佢係咪有心一齊定玩你,自己一定feel到既,如果咁都中招就抵自己啦!! 所以,其實有享受過個過程的話,都唔算係玩。
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 12:39

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-29 11:17 發表
我之前同我女友一齊左10年,到最後佢話想同返男仔一齊,咁算唔算比人玩??
其實呢個世界上牛唔飲水唔禁得牛頭低,都無話係唔係比人玩,你當時一齊都係樂在其中、心甘情願。同埋如果一開始佢係咪有心一齊定玩你, ...

10年感情,一下就放到?
作者: 傻傻地    時間: 2012-8-29 13:19

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-29 12:39 發表

10年感情,一下就放到?

感情又不是只係用時間來衡量...
你咁樣難為自己,我覺得你在玩緊自己...
善待自己吧!
作者: supertel    時間: 2012-8-29 14:10     標題: 回復 #52 企鵝 的帖子

都分開左年半了,梗係放低唔到啦。之後為左想忘記佢,就識左第二個。初時大家未一齊,呢個女仔都同我講明佢遲早都會同返男仔一齊,我諗住當水泡黎忘記之前果個,所以決定一齊。拍左7個月,佢話覺得我根本都未放得低之前果個,再加上佢話預期到最後大家都係分開,咁不如而家分開,我唯有無奈接受。

唉..........所以我對愛情都無乜期望,個個到最後都話要同返男仔一齊。做 B 既,就好似永遠等待被拋棄!!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 14:18

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-29 14:10 發表
都分開左年半了,梗係放低唔到啦。之後為左想忘記佢,就識左第二個。初時大家未一齊,呢個女仔都同我講明佢遲早都會同返男仔一齊,我諗住當水泡黎忘記之前果個,所以決定一齊。拍左7個月,佢話覺得我根本都未放 ...

係,說得對!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 17:48

QUOTE:
原帖由 snoopy 於 2012-8-29 00:45 發表
看到這題,感觸太多了!

有時覺得身為一個B 去追女會比男生難,ESPECIALLY 對像是直女或BI, ...

係啦常常話只當姐妹... 但好多做到好曖昧咁
到你問佢可唔可以一齊 佢多數答你 (唔知呢..有好感囉..慢慢嚟啦...)
其實咩叫唔知 ?一句唔仲意  同   仲意啫
答到咁想點!
我話緊我以前見過的g p
作者: waiyee    時間: 2012-8-29 18:05

都唔知叫唔叫比人玩, 定心甘情願被玩..
有個女仔明知我想追佢, 佢都同我講明佢鐘意男仔..
但仲成日有啲曖昧舉動 說話..
開始唔知佢想點..
作者: coincidence2    時間: 2012-8-29 18:05

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-29 14:10 發表
都分開左年半了,梗係放低唔到啦。之後為左想忘記佢,就識左第二個。初時大家未一齊,呢個女仔都同我講明佢遲早都會同返男仔一齊,我諗住當水泡黎忘記之前果個,所以決定一齊。拍左7個月,佢話覺得我根本都未放 ...

呢D講到明要搵男人嘅女人, 真係避之則吉
作者: coincidence2    時間: 2012-8-29 18:11

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-29 18:05 發表
開始唔知佢想點..

佢地KEEP住你做兵. 就算佢忽然同你一齊, 都9成9會爛尾
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 18:16

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-29 18:05 發表
開始唔知佢想點..

直接問佢.....我最仲要咁 問到佢答真話
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 18:16

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-29 18:05 發表

呢D講到明要搵男人嘅女人, 真係避之則吉

係囉...搵男人就唔好搵tb啦
作者: waiyee    時間: 2012-8-29 18:22

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-29 18:11 發表

佢地KEEP住你做兵. 就算佢忽然同你一齊, 都9成9會爛尾

正當我考慮緊係咪需要抽身出黎嘅時候..
佢又真係又要咁啱就主動搵我出黎.. 我又唔捨得唔現身..
唉= = 真正嘅攞黎賤- -"
作者: waiyee    時間: 2012-8-29 18:24

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-29 18:16 發表

直接問佢.....我最仲要咁 問到佢答真話

每次講話要追佢果陣
佢都話佢鐘意仔架==

作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 18:32

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-29 18:24 發表

每次講話要追佢果陣
佢都話佢鐘意仔架==

咁你問佢你知唔知我仲意你
睇佢點答
洗咩追...
你地都話仲意男仔
唔好傻了朋友
如果唔係好似我以前
作者: waiyee    時間: 2012-8-29 18:58

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-29 18:32 發表

咁你問佢你知唔知我仲意你
睇佢點答
洗咩追...
你地都話仲意男仔
唔好傻了朋友
如果唔係好似我以前

真係鬼叫認真諗要抽身果陣,
佢又要出現!!!
作者: coincidence2    時間: 2012-8-29 21:04

性格決定戀愛運三:自卑眼看世界
作者 葉志偉 | 不化緣 – 2012年8月22日星期三上午8:30

在《突然獨身》裡,神婆Catherine甚麼都好,就只是外表不合現代美的標準,故長年獨身。

上星期,與朋友外出吃飯,途中一班《志明與春嬌》友,聚在飯店門口的「呼吸」時,對一張近日上演,講述有關喜歡晚上到夜店玩樂的年輕人的電影海報熱烈討論。本來先是研究有哪些人演出,哪個演員的相片「被執」得最厲害,慢慢又有一兩個平面設計高手在品評人家的PS(Photoshop)技藝,到最後,某小姐的評最精警:「全部人個樣都一模一樣,除咗男同女,完全分唔到邊個打邊個,根本就只得一個樣。」
這句話的確夠狠夠爽脆,但某程道上,卻是現實(我不能,亦不想說對)。當你走到街上,無論你怎樣批評我們(或我們的社會)膚淺也好,所有人都只有一個樣子:女人是V臉大眼隆胸細腰纖長手足,似足「安祖娜寶貝」……才為之漂亮好看。
正如當年ANTM(全美模特兒新秀大賽)的評判,過氣超模Janice Dickinson曾對考模特兒的女郎說:「If you don't have it , get it!」(如果你無咁嘅樣,整返嚟啦!)
這裡不是與大家討論整容、衣著、打扮,而是想帶出一個問題,當全世界的美麗的標準只得一個,而你無,又面對著一班「賤人」同事、朋友、同學,當街當巷叫你「肥婆、豬扒」,「KAI仔、低B仔」,仲要係由細叫到大嘅時候,你的自信心建立在哪裡?
身為同志一分子,我很明白這種壓力。
小時候很肥、皮膚又黑、滿臉是暗瘡,更沒有錢打扮,在紀念冊中被同學形容為:「剛認識你是覺得你好污穢,唔想同你玩,但做了幾年同學,其實你個人都幾好吖!」在這種沒有自信心的青春期成長後,就算後來長高了,減了肥,做健身,又剛好潮流興起古銅黑皮膚,新結識友人異常羨慕,一邊抱怨自己怎樣曬燈也曬不黑,問我如何長期維持這膚色的時候,我心裡想的卻是:「就是因為這膚色,被人家取笑了許多年,改花名做賓仔、泰仔時候的不快!」
雖然來到今時今日,叫做守得雲開見月明,可是當我選擇走進人群,把那一套大家認同的美麗放在身上時,我覺得灰心,難道有一天當不再流行古銅色膚色,我又再發胖,人家又會離我而去嗎?
那時,我最怕啲靚人嚟同我BULLSHIT,咩嘢:「你要突破自己呀!衝破自己的陰影呀!」心裡想:「你由細到大係李嘉欣、吳彥祖,點會明白因為外表被人歧視的痛苦?」
長大後,慢慢也不怕和朋友談起從前那「胖我」,但結果發現,原來身邊好多朋友,小時候也曾因為外表被人揶揄取笑,雖然現在都變得好看了,可是那傷害卻是一輩子的,是永遠不能磨走的。
在我的舞台劇《突然獨身》裡,正有這樣的一個角色,叫神婆Catherine。我這樣擬定她的人物性格:「性格溫柔,奴性甚重。自幼在家中受盡重男輕女之苦,故她自少跟師父苦學術數,以趨吉避凶。之後,愛上學習,無論中醫、整餅、裝修,她凡事都去學,被稱多功能少女。可惜這樣一個好女子,因外表平凡,身材肥胖,多年來只是給她暗戀的男人利用居多。」
世上真的有很多這種人,因為外表的不漂亮,而被人忽略了內在的美麗。
記得有一個女朋友A,性格好,精明,心地好,熱心助人,可惜只是她家裡遺傳肥胖,出盡法寶,也無法變成V臉細腰纖長手足,她對我說:
中四時有一個男同學,是喜歡她的,有一天放學,兩個人拖著手走了一條街。怎料卻給其他同學發現,第二天回到學校,男同學因為被同學嘲笑:「鍾意個肥婆。」在餘下的一年多學期,再沒有和她說過一句話。到了中六,我的朋友轉校,才能超脫出來。
這種性格成長下,她的自卑心態一直存在,就似是AT17的名曲〈又美麗又可愛〉所唱:「美人如花,苦差得我來吧!」沒有外表,就學得多東西,改好性格,最後,別人還是不挑選她。
可是,〈又美麗又可愛〉中還有這幾句:「就算長得不美麗,亦有一點可愛吧,就算天生不是可愛,亦能平凡得優雅。我們無需將光圈也除下,然後自己都信無法改變一下。」
作為一個成年人,有時,也要學懂欣賞一些不同的美麗,除非你愛上的是機械人。還有,積點口德,人家不漂亮,又不是有罪,也不用開口「豬扒」,埋口「kai仔」嘅,有時,真係會影響人一世架!又如果你真是對自己的外表沒有信心,我不會在這裡對你BULLSHIT,只會說:「我用了十二年找回自信,請繼續努力,找出自己的價值來!」
作者: 企鵝    時間: 2012-8-29 21:17

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-29 18:58 發表

真係鬼叫認真諗要抽身果陣,
佢又要出現!!!

唉,明白
作者: waiyee    時間: 2012-8-29 22:26

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-29 21:17 發表

唉,明白

點先可以完全脫身!
作者: nicolepig    時間: 2012-8-30 01:11

點解搵男人就覺得好受傷???搵第二個都係TB的....係咪覺得好過D?....
無人願承認出現問題係兩個人的事....同佢係咪要同男人一齊無關系~!
佢簡得男人...證明男人簡佢...佢簡得起....
會唔會承認其實佢簡的男人比你好...
而佢之前同你係因果一刻佢身邊的男人無比你好...
你問我咁條女咪衰羅...咁花心...唔專一.
係咁又點?????......呢個問題就會落翻向你地身上....
係咪自已唔夠好眼光唔識搵個[好女仔]?????
唔好諗野諗一面

作者: 企鵝    時間: 2012-8-30 05:33

QUOTE:
原帖由 nicolepig 於 2012-8-30 01:11 發表
點解搵男人就覺得好受傷???搵第二個都係TB的....係咪覺得好過D?....
無人願承認出現問題係兩個人的事....同佢係咪要同男人一齊無關系~!
佢簡得男人...證明男人簡佢...佢簡得起....
會唔會承認其實佢簡的男人 ...

係呀,我認我常常睇錯人架(以前)
我唔識搵好女人呀
可能好女仔好少
作者: 企鵝    時間: 2012-8-30 05:35

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-29 22:26 發表

點先可以完全脫身!

識過第二個
講容易做好難我知
咁你可以不搵佢
到佢搵你,你話你都不仲意我
但我仲意你
費事啦,不見面好d的
作者: sosad    時間: 2012-8-30 06:35

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-28 06:46 發表

唔通你就是?

我只有雙眼爆裂的死狀特徵相似,型仔靚仔高大威猛無我份!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-30 07:11

哈哈哈

QUOTE:
原帖由 sosad 於 2012-8-30 06:35 發表

我只有雙眼爆裂的死狀特徵相似,型仔靚仔高大威猛無我份!

作者: annalelacc    時間: 2012-8-30 10:44

如果係Bi 但識既時候又冇講,我仲以為大家都係Pure,大家會點?
作者: supertel    時間: 2012-8-30 13:10     標題: 回復 #58 coincidence2 的帖子

諗住都係做下水泡、治下情傷麻~
作者: supertel    時間: 2012-8-30 13:20

其實我覺得無論係bi 定係g, 佢地去到某一個年齡,就會想結婚生小朋友,有家庭。所以要搵一個真係願意同b過人世,唔係話無,不過好難,太多外圍因素。可能又會敵不過世人眼光......

所以,做b既都係好無奈。
作者: 企鵝    時間: 2012-8-30 14:47

對對對

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-30 13:20 發表
其實我覺得無論係bi 定係g, 佢地去到某一個年齡,就會想結婚生小朋友,有家庭。所以要搵一個真係願意同b過人世,唔係話無,不過好難,太多外圍因素。可能又會敵不過世人眼光......

所以,做b既都係好無奈。

作者: 企鵝    時間: 2012-8-30 22:59

咁都得

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-30 13:10 發表
諗住都係做下水泡、治下情傷麻~

作者: little    時間: 2012-8-31 00:19

最怕是那些平時有事鍾無艷,無事就死姣婆、死姣佬又想臨老找水泡心內明明不太願意或看不起你,但總有個傻子隨傳隨到,做下D 下欄嘢。一見再有其他希望就馬上把你降格為朋友,有什麼失意就立即吃回頭草。
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 05:33

係係係,你說得對,有d人就係咁

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-8-31 00:19 發表
最怕是那些平時有事鍾無艷,無事就死姣婆、死姣佬,又想臨老找水泡。心內明明不太願意或看不起你,但總有個傻子隨傳隨到,做下D 下欄嘢。一見再有其他希望就馬上把你降格為朋友,有什麼失意就立即吃回頭草 ...

你都幾火下喎老友
所以現在feel到有d咁嘅人,就要小心,常常提自己不要傻
作者: supertel    時間: 2012-8-31 10:15     標題: 回復 #78 企鵝 的帖子

所以最後咪奶野lor!! 拍左七個月,對方覺得我其實個心一直都仲未放低以前,覺得佢無論點做我都好似唔滿意,最後佢選擇離開。之後我先發現原來佢話得我岩,係我自己一直太埋怨係之前段感情度,無好好投入過新既一後感情。到我學懂接受同放開時,所有野都太遲,我發現其實我真係鍾意左呢個女仔,但一切都太遲了!!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 10:26

搵返佢囉
再好好珍惜

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-31 10:15 發表
所以最後咪奶野lor!! 拍左七個月,對方覺得我其實個心一直都仲未放低以前,覺得佢無論點做我都好似唔滿意,最後佢選擇離開。之後我先發現原來佢話得我岩,係我自己一直太埋怨係之前段感情度,無好好投入過新既一 ...

作者: supertel    時間: 2012-8-31 11:07     標題: 回復 #82 企鵝 的帖子

佢而家唔彩我啦,佢話點解佢係度既時候我唔識珍惜,到我自己ready時就要搵佢?? 佢覺得佢自己唔係隨時ready for我lor!!
有時一個人個心態變左,無論你再做咩都係無用架喇!!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 13:10

保重!

QUOTE:
原帖由 supertel 於 2012-8-31 11:07 發表
佢而家唔彩我啦,佢話點解佢係度既時候我唔識珍惜,到我自己ready時就要搵佢?? 佢覺得佢自己唔係隨時ready for我lor!!
有時一個人個心態變左,無論你再做咩都係無用架喇!!

作者: fly    時間: 2012-8-31 13:19

以前為咗個女仔,做到一d專嚴都無。
又遇到公主。
搵個好女仔真係好難
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 13:25

係呀我明有時真係覺得自己好cheap
有時想見對方
但對方又不得閒
只得少少時間見
見了無幾耐就走
個陣我覺得自己好似求人見面咁

QUOTE:
原帖由 fly 於 2012-8-31 13:19 發表
又遇到公主。
搵個好女仔真係好難

作者: waiyee    時間: 2012-8-31 13:54

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-30 05:35 發表

識過第二個
講容易做好難我知
咁你可以不搵佢
到佢搵你,你話你都不仲意我
但我仲意你
費事啦,不見面好d的

我都想搵到第二個
不過真係可遇不可求
我聽日出走香港半個月,冷靜下先
點解咁命苦,之前果個公主到不行。。
再遇一個又咁,唉
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 16:43

下次小心啦...
一見唔對路...咁似以前d女玩自己咁
快d88算

QUOTE:
原帖由 waiyee 於 2012-8-31 13:54 發表

我都想搵到第二個
不過真係可遇不可求
我聽日出走香港半個月,冷靜下先
點解咁命苦,之前果個公主到不行。。
再遇一個又咁,唉

作者: anemone    時間: 2012-8-31 23:17

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-31 13:25 發表
係呀我明有時真係覺得自己好cheap
有時想見對方
但對方又不得閒
只得少少時間見
見了無幾耐就走
個陣我覺得自己好似求人見面咁

我而家正係呢個情況,求人施捨見吓我!
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 23:23

唉,我明你心情
見完對方
自己一個回家路上就會好似有人對你講你真係cheap好似求人咁

QUOTE:
原帖由 anemone 於 2012-8-31 23:17 發表

我而家正係呢個情況,求人施捨見吓我!

作者: little    時間: 2012-8-31 23:30

QUOTE:
原帖由 fly 於 2012-8-31 13:19 發表
又遇到公主。
搵個好女仔真係好難

公主通常是外表漂亮,一見副楚楚可憐,要保護的樣子,但其實心內比誰都精明, 一見是把口令你開心。聰慧俏麗,使你不覺得悶,話題常有新鮮感,always smiles sweetly & she gives you nice feeling 但都是相處手法,長久相處下去會發覺細節方面樣樣都以自己為先,老奉要你讓。你的付出視為理所當然,一副她肯做你伴侶你已是執到,想先做公主、再做女王,反正你愛她多過她愛你,當然不用俾面你。
作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 23:52

你好感觸喎老友^_^
唉,算啦
講真個句,係我地自己搞成咁
唔仲意未得囉

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-8-31 23:30 發表

公主通常是外表漂亮,一見副楚楚可憐,要保護的樣子,但其實心內比誰都精明, 一見是把口令你開心。聰慧俏麗,使你不覺得悶,話題常有新鮮感,always smiles sweetly & she gives you nice feeling 但都是 ...

作者: 企鵝    時間: 2012-8-31 23:53

大家努力呀
希望日後大家搵到個好的
作者: 企鵝    時間: 2012-9-1 15:51

外表漂亮,一見副楚楚可憐,要保護的樣子
我返工有條女就係咁
d仔個個以為佢好乖
其實佢係蒲妹
常常對我講d人點溝佢
又話邊個whatsapp晚上傾計
當個d男人有仔女有老婆
唉..佢自己發姣啫又
姣完人又話人溝佢
所以最後我同佢反了面 因我唔仲意呢d女..
一睇到有呢d女...我一定唔同佢玩
所以佢周圍同d仔講話我蝦佢
傻...有條死肥仔又信..所以常常保護佢咁..點知有日條女比我位男同事踢爆佢扮好女仔
後來d人就知 我沒有蝦佢
我都話人有眼見....我唔洗解釋 等佢地班xk色狼慢慢比人玩...

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-8-31 23:30 發表

公主通常是外表漂亮,一見副楚楚可憐,要保護的樣子,但其實心內比誰都精明, 一見是把口令你開心。聰慧俏麗,使你不覺得悶,話題常有新鮮感,always smiles sweetly & she gives you nice feeling 但都是 ...

作者: Koal    時間: 2012-9-3 11:23

玩唔玩 都係自己定義
你覺得等價交換既 就唔係玩
你覺得蝕左既 咪係玩囉
作者: 企鵝    時間: 2012-9-3 12:24

咩叫等價交換?蝕?愛情不是咁分的
鍾意一個人,追佢,想同佢一齊,拍拖
不是咁諗
真心,才會覺得比人玩了

QUOTE:
原帖由 Koal 於 2012-9-3 11:23 發表
玩唔玩 都係自己定義
你覺得等價交換既 就唔係玩
你覺得蝕左既 咪係玩囉

作者: 企鵝    時間: 2012-9-3 12:26

一句鍾意同不鍾意
其實好簡單
作者: 企鵝    時間: 2012-9-6 19:46

好長篇

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-8-29 21:04 發表
性格決定戀愛運三:自卑眼看世界
作者 葉志偉 | 不化緣 – 2012年8月22日星期三上午8:30

在《突然獨身》裡,神婆Catherine甚麼都好,就只是外表不合現代美的標準,故長年獨身。

上星期,與朋友外出吃飯, ...

作者: cheuk    時間: 2012-9-8 14:59

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-8-31 23:23 發表
唉,我明你心情
見完對方
自己一個回家路上就會好似有人對你講你真係cheap好似求人咁  

約得好辛苦,對方最後只抽少少時間見面就要走
哩種情況以前我都試過,對方肯見面就已經開心死
但到最後見面時,唔係自己預期咁,又會唔開心
有時候真係當局者迷,一時糊塗自願跌入去
有d野唔需要講到出口“我唔鍾意你,我拒絕你”,對方既行動已經係最好既答案
唔係佢得唔得閒,而係佢肯唔肯抽時間俾你
如果真係鍾意你既,就算訓少d見少個朋友,都會想同你多d相處了解你多d
如果去到要求人咁約出黎,不如瀟灑d放手吧!
作者: 企鵝    時間: 2012-9-8 23:01

你直頭講中曬啦,唉,又諗返上次仲意個個女仔><
見得2分鐘唔知有無?比完自己親手整的食物她,就走了,回家路上覺得自己好cheap,人家都不想要,我就好似求人攞咁,最後沒有可能當然
其實我仲意的多數都不會仲意我,所以我心中有數,日後我自己都會諗,如果有仲意的人,心第一句都會對自己講 (算啦,講過,起碼對過自己仲意的人表白過)結果一早以知,因為多數結果都是對方不仲意我!

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-9-8 14:59 發表

約得好辛苦,對方最後只抽少少時間見面就要走
哩種情況以前我都試過,對方肯見面就已經開心死
但到最後見面時,唔係自己預期咁,又會唔開心
有時候真係當局者迷,一時糊塗自願跌入去
有d野唔需要講到出口 ...

作者: cheuk    時間: 2012-9-8 23:28

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-8 23:01 發表
你直頭講中曬啦,唉,又諗返上次仲意個個女仔><
見得2分鐘唔知有無?比完自己親手整的食物她,就走了,回家路上覺得自己好cheap,人家都不想要,我就好似求人攞咁,最後沒有可能當然
其實我仲意的 ...

哈哈,咁係因為我都試過咁辛苦既情況。
痛醒後發覺自己好傻,感情唔可以勉強,唔係你對人好就可以感動到人地。
但你講起自己親手整食物,又令我諗起以前都有個女仔咁對我。
佢親手整左d個曲奇同畫左幅畫俾我,仲專登攞去我公司附近。
但果日我好忙,又對佢冇意思,所以只係接過手講左聲多謝就返公司。
而家你講起我先諗返,都有d過意唔去,可能個女仔果時好唔開心。
其實唔係有心hurt人,唉,但當你對果個人冇感覺,就真係唔會上心。
拍拖都係你揀人,人揀你,要雙方有意思先可以發展落去。
有時可能係你鍾意既類型,佢地本身係鍾意另一類型,所以唔會揀你。
作者: 企鵝    時間: 2012-9-9 09:41

對對對這講得對

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-9-8 23:28 發表

哈哈,咁係因為我都試過咁辛苦既情況。
痛醒後發覺自己好傻,感情唔可以勉強,唔係你對人好就可以感動到人地。
但你講起自己親手整食物,又令我諗起以前都有個女仔咁對我。
佢親手整左d個曲奇同畫左幅畫俾 ...

作者: vincent503    時間: 2012-9-14 04:24

我算唔算係比人玩.....
我都唔知
我仲愛佢嗎???
作者: 企鵝    時間: 2012-9-14 21:29

點玩呀

QUOTE:
原帖由 vincent503 於 2012-9-14 04:24 發表
我算唔算係比人玩.....
我都唔知
我仲愛佢嗎???

作者: mouse    時間: 2012-9-24 23:27

試過,分手後玩左我年幾
作者: KUMARON    時間: 2012-9-25 00:22

真是獲益良多呀!∼∼∼∼*v*
作者: coincidence2    時間: 2012-9-25 11:14

被人玩, 都要先自己行出來暴露空氣中, 先會有被玩機會

有D野唔多唔少自己比位人入

所以係吐完苦水之後, 都要反省下自己, 下次唔好再比機會人地玩自己

(本人對自身經驗的結論)
作者: KUB    時間: 2012-9-25 18:24

好同意#107
有好多時都係比位人入 先會被玩
作者: 企鵝    時間: 2012-9-25 22:54

唔係呀?保重你

QUOTE:
原帖由 mouse 於 2012-9-24 23:27 發表
試過,分手後玩左我年幾

作者: 企鵝    時間: 2012-9-25 22:55

大家放心,我不會了,因為我變了,睇清睇楚!
作者: Vampire_Bar    時間: 2012-10-6 16:46

唉..我都俾女玩得多=[

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0