標題: [家庭] 同女仔一齊走下半世 [打印本頁]

作者: Evangeline    時間: 2012-9-7 15:10     標題: 同女仔一齊走下半世

其實我見係forum或者其他LES gp活躍個批都係十尾廿幾ge年青人,其實有幾多人係真係諗過會同一位女性過人世?
我指ge過人世係將自己ge  partner 完全融入自己生活當中,即係會介紹佢比家人及朋友、同住及共同解決生活問題(e.g. 平衡支出)。
因為要行到呢一步,實在唔係一件易事。
作者: acca    時間: 2012-9-7 15:40

我有認真考濾過㗎
但係仲未揾到"果個人"
作者: coincidence2    時間: 2012-9-7 16:02

QUOTE:
原帖由 Evangeline 於 2012-9-7 15:10 發表
其實我見係forum或者其他LES gp活躍個批都係十尾廿幾ge年青人,其實有幾多人係真係諗過會同一位女性過人世?
我指ge過人世係將自己ge  partner 完全融入自己生活當中,即係會介紹佢比家人及朋友、同住及共同解決 ...

"將自己ge  partner 完全融入自己生活當中,即係會介紹佢比家人及朋友、同住及共同解決生活問題(e.g. 平衡支出)。
因為要行到呢一步,實在唔係一件易事。"

做緊. 本身3字頭
佢家人完全知咩事, 知我係"情人身份", 德成女傭溶入家中 XDDDD
我家人無咁開放到以情人稱呼, 佢地會話係"FD"但其實佢地知我係LES, 亦知FD唔係FD咁簡單. 我有成日借D依叫埋女友出席某D家庭活動
佢有時間會過來我家. 都來得好密. 佢會分擔一D濕碎開支
佢D朋友識我, 有時我會JOIN埋佢地活動. 我本身朋友唔多亦少見, 不過女友都識佢地
作者: anky    時間: 2012-9-7 16:54

QUOTE:
原帖由 Evangeline 於 2012-9-7 15:10 發表
我指ge過人世係將自己ge  partner 完全融入自己生活當中,即係會介紹佢比家人及朋友、同住及共同解決 ...

先講.我系20歲
見過了雙方的家人.
亦是同住的.家人都知道我們的關係.
會一同去遊玩

金錢都是共用的.
我們身上都有另一半的名字: D
作者: cass    時間: 2012-9-7 17:10

唔關年齡事既,睇下係咪遇到the right one,遇到呢個人好多野都會自然咁發生,睇下自己肯唔肯為呢個人作出改變.
作者: 憧憧    時間: 2012-9-7 17:38

其實我一直都找緊可以和我天長地久的人~

一起面對~
一起生活~
一起努力~

其實我希望可以結婚(去法國,冰島等
作者: louis-    時間: 2012-9-7 17:46

搵一個女性過埋下半世並唔係我既人生目標, 但遇到岩既, 我唔係會因為現實而放手既人。
作者: little    時間: 2012-9-7 18:11

I would like to go back to my interest areas ( which is a stable job ) and my emotions will be clam down and anxious will disappear . I will have take courses to raise my knowledge ,travel around the world , and have a brave soul to find a woman who looks similar to my love. I will try my best to maintain our relationship and our life , if the  hope will  not get a success , no longer life I prefer.

作者: ~緣~    時間: 2012-9-7 22:51

QUOTE:

我絕對會同女性走餘下人生,
我最喜歡帶另一半見朋友、家人,
希望另一半有我愛錫之餘,
有我家人、朋友愛護。
作者: Phyllis_C    時間: 2012-9-7 23:38

its possible.. but like anything, it takes work.

but why settle?
作者: Franky    時間: 2012-9-8 10:02

二字頭果批最活躍,
係因為未搵到另一半或想親年輕.........
同性取向無關。
至於我,我係未肯定性取向同時想搵另一半
作者: cheuk    時間: 2012-9-8 14:35

可能成熟既les少o係forum或其他les group蒲頭啦。
但我相信有穩定女伴既,好多此刻都會想同對方過下半世。
只係有時候唔敢諗到咁遠,或者要等時機到先可以公開關係/探討將來。
生活上既問題,如果兩個人走落去,當然要一齊分擔,就好似男女結婚咁。

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0