標題: [愛情] 投票: 情人哪內尋? [打印本頁]

作者: Evangeline    時間: 2012-9-9 01:52     標題: 投票: 情人哪內尋?

如果有sisters有故事分享亦無驅

e.g. 拍左幾耐, 互動過程, 有趣片段
作者: 書皮    時間: 2012-9-9 02:54

返工好難識到...除非係識B, 因為B好明顯
(而且我成間公司都係老女人如阿叔.......)

o係學校好易識, 所以讀書時期從未試過上網識人

而家唯一識ge地方就係blur同埋女同盟的友聚~ 仲有pride day義工遊行~(好似愈數愈多咁XD)

(哈哈!宣傳o下先~ 去做pride day義工, 都可以識到好多les的朋友仔ga~)
作者: Evangeline    時間: 2012-9-9 03:22

我讀書時期個震, 全級得我個frd係b  
pride day義工seems interesting, when is it?
作者: Kitty    時間: 2012-9-9 04:41

中學同學, 畢業後唔夠一年開始, 至今已一齊9年幾
互動嘛.... 我都唔記得點樣開始, 總之就係曖昧到我頂唔順要佢表態, 之後就一齊左
中間有經歷過一兩次低潮, 臨近分手邊沿, 最後都冇事
總括而言是開心的, 大家了解大家習慣及脾性, 有機會走到最後
不過若然最後分開, 我都未必會再搵過個, 年紀大, 唔想再花心思耐性去經營一段關係
作者: Jen    時間: 2012-9-9 13:51

We met here : p
so blur f reli means a lot to us!!
We hv been tgt for almost 2 years
gonna stick tgt and keep going on!!: )
作者: vup    時間: 2012-9-9 14:14

同事
作者: nutty236    時間: 2012-9-9 15:57

上網認識(不是在blur f)大家都是第一次跟女生拍拖.
雖然已經分開,
但是這個美好的回憶!
展望將來,希望遇見人海中的一個妳!^^
作者: +S!u_王子(武)    時間: 2012-9-9 21:22

我都想係現實生活識到
但無奈我身邊無呢類既人(即係LES)
到以加都係等人執
作者: kkmn2    時間: 2012-9-9 23:44

我在blur d識以前的partner!
暫時都冇遇到壞人._. (touch wood)
作者: lvwing23    時間: 2012-9-10 01:35

同事~佢本身係直女~
仲要結左婚~我都照追~
結果成功左~
作者: hedpig    時間: 2012-9-10 08:30

QUOTE:
原帖由 lvwing23 於 2012-9-10 01:35 發表
同事~佢本身係直女~
仲要結左婚~我都照追~
結果成功左~

0.0背住個老公同你一齊?
作者: little    時間: 2012-9-10 13:00

QUOTE:
原帖由 lvwing23 於 2012-9-10 01:35 發表
同事~佢本身係直女~
仲要結左婚~我都照追~
結果成功左~

你要的是玩伴或是性伴,可以長久嗎?
作者: RaeRae    時間: 2012-9-10 23:33

QUOTE:
同事~佢本身係直女~
仲要結左婚~我都照追~
結果成功左~

真架?好勁!我5体頭地了
作者: lvwing23    時間: 2012-9-11 01:04     標題: 回復 #11 hedpig 的帖子

係~E+已經離左婚~
作者: lvwing23    時間: 2012-9-11 01:06     標題: 回復 #12 little 的帖子

E+一齊左一年半~
作者: yoyouyo    時間: 2012-9-11 01:28

QUOTE:
原帖由 lvwing23 於 2012-9-11 01:04 發表
係~E+已經離左婚~

嘩!!勁野!!
係因為你所以佢地離婚定係本來佢地都關係唔好??
作者: lvwing23    時間: 2012-9-11 01:29

2樣都有~
作者: -hazel-    時間: 2012-9-11 11:06

我最愛果個ex 係舊blur-f識既
識左先知原來係師妹仔 哈哈哈
第一次long d (亦係唯一一次 同佢分開後都無再拍拖lol)
拍左5個月
真係最開心最深刻既一次....
所以到而加都未放得低
作者: dorothy0989    時間: 2012-9-11 22:44

在BLUR-F識的,最初大家都係在E-MAIL傾,之後約出黎。
作者: anonymous    時間: 2012-9-11 23:26

學校識易好多!
出左黎社會想識個les都難
b除外
作者: waiyee    時間: 2012-9-12 22:50

我之前識兩個ex嘅地方都有啲特別
係喺Fans Club入面,一個一齊咗幾個月,一個一齊咗年幾
我都想喺其他途徑識人。
不過好像比較難搵到志同道合,又啱傾嘅人呢。
作者: Feel    時間: 2012-9-13 18:11

同學,同事,網上識的都較易揾倒! 落bar就玩玩下多! 但over 35後就連朋友都難識到同keep倒,更何況識女友呢~~
作者: naturalgirl    時間: 2012-9-14 11:41

QUOTE:
原帖由 Feel 於 2012-9-13 18:11 發表
同學,同事,網上識的都較易揾倒! 落bar就玩玩下多! 但over 35後就連朋友都難識到同keep倒,更何況識女友呢~~

認同
唔好話over 35, over 25日日要番工都好難識到了
除非本身參加好多event, 如果唔係番完工就番屋企, 星6日同朋友食下飯既都好難識新朋友
我同我partner係透過朋友識既, join下朋友飲野就識到佢啦
所以我都幾贊成透過朋友識
因為係你朋友既朋友咁俾人呃既機會都會比係internet同係bar識既細啦~
作者: JanCheung    時間: 2012-9-20 03:15

對上2個ex都係同學,重要坐我旁邊,可能因為對得多日久生情
作者: K.Y.    時間: 2012-10-6 09:11     標題: 回復 #4 Kitty 的帖子

我都係中學識到佢大學畢業出黎做野,而家仲一齊緊...
而家一起都有九年了...
作者: cheuk    時間: 2012-10-6 11:52

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-6 09:11 發表
我都係中學識到佢大學畢業出黎做野,而家仲一齊緊...
而家一起都有九年了...

好厲害,青梅竹馬的感情好難得,祝你地幸褔咁一直走下去
我以前既ex都係中學識,不過佢地都一個個離開我,同返男仔拍拖
我覺得升大學,開始工作等轉折期,都係比較重要既關口
有點好奇,其實Kitty係咪就係你的另一半 ,都係“中學同學,拍拖9年”
作者: 十二    時間: 2012-10-6 23:42

返工, 搭LIFT識既。
係咪好浪漫呢??

作者: K.Y.    時間: 2012-10-6 23:59

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-6 11:52 發表

好厲害,青梅竹馬的感情好難得,祝你地幸褔咁一直走下去
我以前既ex都係中學識,不過佢地都一個個離開我,同返男仔拍拖
我覺得升大學,開始工作等轉折期,都係比較重要既關口
有點好奇,其實Kitty係咪就係 ...

哈,咁啱啫~=="唔好誤會~我唔識kitty,
不過見到有姊妹同佢partner能夠一直走下去,心裡也欣慰...真心想祝福佢地,因為這條路真的一點也不好走啊..
能夠一起這麼久一定經過雙方的努力...
所以大家乜不要放棄!要努力啊!
作者: difficult4    時間: 2012-10-7 00:25

學校識, 學妹, 夾夾埋埋我諗拍咗~2年
之前hurt 過佢, 依家到我知錯已經太遲, 佢話睇化咗, 唔會再愛
因為會傷兼冇永遠
sigh....

如果there is a slim chance 比我地一齊返, 我一定會好珍惜好珍惜
作者: cheuk    時間: 2012-10-7 10:32

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-6 23:59 發表

哈,咁啱啫~=="唔好誤會~我唔識kitty,
不過見到有姊妹同佢partner能夠一直走下去,心裡也欣慰...真心想祝福佢地,因為這條路真的一點也不好走啊..
能夠一起這麼久一定經過雙方的努力...
...

哈哈,原來係咁啱啫!不過你地都拍拖9年,真係難得。
作者: K.Y.    時間: 2012-10-10 09:02

QUOTE:
原帖由 十二 於 2012-10-6 23:42 發表
返工, 搭LIFT識既。
係咪好浪漫呢??

日日搭lift 撞見,係邊個做主動開口先~??
作者: 十二    時間: 2012-10-11 02:04

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-10 09:02 發表

日日搭lift 撞見,係邊個做主動開口先~??

話說個時, 我六點就超準時收工, 1係就追巴士返屋企, 1係就趕住去秘撈。
次次都行得好快, 禁佢就留意到我。
之後, 個排有個APP [eL], 佢搵到我, 就主動傾計....
作者: cheuk    時間: 2012-10-12 10:42

QUOTE:
原帖由 十二 於 2012-10-11 02:04 發表

話說個時, 我六點就超準時收工, 1係就追巴士返屋企, 1係就趕住去秘撈。
次次都行得好快, 禁佢就留意到我。
之後, 個排有個APP , 佢搵到我, 就主動傾計....

el真係唔錯,可惜個app冇左
o係網上遇返現實生活中既人,仲做埋女朋友,真係幾特別
作者: 十二    時間: 2012-10-12 11:11

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-12 10:42 發表

el真係唔錯,可惜個app冇左
o係網上遇返現實生活中既人,仲做埋女朋友,真係幾特別

eL 係幾好的, 可惜冇左, 又冇REPLACEMENT
作者: smallpotato    時間: 2012-10-13 20:57

其實公司最近黎左個B
但係我冇勇氣行過去同佢SAY HI
hahahahahahaha
作者: K.Y.    時間: 2012-10-16 09:10

QUOTE:
原帖由 smallpotato 於 2012-10-13 20:57 發表
其實公司最近黎左個B
但係我冇勇氣行過去同佢SAY HI
hahahahahahaha

點解冇勇氣?? 新同事打個招呼好平常....
作者: Matthaus    時間: 2012-10-20 14:58     標題: 回復 #27 十二 的帖子

比個LIKE妳.
作者: wleey2500    時間: 2012-10-24 00:55

我那個仲浪漫過搭升降機, 因為我係去exchange既時候識既
事緣佢同我搭同一班機, 佢坐正我隔離 *v* 不過我地都係轉機所以系機場就say左goodbye了 T^T

佢同我永遠都"你我相隔多麼遠", 希望keep到啦 >m<
作者: 小子木    時間: 2012-10-28 21:55

在舊BLURF關前1個多月認識的
如果那時候我們沒認識,我相信我也不會可以成為她的另一半

以前的都是在網上認識
但有一個不是
那個EX我跟她一起了5年(她本來只是跟男生一起)
是在街上對她一見中情(從來都不信一見鐘情的我,竟然讓我遇到)
她走過後,我自己也沒想過會可以再見到她一次
怎麼知道不到1小時我就看到我學姐,身邊的人就是她
原來她是我學姐的同學
後來就追她..就這樣一起生活了5年
但最後她還是選擇了結婚
作者: salamanda    時間: 2012-11-13 00:04

竟然得咁少人係落吧識????
作者: gemini    時間: 2012-11-14 10:43

第一個gf 係係澳洲 working holiday 個陣識既,當地人,一齊左 3個幾月,最後因為我要返香港而分手。

現任gf 係網上識既,一齊左 2.5 年。
講起都覺得好神奇,因為大家相距咁遠都識到。佢係德國人,網上識左之後 long d 左9 個月,佢就過左黎香港見我,stay 左一個月,之後聖誕我過左去探佢。直至今年 5月佢apply 左 working holiday visa 黎香港,可以stay 一年,我搬左出黎同佢一齊住。:))
作者: K.Y.    時間: 2012-11-15 08:42

QUOTE:
原帖由 salamanda 於 2012-11-13 00:04 發表
竟然得咁少人係落吧識????

我覺得落吧多數係玩多,要識到個認真既都好似比較難...

QUOTE:
原帖由 wleey2500 於 2012-10-24 00:55 發表
我那個仲浪漫過搭升降機, 因為我係去exchange既時候識既
事緣佢同我搭同一班機, 佢坐正我隔離 *v* 不過我地都係轉機所以系機場就say左goodbye了 T^T

佢同我永遠都"你我相隔多麼遠", 希望keep到啦 ...

哈哈, 真係幾浪漫... 緣份就係咁,話黎就黎... 真係好得意...
你我相隔多麼遠。。。>>>> LONG D O個D 真係好難KEEP.... 但都祝福你地啦~

作者: dalolipop    時間: 2012-11-19 15:31

係舊blur-f 識. 個時大家都各有感情問題..
之後好好兄弟咁晚晚傾.. 最後搞搞下一年之後,
係我地兩個一齊左.. 我地一直無諗過對方就係我地想搵ge 人..

作者: butwho    時間: 2013-2-12 17:57

QUOTE:
原帖由 -hazel- 於 2012-9-11 11:06 發表
我最愛果個ex 係舊blur-f識既
識左先知原來係師妹仔 哈哈哈
第一次long d (亦係唯一一次 同佢分開後都無再拍拖lol)
拍左5個月
真係最開心最深刻既一次....
所以到而加都未放得低

師妹都long d.? 邊度?
作者: butwho    時間: 2013-2-12 18:06

QUOTE:
原帖由 gemini 於 2012-11-14 10:43 發表
第一個gf 係係澳洲 working holiday 個陣識既,當地人,一齊左 3個幾月,最後因為我要返香港而分手。

現任gf 係網上識既,一齊左 2.5 年。
講起都覺得好神奇,因為大家相距咁遠都識到。佢係德國人,網上識左 ...

怎麼我覺得好幸福 long d.更体驗到愛。

作者: kit025    時間: 2013-2-21 04:25

我都好想問呢個問題!
曾經在工作上遇過一位我以為是對的人,
可惜她已有女朋友!
我從不相信網上識人是work,
身邊亦很小les的朋友,
要找partner對我來說困難極了,
而且快30了=="灰
作者: 山貓    時間: 2013-2-22 13:08

QUOTE:
原帖由 kit025 於 2013-2-21 04:25 發表
我都好想問呢個問題!
曾經在工作上遇過一位我以為是對的人,
可惜她已有女朋友!
我從不相信網上識人是work,
身邊亦很小les的朋友,
要找partner對我來說困難極了,
而且快30了=="灰

其實又唔洗咁灰掛,我都未怕而你只係30都未夠怕乜呢?仲大把機會啦
(特別如果你係G一定大把B排哂隊),我自己就比較相信緣份?即係順其自然啦,
唔會刻意上網搵女友(一般朋友唔計),目前為止所有Ex都係現實生活上識到,
主要來源係工作環境上(或對方工作範圍上要接觸我)

雖然我都唔會刻意上網搵女友,但關於你不相信網上識人呢樣野,其實又冇必要固步自封,
岩傾、有計傾下的咪做下朋友,好有感覺咪嘗試主動少少囉。
作者: kit025    時間: 2013-2-23 03:39     標題: 回復 #47 山貓 的帖子

我想我不算g,我想我可能是pure偏b/bi,
其實我是好怪的,細個很b,大大下開始接納唔到自己太b,
慢慢變得好中性化,但睇落都偏b,
我暗戀過好多直女,亦暗戀過男仔,
其實可能我係偏向感覺行先,性別可能係其次,
但Ex(b+初戀)出現左我的確覺得自己同男生一齊ge機會率偏低!
Anyway,好多謝你ge關心n鼓勵,如果唔介意ge 我地可以pm傾下傾丫!
作者: KMP    時間: 2013-3-31 05:42

QUOTE:
原帖由 anonymous 於 2012-9-12 01:26 發表
學校識易好多!
出左黎社會想識個les都難
b除外

係wor, 就算係條街度一眼認得出b
唔通我走埋去話 哈囉 你係咪les
雖然我有個friend真係甘做過
番工好難識到…b係睇得出
但唔係間間公司都多b架嘛…
作者: devilkin    時間: 2013-5-1 16:39

我係舊 BLUR-F 識到一班人,之後 FD 搭 FD 識到現在的另一伴!
作者: BLW    時間: 2013-5-1 19:06

學校...可惜剛分開
作者: bao_exe    時間: 2013-5-28 00:23

全部都係同學識@@好難係其他地方識
作者: coma    時間: 2013-5-30 21:54

我得一個係同學 其他全部都係網上識...
不過我覺得最近forum都好少人上 要再去認識另一半都好難
作者: 1982    時間: 2013-6-26 19:03

拍左幾耐 6年
互動過程 以前blur f 既交友區

再之前既女友都係讀書時參加d 校際活動識 (好多都係女校果女仔)
依家都好有幾個結左婚~ 有個仲生埋仔, 仲有好間唔中既聯絡
作者: ycbo    時間: 2013-7-8 23:25

工作
作者: 2ab    時間: 2013-7-11 17:46

點解我無得vote geh?

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0