標題: [生活] 30+ 有冇人鍾意去聽懷舊歌  [打印本頁]

作者: SOS    時間: 2012-9-14 16:07     標題: 30+ 有冇人鍾意去聽懷舊歌 

30+ 有冇人鍾意去聽懷舊歌
有興趣入嚟講下
作者: carb0511    時間: 2012-9-14 16:38

懷舊老歌有分語言嘛!沒有的話,喜歡聽英文老歌
作者: Matthew    時間: 2012-9-14 17:02

Carpenters...Bee Gees,經典至愛!
作者: SOS    時間: 2012-9-14 17:07

瞰有邊D ,好介紹呀????
依家仲有冇酒廊呢?    可以聽下D 老歌

QUOTE:
原帖由 carb0511 於 2012-9-14 16:38 發表
懷舊老歌有分語言嘛!沒有的話,喜歡聽英文老歌

作者: carb0511    時間: 2012-9-14 17:12

QUOTE:
原帖由 Matthew 於 2012-9-14 17:02 發表
Carpenters...Bee Gees,經典至愛!

她們的歌都真的很好聽,百聽不厭
作者: nutty236    時間: 2012-9-14 20:03

QUOTE:
原帖由 SOS 於 2012-9-14 17:07 發表
瞰有邊D ,好介紹呀????
依家仲有冇酒廊呢?    可以聽下D 老歌

廟街個啲算唔算?
Btw, 我而家聽緊the Beatles.
粵語方面,譚校長係首選!
作者: nightmare    時間: 2012-9-14 23:27

舊歌我都岩.......舊到妳到都未必聽.....hehe
葛蘭,白光,ABBA,Beatles,
基本上係聽歌不是看歌手
作者: little    時間: 2012-9-15 02:09

心中喜歡是鄧麗君、梅艷芳、陳慧嫻、葉倩文、羅文、徐小鳳、彭玲、林億蓮及其他等等歌曲,基本上七十至九十年代的歌很「襟聽」,除了字正腔圓外,歌手唱功了得,歌詞又有意思。 現在有稍印象又仍然活躍於樂壇只有鄭秀文、容祖兒、謝安琪及張敬軒這類還可以,我有時覺得有些所謂受歡迎呀、人氣高企的歌手真不知他們在唱些什麼。

作者: zzzen    時間: 2012-9-15 11:35

我依排聽 :
任白、靚次伯、白駒榮、周璇....
作者: 小馬    時間: 2012-9-15 11:45

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-9-15 02:09 發表
心中喜歡是鄧麗君、梅艷芳、陳慧嫻、葉倩文、羅文、徐小鳳、彭玲、林億蓮及其他等等歌曲,基本上七十至九十年代的歌很「襟聽」,除了字正腔圓外,歌手唱功了得,歌詞又有意思。 現在有稍印象又仍然活躍於樂 ...

認同!連chok都可以拎獎,我真係唔識欣賞
作者: 書皮    時間: 2012-9-15 12:34

我勁鍾意梅艷芳!!!

細個聽陳百強、張國榮、羅文長大
考公開試時聽「摘星」、「疾風」等, 真係好勵志ga!

梅姐把聲係我勁鍾意ge女人聲, 真係無人能取代!
(我同媽媽唱K, 都會一齊唱梅姐ge歌ga )
作者: 書皮    時間: 2012-9-15 12:35

QUOTE:
原帖由 小馬 於 2012/9/15 11:45 發表

認同!連chok都可以拎獎,我真係唔識欣賞

小馬:
未必係而家d歌手唔掂
只不過係以前的歌手真係太掂
台風唱功乜都得!
作者: SOS    時間: 2012-9-15 13:08

阿梅一上台,已經有種壓塲感覺啦
作者: cokelight    時間: 2012-9-15 13:58

Me too.

Oldies are my favourite!
作者: jay2288123    時間: 2012-9-15 15:17     標題: Hey

Yup, I love oldies, be it English, Cantonese or Mandarin
作者: little    時間: 2012-9-16 01:21

QUOTE:
原帖由 SOS 於 2012-9-15 13:08 發表
阿梅一上台,已經有種壓塲感覺啦

最喜歡是阿妹的「似是故人來」。

歡迎光臨 Blur-F (reconstructed) (http://blur-f.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0