標題: [生活] 只是一篇關於自己的感覺,由第三篇開始有些人不只是比意見)
無頭像
runaway
註冊會員

帖子 116
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 3820
狀態 離線
220.246.67.97

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 11:33 發表
我應該得罪咗人(無話邊個自己知,我也不用解釋咁多,日久見人心),明白!

拿拿拿....樓主,妳又封閉了自己在悲慘世界裡啦!!!!!
不是有沒有得罪人的問題呀,只是他人言辭比較一針見血而已。
如果妳覺得人地說錯了妳,我係妳,我幾大都會反擊,但如果人地說穿了,妳咪改之lor。
永遠真心的說話就是很難聽的,我明白,但如果妳不覺得自己有問題,就算妳從此不再來呢個forum,去到第二個forum,人地都仍然會覺得妳有問題架。
請不要逃避了。
不過首先想樓主改一改變妳的識人目的吧,不要只focus落g身上啦,有d時候,是隨緣的比較好!!!!!!!

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
註冊 2012-7-22
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
202.140.78.211
你不覺得我再覆你們,你們會越寫越多咩?

無頭像
sanji
註冊會員

帖子 39
註冊 2012-7-28
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 3889
狀態 離線
183.179.119.148
我覺得樓主你不善溝通,,其實我都唔覺得有咩問題
之前我又係果d,唔係好善於文字同講野,,,有時講野都一舊舊,人地都唔知我想講咩
不過知自己問題係邊,,咪去改進下,,,, or睇果d唔同ge書,,留意身邊唔同ge事,,,,同人傾計ge話題都多d啦

活係自己世界,其實每個人都會,,每個人睇ge世界都唔一樣,,,你覺得呢個世界係點,,,你就身處咩世界,,,如果你覺得呢個世界係充滿壞人,,好恐怖,好辛苦,,,,你就係恐怖世界入面,,,
萬法由心創造~~~~~外面ge世界係你內心ge投射
樓主..如果你想呢個世界好d,,,唔係去怨出面d人點點點,,怨d女點樣,,,,,你一直咁樣,,你ge世界只會愈黎愈黑色

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
202.140.78.214
點解你們好似越寫越多?我post個篇文字都無咁多!

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
202.140.78.206
我也留意到有些人係人地post什麼都會留不好說話寫人,唔該個d人不要再係blur f亂寫人話人,我也留意到你,請自重!

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 13:49 發表
我也留意到有些人係人地post什麼都會留不好說話寫人,唔該個d人不要再係blur f亂寫人話人,我也留意到你,請自重!

依, 咩叫亂寫?亂話? 定有D人以為自己清者自清, 唔解釋就係"人地唔明白我"?

依, 如果想聽好說話, 大家不如開POST時講明 "我唔想聽唔啱聽的"

依, 自重呢樣野, 好難講架喎....或者別人也覺得你唔自重?

依, 為咩大家明白曬有人活於幻想世界同埋單身乾爆係事出有因?

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 13:07 發表
點解你們好似越寫越多?我post個篇文字都無咁多!

拿拿拿, 假如你寫500字, 人地覆你10000字, 就覺得好出奇, 覺得人地唔合理

只可以叫你讀下阿Q正傳(好似大家中學時讀過), 知道咩叫精神勝利法

企鵝仔你應該呢方面好叻下

亦都正常來講睇得明阿Q呢個人物幾咁有趣

不如咁啦, 以後你開POST, 下面講番字數幾多, 然後大家覆你果時又計下字數啦咁

無頭像
小積
註冊會員

帖子 3
註冊 2012-9-19
用戶註冊天數 4244
用戶失蹤天數 4223
狀態 離線
125.215.132.14
其實你既世界係咪只有企鵝? 定係...你根本係一隻企鵝?

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線
CHEAP曾當年想連任, 曾經話要玩舖勁.

既然你忽然咁講野流利咗, 我又唔怕同你係到玩舖勁呀

你日日開POST講到自己咁可憐咁, 又活係幻想世界, 又唔識同人溝通, 係真心想改, 定係用呢個方式來等人同你FD, 覺得你好慘呀咁好人都咁?

咁你話SEND企鵝喜歡玩公仔果D, 你究竟係咪認為咁樣真係有問題, 定只係想大家TUM你同你講" BB~~~你好CUTE呀堅係, 我同你一齊玩公仔SEND公仔啦"

其實你日日都好似弱者咁開POST, 你認為你呢招可以令女人痴埋身, 母愛泛濫, 人人仆去同你做朋友安慰你?

定你其實個心不知幾多野睇唔順超, 覺得自己不知幾出泥不染, 係成個世界唔識欣賞JER?

算吧啦, 每個人都有自己一套方式去SELL自己, SORRY你果招真係唔WORK, 你可以繼續架, 看看你30歲之後會如何吧. 28歲唔細架啦, 仲覺得自己行為1X歲係VERY SPECIAL, COME ON, 阿企鵝你以前舊BLURF都未去到呢個田地, 咩事令你上曬電呀

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
42.3.130.222
coincidence2  你覺唔覺自己越寫越過份?
你好似想搵人對罵咁?
明眼人睇你寫嘅野就知道你現在係到人生攻擊!

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
意見可以比
但你以經唔係比意見人

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:18 發表
coincidence2  你覺唔覺自己越寫越過份?
你好似想搵人對罵咁?
明眼人睇你寫嘅野就知道你現在係到人生攻擊!

你唔係唔識同人溝通喎, 好事呀

我覺架, 我係專登架, 無咩唔敢認

人身攻擊? 我問緊你問題咋喎

有咩覺得過份, 唔合符事實, 你大可以逐一回應

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:19 發表
意見可以比
但你以經唔係比意見人

意見可以比

不過聽唔聽又係一件事?

呀我覺得你溝通沒問題, 甚至可以去梁振英政府做野, 你都識語言偽術架!

一開始唔少人比意見你, 你都總有理由推掉

唔係話人地唔明白, 就話講電話唔會詞不達意, 話人地錯曬

有邊一句你係唔反駁架呢

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線
講真啦, 我大可以唔覆, 不過我真係唔多想你以為無人再覆你, 等於你清者自清喎

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
你真係唔覺自己以經唔係比緊意見我咩???
你睇你寫嘅野....自己慢慢睇一次!
唔該!
攻擊緊我你!

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 16:27 發表
講真啦, 我大可以唔覆, 不過我真係唔多想你以為無人再覆你, 等於你清者自清喎

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線
你覺得自己有節有理, 大可以覆番人地邊句講錯

如果係唔夠人講, 答唔出, 就話人地人身攻擊, 只可以話未戰先輸

不過呢類B, 真係太多, 所以我唔會好奇怪嘅.

不過就唔好太奇怪啦對於自身遭遇

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
來自 hk
狀態 離線
玩舖勁??????

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 15:45 發表
CHEAP曾當年想連任, 曾經話要玩舖勁.

既然你忽然咁講野流利咗, 我又唔怕同你係到玩舖勁呀

你日日開POST講到自己咁可憐咁, 又活係幻想世界, 又唔識同人溝通, 係真心想改, 定係用呢個方式來等人同你 ...

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:30 發表
你真係唔覺自己以經唔係比緊意見我咩???
你睇你寫嘅野....自己慢慢睇一次!
唔該!
攻擊緊我你!

呢句叫攻擊? 哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈!

笑死我了

同埋, 你話人地比意見你就OK, 都係果句, 人地之前的意見, 你都不以為然架喎

而且我好似無話過我比緊意見你喎. 係你自己認為覆你POST只可以比意見咋

真係你玩曬咁架喎

咁既然你覺得呢D叫攻擊, 我等緊你還拖架.

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:31 發表
玩舖勁??????

點呀, PASTE3隻字加幾個問號, 唔好轉移視線喎

可能你唔留心時事啦, 唔知人地CHEAP曾(BTW你知唔知邊個是CHEAP曾?) 講呢句野咩意思

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3171
狀態 離線
不如你都慢慢睇下自己個POST

人地反對意見, 你就總係反駁

人地叫你隨心而行, 你就答知道了