標題: [生活] 只是一篇關於自己的感覺,由第三篇開始有些人不只是比意見)
無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
註冊 2012-7-22
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
42.3.130.222
唔好講人地
現在講緊你 咩野目的?
你現在好明顯係搵人吵
你#79回應個到 等我還拖架.?????咩意思

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 16:39 發表
不如你都慢慢睇下自己個POST

人地反對意見, 你就總係反駁

人地叫你隨心而行, 你就答知道了

咁你都係只想聽支持聲音JER

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
coincidence2
係呢到多謝你幫我係咁推呢個post 先

無頭像
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:44 發表
唔好講人地
現在講緊你 咩野目的?
你現在好明顯係搵人吵

哈, 咩叫唔好講人地, 因為答唔出?

我目的? 咪講野囉 XDDDDD

唔駛驚, 我唔會將D偷聽器入你個腦到. 我亦唔會跟蹤你, 操縱你思想

我係搵你呀, HELLO~~~ 吵唔吵睇你點睇架咋

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:48 發表
係呢到多謝你幫我係咁推呢個post 先

又精神勝利法? 陰公囉, 今時今日仲"仔打老豆"?

係呀, 咁你點報答我呀? 你都知你唔賣座呢, 算你有番D自知之明

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
話時話, 生物來講, 我喜歡海豚多D

一來可愛, 二來感情上單對單, 三來最重要的

是智商好高

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
你知道嗎你以經係blur f 好出名
我聽過你嘅事
我講真架
人地post咩你都會咁
我應該不是第一個比你咁寫的人
哈哈

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 16:50 發表

又精神勝利法? 陰公囉, 今時今日仲"仔打老豆"?

係呀, 咁你點報答我呀? 你都知你唔賣座呢, 算你有番D自知之明

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 16:55 發表
你知道嗎你以經係blur f 好出名
我聽過你嘅事
我講真架
人地post咩你都會咁
我應該不是第一個比你咁寫的人
哈哈

嘻, 我呢D行得出來, 就唔怕被人話

我出名我早就知道啦. 不過你自己, 我就唔知你會有幾介意自己形象受損

唔似得你呢D咁低莊, 懶係有料爆咁, 不如快D爆啦

陰濕又扮咩可愛活係自己世界, 其實好嘔心下喎

你唔係第一個被人寫, 唔代表你無問題喎老友

咩POST都會咁? 如果係我就好唔得閒喎

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
企鵝, 講真啦, 我呢D唔怕無形象. 從來係一個八婆 XDDDD

可憐你咁辛苦連日來做到自己天真無邪

今日你係咩人, 大家都有眼睇啦

同埋呢, 不論你係呢到如何, 你係現實生活係點, 有幾稱心如意, 有幾做人成功, 你應該好清楚

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
你睇你自己寫嘅說話

又話人地扮可愛..又話人嘔心
我都無咁寫你啦
邊個低莊 ....你真係好笑

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 16:59 發表

嘻, 我呢D行得出來, 就唔怕被人話

我出名我早就知道啦. 不過你自己, 我就唔知你會有幾介意自己形象受損

唔似得你呢D咁低莊, 懶係有料爆咁, 不如快D爆啦

陰濕又扮咩可愛活係自己世界, 其實好嘔心 ...

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
天真無邪???我無寫過我係
我係咩人???你真係得 講到我做過d唔見得光嘅野咁
現在係你越嚟越過份我先咁覆你的
我無話過我扮可憐...現在最可憐係你
大家識你嘅人明的

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-9-28 17:03 發表
企鵝, 講真啦, 我呢D唔怕無形象. 從來係一個八婆 XDDDD

可憐你咁辛苦連日來做到自己天真無邪

今日你係咩人, 大家都有眼睇啦

同埋呢, 不論你係呢到如何, 你係現實生活係點, 有幾稱心如意, 有幾做人成功 ...

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 17:04 發表
你睇你自己寫嘅說話

又話人地扮可愛..又話人嘔心
我都無咁寫你啦
邊個低莊 ....你真係好笑

你寫唔出咋掛

講真啦, 本來都覺你幾可憐, 又成日開POST第一句就話自己TB, 又話被女玩咁

初時都覺得, 咁被人玩又真係好慘的, 而又真係好多女仔玩野

不過連日來睇你的POST, 尤其呢一個, 真係覺得好多野你自己攞來的

你嘔心係因為, 其實你唔係你講到自己咁天真, 小朋友, 你好努力打造呢個形象

好OBVIOUS喎. 不過你可能估唔到, 最後弄巧成拙

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 企鵝 於 2012-9-28 17:08 發表
天真無邪???我無寫過我係
我係咩人???你真係得 講到我做過d唔見得光嘅野咁
現在係你越嚟越過份我先咁覆你的
我無話過我扮可憐...現在最可憐係你
大家識你嘅人明的

我最可憐? 原因是?

都係果句, 出得來行預了要還. 我唔太在乎別人睇法

唔駛講到好似知道咩天大SECRET咁, 呢樣野就叫低莊. 不過你應該唔明的

講真, 我唔駛跪求人地陪自己食飯, 唔駛係到日日開POST想識朋友/女友, 唔駛埋怨自己單身2年

甚至唔需要搵死物來安慰心靈, 要人接收你果D企鵝相

幾時話你做唔見得光野? 係咪你想太多心虛咗?

無寫過就唔係, WELL, 明的, 咁只可以話你睇野太簡單

天下間最可憐的人, 是不知道自己可憐的人

無頭像
runaway
註冊會員

帖子 116
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 3820
狀態 離線
202.140.72.36
企鵝,坦白講啦,就算不理coincidence2的言論,我so far見到的reply都是叫妳反省或改變下的,就知道其實大部分人都覺得妳再咁下去不行啦,難道我們全部人都在針對妳嗎?大家都只是想妳吾好再成日咁樣,性格變得好點,生活變返有意義小小啫。只是coincidence2的言論比較一針見血同直接而已!
都係果句啦,妳都28歲了,雖然single,但single就不代表妳的人生是沒意義/只是公仔陪伴的,不是一定要有拖拍找到女朋友才是好的。拍拖的事,沒有又煩,有都可以仲煩的,如果妳找到個不好的。因此大家不是想妳死/不是在踩妳,特別coincidence2,我覺得佢在用激將法啫,其實佢都點出了一個point,妳以前在舊blur不是咁的,為什麼現在竟變成咁呢?我相信妳要自己找找答案啦!

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
不過咁, 起碼你唔係你講到咁表達能力低的架

所以唔駛話自己講電話好好多....嘻.....叻叻豬呢你

記住同阿企鵝仔今晚HAPPY FRIDAY喎

祝你呢幾日放假開心呀

我呢D同人討論完, 精神一震之後, 就完事. 我估你都係一個大方的人掛 XDDDDD

無頭像
Youuu
註冊會員

帖子 12
註冊 2012-7-17
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
14.198.171.222
五好意思!怒我多嘴!企鵝其實佢地講嘅都五錯得去邊!好中肯!俾左好多意見你!
我都成日見你post嘢!成日post都無問題!但係有d位重覆又重覆(eg交友區)你五悶都要睇住我地班blur f友雙眼呀!
想問好耐樓主你無嘢做?咁鬼得閒!五理你18定28!都好應該去進修下!
呢個世界五係圍住d 女轉!係某d位做到有成就eg事業或者人品有上進心,自信心等等!自然大把女圍住你!一個post就搞定啦(有gf)

nicolepig
註冊會員

帖子 135
註冊 2012-7-25
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 3962
狀態 離線
119.246.119.53
我覺得樓主唔係搵唔到人同佢[溝]通[溝]通
而係唔知咩係溝通...
單方面的傳達....對內容無興趣的人自然唔會有回覆...
不如樓找細自已10年的...又試下溝唔溝通到....
唔識去溝通的人唔好怪人唔同你溝通?XDD
唔知你會get到幾多...
咩都要接受你仲要向你悶時為你解悶...咪咁自我中心啦同小朋友啦你

無頭像
企鵝
註冊會員

帖子 406
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3963
來自 hk
狀態 離線
202.140.72.52
唔該你們用你嘅眼睇清楚每個留言同我寫嘅野,不是人地寫咩你地就跟住去寫,那些想出名的人以達到目的!
你們的意見你們又知我沒有聽?
每個post都是寫當日想寫,當日的感覺!
唔該唔好將全部合曬一個故事咁講!
比女玩個篇係我問大家有無試過比女玩,之後我再留言一齊傾,請不要又幫我合埋一個故事咁講!
多謝大家意見!

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
想出名? 你話有明星做, 出SHOW有$收就話JER

現在你就人氣爆登了!

唔知你有沒有聽意見, 不過眼睇到的, 只有支持你的, 你就開心, 不支持你的, 你就反駁

咁你係聽意見, 支持你果D意見囉

每個POST是當天心情,不過, 人的言論照計是連貫, 同埋反映果個人的性格思想

比女玩係你試過被女玩, 之後問人有沒有分享咋喎. 等我得閒又去睇下次先

你叫人用眼睛睇清楚, 你不如都用個腦想清楚先

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
http://blur-f.freebbs.tw/viewthread.php?tid=615&highlight=

"tb朋友仔,你們試過比女玩未?
我二年前常常比人玩
現在兩年到無拍拖了"

無頭像
runaway
註冊會員

帖子 116
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 3820
狀態 離線
220.246.67.97
其實昨晚我被邀出席朋友的gathering...大家都講起blur forum,原來不約而同都有2個g,一個p說跟樓主妳傾過,但現在已沒有/有一句沒一句了。她們對妳的comment都搖頭嘆息,說頂不住了,有人更指出妳因為知道對方不是g因此再沒有heart傾下去了,可見妳識人的心態妳識人心態都不大純粹。而在場的一些g們都分享了她們的選擇伴侶條件...原來一個人的學識/修養/人品/用什麼角度看事情/幽默程度是真的很重要架。
哈...不如我地轉下話題啦,討論下以上種類吧?
唔知樓主又覺得自己以上幾樣野的程度如何呢?

此網站將關閉,請到 www.limehk.com