標題: [愛情] 有冇過來人可以幫幫我手呀,唔該哂呀>_<
無頭像
sanu_000
註冊會員

帖子 3
註冊 2012-9-27
用戶註冊天數 4237
用戶失蹤天數 4234
狀態 離線
113.254.11.150
可能有D長,但麻煩大家有耐性睇一睇佢...

事緣係咁既,我諗自己算係一個PURE掛,你睇我打扮應該唔會覺得我中意女仔
其實到目前為止,我只係中意過2個人,而2個都係女仔
係呢2個女仔之前,我同我一個好朋友我個人比較曖昧既,其實身邊既朋友都好似睇得出一D野,只不過係大家都冇去篤穿果層紙,我亦都冇真係表白過話比我個FRD知我中意佢,我當時都唔知係咪叫中意,只係純粹好想保護佢,而佢同我講野既態度亦比較曖昧,係人地眼中我地係鬥氣冤家
講番果兩個女仔,第一個叫A,而家中意果果叫B啦.

A係TBG,呢層係我中意左佢之後我先發覺既,佢而家同緊一個TB一齊既.我試過同撩A傾計,不過佢總係好冷淡,有時WTSAPP明明收到我MSG,但都唔覆,我都唔知係我D野佢冇興趣定係佢份人本身係咁.每次咁我都好冇癮.果陣我真係好中意A,可能佢係第一個我真真正正知道自己中意女仔,所以真係好中意佢,不過我諗佢唔知道我中意佢.我試過想拉近大家之間的關係,但都唔成功,之後我就放棄了.

到B啦,我識左B半個月,係一見到就中意佢.我同B係賣舊書識既.佢係一個NON-LOCAL,印尼人,第一年黎HK.初頭都同佢通過幾次EMAIL,覺得呢個女仔幾好人,你問佢野佢會反問番你,唔似得A,冷淡到死,你問佢佢真係一句起兩句止.之後到見面啦(賣書交貨),一見就覺得呢個女仔幾靚WO,哈哈.然後我最欣賞佢既地方,就係佢好老實.事緣本身本書係EMAIL佢話係$200,咁我見面咪交$200比佢LO,跟住我趕住上堂就跑開左,點知行行下B跑過拍我,話,其實本書我係$150買黎!比番$50你!  我當時心諗,比著我就自己食埋果$50佢.哈哈
跟住賣完書後,我仍然用EMAIL同佢聯絡(其實SUPPOSE完左買賣係應該冇CONTACT,不過我好厚顏無恥XDD),我同佢講話你可唔可以有機會教我SCIENCE呀?!?(佢係讀SCIENCE) 佢話冇問題,有唔明就問佢啦~~
跟我又回左唔記得乜野比佢,之後佢冇覆,咁我開始驚啦,唔通佢覺得我好煩?覆我都SAI氣??咁我就好厚面皮SEND多封同佢話: 其實唔好意思,之前問你咁多野,因為我第一次就感覺你好似我以前一個同學!!(妖,假到死,) 跟住佢答:哈哈,冇問題,有機會一齊食飯呀~!;)   我當時好SURPRISE,哈哈,一齊食飯?雖然我覺得呢個係人地禮貌上UP一句,但我都好SURPRISE,因為我份人本身比較內斂,絕對唔會同一個陌生人咁講,就算我知道呢個係出於禮貌,我都唔會咁講.
跟住我就ADD左佢LINE啦,佢竟然仲記得我個名同埋我讀乜野,當時真係好開心;)) 跟住B又好過癮,佢會自爆自己住緊邊間宿舍同埋咩房號架WO.
同埋我覺得B真係好好,有幾次我回完佢,佢好耐都唔覆我,我等唔到就走左去訓,到第二朝佢會SD番MSG過黎,話尋晚好忙,又好TIRED,所以訓左,冇回你唔好意思,你起左身未?比著係A,佢理都廢事理我;(( 所以我覺得B係一個有禮貌既人.同埋同B講野,真係好似同緊一個人傾緊計,唔似同A,得你自己講,佢十回九唔應咁,好冇癮
我又係同B講,HK邊度邊度好玩啦,你想去踩單車就叫我啦,我帶你去,佢又係答''好呀~~得閒就搵你一齊踩單車''呢D客套說話;我又問下佢中秋萬聖點過啦,佢就話應該同朋友過,佢地去邊佢就去邊咁,又反問我咁我有咩做,會唔會去某D地方出街慶祝
同埋呢,B打扮係一個普通女仔,但係佢好中意踢波,係自己親身落場踢果種!又中意睇波同NBA....又會打足球遊戲.我當時都幾SURPRISE,因為好少女仔真會落場踢波,仲要睇佢樣唔出咁.同埋我見到佢D影,坐姿都幾豪放==佢好中意將一腳疊在另一隻腳既大脾上面,成個大少咁款果D=.= 所以我覺得B應該係一個幾爽直既女仔.

我有D中意B呢個女仔,我應該點落去好..........
唔該哂呀>_<

小熊子
註冊會員

帖子 194
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3892
來自 太陽餅發源地
狀態 離線
121.203.117.139
都真係幾長....
如果你自己都認為對佢有好感,想同佢發展,
咪多d留意下佢對你嘅感覺囉!

至於A就唔駛諗咁多先啦!

書皮
註冊會員

帖子 738
註冊 2012-7-17
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 4071
來自 吐露港
狀態 離線
218.102.215.162
其實點解要搞到件事咁複雜
憑感覺不就可以了嗎?
冇得叫網友幫你揀
感情係自己ge野
如果你覺得B好, 咪去馬law

(冒犯講句, 樓主似曬命多過有煩惱 )

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4285
用戶失蹤天數 3848
來自 水星
狀態 離線
58.152.9.201
溝通. 了解. 先再諗下1步.
幻想是美好的. 但都要現實點.
若果人家不喜歡女生. 再多幻想都是徒然.
先交個朋友. 了解多點先吧.

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 4098
狀態 離線
119.246.2.165
A有PARTNER, 對妳冷淡/唔想理妳係正常, 免得妳誤會嘛
B係咪LES都未知, 慢慢了解下先啦, 多D相處自然有發展就有發展

+S!u_王子(武)
註冊會員

帖子 208
註冊 2012-7-27
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 3890
狀態 離線
125.215.174.236

QUOTE:
原帖由 書皮 於 2012-9-28 01:59 發表
其實點解要搞到件事咁複雜
憑感覺不就可以了嗎?
冇得叫網友幫你揀
感情係自己ge野
如果你覺得B好, 咪去馬law

(冒犯講句, 樓主似曬命多過有煩惱 )

認同書皮講法
憑感覺,你認為自已對人真係既咁咪試下囉
A個個唔洗講喇88得喇人地有男友就唔好中個頭埋去喇

無頭像
sanu_000
註冊會員

帖子 3
用戶註冊天數 4237
用戶失蹤天數 4234
狀態 離線
203.210.12.5
唔係哂命-_-lll 真係第一次有咁既煩惱先拎出黎講...身邊又冇人可以同我傾下..我身邊d朋友完全唔知我係中意女仔-_-lll

無頭像
sanu_000
註冊會員

帖子 3
用戶註冊天數 4237
用戶失蹤天數 4234
狀態 離線
203.210.12.5
我都唔知點樣交個朋友好 其實只係賣舊書識 叫做見過一次面同埋係line傾計咁。如果成日揾佢或者話帶佢去邊玩,我驚嚇親佢-_-lll佢又唔係識我好耐,我對佢太熱情佢會唔會好驚-_-lll所以我都係隔幾日揾佢咁,成日揾會嚇死佢..

無頭像
3539ws
註冊會員

帖子 178
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
223.18.185.16
個人見解, 大部份外籍人士都係比較爽直, 即使話題不太夾都會作禮貌回應, 所以容易做到朋友(極普通個隻)
如果要發展落去, 當然有共同興趣會易好多啦, 不如你都去踢波, 到時就連佢d波友/朋友你都識埋, 玩下玩下, 到時佢地搞其他活動你又有機會參與, 成為好朋友時才想女朋友的事啦

此網站將關閉,請到 www.limehk.com