標題: [愛情] 舊 post: 分手多久才會忘掉一個人?
WhiskyOnRock
管理員

帖子 683
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
14.198.106.103
分手多久才會忘掉一個人? 你們最長試過分手多久才忘掉一個人呢?(或者對那人完全沒有感覺) 還是... 要遇上另一個人,才會忘得掉呢?

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
choisum replied 3 weeks, 2 days ago
直到遇上另一個愛既人,唔係水泡果隻.. 時間,應該因人而已吧..

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
Natalie黑B replied 3 weeks, 2 days ago
我係「要遇上另一個人,才會忘得掉」....Orz'' 搵隻水泡,我唔會做出黎~ 太差勁~ 我單身中...當看到ex已找到新歡時候,,,,心情太多feel... 再苦也祝福她...:') [ 本帖最後由 Natalie黑B 於 2012-6-17 11:20 PM 編輯 ]

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
kobeleong replied 3 weeks, 2 days ago
3年 我也是要遇上另一個人,才會忘得掉.......

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
jessjessjess replied 3 weeks, 2 days ago
一世或無可能....

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
包包 replied 3 weeks, 2 days ago
一秒鐘?一分鐘?一小時?一天?一個星期?一個月?一年?一世? 以上答案都係有機會的~ 快的可以一秒鐘,慢的可以一世~ 當你相隔一段日子....... 你可能仍然掛念一下.... 可能已經唔係再係情人的掛住.... 只係1個好耐沒有搵大家既人的掛念~ 認識1個人可能只需要1分鐘, 但放低1個人可能要一世時間

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
亞_婆 replied 3 weeks, 2 days ago
我自己用了九個月還沒放下... 不知道要用多久..

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
冰.傷 replied 3 weeks, 2 days ago
根本就冇標準答案

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
WaIx蕙 replied 3 weeks, 2 days ago
我也好想知道...要多少時間..PS(你是RR?)

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
louie replied 3 weeks, 2 days ago
時間既問題... 只要理性大過感性,會更快。

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
volar7 replied 3 weeks, 2 days ago
有時太刻意去忘記反而令自己更痛苦,如果正常雙方愛過,無論點都會記得有呢個人出現過,開懷d面對

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
orzoge replied 3 weeks, 2 days ago
其實無諗住要刻意去忘記...或者可以話係唔能夠忘記一個曾經咁愛既人... 佢一世都會係我既心入面出現, 只係佢既角色已經唔同左.

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
Matthaus replied 3 weeks, 2 days ago
You can never know the answer.

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
柴b replied 3 weeks, 2 days ago
放低? 係我心目中沒有放低 只有放在心裡的回憶 是好是醜 也是我的記憶 抱歉 我從沒忘掉任何人

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
DonDonDon replied 3 weeks, 2 days ago
喜歡了一個不曾喜歡自己的人快三年 快樂的日子也只是後短暫 但我到現在... 還是活在那個時空... 我了解自己, 除非遇上另一個人, 否則靜下來就會想起她...

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
neverknow replied 3 weeks, 2 days ago
唔會忘記,也不會再傷心同有感覺

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
Ar肥be replied 3 weeks, 2 days ago
我也想知呢??? 唔通真的要遇上另一個人,才會忘得掉呢?

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
小琳`yOKI replied 3 weeks, 2 days ago
我諗用放低意思岩D? 不過其實真係無標準答案...唉

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
enjoy_life replied 3 weeks, 1 day ago
其實不可能忘記,除非你失去所有記憶!只是所有的人事物會隨著時間流逝,那種記憶埋在心底而已!

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3814
狀態 離線
WhiskyOnRock replied 3 weeks, 1 day ago
可能我o係感情上對「忘記」有種特別見解... 我覺得真正忘記唔等於對果個人無哂印象好似失左憶咁, 好似 HOCC《賈寶玉》咁講,果 D 叫做「唔記得」、「醒唔起」, 而「忘記」係自己選擇,「忘記」係主動,「唔記得」係被動。 「忘記」係就算記得果個人,但已經「忘記」同果個人 D 往事、對果個人唔再有任何感覺等。 可能我自己真係試過「忘記」一段感情, 果種記憶係好模糊好模糊,但又唔會話好似從來無識過果個人咁, 果種「忘記」感覺我大概用了 8 年時間,而期間已出現過三次以上其他戀情。所以我先o係度問大家,大家用幾長時間「忘記」。 當然我知道無標準答案 / 因人而異喇,如果好似 1+1=2 咁有標準答案,咁就唔使上o黎聽你地咁多人意見喇。

此網站將關閉,請到 www.limehk.com