標題: [時事] 剛剛的城市論壇...
無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線
119.246.2.165
真係睇到火都黎!
每次有親呢d公開討論場合就會見到一班腦殘共狗,
講野完全無point淨係識遊花園廢up完再廢up,
俾人問到唔知點答就不斷回帶, 歪理當道理宣揚,
人地同你理性討論你又答非所問, 先理虧後心虛(有時仲會發難),
連基本邏輯都未搞得掂就咪出黎獻世啦好心.....

個大陸人淨係識講咩情大於一切, 咁香港要法治黎做乜?
個張志剛發言既時候重覆左好多次 "我覺得" , "我相信"
嘩我真係覺得佢好得, 一句 "合理懷疑" 就可以拉左你先,
正正好似廿三條所講, 政府覺得你有問題就可以先入屋拉人,
唔使任何證據支持下就做野, 一個顛覆國家罪就想點砌你都得,
我都覺得香港真係越黎越恐怖, 又好可悲地見到好多人漠不關心=(

無頭像
mocha12
註冊會員

帖子 30
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3867
狀態 離線
203.218.142.137
同意樓主!
張志剛仲要用錯比喻同三番四次中斷其他人發言!

香港除左有好多人漠不關心政治議題, 仲要當其他人關心ge時候就話人地激進
或者覺得人地多事, 唔愛自己國家民族等等......
好似關心政治都要俾人歧視咁
做一個清醒ge香港人, 都好辛苦

無頭像
mug
註冊會員

帖子 103
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
61.93.54.90

QUOTE:
原帖由 mocha12 於 2012-10-7 17:28 發表
同意樓主!

香港除左有好多人漠不關心政治議題, 仲要當其他人關心ge時候就話人地激進
好似關心政治都要俾 ...

之前反國教行動, 連「絕食」都俾人話「激進」
點呀... 已經係無聲抗議喇wor。

無頭像
sloggi123
註冊會員

帖子 360
註冊 2012-9-29
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 2772
狀態 離線
180.219.3.119
頭先未返屋企, 而家重溫緊.

http://programme.rthk.org.hk/rth ... 93210&m=episode

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mocha12 於 2012-10-7 17:28 發表
同意樓主!

好似關心政治都要俾 ...

佢自己用錯比喻仲要講到人地誤解左佢咁, 真可笑!
一個小朋友(之鋒)都聽得出佢講野幾有問題, 想愚民都醒少少先啦~

面對好多唔關心政治既人我都好少再認真同佢地傾,
反正佢地點都聽唔入耳, 唔會覺得個社會有咩問題....
到有日火燒埋身既時候佢地先會知痛, 但到時再嗌痛都無用,
呢排睇新聞見住一個個官員既無恥言論, 荒謬行為, 難免感嘆人性既醜惡...
今屆政府任內一定會再推廿三條, 希望到時大家仍然肯企出黎捍衛香港人既自由!

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mug 於 2012-10-7 18:27 發表

之前反國教行動, 連「絕食」都俾人話「激進」
點呀... 已經係無聲抗議喇wor。

yes, 特別老一輩同師奶... 好想問下佢地知唔知邊個叫甘地?

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-10-7 18:46 發表
頭先未返屋企, 而家重溫緊.

http://programme.rthk.org.hk/rth ... 93210&m=episode

GOOD!
希望多d人願意去關心下=]

無頭像
sloggi123
註冊會員

帖子 360
註冊 2012-9-29
用戶註冊天數 4230
用戶失蹤天數 2772
狀態 離線
180.219.3.119
共狗除左死雞撐飯蓋都做唔到d乜, 厚顏無恥不斷重覆自己9up遊花園幫阿爺打飛機直到節目結束呢個就係佢地既利用價值!

ps. 姓張既一睇個樣就知係奸架喇!!

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sloggi123 於 2012-10-7 19:45 發表
共狗除左死雞撐飯蓋都做唔到d乜, 厚顏無恥不斷重覆自己9up遊花園幫阿爺打飛機直到節目結束呢個就係佢地既利用價值!

ps. 姓張既一睇個樣就知係奸架喇!!

你會發現同佢地講道理真係完全唔work架,
講到嘔血佢地都只會選擇性失聰, 轉頭又再loop自己d謬論...
今日最失望係見到個所謂既少年禮義廉, 以為自己好威威,
講完一堆廢話然後被之鋒質兩野就陣腳大亂開始口窒窒唔知自己講乜,
一個連自己立場係咩都唔清唔楚既年青人就咁做左人地既政治工具...唉

張志剛名副其實就係 "相由心生" 既最佳範例 =.=

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 3888
狀態 離線
42.98.64.113
thanks for such good share!

十二
註冊會員

帖子 134
註冊 2012-7-21
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3775
狀態 離線
58.152.180.105
有人用盡半物精力, 先爬到上高位,
為金錢 地位 權力, 而做 埋沒 欺騙 自己良心既事。
我信 張志剛一定係佼佼者!!!

[人不為己, 天誅地滅] 就係張先生既心態。
不過, 佢既口材真係麻麻, 將歪理愈描愈黑

amon
註冊會員

帖子 465
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3836
來自 source
狀態 離線
99.118.190.191

QUOTE:
好似關心政治都要俾人歧視咁
做一個清醒ge香港人, 都好辛苦

d人睇到愛國好重要, 一唔愛國就好似好有問題咁,
但係其實一個人唔愛國有咩問題, 我地d袓先都係一小group一小一小個民族,
國家依個concept根本係後天文化做成,
本身就唔係人類本質上有既野.

再者, 愛國唔等於要愛中共, 事實上中共係我國各民族既敵人, 而國民教育分明就係為穩固中共權力而出產的東西,
因為中共, 我地有文化大革命,
佢亦對少數民族進行漢化.
破壞我地祖先留比我地最重要既野 -- 知識歷史文化遺產!

再咁樣落去,
中國只有權力, 金錢, 但係無文化,
一個得個樣無靈魂既國家!

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 十二 於 2012-10-8 00:59 發表
有人用盡半物精力, 先爬到上高位,
為金錢 地位 權力, 而做 埋沒 欺騙 自己良心既事。
我信 張志剛一定係佼佼者!!!

就係張先生既心態。
不過, 佢既口材真係麻麻, 將歪理愈描愈黑

見住咁多人為名為利出賣人格已經可悲,
更可悲既係廣大市民變成佢地向上爬既犧牲品...

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
用戶註冊天數 4297
用戶失蹤天數 4092
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 amon 於 2012-10-8 01:28 發表

d人睇到愛國好重要, 一唔愛國就好似好有問題咁,
但係其實一個人唔愛國有咩問題, 我地d袓先都係一小group一小一小個民族,
國家依個concept根本係後天文化做成,
本身就唔係人類本質上有既野.

再者, 愛國唔 ...

完全同意

中國(其實而家已經係)只有權力, 金錢, 但係無文化,
一個得個樣無靈魂既國家!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com