標題: [愛情] 就是喜歡TB
無頭像
Franky
註冊會員

帖子 85
註冊 2012-8-12
用戶註冊天數 4278
用戶失蹤天數 3912
狀態 離線
175.159.95.7
會化妝?!
我諗我會頂唔順自己,但係我其實都要修眉,
我條眉太粗太近,搞到我成日都好似唔開心甘~

Ivy
註冊會員

帖子 170
註冊 2012-8-3
用戶註冊天數 4287
用戶失蹤天數 4019
狀態 離線
202.140.72.52

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-19 13:33 發表
哈哈...離題唔緊要
其實我都想大家唔好咁灰,
成日覺得G最終都會走,
會抵唔住社會價值觀而去結婚生仔

我都好灰架
我明明無男性朋友,無咩男同事
但每次我另一半都對我無信心
成日話覺得我係會結婚生仔 (我母性強)
但最後變心果個唔係我囉

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4280
用戶失蹤天數 3167
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 Ivy 於 2012-10-19 15:46 發表

我都好灰架
我明明無男性朋友,無咩男同事
但每次我另一半都對我無信心
成日話覺得我係會結婚生仔 (我母性強)
但最後變心果個唔係我囉

係咁架喇....自己唔要人時咪唔出聲囉, 你試下唔要佢, 佢就周圍講到社會的錯
唔排除唔少B被G飛是因為個G要搵男人, 但同時亦天天發生緊B風流成性一拖二或變心
不過人就係喜歡放大悲傷
聽過有一對BG, 個G受咗好大好大壓力, 忍痛分手. 個B只FOCUS係自己被人飛, 當咗G是仇人
我好明白B們難受, 不過亦唔想大家太自怨自艾或自卑自大. 其實唔需要比較B同男人, 亦唔駛成日賣花讚花香, 呢D其實都係無信心的表現. 我地既然唔係男人, 亦唔係"一般女人", 係獨立的東西, 就好難去同唔同生物比較. 男又好女又好, 都有好同唔好. B都有唔少係唔善解人意, 唔溫柔, 甚至唔明女人想什麼的
喜歡B其實無需要解釋的. 外人如果唔明, 就同有人唔欣賞畢卡索一樣, 係好主觀的

小熊子
註冊會員

帖子 194
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4298
用戶失蹤天數 3887
來自 太陽餅發源地
狀態 離線
121.203.15.239

QUOTE:
原帖由 wleey2500 於 2012-10-17 04:53 發表
咦我又想講>v<
話說我之前識左個B, 我第一眼望落去就俾佢攝住左 *v*
真係...好型! 好型! 好型!
但同時好細心, 好溫柔, 好幽默, 好勁
Pro look 同平時look都一樣咁殺食

不過 ...

兩個盛女一個墟導演?
劇終嘅時候介紹導演果時我都有睇到佢,
印象中佢好似著版仔褲,都幾型!
你有佢張相,po上嚟比大家欣賞下吖!

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
219.78.171.108

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-19 09:11 發表
回復 #38 cheuk 的帖子

去唇毛?? 即係咀唇既毛???哈,咁得意既~
我冇化妝洵偺u係唔識....
我自己本身打扮都係b look... 返工都係多數穿casual既男裝裇衫...
同你一樣我都偏向買修身斯文款既. ...

唇毛即係唇上既毛,如果多的話會好似男人生鬚咁
唔知點解我特別唔鍾意毛,見到都會脫左佢
粉底只係輕輕搽上塊面就得,會令個人睇落去精神d
再advance既我都唔識,亦都唔需要

既然你著慣男裝,點解會突然想lady少少
Casual既男裝我覺得ok,但formal既男裝真係同女裝好唔同
返工衫我一定係著女裝,不過其實都係恤衫/suit/西褲
如果要我著裙或好女性化既衫,我都會覺得好唔自在

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 3765
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-19 22:25 發表

唇毛即係唇上既毛,如果多的話會好似男人生鬚咁
唔知點解我特別唔鍾意毛,見到都會脫左佢
粉底只係輕輕搽上塊面就得,會令個人睇落去精神d
再advance既我都唔識,亦都唔需要

既然你著慣男裝,點解會突 ...

哦...原來如此,我稱o個d為「汗毛」

我都冇少少架,但我怕愈「蚊」愈粗,所以冇理佢...
點解突然想lady 少少,可能因為好難買到男裝,個心有D灰,
都係轉下LOOK好D啦,仲有...唔想再俾人叫哥哥....

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
219.78.171.108

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-10-20 10:16 發表

哦...原來如此,我稱o個d為「汗毛」

我都冇少少架,但我怕愈「蚊」愈粗,所以冇理佢...
點解突然想lady 少少,可能因為好難買到男裝,個心有D灰,
都係轉下LOOK好D啦,仲有...唔想再俾人叫哥 ...

係呀係呀,即係汗毛,我如果唔拔左佢會好似生鬚咁
如果剃就會粗,但拔係唔會架,當然一開始會有d痛
你意思係好難買到女裝定男裝?
好耐以前我都試過俾人認錯係男仔,其實都幾尷尬
不過自從出黎做野中性返d之後,大家一睇都知我係女仔

Matthaus
註冊會員

帖子 2430
註冊 2012-7-26
用戶註冊天數 4295
用戶失蹤天數 3839
狀態 離線
202.22.240.65
我係b
係街睇到靚人都會望兩眼(不論男女)
我覺得好正常xD

無頭像
whywhyy
註冊會員

帖子 93
註冊 2012-8-8
用戶註冊天數 4282
用戶失蹤天數 3938
狀態 離線
180.219.30.240

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-10-15 09:35 發表
有好多人唔明點解TBG要同TB一齊
要同個似男人既就不如同個真男人一齊
又覺得TBG揾TB只係水泡,遲早都會同男人結婚生仔。

但係其實有無女仔好似我咁哩
硬係對TB先有想親近既感覺
只有TB先會catch m ...

樓主所提及的一句 "要同個似男人既就不如同個真男人一齊",曾有人咁同我講過。

不過,我覺得TB同男人根本唔同,正如樓上有人說 "TB有男仔既隨和性格,又有女仔既溫柔特質"。

至於TBG係咪遲早搵個男人結婚生仔,呢個因人而異... 但我覺得G對男人無興趣,咁又點會同男人結婚生仔呢?對一世個喎... 而家又唔係以前父母迫婚的年代,而且而家好多人有無仔女都唔緊要架啦。

其實我同樓主好相似....我係自從十幾歲開始,會覺得B係比男仔更易吸引到我和覺得有feel,我諗其他G都應該係咁啦,所以我不認為G會搵B做水抱,反而我會覺得直女搵B做水抱的機會大D。

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 3765
來自 MARS
狀態 離線
14.199.94.205

QUOTE:
原帖由 cheuk 於 2012-10-20 13:55 發表

係呀係呀,即係汗毛,我如果唔拔左佢會好似生鬚咁
如果剃就會粗,但拔係唔會架,當然一開始會有d痛
你意思係好難買到女裝定男裝?
好耐以前我都試過俾人認錯係男仔,其實都幾尷尬
不過自從出黎做野中性返 ...

哈,我係指好難買到男裝係因為多數都太大件... 因為我煩,一定要fit size,
男裝要xs先岩我~
女裝唔係難買,只係我唔鍾意咁窄身je... (尤其係個膊頭位...)
而且著左會似易服的男生...所以o係我角度女裝都係算難買的...

我就係想著返中性少少lor,女裝既中性look,
起碼可以俾人知我係女生但我唔係好女生既女生~!!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com