標題: [愛情] 信唔信網上搵 partner 係 work?
無頭像
姐姐
註冊會員

帖子 72
註冊 2012-9-6
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 4129
狀態 離線
220.246.13.17
樓主的問題...網上識超過三年=>其實大有人在 -__________-

cybercoffee
註冊會員

帖子 129
註冊 2012-9-28
用戶註冊天數 4236
用戶失蹤天數 3922
狀態 離線
203.198.127.116
其實上網識人只係一個媒介, 就好似在bbq識人, 在bar識人一樣, 本身沒有話特別快定易, 係睇你點同人互動.
我自己, 識左十年既好朋友們, 女友, 都是在網上識.
反而我覺得, 網上識左, 大家未見外表之前, 就真的是最實誠的對話(當然要大家都交心).

teve
註冊會員

帖子 48
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3896
來自 HK
狀態 離線
50.72.144.70
coupe meet online more than 3 yrs? A lot! i saw a old post from here...some of them more than 8 yrs as well...for myself...I noe my gf at this forum too. We hv been 2 yrs also keeping long-distance relationship...still gd until now...

Its really depend on wt u want, u believe then it will appear...not even in this forum...somewhere which cant predictable..."fate"

無頭像
心跳回憶
註冊會員

帖子 21
註冊 2012-10-14
用戶註冊天數 4219
用戶失蹤天數 3891
狀態 離線
119.246.229.199
我同意係睇對手,我同EX都係呢到識,都一齊左兩年幾,開頭的確係唔係好有安全感,但一齊落去,就會介紹大家俾對方既朋友識,就算朋友介紹,可能都只係得一個共同朋友,而唔係一堆,個關係都係要慢慢建立,始終呢段關係係兩個人既,所以最重要都係呢兩個人既心態。

無頭像
Mo_
註冊會員

帖子 11
註冊 2012-11-8
用戶註冊天數 4194
用戶失蹤天數 4019
狀態 離線
218.252.28.25
上網都有好人 看看遇到的人是甚麼

wakaseda
註冊會員

帖子 31
註冊 2012-11-11
用戶註冊天數 4191
用戶失蹤天數 3916
狀態 離線
203.186.248.15
日常生活中好難識到呀,
我而家partner同以前d都係網上識既,
冇騙子,全部都好∼∼
其實而家人人都上網架啦,好人都會上網架嘛…

無頭像
bibubibu
註冊會員

帖子 26
註冊 2012-11-11
用戶註冊天數 4192
用戶失蹤天數 3383
狀態 離線
222.166.240.177
我個ex係fb識 一齊左3年幾
我覺得可能work既 不過搵到岩既人機會好微

無頭像
LLMY
註冊會員

帖子 126
註冊 2012-8-20
用戶註冊天數 4275
用戶失蹤天數 3805
狀態 離線
119.246.109.80
其實好多les friends都係上網識,
一唔一齊到就人夾人緣

waiyee
註冊會員

帖子 123
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4312
用戶失蹤天數 3895
狀態 離線
168.70.71.88
覺得網上識人, 無共同朋友真係好難keep..
我次次都keep唔耐咁-0-

無頭像
BlazeSoL
註冊會員

帖子 6
註冊 2012-9-12
用戶註冊天數 4252
用戶失蹤天數 3974
狀態 離線
202.4.201.36

QUOTE:
原帖由 cybercoffee 於 2012-10-17 13:41 發表
其實上網識人只係一個媒介, 就好似在bbq識人, 在bar識人一樣, 本身沒有話特別快定易, 係睇你點同人互動.
我自己, 識左十年既好朋友們, 女友, 都是在網上識.
反而我覺得, 網上識左, 大家未見外表之前, 就真的是 ...

絕對同意,WORK 唔 WORK 到係關點同人相處及溝通,
同埋自己平時點對人。慢慢磨合吧!

此網站將關閉,請到 www.limehk.com