投票標題: [其他] 關於自己的性取向  (單選) [參與投票的會員]
選項 1 : 天生便是
選項 2 : 小學
選項 3 : 中學
選項 4 : 大學或工作
選項 5 : 其他
對不起,您無權投票。

標題: [其他] 關於自己的性取向
無頭像
小子木
版主

帖子 74
註冊 2012-10-24
用戶註冊天數 4200
用戶失蹤天數 3761
來自 彩色世界
狀態 離線
49.176.2.174
愛爆你啦哈哈哈

QUOTE:
原帖由 hoc 於 2012-11-1 04:02 發表

咁你愛唔愛我先?

憧憧
註冊會員

帖子 233
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4298
用戶失蹤天數 3893
來自 hk
狀態 離線
183.178.251.93

QUOTE:
原帖由 小子木 於 2012-10-29 11:43 發表
我之前都試過
第一次同女仔拍拖
個時響MTR到拖手
點知俾人歧視
後來我EX接受唔到就分左手
個種感覺其實真係好差

BTW~我都好喜歡手拖手咁出街~有時cute手~有時十字緊扣,玩下花樣都幾好開心W
但我好似未試過比人歧視 (可能我冇留意D路人~入左二人世界

無頭像
akamaruhei
註冊會員

帖子 15
註冊 2012-9-10
用戶註冊天數 4245
用戶失蹤天數 3707
狀態 離線
203.218.197.7
中三已對一個最親的朋友很好很照顧, 一直到中五才發覺那感覺叫喜歡
可惜的是沒有開花結果, 但可幸的是遇上了現任

一直不敢對任何人說, 直到出了中學, 密友好奇問起也大膽說了出來,
更幸運的是說了出來意外發現有朋友都是, 哈哈
由中學走到現在大學了, 對別人的眼光也放下了不少,
好像第一個星期便被問有沒拍拖, 然後超直接地說了有女朋友的事,
就是喜歡女人, 安然接受自已也勇敢地承認,
曾經也害怕被人知, 但現在那怕被人看著也要用力地拖著女友挺起身子走
愛, 沒有罪 :]

無頭像
JanCheung
註冊會員

帖子 62
註冊 2012-8-23
用戶註冊天數 4263
用戶失蹤天數 3928
狀態 離線
183.179.168.101
小學唔多覺ge
中一二認識到咩係les
中三就一嘗哩種滋味
咁就confirm左喇

shuuu
註冊會員

帖子 24
註冊 2012-8-12
用戶註冊天數 4273
用戶失蹤天數 3669
狀態 離線
58.152.205.202
幼稚園的時候已經讀女校,一直小學至中學,都仲係女校
EVEN依家係大學,個學系都係女多男少///

我幼稚園低班果陣已經喜歡一個同學,佢話佢係我啊哥,要照顧我
果時我地幼稚園後花園有間屋仔,我負責煮飯,佢去番工搵錢...
佢份工係做警察_好型啊...

我果時唔知咩係LES啦當然,不過我地每日都痴住,又鍚晒咁...
最後唔同小學喇,無聯絡了...但我記得佢個名叫黃嘉翎

依家諗番都好懷念...我到中一知道咩係LES,承認自己取向無理其他人,亦係中二時做左菇徒.

無頭像
JanCheung
註冊會員

帖子 62
註冊 2012-8-23
用戶註冊天數 4263
用戶失蹤天數 3928
狀態 離線
183.179.168.101

QUOTE:
原帖由 shuuu 於 2012-12-2 01:14 發表
幼稚園的時候已經讀女校,一直小學至中學,都仲係女校
EVEN依家係大學,個學系都係女多男少///

我幼稚園低班果陣已經喜歡一個同學,佢話佢係我啊哥,要照顧我
果時我地幼稚園後花園有間屋仔,我負責煮飯,佢去 ...

幼稚園已經係女校, 咁好ge
我後悔中學無讀女校

無頭像
Vio
註冊會員

帖子 6
註冊 2012-12-8
用戶註冊天數 4155
用戶失蹤天數 4043
狀態 離線
123.203.63.139
大學yr1 sem1被一個TB愛上才知道
但當我sem2尾鼓起勇氣決定跟她一起後,一個月便完了
她說她忘不了以前,我想她是說前度吧,我專重她決定,於是不明不白地分開了

在她之前,我沒有想過同性戀會跟我有關
因為我高中曾跟男生拍拖
而認識她後,我發現“我是愛對方,愛這個人”,
因此如果要將自己定性,我想自己算是bi

無頭像
索柏
註冊會員

帖子 82
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3998
狀態 離線
113.254.29.67
"我們都要知道自己需要什麼"
“我是愛對方,愛這個人”
非常讚同這兩句
在我而言, 只對女生有興趣
或許跟我的父親有關吧
不過我的家人是不接受這回事的
有點無奈...

無頭像
siuoil
註冊會員

帖子 24
註冊 2012-10-4
用戶註冊天數 4220
用戶失蹤天數 4031
狀態 離線
58.177.117.139
我一向都係覺得愛就愛,那管身份,吻就吻。我記得我個GAY嘅契哥同我講過,可以揀佢都唔想鐘意男人,因為life could be so much easier.但係佢講得啱,咁佢真係鐘意男人都無計架。
所以,愛就係一件好奇怪嘅事。
但係,我認同係我對being gay呢件事係PROUD嘅,就算係FRIEND都好,我都鐘意同GAY/LES嘅人玩多D,啱傾D。

無頭像
阿筱
註冊會員

帖子 3
註冊 2012-12-27
用戶註冊天數 4136
用戶失蹤天數 4131
狀態 離線
183.178.29.246
由幼稚園開始到中學畢業之後都係中意男仔
依家20左右

但試過係上一次拍拖(同男)之間 有諗過自己係咪對女仔朋友有好感
然後 同男朋友分手之後
我發現我對D細細粒 好需要人地保護既女仔好有感覺
但我自己無論外表性格都係好女性化 所以 我好疑惑....

最近 我開始對性向好疑惑 我唔知自己有無可能係BI....
問過一兩個朋友 (一個係TOP BI 一個係TBG)
TOP BI朋友就話 如果我仲係諗唔通就上FORUM同member傾下計
TBG 朋友係我女校中學同學 好熟 不過 佢話我唔會係BI... 因為我無男仔性格....

其實我仲未接受到自己係咪BI...

無頭像
Vio
註冊會員

帖子 6
用戶註冊天數 4155
用戶失蹤天數 4043
狀態 離線
筱,我諗Bi同有無男仔性格應該無關掛?
因為bi只係指鐘意男或女
我係爽朗但外表斯文
我都覺得自己可能係bi,會留意TB/boyish pure

我同你差唔多,都係唔了解所以睇forum

無頭像
阿筱
註冊會員

帖子 3
用戶註冊天數 4136
用戶失蹤天數 4131
狀態 離線
Vio 我都係咁諗 BI係對男同女都有感覺

不過 我呢個FD其實係對男女有傳統觀念
所以... 我都唔清楚佢咁講其實岩定錯...

我相反 係會留意girlish的
但覺得奇怪既係 我明明都會中意男仔
但又會對girlish的有興趣
呢樣野令我覺得好困惑

無頭像
Vio
註冊會員

帖子 6
用戶註冊天數 4155
用戶失蹤天數 4043
狀態 離線
筱,其實我當初剛認識ex TB時,無留意佢係TB
因為佢唔係好男仔頭(髮型類似洪卓立果種TB),同我一樣爽朗,覺得傾得玩得
直至feel到佢鐘意我,我先知佢les
我想講既係,我係鐘意佢個人,
當初初識唔知佢係TB(睇forum相先知原來好多TB都係呢個look)
所以我覺得你鐘意girlish其實唔係“怪”,鐘意就ok

不過我都分唔清自己係仲鐘意佢,所以留意TB,還是我係bi所以留意

無頭像
阿筱
註冊會員

帖子 3
用戶註冊天數 4136
用戶失蹤天數 4131
狀態 離線
Vio 多謝你呀!
我諗 你可能仲未放低JE...
時間會幫你的
做你想的 行你想行的就好了

無頭像
Green-Tea
註冊會員

帖子 145
註冊 2012-12-14
用戶註冊天數 4150
用戶失蹤天數 3916
來自 HK
狀態 離線
121.202.62.96
五個月前, 我無端端對一個中性打扮的女仔一見鍾情, 有啲不知所措, 開始懷疑自己係咪LES

詢問身邊好朋友的意見, 有人認為我係情傷太重, 所以鍾意女仔
但係我又唔認為係咁, 我覺得自己鍾意女仔係一件好自然的事,
覺得終於搵返真正的自己, 內外一致
由細到大, 我照鏡時總係覺得欠缺咗一啲嘢, 但係又講唔出搵唔到係乜嘢, 所以好怕照鏡
當肯定咗自己係LES, 照鏡時終於覺得自己係完整, 好感動
我好鍾意係LES的自己

一直比較欣賞中性性格及打扮的女仔, 覺得佢哋好吸引、好正

無頭像
狼少。
註冊會員

帖子 15
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 4025
狀態 離線
60.242.82.199
小學已經覺得自己係, 但就到中學先肯定自己係les

雨花
註冊會員

帖子 146
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 3893
狀態 離線
183.179.84.104

QUOTE:
原帖由 Green-Tea 於 2012-12-28 08:04 發表
我喺五個月前先知道原來自己係LES...

中學時: 讀男女校, 有男同學追, 一直冇拍拖...
預科時: 陰差陽錯咁讀咗男校, 有男同學追, 又係冇拍拖...
大專時: 有男同學追, 冇拍拖...
身邊的男& ...

我都係鐘意左個女仔先知,不過我早d,係中學(男女校)既時。
不過其實之前都鐘意望靚女,但就係唔知。
聽你咁講幾好啊,可以好好接受自己既身份~~真好

btw你咁受歡迎不斷比仔追喎

無頭像
Green-Tea
註冊會員

帖子 145
註冊 2012-12-14
用戶註冊天數 4150
用戶失蹤天數 3916
來自 HK
狀態 離線
121.202.4.136

QUOTE:
原帖由 雨花 於 2013-2-11 23:46 發表

我都係鐘意左個女仔先知,不過我早d,係中學(男女校)既時。
不過其實之前都鐘意望靚女,但就係唔知。
聽你咁講幾好啊,可以好好接受自己既身份~~真好

btw你咁受歡迎不斷比仔追喎  

有仔追, 但係得物無所用
啲男仔通常鍾意我個樣生得蠢嘛~
如果早啲知道自己的喜好, 一定轉去讀女校~

無頭像
sayit
註冊會員

帖子 45
註冊 2012-9-22
用戶註冊天數 4233
用戶失蹤天數 3549
狀態 離線
183.179.179.240
我唔知我算幾時發現...

小學特別想對某個女同學好, 每日都想氹佢開心氹佢笑,
見到佢會妒忌我同其他人玩, 我又會有啲沾沾自喜
之後中學, 依然同某啲女同學特別好, 而我無諗咁多
仲同幾個男仔曖昧過, 但無一齊, 硬係"差D野"

直到大學, 遇到第一個女朋友, 佢令我好有衝動同佢一齊
係個刻, 再諗返起以前既所有野, 先知自己偏向同性多啲...

無頭像
kiki
註冊會員

帖子 98
註冊 2012-9-29
用戶註冊天數 4225
用戶失蹤天數 3894
狀態 離線
119.247.115.105
這個topic很有趣 =)

小學時期傻更更咁送公仔俾個女同學, 不過係托人送, 亦唔敢睇佢反應, 果時都唔知自己鍾意女仔
中學讀女校, 好明顯對女仔有好感, 但鍾意親既都係girly女仔, 自己都係好girly既, 果時都唔係知自己既性向, 覺得好疑惑, 後來有個b同我fd, 我先知自己既性向

之後一直有男仔追, 但就係無感覺, 曾經有個男仔對我好好, 一度懷疑自己係咪鍾意佢, 但相處落既感覺呃唔到人, 係感動唔係愛

此網站將關閉,請到 www.limehk.com