標題: [生活] 舊post: 同同事講有男朋友...其實係女朋友?
WhiskyOnRock
管理員

帖子 683
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
14.198.106.103
Started 1 week, 6 days ago by louie
同同事講有男朋友...其實係女朋友? 我跟同事說,我有男朋友。 事實上,是女朋友。 感覺就是怪怪的... 同埋,人大左,反而唔想COME OUT。

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
adriannelcy replied 1 week, 6 days ago
我明 。。。唔做麻煩唔使交代唔使解釋 。。。

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
pui0206 replied 1 week, 6 days ago
同感。。。為何就特別關心同事的感情生活呢

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
whisky0123 replied 1 week, 6 days ago
我都唔會講..問到先算..

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
missha_ha replied 1 week, 6 days ago
我都係講男朋友 熟一點都知道真相 但不能俾上司知道._____.

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
chanb replied 1 week, 6 days ago
我的她都很介意。。她常哈哈大笑說畀人話剩女反而沒所謂。。。因為公司八婆無處不在。。任何笑 les的難聽說話也可能出現。。。我樂意配合她。。橫掂愛吾愛都系我地兩個既事。。她開心我隱形又如何?

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
企鵝B replied 1 week, 6 days ago
回覆 #5 missha_ha 的文章 同意^_^熟d先講真!

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
WhiskyOnRock replied 1 week, 6 days ago
D 同事通常已 assume 係男朋友, 既然係咁鐘意 assume, 我都無必要解釋, 就由得佢地誤會。

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
Ariel_lam replied 1 week, 6 days ago
我同你一樣…

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
yanmibao821 replied 1 week, 6 days ago
講真~真係唔知點開口同同事講.... 講左又唔知點好了 問長問短LO

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
Kenez replied 1 week, 6 days ago
雖則我未有機會遇到呢種情況。 不過如果真係發生,我會話冇男朋友囉。 因為我真係冇丫嘛∼ 就算有情人,都係女朋友唔係男朋友∼

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
Aley replied 1 week, 6 days ago
我都只係話有男朋友。。仲唔喺香港。。。 我行業的人 沒辦法接受les [ 本帖最後由 Aley 於 2012-6-30 08:09 AM 編輯 ]

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
cliff109 replied 1 week, 6 days ago
我都係, 以前會想come out, 反而人大左就唔想 講左出黎仲有排交代, 覺得煩

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
inlovewithtears replied 1 week, 6 days ago
我都係這樣想、所以已經習慣說男朋友了。

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
ahcool replied 1 week, 6 days ago
QUOTE: 原帖由 Aley 於 2012-6-30 08:07 AM 發表 我都只係話有男朋友。。仲唔喺香港。。。 我行業的人 沒辦法接受les 邊行?

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
kittywong0827 replied 1 week, 6 days ago
自已開心就得,只是代表

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
LoveAlways replied 1 week, 5 days ago
比著以前我一定係人都講我有個女朋友(可能我仲讀緊書 又係女校 朋友都比較容易接受我鐘意女仔~ ) 宜家反而唔會隨便講 有時候隱瞞都係保護既一種 唔洗比自己既另一半受到不必要既閒話嘛!

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
cheuk_ replied 1 week, 5 days ago
熟的同事知道左我有拍拖,就好自然咁assume左我有“男朋友” LOL 就係咁,當別的同事懷疑我係les時,有些人就會自動幫我“澄清” 哈哈,雖然我個心有d過意唔去,但我都冇刻意解釋喇 佢地只係覺得我好低調,成日唔提唔帶“男朋友”出黎,相都冇得睇 不過慢慢佢地就慣左,都識做唔會成日再問我 不過我的工作環境比較conservative,佢地估還估 我諗我唔會親自去come out,俾佢地知我係les,自己人的應該會feel到

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
no_fi replied 1 week, 5 days ago
我通常係講'我拍緊拖/我冇拍拖' refer返之前d女朋友都係話'我個個/我另一半/我第一個/之前個個/我個ex' 佢哋就好自然當個個係男仔 lol 嗱!我冇講大話㗎! 所以而家有個同事密謀介紹男仔俾我識 =_=

管理員

帖子 683
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3810
狀態 離線
yanna replied 1 week, 5 days ago
讀書個陣會認係女朋友,之前間公司d同事差唔多年紀,佢地問到我都會話係les,但而家間公司d同事個個都大好多,結晒婚咁濟,問起我就話男朋友-.- 上一輩個d未必接受到les

此網站將關閉,請到 www.limehk.com