標題: [生活] 真的會有這樣的一個人嗎?
Casper
註冊會員

帖子 251
註冊 2012-10-7
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
42.98.11.105
早幾日, 因為hocc的事情,老細lunch個時同我討論,
從我既表現同回答,
佢突然問我既性取向係咩,

我冇答佢。

今晚, 同佢搭同一架小巴出旺角,
佢問:「你係咪男同女都ok?」
我覺得冇必要呃佢啦~就話:「我同過男仔一齊, 不過同女仔多d, 有感覺好多。」
佢問:「男仔同女仔有咩分別?」
我答:「我覺得冇咩分別。」
佢問:「一定有。」
我答:「我唔覺得有wor! 你覺得會有咩分別?」
佢問:「唔....例如壓力啦!」
我答:「我冇壓力。」
佢問:「哦...唔....同女仔情緒比較波動!」
我答:「我覺得波唔動,好講兩個人點相處, 不過我唔能夠否認, 女仔係比較小心眼!」

我老細話,點解佢會覺得lesbian係
比較波動,
係因為佢都有d tb 朋友, 同佢以前都有同過biosexual既女仔一齊,
係佢觀察既得o黎既結論 (以我既
觀察, 佢算係一個叫ok 觀察力強既人o黎o既~)

之後, 佢突然講起, 以前d女朋友既事,
佢話一生人, 總會有一個人,
你同佢最後唔會係埋一齊,
但係佢發生d咩事, 你都會永遠支持佢,
而佢亦都會一樣, 你需要佢既時候, 佢都會跑去你身邊,
佢都背住佢老婆, 有一個咁既人。

佢問我, 你有冇咁既人,
我話一班好朋友就有, 冇特別一個咁既人,

佢就好肯定咁講, 你遲d一定會遇到。

唔通, 人人都真係會有一個咁樣既人?

無頭像
time
註冊會員

帖子 274
註冊 2012-9-17
用戶註冊天數 4246
用戶失蹤天數 3900
狀態 離線
223.16.218.196
條問題咪等如男同女有沒有純友誼一樣。愛但一齊吾到咪擺系心一個重要位置,做她守護天使,互相稱為朋友。不過如果真係噤,點解吾盡最大努力爭取自己幸福?重要背住個老婆為另一個女人赴湯x火噤衰仔?

無頭像
lowbfung
註冊會員

帖子 4
註冊 2012-9-16
用戶註冊天數 4247
用戶失蹤天數 3904
來自 hk
狀態 離線
202.140.108.62
以個人想法,又未必人人都會遇到,始終有啲人可能唔會好似你老細咁做,因為正如你所講佢背住老婆有個咁嘅人,咁咪好似對老婆有隱瞞嗎?可能佢對嗰個人係出於關心,但唔知佢有無諗過,如果佢老婆知道之後嘅感受呢?有時就算曾經幾在乎嗰個人都好,但亦都唔可以忽略現在身邊嘅人吧!(只係我個人覺得)

無頭像
desperado
註冊會員

帖子 27
註冊 2012-10-27
用戶註冊天數 4207
用戶失蹤天數 4004
狀態 離線
183.178.65.134
我曾經有個老細 由我見工佢已經知道我係lesbian
後來相處耐左佢就好似一個好好既朋友
乜都傾 不過因為有誤會 所以離開左間公司
btw 我諗生活中正如lowbfung咁講
唔係人人都遇到 遇到既就多一份支持

無頭像
akamaruhei
註冊會員

帖子 15
註冊 2012-9-10
用戶註冊天數 4254
用戶失蹤天數 3716
狀態 離線
218.102.112.200
我遇到了三個這樣的人, 有男有女,
有時也會想為甚麼自己會為他們仆心仆命, 隨傳隨到, 有求必應?
可能人怎遲鈍也能感應到那些一輩子都會是密友的人吧

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 time 於 2012-11-16 23:53 發表
條問題咪等如男同女有沒有純友誼一樣。愛但一齊吾到咪擺系心一個重要位置,做她守護天使,互相稱為朋友。不過如果真係噤,點解吾盡最大努力爭取自己幸福?重要背住個老婆為另一個女人赴湯x火噤衰仔?

其實, 我算係講錯o左~
佢唔算係背住佢老婆,
佢老婆係知有呢個人既,
不過我老細講到幾detail,
我都唔知了~

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lowbfung 於 2012-11-17 00:04 發表
以個人想法,又未必人人都會遇到,始終有啲人可能唔會好似你老細咁做,因為正如你所講佢背住老婆有個咁嘅人,咁咪好似對老婆有隱瞞嗎?可能佢對嗰個人係出於關心,但唔知佢有無諗過,如果佢老 ...

其實, 佢好鍚佢老婆, 成日都打電話報導,
同埋佢老婆係知有個咁既人既,(sorry~我講錯了~唔算係背住~)

佢老婆都好似一樣有一個咁既男人係佢生命裡面。

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 desperado 於 2012-11-17 00:12 發表
我曾經有個老細 由我見工佢已經知道我係lesbian
後來相處耐左佢就好似一個好好既朋友
乜都傾 不過因為有誤會 所以離開左間公司
btw 我諗生活中正如lowbfung咁講
唔係人人都遇到 遇到既就多一份支持

唔知呢~
又好似好多人遇到一樣,
同我地同車既一個女同事,
都有一個咁既人係身邊~

無頭像
Trespasser
註冊會員

帖子 104
註冊 2012-8-19
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3513
狀態 離線
203.218.236.21
曾經都遇過一個咁既人, 但有一D原因已經無再聯絡, 亦唔認為以後會再遇到一個咁既人

總覺得同老細傾呢D話題有D奇怪...

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 akamaruhei 於 2012-11-17 00:22 發表
我遇到了三個這樣的人, 有男有女,
有時也會想為甚麼自己會為他們仆心仆命, 隨傳隨到, 有求必應?
可能人怎遲鈍也能感應到那些一輩子都會是密友的人吧

我諗我老細講既, 唔係朋友個一種,
不過, 如果講朋友既話,
咁我都有一班, 如果佢地發生咩事, 我都會無條件支持佢地既~

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Trespasser 於 2012-11-17 00:52 發表
曾經都遇過一個咁既人, 但有一D原因已經無再聯絡, 亦唔認為以後會再遇到一個咁既人

總覺得同老細傾呢D話題有D奇怪...

我老細好鍾意吹水同分析,
真係天文地理,科學怪異既事,
咩都傾......

無頭像
lowbfung
註冊會員

帖子 4
註冊 2012-9-16
用戶註冊天數 4247
用戶失蹤天數 3904
來自 hk
狀態 離線
202.140.78.230
如果佢同佢老婆都同樣有一個咁嘅人的話,而佢哋兩方亦知情的當然不同了,若然只是其中一方有呢種情況時,最好考慮和另一半傾吓至少比對方知道,有個咁嘅人存在,雖然對方聽到之後或多或少可能會介意,但總好過被隱瞞嘛!如果有啲人真係遇到的話,算是他們幸運吧^^希望樓主有機會遇到^^

carcar
版主

帖子 771
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 3893
狀態 離線
218.250.50.211
危險關係。。有。。就好似永遠有份誘惑

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4267
用戶失蹤天數 3770
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209
如果唔係指朋友,我諗我唔會容許自己有一個咁既人o係心中。。。
當然如果情人有這樣的一個人我冇辦法阻止佢啦,
我愛佢所以都唔會介意佢俾一個位置別人... 一齊得既就要信佢,我知道佢唔會亂來的~!

可是我不明白,也不理解,
就算女友知道有這樣的一個人存在,而她又允許partner 繼續去做那女生的守護者,
他們究竟是否真的最愛對方啊??...

如果真係想做佢既angel,我一定會好似time 所講,盡最大努力爭取幸福。。。

cheuk
註冊會員

帖子 227
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4306
用戶失蹤天數 3897
狀態 離線
219.78.165.240
其實我唔係好明, 咁即係有冇出軌行為?
如果冇, 人生中有特別在乎既人, 我可以理解
但如果係美化婚外情既講法, 我覺得你老細教壞細路

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3848
來自 水星
狀態 離線
223.17.125.208
我相信每個人心內面都會有1個咁既人.

對方對你黎講好重要. 你會關心佢. 重視佢.
但係. 種關係. 應該係友情之上. 戀人未滿.

唔識講. 點解會咁.

但有呢個人. 佢對我黎講. 會係情人以下.
如果情人同佢1齊出事. 我1定會顧左情人先.

nicolepig
註冊會員

帖子 135
註冊 2012-7-25
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3963
狀態 離線
119.246.119.53
好難兩個人可堅守唔做錯半步咁做一世朋友...
因為總要有一日大家要放過對方....
朋友唔需要只為對方單獨見...

hattricks16
註冊會員

帖子 1178
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4311
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
173.181.17.82
我覺得佢所講既係男人一般既籍口,好聽就話〔紅顏知己〕難聽啲嘛又係小三一名。十分同意樓上所講,好難兩個人可堅守唔做錯半步。

如果佢老婆知道又容許佢咁,加上自己又有一名〔藍顏知己〕。只正明一件事,佢地有一個 open marriage,可以各自 happy.  同嗰啲 swingers 分別不大

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
1.36.131.11

QUOTE:
原帖由 carcar 於 2012-11-17 02:38 發表
危險關係。。有。。就好似永遠有份誘惑

我覺得睇你點去turn個睇法~
好似我老細, 你唔怕你老婆同個男人有野, 你唔覺得唔應該要個咁既人係中間?
佢話:
由你唔相信佢一刻開始, 你地既愛情已經爛o左,
如果佢地真係會發生咩事,
都應該要怪自己唔夠吸引力留住佢,
而唔係怪佢~

Casper
註冊會員

帖子 251
用戶註冊天數 4227
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
1.36.131.11

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2012-11-17 09:22 發表
如果唔係指朋友,我諗我唔會容許自己有一個咁既人o係心中。。。
當然如果情人有這樣的一個人我冇辦法阻止佢啦,
我愛佢所以都唔會介意佢俾一個位置別人... 一齊得既就要信佢,我知道佢唔會亂來的~!

可 ...

其實呢個我都唔係好明,
我知道佢好愛佢老婆,
但係佢有幾渴望去照顧果個女人,
我就真係唔知了~

我覺得返而有d似
以前睇<<衝上雲霄>>,
sam and belle 既關係~

此網站將關閉,請到 www.limehk.com