標題: [其他] 是太複雜? 還是想得太簡單?
無頭像
傻傻地
註冊會員

帖子 48
註冊 2012-7-18
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3964
狀態 離線
14.0.208.41
姐姐係我的愛人靚女model,你地影相要問過我先!

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3166
狀態 離線
112.120.69.184

QUOTE:
原帖由 傻傻地 於 2012-12-3 14:21 發表

即係你係姐姐個情人?

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3166
狀態 離線
112.120.69.184

QUOTE:
原帖由 LongIsland 於 2012-12-3 13:51 發表

"當你以為你了解1個人的時候, 後來, 你才知道,
你可能從來未曾認識過對方, 這感覺, 才是最可怕"

超同意...由其我從來唔會去CHECK 人地到底係講真定講假...
0係對話當中發現自己一路信以為真 ...

無架, 有D人就會去CHECK, 尤其某D人士好喜歡吹到自己好勁(事業上, 學識上), 博你唔識. 有時多口問下做緊果行的人, 有時會有D"開心大發現" XDDDDD
我性格係唔會第一時間就信曬人講, 始終三九唔識七, 佢講咩都得. 萬一真係發現係講大話, 咪心裡有數以後唔駛認真對佢. 咁又睇番果D大話/言過其實係大事定小事啦. 但如果呢個人好小野都要講大話, 仲要係習慣性, 就好難唔覺得呢個人唔可信...睇下你覺得做朋友係咪講個信字啦

無頭像
carb0511
註冊會員

帖子 199
註冊 2012-7-30
用戶註冊天數 4290
用戶失蹤天數 3942
狀態 離線
96.49.180.73
人本來就是一個很複雜的動物了.永遠也不要知道對方在想什麼.因為可能是謊言也說不一定.人心也很難去猜測的.

無頭像
占少
註冊會員

帖子 133
註冊 2012-8-27
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 3920
狀態 離線
203.218.149.148
就因為外面的世界太複雜
我們每天所遇的人太多 分不清哪個是真心是假
所以我會追求一些簡簡單單的朋友/關係
但是傷害過我的 我會忘記那些人 因為他們不值得在我的世界出現

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 4014
來自 hk
狀態 離線
220.246.206.161
[quote]原帖由 J__ 於 2012-12-2 19:45 發表
是她們太複雜? 還是我們想得太簡單?

"1dd. 有時識耐左. 你以為認識對方. 可能唔係. 個種感覺仲得人驚.
哈哈. 如果佢正正常常. 自拍sent畀人還好.
(其實除非你對個個有人有好感. 否則我唔想收到對方既自拍xddd)
如果嚇人既.. 就免喇. ex既照片.
有時一定要在利害關係和生死關頭才見到真象,平時正正常常,只是面具戴得好,你是否一個容易被恰的對象?知你「不能恰」就待你好一點
( 有的人喜歡欺善怕惡,前倨後恭,我工作時就是這般過。),愈成熟老練的人愈難看得真,其實愈圓滑的人,骨子內愈自私,他們不會把人與人之間利益輸送的紐帶扭斷,是世界仔女,平時當然是如魚得水,但有事時,你也唯有自求多福了。
所以有時對朋友要求不太高,就不會受傷。

無頭像
common
註冊會員

帖子 21
註冊 2012-10-31
用戶註冊天數 4198
用戶失蹤天數 3841
狀態 離線
219.79.221.252
感情本身已是複雜事情,網絡世界讓它變得更難捉摸。
愛情是一種容易令人沉迷賭博。
要真正了解一個陌生人確實是一件容易令人疲累事情。

有些人沈醉於和多人同時曖昧,一邊享受那受寵感覺,一邊計算著回報。

自問心態老了,只希望身邊的那個是個簡單的人。

J__
註冊會員

帖子 664
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3842
來自 水星
狀態 離線
58.152.13.224

QUOTE:
原帖由 羽_嘉 於 2012-12-3 12:50 發表
睇完你篇野就諗到, 自己作架
點睇都唔似歌詞啦下嘛- -

姐姐, 我又要影XDD

好文采wor.
唔畀影!

QUOTE:
原帖由 mug 於 2012-12-3 12:58 發表
或者咁講

個世界已經夠複雜
我寧願諗得簡單啲
每個人都有唔同mindset
都唔好刻意扭曲自己喇

傷害你嘅人, 你遠離佢, 咪算囉
如果因為個別壞心腸嘅人而拒絕相信任何人, 唔值得

咁又唔會唔信人. 但始終. 會有少少介心. 我覺得.

QUOTE:
原帖由 姐姐 於 2012-12-3 13:22 發表
J__ + 羽_嘉

我同人影相要收錢的XD

不過見係你地我免費同你地影啦XD

yeah! 下次見影喇xdd

QUOTE:
原帖由 羽_嘉 於 2012-12-3 13:24 發表

wow~!!!!
好感動呀!!!免費影XDD

我free. 你要收錢. 我代姐姐收.

QUOTE:
原帖由 LongIsland 於 2012-12-3 13:51 發表

"當你以為你了解1個人的時候, 後來, 你才知道,
你可能從來未曾認識過對方, 這感覺, 才是最可怕"

超同意...由其我從來唔會去CHECK 人地到底係講真定講假...
0係對話當中發現自己一路信以為真 ...

知道果下好似突然比人用玻璃樽爆左一下頭咁, 再加上行雷既音效...<<<
下次打邊邊. 你可唔可以示範畀我睇.

QUOTE:
原帖由 傻傻地 於 2012-12-3 14:21 發表

唔制. 我淨係問姐姐. :z23

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-12-3 15:38 發表

即係你係姐姐個情人? :z28

可能係經理人. :z23 :z23

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2012-12-3 15:43 發表

無架, 有D人就會去CHECK, 尤其某D人士好喜歡吹到自己好勁(事業上, 學識上), 博你唔識. 有時多口問下做緊果行的人, 有時會有D"開心大發現" XDDDDD
我性格係唔會第一時間就信曬人講, 始終三九唔識七 ...

其實太易信人. 都係1個弱點.

QUOTE:
原帖由 carb0511 於 2012-12-3 16:53 發表
人本來就是一個很複雜的動物了.永遠也不要知道對方在想什麼.因為可能是謊言也說不一定.人心也很難去猜測的.

人心態早已看得化. 也可怕.

QUOTE:
原帖由 占少 於 2012-12-3 19:28 發表
就因為外面的世界太複雜
我們每天所遇的人太多 分不清哪個是真心是假
所以我會追求一些簡簡單單的朋友/關係
但是傷害過我的 我會忘記那些人 因為他們不值得在我的世界出現

有時. 著著實實踢入過我宇宙. 始終. 留下痕.

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-12-3 21:05 發表
原帖由 J__ 於 2012-12-2 19:45 發表
是她們太複雜? 還是我們想得太簡單?

"1dd. 有時識耐左. 你以為認識對方. 可能唔係. 個種感覺仲得人驚.
哈哈. 如果佢正正常常. 自拍sent畀人還好.
(其實除非你 ...

咁我1定好好恰. 成日都有人恰我.
其實只係想簡單d. 大家真誠相待者. 好似好普通既野. 但反而咁難先有.

QUOTE:
原帖由 common 於 2012-12-4 00:31 發表
感情本身已是複雜事情,網絡世界讓它變得更難捉摸。
愛情是一種容易令人沉迷賭博。
要真正了解一個陌生人確實是一件容易令人疲累事情。

有些人沈醉於和多人同時曖昧,一邊享受那受寵感覺,一邊計算著回報。 ...

簡單才是好!!! 我都老喇. 複雜既野唔岩我. 情人朋友都係.

無頭像
choydandan
註冊會員

帖子 96
註冊 2012-8-15
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3890
來自 HK
狀態 離線
59.148.211.78
唔好講網上面識啦,
現實生活試過啲舊同事勁恐怖

今日同妳講點幫左妳,點為妳好
邊個邊個話妳咩咩咩又點撐妳,
另外某某同事又點點點,等妳同佢一齊覺得呢個同事黑人憎
到最後發現,呢條友表面對妳好到當妳係阿女咁
實情晌妳度套料講俾高層聽又有,
純粹滿足自己八婆性格,繼而可以周圍用是非換"友誼"既又有

總之唔係太熟唔好講咁多野俾人知
啲人越熱情,越好似同妳一見如故既,更加要小心!

無頭像
羽_嘉
註冊會員

帖子 91
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4306
用戶失蹤天數 3818
狀態 離線
119.247.194.27
衰J, 成日都窒我- -
姐姐話free我呀xdd

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 4014
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-12-4 14:40 發表
唔好講網上面識啦,

到最後發現,呢條友表面對妳 ...

她們會說這是互惠互利,你不應酬就是不俾面,還要你埋堆以表現示好,最喜歡搞小圈子打擊及杯葛異己。
我平時最怕那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女,十之八九都是八婆師奶,或是姣精,愛打聽及做謠,笑內藏刀。

無頭像
choydandan
註冊會員

帖子 96
註冊 2012-8-15
用戶註冊天數 4274
用戶失蹤天數 3890
來自 HK
狀態 離線
59.148.211.78

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-12-5 20:20 發表

她們會說這是互惠互利,你不應酬就是不俾面,還要你埋堆以表現示好,最喜歡搞小圈子打擊及杯葛異己。
我平時最怕那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女,十之八 ...

我真係不得不like爆妳講既野!
好中,尤其" 那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女 [/quote]
真係好中!

仲有我發現唔止係女人,男人有時八起上黎仲八過啲八婆!

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 4014
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-12-6 14:37 發表

好中,尤其" 那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女
真係好中!

仲有我發現唔止係女人,男人有時八起上黎仲八 ...

若是男人更可怕,上述特點再加上超級賤格╴表面和藹親切,其實口蜜腹劍,小器,弄權耍手段。所以一樣是非多,無日安寧。

無頭像
LLMY
註冊會員

帖子 126
註冊 2012-8-20
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3799
狀態 離線
119.246.109.80
完全同意,這個圈子真係好細,
同埋我都覺得如果對人沒感覺就唔如比人甘近,因為到最後會好傷人心。。
世界乜人都有,可能因為甘,我好小同人交心,怕傷既係自己

J__
註冊會員

帖子 664
用戶註冊天數 4279
用戶失蹤天數 3842
來自 水星
狀態 離線
58.152.13.224

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-12-4 14:40 發表
唔好講網上面識啦,

到最後發現,呢條友表面對妳 ...

其實現實同網上. 都係同樣. 只係相識/交流方式轉左.
但現實感覺恐怖d. 以為現實就實在d. 點知都係假既.

QUOTE:
原帖由 羽_嘉 於 2012-12-4 20:34 發表
衰J, 成日都窒我- -
姐姐話free我呀xdd

耶. 我邊有者. 姐姐係'fit'你. 搵滕條個隻fit.

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-12-5 20:20 發表

我平時最怕那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女,十之八 ...

唔明d人點解要咁做.

QUOTE:
原帖由 choydandan 於 2012-12-6 14:37 發表

好中,尤其" 那些滿面笑容,眼晴骨轆轆地轉,內透精光,熱情又嘴啫啫地逗樂別人的男女
真係好中!

仲有我發現唔止係女人,男人有時八起上黎仲八 ...

未遇過呢d男人添.

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-12-6 21:22 發表

若是男人更可怕,上述特點再扒W級賤格╴表面和藹親切,其實口蜜腹劍,小器,弄權耍手段。所以一樣是非多,無日安寧。

無日安寧真係陰功.

QUOTE:
原帖由 LLMY 於 2012-12-6 22:20 發表
完全同意,這個圈子真係好細,
同埋我都覺得如果對人沒感覺就唔如比人甘近,因為到最後會好傷人心。。
世界乜人都有,可能因為甘,我好小同人交心,怕傷既係自己

是. 若果沒有意思. 不要走得那麼久. 傷得太多. 會怕了這感覺.

此網站將關閉,請到 www.limehk.com