標題: [愛情] 舊post:愛上了直女
無頭像
fing
管理員

帖子 178
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
60.242.128.90
sy9

愛上了直女 一開始冇諗過會鍾意佢,

但後來輾轉間我地就一齊左. 不過都仲係有D擔心...

始終佢本來就係直... 大家點睇? 可以分享經驗嗎?

constantine replied 2 months, 1 week ago
羡慕你可以追到直女 點成功的?想參考吓

whyY replied 2 months, 1 week ago
擔心D咩? 我係我女友的第一個女友!=P 剛過了第58個月!

她前度又找她復合,但她沒有理會!

sy9 replied 2 months, 1 week ago
其實我冇追過佢... 我地本身係朋友, 一D野都冇.

佢有日同我講話我地好似有D朋友以上,我先發現.

之後我都係keep住當佢係fd (因為我對佢一D興趣都冇- -),

但拖拖下我地就好自然咁好似情侶既相處.... 你個對象係點架? 講黎聽下?

sy9 replied 2 months, 1 week ago
回覆 #3 whyY 的文章

擔心佢會拋下我...因為佢未係好接受到...

或者咁講..我知佢係鍾意我但係可能遲D會覺得鍾意女仔奇怪?

你女友有冇經歷過呢個"唔知道自己可唔可以喜歡女仔"既階段?

點可以令佢感覺舒服,自然D?

constantine replied 2 months, 1 week ago
QUOTE: 原帖由 sy9 於 2012-5-9 12:53 AM 發表

其實我冇追過佢... 我地本身係朋友, 一D野都冇. 佢有日同我講話我地好似有D朋友以上,我先發現. 之後我都係keep住當佢係fd (因為我對佢一D興趣都冇- -),但拖拖下我地就好自然咁好似情侶既相處.... 你個對象 ...

佢係一位連女仔同女仔拖手都覺得核突既人

但佢有時又拖我手 你話我有無機會丫... 而且佢仲有bf 無機啦我

有時有D貴到連自己都唔會買黎食既,都會買比佢食

但因為個包裝靚,佢食完都唔會掉左個包裝

我同自己講我唔應該對佢咁好,但係都不知不覺對佢愈來愈好

我唔應該對佢過份細心

有D位我可以更細心,但我無做到, 搞到自己好似思覺失調咁

回覆 #6 constantine 的文章

覺得核突...都幾大穫lol

佢點拖你法? 哈哈哈我完全明! 因為我當初同佢都係咁XD

就係驚被發現! 你直覺覺得佢知唔知你對佢有野? 男朋友呢D...好死架je

QUOTE: 原帖由 sy9 於 2012-5-9 01:14 AM 發表

覺得核突...都幾大穫lol 佢點拖你法? 哈哈哈我完全明! 因為我當初同佢都係咁XD 就係驚被發現! 你直覺覺得佢知唔知你對佢有野? 男朋友呢D...好死架je

又唔叫拖既,捉住隻手,有試過十指緊扣既方式 唔知佢知唔知,

不過我成日都搞住佢 曾經佢問過"你成日睇女仔,你係未鍾意女仔"

因為有其他人在場,我好驚咁答左"我男女都睇",

間接話我係bi 但我係les ga

如果我同佢單對單我一定唔會咁答

你點樣成日搞住佢法? 會唔會有D曖昧?

唔知點解..聽你咁講覺得佢知知地,同時唔抗拒...

不過你有冇機就真係唔知.. 或者你又可以玩下佢?

不過都係個句...睇定D先

Yvonne00 replied 2 months, 1 week ago
初頭我都有這種感覺,但當自己好愛她的時候,就冇這種感覺,甚至希望能拖住她的手行街。

百咚00110 replied 2 months, 1 week ago
QUOTE: 原帖由 constantine 於 2012-5-9 01:25 AM 發表

又唔叫拖既,捉住隻手,有試過十指緊扣既方式 唔知佢知唔知,不過我成日都搞住佢 曾經佢問過"你成日睇女仔,你係未鍾意女仔" 因為有其他人在場,我好驚咁答左"我男女都睇",間接話我係bi ...

你D搞住佢係咪有意冇意咁掂同拖佢隻手呀???

有個B都係咁對我,佢仲成日拎走我D野同我玩咁

但我唔中意佢 會成日避左唔比佢咁做

因為我中意GE係佢個FD

我同佢個FD之前都有好曖昧咁 飲同一杯野 拖下手 挨博頭 玩下吹耳仔咁

但唔知係咪我冇COME OUT到我係LES

佢一直都冇咩表示 加上個B最近咁對我 連D曖昧行為都冇咩

無頭像
fing
管理員

帖子 178
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線

whyY replied 2 months, 1 week ago
回覆 #5 sy9 的文章
好老土…順其自然…
我們是同事,我都無想過會同她一起,應該話無想過在工作場地識女友
第一次有身體接觸,是一次一大班同事唱完k,我同她走,當天下雨,她撓著我的手共用一雨傘…
之後開始有MSN,傾下傾下,傾到男女朋友的話題⋯我表白了!
以為這次死定了,朋友都無得做…
翌日,公司活動中,她主動走到我身旁…
接著的週末,我們坐下來傾,最後決定一起!

butterflybb replied 2 months, 1 week ago
你個case勁似我身邊的一位同學
係一模一樣.. 不過,, 佢地而家都係我地面前拖手了

nana32 replied 2 months, 1 week ago
QUOTE: 原帖由 whyY 於 2012-5-9 09:40 AM 發表
好老土…順其自然… 我們是同事,我都無想過會同她一起,應該話無想過在工作場地識女友 第一次有身體接觸,是一次一大班同事唱完k,我同她走,天下雨,她撓著我的手共用一雨傘… 之後開始有MSN,傾下傾下,傾 ...
哇,個感覺好sweet 其實樓主唔洗擔心,變番直先算啦

Minnie_Love replied 2 months, 1 week ago
我本來都係直女,同我partner一齊之前係同過男仔拍拖,
我同呢個partner一齊之前無諗過會同女仔一齊,
但之後佢感動左我,最後一齊左 我覺得同佢一齊,
我唔會介意佢係男定女, 佢只係一個我愛的人。

Yvonne00 replied 2 months, 1 week ago
回覆 #15 Minnie_Love 的文章
Me too!

QUOTE: 原帖由 sy9 於 2012-5-9 01:51 AM 發表
你點樣成日搞住佢法? 會唔會有D曖昧? 唔知點解..聽你咁講覺得佢知知地,同時唔抗拒... 不過你有冇機就真係唔知.. 或者你又可以玩下佢? 不過都係個句...睇定D先
佢身體好多部位都比我摸過,除左胸同pat,小腿 大肶都比我掂過,摸吓佢頭髮呀,手,面咁
有次摸佢面,佢咀左落我手掌到, 又咬吓我咁,
有時又"i"落你個身到 "cool"吓你條頸,僕落黎咁
有時又會同佢講吓咸野咁,咁佢都會撒嬌話我變態
可能佢覺得女仔玩埋D無野 咁我地唔係咁覺得

karissa_f replied 2 months, 1 week ago
回覆 #5 sy9 的文章
我依家就係好似你女朋友,
我本來都一直同男仔一齊,但係依家同左個B一齊,
我都唔係好清楚自己想點,但係同佢一齊真係好開心同有種被保護既感覺,
不過有時我都會諗自己會唔會走,而佢亦好驚我會走,
有時就會因為咁而令我真係想走,所以我自己都覺得好亂.

karissa_f replied 2 months, 1 week ago
回覆 #15 Minnie_Love 的文章
但係你身邊朋友,家人無反對咩?

Minnie_Love replied 2 months, 1 week ago
QUOTE: 原帖由 karissa_f 於 2012-5-9 11:49 PM 發表
但係你身邊朋友,家人無反對咩?
佢係我唔知情的情況下同屋企人come out左,
我屋企人就無講明,但係都會get到,因為佢成日黎我屋企, 同我屋企人好熟,
身邊朋友唔係個個知, 同左佢一齊8年,都有鬧過大交,分過兩次手,
都有諗過同返男仔一齊 但係逃唔出佢魔掌。

QUOTE: 原帖由 karissa_f 於 2012-5-9 11:47 PM 發表
我依家就係好似你女朋友,我本來都一直同男仔一齊,但係依家同左個B一齊,我都唔係好清楚自己想點,但係同佢一齊真係好開心同有種被保護既感覺,不過有時我都會諗自己會唔會走,而佢亦好驚我會走,有時就會因為咁而令我 ...
其實有時都真係好亂,唔知自己想點,
但諗深一層 身邊的b又對你好好,又會唔想離開。
唔好勉強自己,跟住自己感覺行啦, 如果你愛佢,就算點你地都會係埋一齊。

無頭像
fing
管理員

帖子 178
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線

回覆 #20 Minnie_Love 的文章
我都冇係屋企人面前認,但係佢地都估倒,仲好唔鐘意,
我阿媽直頭SEND MESSAGE比我話,人生有幾多個十年,唔該你理智點.
~~~收完個MESSAGE之後我依家都好少返屋企了.

QUOTE: 原帖由 Minnie_Love 2012-5-10 12:41 AM 發表
其實有時都真係好亂,唔知自己想點,但諗深一層身邊的b又對你好好,又會唔想離開。唔好勉強自己,跟住自己感覺行啦, 如果你愛佢,就算點你地都會係埋一齊。

我地已經一齊左8個月了,其實我有時都會後恢同左佢一齊,
我覺得自己欠佢太多,又唔想負佢,好怕有一日連朋友都做唔倒,破壞左我地之間既感情,
而且佢對我實在太好,真係唔想離開,
有時自己又會諗,就算同個男人一齊,都未必會好似佢對我咁好,
其實男或女,又有咩所謂呢?我覺得有D野係男人身上係搵唔倒,
B就做得倒,但係有時外界的壓力,令到我好辛苦.

Minnie_Love replied 2 months ago
QUOTE: 原帖由 karissa_f 2012-5-10 12:42 AM 發表
我都冇係屋企人面前認,但係佢地都估倒,仲好唔鐘意,我阿媽直頭SEND MESSAGE比我話,人生有幾多個十年,唔該你理智點.~~~收完個MESSAGE之後我依家都好少返屋企了.

如果媽咪咁直接講,最好直啲同佢傾下。
我都有諗過呢個情況,不過so far 8年來我媽咪都無問。
我係單親家庭長大,可能都有啲關係。

Minnie_Love replied 2 months ago
QUOTE: 原帖由 karissa_f 2012-5-10 01:02 AM 發表
我地已經一齊左8個月了,其實我有時都會後恢同左佢一齊,我覺得自己欠佢太多,又唔想負佢,好怕有一日連朋友都做唔倒,破壞左我地之間既感情,而且佢對我實在太好,真係唔想離開,有時自己又會諗,就算同個男人一齊, ...

其實真係GA...有時男仔未必會對你好似B對你咁好,
可以話女仔夠細心掛,而家我都無理街上的人望,總之自己舒服咪得LOR...
不過相反我個B因為識太多人所以唔會係街度拖我手。
比啲信心佢同自己,我相信佢可以打敗男仔而令你同佢一齊,
佢一定有佢的優點,而你怕的問題可能要靠自己去克服LA...
如果你愛佢,你一定可以的!

藝術達人 replied 2 monthsago
我次次中意嘅都咁啱係直,所以always都追唔到女仔-,-

karissa_f replied 2 months ago
回覆 #25 Minnie_Love 的文章
面對朋友還可以,但係面對家人就真係好煩。

Anson44 replied 2 months ago
回覆 #26 藝術達人的文章
me too....唔直既G好難搵...

QUOTE: 原帖由 karissa_f 2012-5-13 07:11 PM 發表
面對朋友還可以,但係面對家人就真係好煩。

唔好比咁大壓力自己,如果係你,我會揀繼續一齊因為愛情係我個人的事,
無論屋企真係唔鍾意又好定點佢都唔會令我同另一半分開。等屋企知道先算。

旗木 replied 2 months ago
直女.. 要睇下佢真係ready .. ex 本來都係直女黎..
一齊果段時間, 出街唔拖得手, 基本上唔可以有身體接觸,
因為佢介意人地點睇佢.. 去街又要去d 勁遠ge 地方,
因為佢驚會撞到佢d 朋友親戚..
我就覺得好辛苦喇, 拍拖要顧咁多野... 最後更係散左啦~

karissa_f replied 2 months ago
回覆 #32 旗木的文章
其實我都好亂,因為我都未同過b一齊,對住佢感覺好奇怪,
有時會覺得佢係我一個好好既朋友,有時又覺得佢係一個好好既男朋友,
好似對佢有2種愛。以前同男人一齊係未試過有咁既感覺。

無頭像
fing
管理員

帖子 178
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4302
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線

kennyson replied 1 month, 4 weeks ago
我有一個EX係直既 本來以姊弟相稱
後來我突然向佢表白 佢竟然答應左 我地一直好sweet
可惜十個月後就分左手 佢後來同返男仔一齊
但中間佢冇介意過我係男定女 都曾經發生過關係

karissa_f replied 1 month, 4 weeks ago
回覆 #34 kennyson 的文章
點解會分手既,咁分左手之後仲係咪朋友?