標題: [生活] 我的2012小總結
無頭像
wingmyself
註冊會員

帖子 3
註冊 2012-12-16
用戶註冊天數 4152
用戶失蹤天數 3882
狀態 離線
14.136.119.180
難過的一年...
感情上,個心仍然仲係佢,但係佢係2011年已經離我而去
工作上,即使我好努力都得唔到上司認同。然後轉左工

希望2013年,佢可以開開心心過活,而我可以搵到對的人,然後事事順利

Bay
版主

帖子 121
註冊 2012-8-7
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3803
狀態 離線
221.127.197.234
2012:

1) 攪凊楚自己未來10年工作發展要行嘅大方向;
2)見識到自己乜都唔識,有排要學、經歷;
3)完全感受到另一半嘅付出

Cloud
註冊會員

帖子 33
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 3918
狀態 離線
108.14.73.120
多謝妳哋嘅分享呀~* 大家都好正面呀
突然, 我覺得, 其實要衡量自己得到幾多, 失去幾多, 真係要走到咁上下, 回一回望先見到. 過程中嘅辛酸, 反而變得好微少. 能覺得自己有所得著, 對明天有所期待, 其實已經有用心活過. 我有時會避免不了跟別人比較.. 我會自卑. 但撫心, 我明白, 心境平靜, 沒有不開心已是開心了=)大家繼續努力~ 加油呀~!!!

Guten_Morgen
註冊會員

帖子 104
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4298
用戶失蹤天數 3942
來自 Hong Kong
狀態 離線
168.70.53.98
聽到大家的分享很感動希望今年事情未盡人意的朋友來年會有好轉;今年已經過得開心豐盛的朋友來年繼續下去。還有幾天2012便過去,在些謹祝各位2013年,身體健康、快快樂樂、事事如意.......

無頭像
december28
註冊會員

帖子 10
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4310
用戶失蹤天數 3887
狀態 離線
202.140.72.52
最值得分享既係 我同左呀媽出櫃 。
結果竟然係呀媽好接受之餘,
而家仲成日好主動甘叫我約埋女朋友出街
就連聖誕我地都係一齊出街食飯  

無頭像
stofu
註冊會員

帖子 83
註冊 2012-7-18
用戶註冊天數 4303
用戶失蹤天數 3895
狀態 離線
219.73.121.64
真係好多野經歷左 過左去 回望返發覺其實都唔算得係D咩
今年有好多事發生左 好唔開心
而家睇返 以為過左好耐 差唔多忘記喇
原來都不過係半年前既事
但咩事都好 至少身邊仲有好多人撐住我 至少有咩事 返到屋企仲有個暖暖既被窩
一教訓醒 又係新既一日 咩都可以唔記得

最開心既係 年尾比我同到妳做朋友 大家一齊吹下水 飲下酒
只要可以以呢個身份 陪係妳身邊 我咩都可以唔介意

希望黎緊既日子可以好好過
過左去既有咩唔開心都好 大家都忘記佢 重新開始過.

無頭像
Kenes
註冊會員

帖子 22
註冊 2012-10-5
用戶註冊天數 4224
用戶失蹤天數 3932
來自 HK
狀態 離線
203.218.96.237
慢慢地康復的一年
當我覺得自己不會再愛上別人時卻遇上了她... 但我知道我們之間沒有機會...不過希望有一日會有!! hahaha~

無頭像
小琳
註冊會員

帖子 83
註冊 2012-8-26
用戶註冊天數 4264
用戶失蹤天數 3900
狀態 離線
1.36.201.110
變化很大的一年.
來不及回憶就去的一年.
還有2天, 趕得及整理嗎?
有點不知如何是好的結尾.

waiyee
註冊會員

帖子 123
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3890
狀態 離線
168.70.218.240
年頭.
- 情人節後. 忍痛分手. 朋友認為我終於清醒, 但我真的很痛..

年中.
- 第2次到馬來西亞.
- 被勸到大公司工作會比在小型公司更好

年尾.
- 無業兩個月. 到北京半個月. 台灣三日兩夜. 曼谷七日六夜
- 到新公司上班. 一個team已被舊公司的人數多.
- 第一次台上講話沒有errrrr 被同伴稱讚

Cloud
註冊會員

帖子 33
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 3918
狀態 離線
108.14.73.120
2012最後一天, 今年心情何其平靜.
呢個post喺12月21日嗰日下晝post嘅. 過咗10日, 呢段期間, 有時都會.. 想起去年或從前.
1. 今年包聖誕禮物時, 我突然感概: 五年來, 今年是第一年, 不用為她花心思預備聖誕禮物.
2. 過去三年的除夕都和她一起過. 今年第一年終於不是了.
其實.. 心靈反而平靜.

祝快樂.

無頭像
︴擦子膠﹏
註冊會員

帖子 2
註冊 2012-7-31
用戶註冊天數 4290
用戶失蹤天數 3860
狀態 離線
218.103.185.9
我的2012小總結
1. 完成左一張中大證書
2. 第三個合約開始
3. 見到好多朋友、同事結婚生寶寶
4. 屋企愈來愈少人氣, 好冷清
5. IRENE讓我理解 愛、痛、喊
6. 同IRENE去左兩次旅行

darkchocolate
註冊會員

帖子 23
註冊 2013-1-6
用戶註冊天數 4131
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
27.252.250.161
2012 had been a dramatic year for me.1. Spent 2 weeks in Malaysia with my baby in March
2. My beloved uncle passed away in May
3. had an internal promotion from work in June
4. had a wonderful holiday to soth island with baby in Oct/Nov
5. my boss was offering a second promotion in Dec

此網站將關閉,請到 www.limehk.com