標題: [愛情] 想聽你地 曾經 經歷過 最浪漫的事
無頭像
ELKI
註冊會員

帖子 101
註冊 2012-8-22
用戶註冊天數 4268
用戶失蹤天數 3889
狀態 離線
203.218.237.198
如題.
想聽下你地既浪漫經歷
想知道天下特別的浪漫事//令你感動既事都ok架 //收過的窩心禮物

你地可以分享其中一樣
但你想講晒 我都唔介意.因為我中意聽

(Eg:追女仔/生日慶祝/週年慶祝/情人節/約定/求婚/cool 煲............等 任何情況所發生)

不論係你地曾經為另一半做過既一件浪漫事/說話/禮物
                                      OR
有人曾經為你做過既一件你覺得最浪漫的事/說話/禮物

請盡情share

hilda_chau
註冊會員

帖子 390
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 2593
來自 h.k
狀態 離線
203.145.92.189
我自己好奇怪...拍拖個時覺得總之兩個人一齊做咩都好浪漫,但一分左手放低左之後我就完全就會唔記得咩系浪漫。
不過,曾經自己都試過系情人節諗住比驚喜佢,晨早天都未光就走去佢屋企樓下接佢既,個時條街好靜好凍好黑,一見面就即刻攬實佢,之後送禮物比佢囉,個時覺得甘就叫浪漫但宜家我就會覺得自己有些少低能哈哈哈

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4233
用戶失蹤天數 3863
狀態 離線
124.244.127.84
一對相愛的人在一起, 做什麼都很浪漫
靜靜地伏在她身上, 耳朵貼著胸脯, 靜靜的聽著心跳,
感覺到那顆鮮活的心, 那顆載著我的心在跳
就會覺得很安心, 很浪漫

睡在她對面和她對望, 看著她的眼中有我
用手輕撫著她的面型輪廓, 已經覺得很感動

冬日在街上, 她怕冷卻更怕我覺得冷
執起我冰冷的手輕搓著, 吹一口暖暖的氣
再拖著我的手插進她的口袋裡
有時候輕輕的捏一下我的手, 讓我知道她著緊
這種時候最溫暖

無頭像
陳細皮
註冊會員

帖子 151
註冊 2012-8-27
用戶註冊天數 4263
用戶失蹤天數 3917
狀態 離線
96.41.99.150
我也不太清楚什麼是浪漫
我覺得在人群中眼中只有彼此
就像是世界只有我跟她
這樣子就以經讓我覺得得甜蜜

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4262
用戶失蹤天數 3765
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209
哈哈,點解我都係同樓上既人有同感,同情人一起,做什麼也覺得浪漫。
可能我們都是比較笨拙的人(她也比較懶惰-.-"),不懂得製造浪漫,但浪漫往往就是在不經意的情下出現..

浪漫是冬天我不介意她把冷冰冰的手伸入我肚子取暖。
浪漫是她飲熱野時我會先把飲料吹涼一點才給她喝。
浪漫是夏天滂沱大雨時我為她打傘時怕雨水打到她身上,總會遮住她多過自己。
浪漫是她弄的食物有多難吃我也會把它吃完。-.-"
浪漫是她送我「兜搥窩面」我也會笑咪咪看著她。

WhiskyOnRock
管理員

帖子 683
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4311
用戶失蹤天數 3820
狀態 離線
210.176.102.99
浪漫呀,有好多種…
以下只是其中一些…

曾經做過:
織頸巾送俾人(長大後少做了)
整左個蛋糕帶上摩天輪同人慶祝生日
做左一本紀念相簿送俾人做生日禮物
帶左個聖誕蛋糕過澳門同人慶祝
寫情信表白
同人行沙灘執左 D 貝殼,然後用 D 貝殼做左一份生日禮物送俾人
Book 左兩間超有氣氛既房同人去台灣旅行
帶人 / 陪人去睇醫生
好自然而有默契地幫人篤檸檬(凍檸茶)XD
知道人地病左,送左樽蜜糖、一隻 BB 匙同心意卡做聖誕禮物
彈(錄)左首人地 request 既歌送俾人
彈(錄)生日歌送俾人
情人節一齊煮餐飯
等左一個直女三年(最後當然無結果 ^^")
…...

曾經收過:
一隻好鐘意既公仔 + 有特別意思既羽毛耳環 + 心意卡做生日禮物
一隻自己一直好鐘意既公仔做生日禮物
一次自己生日 Long D. 緊,收到一個 fb group,有幾十個朋友既留言祝福,而個 group 之前一直都係 private(我睇唔到)既
兩個人去左兜風 XD
無意中 up 左堆數字出黎玩,對方一直記住堆數字 XD
有人錄左首口琴俾我,仲要係吹左我最鐘意既歌
o係一個平常既下午收到一堆公仔同花
我生日有人o係海洋公園訂左個生日蛋糕俾我
冷戰完幾日之後互相講返 I miss you
食飯有人幫我夾餸
……

不愛吃豬扒
註冊會員

帖子 264
註冊 2012-9-15
用戶註冊天數 4244
用戶失蹤天數 3950
來自 膠膠一名
狀態 離線
101.78.138.142
最浪漫的事係互相深情地咁望住對方.....

無頭像
LLMY
註冊會員

帖子 126
註冊 2012-8-20
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3800
狀態 離線
119.246.109.80
我曾經為佢準備左個愛心午餐,之後好突然甘衝上佢公司,比個驚喜佢

無頭像
靜馬
註冊會員

帖子 14
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4309
用戶失蹤天數 3882
來自 Hong Kong
狀態 離線
203.198.95.226
收過心痛的Cool煲物品

一叠紙
上面寫左1000個對不起

唉,,,

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4305
用戶失蹤天數 4015
來自 hk
狀態 離線
219.79.160.73

QUOTE:
原帖由 不愛吃豬扒 於 2012-12-28 11:54 發表
最浪漫的事係互相深情地咁望住對方.....

好文藝feel ,兩眼中間會有電光嗎?

無頭像
lvwing23
註冊會員

帖子 104
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
203.185.3.194
浪漫是2個人一起行維園~12點後~
望著佢側面~跟住自己係到傻笑~(因為覺得佢好令)
食佢煮ge送~佢廚藝超好~咩都識整~家常小菜~~砵仔糕~蘿蔔糕~煲湯~~....
全部都係我至愛~更開心ge係佢未識我之前煮送好濃味~一齊左之後為左就我~
越煮越淡~e+岩晒我口味~
最凍的時候和她睡在床上~然後我像泥膠一樣黏著她~
因為佢一訓覺就會越訓越熱~
她待我像小孩一樣~哄我~親我~打我(疼愛的打)

無頭像
寂寞的牛腩河
註冊會員

帖子 38
註冊 2012-11-25
用戶註冊天數 4173
用戶失蹤天數 3917
來自 Hong Kong
狀態 離線
218.103.225.96
諗咗好耐。。。曾經試過係佢生日時候,約定她的朋友,自己將成間karaoke房釘滿手制紅色玫瑰,咁算唔算浪漫?!

Bay
版主

帖子 121
註冊 2012-8-7
用戶註冊天數 4284
用戶失蹤天數 3803
狀態 離線
221.127.196.83
早上返工踏出房門口前一刻在額頭上親一下。

無頭像
homelessmind
註冊會員

帖子 50
註冊 2012-7-22
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3893
狀態 離線
203.168.161.134
追求自己相信價值的堅持,那些價值可能是維護社會的公義,對陌生人的關顧,對人生追求理想的不妥協,特別是主流不能認同的價值.噢,令我想起'天與地'這劇集..

甚至由自己狹小的世界踏出一步,認識和認同自己的不同,做一件沒有'實際'回報又並非為自身利益的事情,為社會不公義發聲..我認為,走在不同主題的遊行人群中,感受到心中那團火,其實很浪漫,也很動容

所謂浪漫,其實是否不切實際的意思? 但它的意義卻比'實際'更高層次.

Ivy
註冊會員

帖子 170
註冊 2012-8-3
用戶註冊天數 4287
用戶失蹤天數 4019
狀態 離線
202.140.108.111
我生命中有兩個b 當大家很認真討論將來的時候
都說希望將來老了還在一起的話
寧願我比她先走 因為怕我痛苦怕我沒人照顧怕我寂寞
兩次我都感動得快哭死了 (注: 巨蟹座的女生比較眼淺和感性 )

今年收過最窩心的禮物是一件救生衣
和她去泰國旅行,游水的時候出了點小危險
以後每次下水她也會非常緊張
炎夏到西貢船p前
她周圍去找救生衣給我,但又怕我不喜歡不願穿
最後因為擔心我遇溺,還是買了件比較好看的救生衣給我 (還有細心考慮款式啊!)
這份心意比甚麼名貴禮物更有價值呢

撒爾達
註冊會員

帖子 155
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 3817
狀態 離線
183.178.157.163
在我唇上爆了一粒巨型唇瘡時(正值多粒小水泡結集在一起的階段),她仍敢吻我!
幸好她抵抗力夠強沒被我傳染到…否則我會成了千古罪人!!

guardianangel
註冊會員

帖子 128
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4312
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
113.255.39.229
- she said she may kill herself if i die earlier than her wuuuuu, no
- we kiss when we say goodbye every day, no matter how many people are around
- sometimes she suddenly hold an affectionate stare on me, and if i ask she'll say she suddenly finds that i am pretty >///<

不愛吃豬扒
註冊會員

帖子 264
註冊 2012-9-15
用戶註冊天數 4244
用戶失蹤天數 3950
來自 膠膠一名
狀態 離線
101.78.138.142

QUOTE:
原帖由 little 於 2012-12-28 18:56 發表

好文藝feel ,兩眼中間會有電光嗎?

行雷的時候會有電光

無頭像
kenbi:D
註冊會員

帖子 24
註冊 2012-8-14
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3967
狀態 離線
202.155.205.62
我從來都不懂什麼是浪漫因為我覺得很不切實際
但我認為暫時來說我最花心思的是在20127月底時
跟一起了兩年多的女友分手為了cool係原本一齊3年既日子:

1) 佢好中意3眼仔好耐好耐之前買左本3眼仔相簿比佢
因為而家好少人會曬相紀念所以我同佢一直冇用過
分左手之後有一日上佢屋企我偷偷地拎走左果本相簿
用我僅餘既相 (手機同埋fb) 整左本相簿比佢寫左好多野比佢

2) 2012情人節買左條頸鍊比佢我知佢好中意
但係係5月既時候拉扯條鍊斷左
我知佢好唔開心所以買返比佢

3) 買左好多個蠟燭砌左個心形中間有個3 (代表3)
因為太大風一路點火一路熄點火點到手指都燶埋

然後親口同佢講“3年快樂”(雖然已經分左手)

此網站將關閉,請到 www.limehk.com