標題: [時事] 明天晚上7:30請收看無線新聞透視"假如子女是同志"
無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
註冊 2012-8-16
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線
94.13.29.201
哈哈真係好靚仔 多謝分享

幫你PO返 呵呵

L WORD既話..........................我會叫你去買 哈哈哈~~~
因為我自己都冇睇, 吾係燒比你都冇所謂 XD
你咁對媽咪吾得架喎....會比雷劈....
仲有, 好彩你媽咪吾知你係網上講埋D咁既野,
吾係佢可以用返你個招, 捉住你跟住狂播男女拍拖場面你睇
雖然....你都睇左咁多年都未將你"變直" XD

我又學到野, 我其實之前一路都冇覺得"性取向"同"性向"
係兩樣野 吾知道原來有分別 所以又多謝你教識左我一樣野
XD 原來吾係冇左粒字咁簡單...

我諗Billy爸個到係比較明顯既...XD 如果你平時係講開同志朋友
就吾洗話要諗咁耐....但我真係好想知佢個下吾JUT左下佢會係講左D咩出黎 哈哈
我諗有時佢地講個個都未必知原來係會咁hurt人
但幾好呀, Billy爸仲會安慰個老婆 =)
同埋婆婆都真係好勁...我諗如果吾係佢地咁睇得開
Billy媽仲吾開心...而Billy壓力仲大, 所以都好睇屋企人個方面
而同志爸媽如果同吾到屋企人傾既話,
可以搵到其他人去比到支持佢地都好重要

你講到思想同肉體分開我覺得好好笑
但我諗雙性戀既都吾係佢地話"揀"既, 只係佢地中意個人而吾介意性別啫
..............咁我諗, 我日後都要一率改做"性向"算 哈哈

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3761
來自 MARS
狀態 離線
116.92.39.209
^哈哈,我好耐之前都睇過呢個video. 睇左全集啦。
主持都好nice!
台灣t 好似多數都man man 地... 以而hk 的好似好多都係偏女仔...

印度人,kalaso,妳地好好呀,好talkative,好認真回post wor!

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線
KY 不如你多D同我傾下計...我成日見到D溫食POST冇野可以答咀...

其實D人成日話台灣既B靚仔D 你覺得係吾係?

撒爾達
註冊會員

帖子 155
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3813
狀態 離線
59.148.239.206
係wo, 印度人你有道理
"性向" 的確比 "性取向" 貼切
雖然我是雙性戀, 但我會愛上誰又的確輪不到我那一刻想選哪種性別而定..
曾經嘗試過放棄和同性繼續發展, 轉而專心另覓異性
但原來要捨棄愛的人比面對親人及社會的壓力更要命!
還要失眠!.. 是危害自己及對方健康的做法呢..

我也喜歡印度Kalaso 的對答~ 還有K.Y. 你的也不錯~
不廢話而又和諧  

哈哈不錯啊~
說起台灣帥T, 我想起Jess
不過重點是她的女友    (08:26)

無頭像
nothin
註冊會員

帖子 76
註冊 2012-10-19
用戶註冊天數 4206
用戶失蹤天數 3770
狀態 離線
202.140.108.111

QUOTE:
原帖由 kalaso 於 2013-1-6 06:01 發表
ovwZSenq9Hs

外國既朋友應該睇吾到MYTV所以我UPLOAD左上YOUTUBE
希望多D 人可以分享下
個節目我睇左, 覺得幾好, 只係睇到吾夠喉 哈哈
有幾個位都好感人
希望大家不論係自己親人睇過都可以有共鳴
一齊支 ...

thanks我完全miss哂, 依家至知有呢個節目

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3761
來自 MARS
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kalaso 於 2013-1-8 09:57 發表
KY 不如你多D同我傾下計...我成日見到D溫食POST冇野可以答咀...

其實D人成日話台灣既B靚仔D 你覺得係吾係?

哈哈,妳講既野好攪笑~ 我都覺得搵食POST搭唔到咀...
首先我係T,妳問我台灣T靚唔靚仔,我都唔知點答妳
答靚仔咪即係踩自己,答唔靚仔又即係自大 -0-
而且我答冇意思,G 答會比較有意思...
我只能說,佢地既STYLE 唔係我鍾意既STYLE LOR...

「我也喜歡印度Kalaso 的對答~ 還有K.Y. 你的也不錯~
不廢話而又和諧   」

其實呢....我未聽過人地話我不廢話...

無頭像
brick_red
註冊會員

帖子 33
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3875
狀態 離線
202.125.203.38

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2013-1-8 09:17 發表
^哈哈,我好耐之前都睇過呢個video. 睇左全集啦。
主持都好nice!
台灣t 好似多數都man man 地... 以而hk 的好似好多都係偏女仔...

印度人,kalaso,妳地好好呀,好talkative,好認真回post wor!

台灣有分 "鐵T" "娘T"
"鐵T"比較man, "娘T"比較嬌柔點

無頭像
印度人
註冊會員

帖子 25
註冊 2012-9-27
用戶註冊天數 4228
用戶失蹤天數 2702
來自 hk
狀態 離線
218.102.189.202
Re: Kalaso
哈哈真係好靚仔架..我自己係B都好少讚一個B. 佢係少有既..所以我之前仲好無聊去ADD佢FB. 我ADD佢唔係因為純粹ADD靚仔, 係因為睇完呢集蘋果聽到佢講既野, 好明白佢果種切膚之痛. 所以都想同佢傾兩句, 大家分享下. 估唔到佢又真係係FB同我傾幾句, 我地大家都叫大家努力..嘩..妳居然無睇過L word..實在太蝕啦..撇除套戲有大量既色情畫面 (或者呢個都係一個值得睇既地方)
其實入面所提及既同志問題都幾廣泛, 妳一定要睇下啦. 如果睇左咁多年既"正常"男女劇集..應該話現實之中所謂既一男一女正常戀愛史..我就會變直..咁我諗我真係攣到不能再攣..我對佢地做既野真係零興趣..唔係話佢地有問題, 而係好多時一男一女既感情, 我唔覺得兩個女人做唔到...
我邊有咁勁教人地野丫, 只不過係性向同性取向對我自己黎講係有唔同既詮釋.
其實我覺得我媽咪有d似b媽..(billy媽既簡稱) b媽講既野都同我媽講既野幾似...
不過我諗我阿爸唔似b爸..我阿爸都係對同性戀既人有歧視的, 呢樣野係我阿爸同阿媽最大既共通點...思想...hehe..肉體...咁事實係岩架喎...果d直女其實唔了解女同(又或者男同啦) 既世界係點..佢地口頭上話接受到..到行為上又話核突..對我黎講即係等如佢地揀左男人. 我今次真係要教你一樣野啦..哈哈..係一律..唔係一"率"呀小朋友~~~ 話時話, 我睇到你講話搵食post無野可以答咀果度我笑左..我突然間諗起d好爛既gag我地平時番工咁辛苦為咩? 有句說話叫"辛苦搵黎旨在食" 其實我又覺得幾岩..每個人"搵食"既目標都唔一樣, 有d人係為左打獵, 唔理好醜但求就手..有d人就真係為左供樓, 上車..照顧下一代..所以搵食post有時都幾好笑架我覺得...

Re: K.Y
我又覺得HK既TB好多都好男人喎..偏女仔既我都唔多覺..有時出開CWB, MK
B既比率真係多過7-11. 而大部份從外型睇落去都好鬼man...我自己雖然都係b
不過而家人大左, 反而就唔會有以前果種小朋友諗法, 覺得要將自己變到好男人先係
等如型咁..而家反而會著得無咁男仔..我仲好鬼變態好中意著deep v衫..專登俾人見到有少少胸..hahahaha..一來我覺得好少b會著deep v..二來我去街果陣覺得去toilet方便d..唔駛下下俾人截住又或者用眼光打量..好無知架d人...
kalaso真係好好, 好認真回post, 不過你都有回呀, 所以你都好好..呵呵~~
同埋妳唔應該妄自菲薄架..我都成日俾我阿妹鬧我講既野係廢話同爛..
不過我都照講..天與地話齋.."和諧,不是一百個人說同一句話,而是一百個​人說不同的話之餘,亦要懂得互相尊重"

Re: 撒爾達
雙性戀, 同性戀, 異性戀我其實從來都無意見. 我比較在意係當時人係果段關係上
係咪一個接一個, 定係同一時間一個對幾個. 如果我遇到一個雙性戀, 我唔會介意
佢之前究竟同過幾多男朋友/女朋友一齊, 我會介意佢呢一刻係咪同緊唔同既人一齊.放棄自己愛既人而換取親人同社會既接受, 我諗都真係幾傷害自己同埋對方.
假如我有一日有女朋友, 而最後佢都係為左所謂"正常""家庭""社會"而離開..
我諗我都會幾嬲佢..因為呢幾個字佢由一開始同我一齊果陣已經知道呢d係事實
既然佢明知事實係唔可以改變, 但最後又放棄我, 我諗呢d都係愛得不夠, 佢最愛既人永遠都係佢自己. 呢個post開左幾日, 其實我地幾個 (kalaso, ky, 你) 都幾正架..
我地大家都講左d自己既睇法, 暫時都無被人"河蟹"到...hahahahaha
jess果集我都有睇..原來有人同我一樣都被佢女友吸引住...wahahahahahahaha
我都覺得佢女友好不錯...呵呵...同佢都好登對...我諗現象果d男仔真係好葡萄囉..
同埋jess彈結他果度真係lum死女..我諗台灣T比香港TB吸引既地方係果種氣質...

RE: ALL
如果你地唔嫌棄, 可唔可以PM你地既email/msn俾我, 我地可以私底下再傾下計, 好嗎?或者我pm你地都得架..你地prefer邊一種方法呢?? 我平時每日都會開msn..
不過我諗好多人都唔再用msn了...right?

撒爾達
註冊會員

帖子 155
註冊 2012-7-13
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3813
狀態 離線
59.148.239.206
我一直有個關於TB 的想法
就是如她們沒以中性的打扮及舉止示人
可能只會是極平凡, 不突出的女生
反而換上型格, 爽朗的造型, 那種氣質更來得吸引
就如哈哈, 五官徹頭徹尾就是個靚仔原型 (當然女裝打扮應該也不賴)
表情, 動態, 連哭都能哭得那麼帥
我很感謝她勇於以T 的模式行出來, 視覺上很令人享受~

雖然我外型上不是TB (其實我猜只要剪短頭髮, 已與TB 無異 XD )
只是初中前外表及舉止都男仔頭, 現在是長髮, 但仍不多願穿裙
所以我較能理解為何有部分女性會喜歡中性打扮
"就是這樣才舒服自在"

* 印度人, 已PM 你

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3761
來自 MARS
狀態 離線
回復 #28 印度人 的帖子

哈哈, 妳地都好勁呀,可以打咁多字既...仲要我覺得妳地好多野都講得好岩
我自問表達能力差又肚子墨水又少,加上時間所限,
所以都係盡量回應可以回應  

「HK既TB好多都好男人喎..偏女仔既我都唔多覺..有時出開CWB, MK
B既比率真係多過7-11. 而大部份從外型睇落去都好鬼man...」哈哈,係咩~~
妳唔講我真係唔知,但CWB同MK 真係好多T就真...

講開又講,我都好怕出街要去TIOLET... 成個B LOOK. 嚇過唔少人..
妳都還好Y.. 會穿deep v ,人大左真係唔想咁boyish 我認同,
可能真係某程度想話俾人知我係tb,唔係男仔,
大個左出黎面對社會嘛,太boy look 都係有d唔方便。

但我自己可能因為外型問題,太女仔真係唔得,

正如 撒爾達 所講「就是如她們沒以中性的打扮及舉止示人
可能只會是極平凡, 不突出的女生
反而換上型格, 爽朗的造型, 那種氣質更來得吸引」
我絕對覺得係!!   我留長頭髮一定冇gel 頭咁好睇!~
而且我最憎要打理頭髮同make up... -__-"

加上我唔係咩「鐵T」,有時真係覺得自己似gay man 多過tb

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 撒爾達 於 2013-1-8 11:55 發表
係wo, 印度人你有道理
"性向" 的確比 "性取向" 貼切
雖然我是雙性戀, 但我會愛上誰又的確輪不到我那一刻想選哪種性別而定..
曾經嘗試過放棄和同性繼續發展, 轉而專心另覓異性
但原來要 ...

多謝你個片....你係到講靚B..
但重點係佢女朋友....XD
跟住D男人係到尖叫好好笑

其實佢個個PK好吾公平呀
你搵個SEEP T SHIRT既男仔黎比較 =_=
我真係好耐冇見過人著牛仔褲T-SHIRT既會SEEP件衫入去....

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 nothin 於 2013-1-8 13:03 發表

thanks我完全miss哂, 依家至知有呢個節目

吾好客氣   衣家你可以追返

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線
印度人中文老師多多指教
我大把錯字你捉 呵呵呵

辛苦搵食都係為兩餐啫 (每一種搵食都適用)

話時話, 你提到你有姊妹, 咁佢地知吾知你係LES?

無頭像
cobalt
註冊會員

帖子 36
註冊 2012-10-26
用戶註冊天數 4199
用戶失蹤天數 3892
狀態 離線
202.156.53.198
多謝kalaso 的upload。

講返印度人提起:『我覺得台灣係同志文化上係走得前過香港甚至外國好多倍..』

其實我覺得台灣比香港progressive 係因為同志文化可以係主流文化下生存。
台灣有酷兒文學, queer literature, 有陳雪,有朱天文,有邱妙津。
白先勇係台灣國寶級作家,不過亦都係gay。而且佢地都算係老一輩。
香港到宜家都仲未有一個iconic o既同志作家或者作品。

或者係市場細, minority 更加minority. 所以冇人寫,文化產量低過台灣好多。
又或者係demand and supply 問題,香港仲未有普篇的閱讀風氣。

電視更加唔洗講。台灣電視可以播《逆女》,《孽子》。香港.....

如果睇過台灣晚間新聞,會發現佢地報導同採訪角度同香港好唔同。
佢地新聞會播成個鐘(財經另計),我地新聞三十到四十分鐘(財經另計)。
佢地好多時間去採訪市民,比觀眾了解emotions > facts. (雖然兩者都有利有弊)
我地好多碧桂園特輯,佢地好多鬧黎鬧去o既談話性節目(唔計內容是否有助同志文化)。

不過台灣電視時事/綜藝節目話題比較開放,都係尺度同收視問題。
我唔覺得之前《我猜我猜我猜猜猜》類型節目擺同志上枱對推動同志權益有太大利益。
而佢地寫同志新聞,好似之前有個女仔亂刀斬女朋友,都係寫得好負面。
所以這方面香港同台灣都需要努力。

最近有感的,係linguistics 的問題。(所以要bold 呢段)
一個人的態度決定說話方式係人都知。
不過相反的,言語上的措辭都會影響我地態度。
整個社會o既說話態度,更加可以說明風氣。

比個例, "he's gay" 同 "he's a faggot","she's a lesbian" 同 "she's a dyke".
意思其實分別不大,不過fag 同dyke 都係攻擊性語言。
所以廣東話可以用"佢係同志", "佢係gay 架”, 就唔應該用"佢係gay 佬".
分別看得出嗎?
『瘌型』同『娘娘腔』,其實就係sissy. 其實都係貶義。
不過瘌型講到有點病態,娘娘腔只係女性化。

另外香港好有地區代表性o既係:死TB。個『死』字簡直係成為default.
不過廣東話本身可能比較offensive. 『佢條女』同『她的女朋友』分別好大。
連『她的馬子』都好過 『佢條女』。後者明顯地objectify 左女朋友呢件事。

所以其實唔可以講我地唔可以改變社會。我地要自己人照顧自己人。

講返正題,我覺得私底下,香港同台灣家庭接受同志孩子o既程度差唔多。
其實我聽朋友講有個問題,就係台灣爸爸都接受過軍訓,所以反應很兩極。
一係接受度高一點,因為有部隊中有接觸同志,一係就會打到個仔/女飛起。
不過因為仔會還手,所以通常個女先會俾爸爸打到飛起...

K.Y.
註冊會員

帖子 1449
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3761
來自 MARS
狀態 離線
我記得《我猜我猜我猜猜猜》幾年前有一集係講tb,
我覺得有好似玩緊d tb咁,要佢地穿女裝仲要俾成班男仔睇...
我覺得好唔尊重...

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cobalt 於 2013-1-9 02:34 發表
多謝kalaso 的upload。

講返印度人提起:『我覺得台灣係同志文化上係走得前過香港甚至外國好多倍..』

其實我覺得台灣比香港progressive 係因為同志文化可以係主流文化下生存。
台灣有酷兒文學, queer  ...

cobalt 吾好客氣, 只係舉手之勞 =)
好多謝你同我地分享得咁詳細
香港同台灣文化之前都有上網同另一個朋友有傾過
衣家睇完你既分析都清楚好多

咁我都分享返我同朋友之前傾過既野
我地發現台灣其實係走前左香港幾步
點解咁講 係因為自己同個朋友都因為想了解而睇過D歷史方面既野

例如
台灣第一次同次遊行係2003年
香港第一次只不過係 2008年

台灣仲要係亞洲第一個地方去提同性婚姻既野
亦早係2003年已經係想改政策容許同性婚姻但最後被否決
所以都係吾成功 但今次台灣已經成功爭取到可以認真研究呢樣野

我地咁睇既話其實係好好彩wchk係幫左香港開左個頭
因為冇人去爭取既話, 就吾會有人去關注LGBT既社群
亦都吾會有社會既進步
雖然我地起步慢過台灣, 但希望大家團結D都可以有一日好似台灣咁
就算家人接受程度都係相約既都好
都要有個平等既社會或保障到同志既社會

先比到一個更接受同志既文化既機會可以建立起黎

就好似same love 個首歌既歌詞既其中一段咁

"...a certificate on paper isn’t gonna solve it all
But it’s a damn good place to start
No law is gonna change us
We have to change us.."

所以呢....我地要加油! 一齊努力 =)

無頭像
kalaso
註冊會員

帖子 328
用戶註冊天數 4270
用戶失蹤天數 3903
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 K.Y. 於 2013-1-9 13:43 發表
我記得《我猜我猜我猜猜猜》幾年前有一集係講tb,
我覺得有好似玩緊d tb咁,要佢地穿女裝仲要俾成班男仔睇...
我覺得好唔尊重...

完全明白....我見到佢地比人迫著裙我簡直係個心到替佢地流淚
仲要踩埋高跟鞋...........比我真係吾得

無頭像
Zephyr
註冊會員

帖子 69
註冊 2012-10-19
用戶註冊天數 4206
用戶失蹤天數 3877
狀態 離線
218.252.42.252

QUOTE:
原帖由 kalaso 於 2013-1-9 21:19 發表
cobalt 吾好客氣, 只係舉手之勞 =)
好多謝你同我地分享得咁詳細
香港同台灣文化之前都有上網同另一個朋友有傾過
衣家睇完你既分析都清楚好多

咁我都分享返我同朋友之前傾過既野
我地發現台灣其實係走 ...

Thanks for sharing KALASO, that's a really nice and well-made video.
And it's so touching.

關於<新聞透視>:
其實當晚我本來是想給家人看<新聞透視>的,但結果沒有,現在回想,是否我錯失了好機會呢?
為什麼沒鼓得起勇氣呢?真沒用。

我2011年4月的時候跟媽媽出櫃了,當時得不到支持,但慢慢我覺得她對我態度淡化了一點,接受多了一點,甚至主動約我跟女友吃晚飯,但始終是不會宣之於口的話題。我的女友在她眼中可能依然是“女兒的閏密”。
曾看過書說不少人都經歷二度、甚至三度或更多度的出櫃,顯然這刻我還在儲備我的勇氣。
但必須二度出櫃的時刻步步逼近,我好擔心自己又要再傷害媽媽多一次。

關於台灣:
我也感覺有些方面台灣比香港走得前,我認為資源和資訊上台灣是比較豐富的。
除了<一天壹蘋果>和<大學生了沒>之外,其實還有其他討論過同志話題的綜藝節目。
我不敢說台灣歧視比香港少,但從他們的資訊和綜藝節目看來,台灣人的接受程度明顯相對較高,而且態度也比較正面,當地的LGBT人士亦比我們更敢於站出來面向世界。
不像我們,站出來的多數是某些同志運動人士。

香港要搞同志話題電視節目,要不就好像之前TVB播的姊妹清談節目,名義上講TB/lesbian,實際上卻談得不著邊際,幾個主持又言不及義.嘻嘻哈哈了事;要不就像<新聞透視>,將同志放在社會議題的層面之上,於是我們才一直停留在「嚴重的社會問題」範圍內,而非有血有肉有感情會哭會笑的普通人。

有時我會想香港真的沒辦法有像台灣的綜藝電視節目。
一來是觀眾的質素問題,二來如何找到這樣的嘉賓呢?

如大家所言,香港好很多TB,但會有人肯上節目嗎?或許有,但少之又少。
這就是香港人:慣於收埋自己,不敢表現自己,過份重視別人眼光,看看上課、去Seminar總是沒人舉手發言就知道。

於是以上這些人全部成了觀眾。

然後,香港觀眾常犯以下毛病:不敢表現自己卻又慣於恥笑、鄙視敢於表現自己的素人,人家稍為不夠靚仔/女(而且是主觀感覺)必然放聲嘲笑,甚或因為不合心意而投訴投訴投訴。
為了自己不會被人認出、被人嘲笑,於是沒有人敢上電視節目。

以這集<大學生了沒>來說,有一點是香港較少見的,就是台灣TB是有粉絲後援會的,受到相當數量人士的擁戴,他們雖然是素人但同時也是名人,這種文化確實是很有趣。

這正是香港和台灣的文化差異。
台灣人比我們有自信得多。

無頭像
印度人
註冊會員

帖子 25
註冊 2012-9-27
用戶註冊天數 4228
用戶失蹤天數 2702
來自 hk
狀態 離線
218.102.189.202
見到大家既回應百花齊放, 真係好感動. 而且大家既留言都相當言之有物, 令我係零晨兩點鐘既時候都好想大嗌"正呀" (不過我應該會嘈醒隔離房既鼻鼾皇帝同皇后=在下既父母) 我好想逐一回應大家..不過我再回落去既話就應該有幾千字..haha (我好長氣)但我好認同Zephyr 講既野, 問心妳叫我上節目, 我會猶豫. 撇開俾人笑我個樣, 我會唔會從此被人點相..我呢一刻第一個問自己既問題係..如果有人問我阿媽..
"喂..徐太..早兩日上咩東張西望..(或者新聞透視..或者鏗鏘集) 講果d 死基佬,
死tb , 妳個女上電視.." 我諗我阿媽會即刻喊..繼而佢會可能收埋自己係屋企十日八日唔敢去買送, 唔敢去親戚朋友屋企. 我平時係果d唔怕人地點睇既人..(成個袋都係掛哂彩虹襟章, 慌死人地唔知我係lesi咁..haha) 我好愛我媽咪, 我從來都唔覺得自己做既野係錯..但係對佢黎講假如有一日我上電視好似何cc咁係個台講"我係同志"
呢一下等如我一刀插入佢心..所以我諗到我上電視, 表現自己, 為同志們發聲, 爭取權利, 發表訴求既一日, 可能真係要等到佢百年歸老那一天. 唉...突然間好sad....

guardianangel
註冊會員

帖子 128
註冊 2012-7-9
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3871
狀態 離線
113.255.40.108

QUOTE:
原帖由 cobalt 於 2013-1-9 02:34 發表
一係接受度高一點,因為有部隊中有接觸同志,一係就會打到個仔/女飛起。
不過因為仔會還手,所以通常個女先會俾爸爸打到飛起.

Oh my God, I can't believe that such things still happen nowadays. A big man beating up a girl much younger than him, and she's even his daughter... how come! I would not regard him as my father anymore if I were the girl.

此網站將關閉,請到 www.limehk.com