標題: [愛情] 戀愛告別、失戀中、傷到無可再傷、無若可救、誰來可救我吧!
無頭像
南少
註冊會員

帖子 8
註冊 2012-11-17
用戶註冊天數 4185
用戶失蹤天數 4105
來自 香港
狀態 離線
36.224.213.204

在2012年11月28日識左一個女仔、在les pul佢識我既女仔、佢叫monny、我地是一電話終情的、傾左電話一個禮拜到、我地就約出來見面、亦都好快地有如閃電咁一齊左、好天真,一直以為同佢一齊好有滿足感、因為我地既速度好快,快到可以追到任何野甚至超越風。但係咁又點,我都追唔返佢、可能,我從來冇講過一句打動佢既說話。所以,佢選擇左離開我…、其實我同佢好多野都好相似、好夾、大家好了解大家、諗到對方相點諗乜野、大家既背景都好相似、我同佢以前都為感情受過唔小傷害、都係傷到無可再傷的人、也曾經死過返生的人、我地遇到也是緣份、都係整定係一齊咁、可能真係上天既安排尼個世界咁大都可以認識到、我地都唔知點解係個多月既時間由一開始就超愛對方、甚致愛到可以為對方去死都冇問題、個心既空間只有對方都容唔立到其他人、我同佢都認定大家係最後情人、我只係可以講我對住佢好有隔世感覺、種之感覺好似好熟識她咁、好有鐘意既感覺、但佢對我既感覺我就不在話啦、最可惜的就算我地有幾愛對方都好、到最後都要分開、我都係輸家要離場個位、曾經講過點大家都唔會放手掉低大家、竟然佢可以因一個人一個付擔可以背叛自己的真心同背棄對我既諾言、或許佢真係唔想、冇辦法先要咁選擇、佢一次又一次咁為左某人而講分手來傷我、明知我跟她講過我好曾聽到分手兩字、她係都要講、仲講足四次、我真係好心痛失望兼絕望、還要將d責任推在我身上想自己好過d、末面太過份吧!點解我咁講佢呢!原因!其實一開始一齊既時候佢都講哂佢所有既野比我聽包括有個男人既存在、我接受但唔代表唔介意、只係佢同我講話同尼個男人係冇感情當佢水泡、只係要靠佢付擔一半、佢話遲下我般過去佢就同佢分開同我一齊住一齊生活、但因為我暫時冇工作幾個月又要跟呀媽台灣香港兩地飛的原因所以要到2月尾先可以去搵工作做、其實一開始我都有同佢講明、佢都話可以等我、但現在講什麼已經冇用、因為佢第四次分手原因都係因為尼個男人而跟我分手、對她已到絕望心死、因為今次他除左逼我之外仲要講d超傷超離抱傷我心的說話、這晚他突然打比我喊哂咁、我好擔心地問佢咩事、佢話最衰都係我、話我地傾電話斷線再打我的電話撞左去個男人到、現在搞到個男人要走唔要佢、然後我話我肯定冇打過比妳、佢死都話有、咁我理個電話係真定假、其實我只聽到尼幾句說話、然後其他的我跟本聽不到原因佢減得太大聲、到最後我打返兩次比佢、第二次佢聽左、我話佢要走你就打來發我皮氣來傷我、然後佢話佢要走、地方都搵埋、冇架啦、問我點、我既回答當然話我都冇法子格、你明知我冇工冇收入暫時、咩都要等2月尾再講、只係件事來得咁突然大家都遇唔到、佢只係講等唔到、話佢有事我幫唔到佢理唔到、但咁樣唔代表唔愛、但真係冇辦法幫點理、我只可以說我都無能為力、佢就講句我返來收屍啦、我當時覺得我係唔係真係不顧一切立即來跟你住先、只係我咩都冇咩都唔係既時候來找妳咪攬吵囉、我不是有錢仔囉、係既我有咩所謂啫、講真我做唔到的事係不會去應承人、因為我真係唔鐘意去呃人囉!第二日我因為sd信息去小佢、佢sd返個信息比我、話我講就天下無敵、做就無能為力、話我不負責任、話我搶人男朋有的女朋友仲要咁講野、話我搶左個人同個心返來又不負責任那當時的我冷笑兼好嬲、我係搶左個人同個心返來又點啫、我話我不是不想負責任係妳不比我負、係妳不比機會我負、係妳唔信我會為妳付出一切、係妳等唔切、講真邊個負邊個都未知囉佢、係佢負我在先囉現在、講真句我咩都包容佢、容忍個男人同佢食住、出都冇出個聲、冇迫佢要做過d乜野、我為佢連自尊尊嚴都冇哂、仲最憎既第三者都做埋、仲對佢唔好唔愛妳、我願意等佢佢就連等我一個月既時間都唔可以、愛我都有限公司囉我覺得、佢仲可以將d野怪哂落我身上、講到自己岩哂我就錯哂、我同佢最後講有邊個人可以容忍到妳有個男人都唔會出聲唔會走、我叫佢妳去問下人丫、如果個個同妳講唔會既呢、佢真係傻Q左囉、係我先咁傻仔既姐、所有既野我都係講事實、冇屈過佢、只係係佢屈我啫、我一世人最憎人屈我同第三姐、佢就要做我最憎的事、講真句講到尾我比人覺係尼段關系比人認為係第三者都係因為佢、唔係佢溝我將我捲入尼場三角戀愛入面、搶我人同個心反來都又唔肯踢走個男人我點會咁慘、相反比人誤會搶入女朋友個個衰人、一切都係佢一手造成、我的責任也有、只係成全尼個結局既兇手同件事有責任處理不當、但我不是一個負人的人、我知尼個女人係真係好愛我、係真心、對我好過自己、冇玩過我、只係佢今次真係傷得我好緊要我真係再無法再面對佢、加上最終錢同我、佢都係揀錢、但我揀的是愛情、最後為愛而飛走的人也是我、真可笑、愛到最後原來大家條路都係分差方向唔同、可以咁講雖然我真係好嬲尼個女人咁對我、我係好唔甘心、但我仍然都個心都仲好愛尼個女人、我問左好多朋友、我應唔應該放低佢、但係個個都話放低佢啦走人啦、但我都唔知點做好、只係知世上太橋分手開始都係同一個號數、難道真係整定嗎?分手的日字是2013年1月28日、我尼一生都會記往尼一日太特別了!

無頭像
hei
註冊會員

帖子 36
註冊 2012-7-17
用戶註冊天數 4307
用戶失蹤天數 3929
狀態 離線
210.176.102.99
其實樓主你思路尚算清晰,只係時間問題姐~

J__
註冊會員

帖子 664
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4283
用戶失蹤天數 3846
來自 水星
狀態 離線
58.152.124.249
好大堆文.. 下次分返段啦.

其實你而家都仲係嬲. 唔甘心者.
發洩出黎咪無野囉.

你自己都知點做架啦.

UNO
註冊會員

帖子 297
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3737
狀態 離線
14.199.22.208
在2012年11月28日識左一個女仔、在les pul佢識我既女仔、
佢叫monny、我地是一電話終情的、傾左電話一個禮拜到、
我地就約出來見面、亦都好快地有如閃電咁一齊左、好天真,
一直以為同佢一齊好有滿足感、因為我地既速度好快,快到可
以追到任何野甚至超越風。但係咁又點,我都追唔返佢、可能
,我從來冇講過一句打動佢既說話。所以,佢選擇左離開我…

、其實我同佢好多野都好相似、好夾、大家好了解大家、諗到
對方相點諗乜野、大家既背景都好相似、我同佢以前都為感情
受過唔小傷害、都係傷到無可再傷的人、也曾經死過返生的人
、我地遇到也是緣份、都係整定係一齊咁、可能真係上天既安
排尼個世界咁大都可以認識到、我地都唔知點解係個多月既時
間由一開始就超愛對方、甚致愛到可以為對方去死都冇問題、
個心既空間只有對方都容唔立到其他人、我同佢都認定大家係
最後情人、我只係可以講我對住佢好有隔世感覺、種之感覺好
似好熟識她咁、好有鐘意既感覺、但佢對我既感覺我就不在話啦

最可惜的就算我地有幾愛對方都好、到最後都要分開、我都係
輸家要離場個位、曾經講過點大家都唔會放手掉低大家、竟然
佢可以因一個人一個付擔可以背叛自己的真心同背棄對我既諾
言、或許佢真係唔想、冇辦法先要咁選擇、佢一次又一次咁為
左某人而講分手來傷我、明知我跟她講過我好曾聽到分手兩字
、她係都要講、仲講足四次、我真係好心痛失望兼絕望、還要
將d責任推在我身上想自己好過d、末面太過份吧!點解我咁講佢呢!

原因!其實一開始一齊既時候佢都講哂佢所有既野比我聽包括有
個男人既存在、我接受但唔代表唔介意、只係佢同我講話同尼個
男人係冇感情當佢水泡、只係要靠佢付擔一半、佢話遲下我般過
去佢就同佢分開同我一齊住一齊生活、但因為我暫時冇工作幾個
月又要跟呀媽台灣香港兩地飛的原因所以要到2月尾先可以去搵
工作做、其實一開始我都有同佢講明、佢都話可以等我、但現在
講什麼已經冇用、因為佢第四次分手原因都係因為尼個男人而跟
我分手、對她已到絕望心死、因為今次他除左逼我之外仲要講d
超傷超離抱傷我心的說話、這晚他突然打比我喊哂咁、我好擔心
地問佢咩事、佢話最衰都係我、話我地傾電話斷線再打我的電話
撞左去個男人到、現在搞到個男人要走唔要佢、然後我話我肯定
冇打過比妳、佢死都話有、咁我理個電話係真定假、其實我只聽
到尼幾句說話、然後其他的我跟本聽不到原因佢減得太大聲、

到最後我打返兩次比佢、第二次佢聽左、我話佢要走你就打來發
我皮氣來傷我、然後佢話佢要走、地方都搵埋、冇架啦、問我點
、我既回答當然話我都冇法子格、你明知我冇工冇收入暫時、咩
都要等2月尾再講、只係件事來得咁突然大家都遇唔到、佢只係
講等唔到、話佢有事我幫唔到佢理唔到、但咁樣唔代表唔愛、但
真係冇辦法幫點理、我只可以說我都無能為力、佢就講句我返來
收屍啦、我當時覺得我係唔係真係不顧一切立即來跟你住先、只
係我咩都冇咩都唔係既時候來找妳咪攬吵囉、我不是有錢仔囉、

係既我有咩所謂啫、講真我做唔到的事係不會去應承人、因為我
真係唔鐘意去呃人囉!第二日我因為sd信息去小佢、佢sd返個信
息比我、話我講就天下無敵、做就無能為力、話我不負責任、話
我搶人男朋有的女朋友仲要咁講野、話我搶左個人同個心返來又
不負責任那當時的我冷笑兼好嬲、我係搶左個人同個心返來又點
啫、我話我不是不想負責任係妳不比我負、係妳不比機會我負、
係妳唔信我會為妳付出一切、係妳等唔切、講真邊個負邊個都未
知囉佢、係佢負我在先囉現在

講真句我咩都包容佢、容忍個男人同佢食住、出都冇出個聲、冇
迫佢要做過d乜野、我為佢連自尊尊嚴都冇哂、仲最憎既第三者
都做埋、仲對佢唔好唔愛妳、我願意等佢佢就連等我一個月既時
間都唔可以、愛我都有限公司囉我覺得、佢仲可以將d野怪哂落
我身上、講到自己岩哂我就錯哂、我同佢最後講有邊個人可以容
忍到妳有個男人都唔會出聲唔會走、我叫佢妳去問下人丫、如果
個個同妳講唔會既呢、佢真係傻Q左囉、係我先咁傻仔既姐、所
有既野我都係講事實、冇屈過佢、只係係佢屈我啫、我一世人最
憎人屈我同第三姐、佢就要做我最憎的事、

講真句講到尾我比人覺係尼段關系比人認為係第三者都係因為佢
、唔係佢溝我將我捲入尼場三角戀愛入面、搶我人同個心反來都
又唔肯踢走個男人我點會咁慘、相反比人誤會搶入女朋友個個衰
人、一切都係佢一手造成、我的責任也有、只係成全尼個結局既
兇手同件事有責任處理不當、但我不是一個負人的人、我知尼個
女人係真係好愛我、係真心、對我好過自己、冇玩過我、只係佢
今次真係傷得我好緊要我真係再無法再面對佢、加上最終錢同我

、佢都係揀錢、但我揀的是愛情、最後為愛而飛走的人也是我、
真可笑、愛到最後原來大家條路都係分差方向唔同、可以咁講雖
然我真係好嬲尼個女人咁對我、我係好唔甘心、但我仍然都個心
都仲好愛尼個女人、我問左好多朋友、我應唔應該放低佢、但係
個個都話放低佢啦走人啦、但我都唔知點做好、只係知世上太橋
分手開始都係同一個號數、難道真係整定嗎?

分手的日字是2013年1月28日、我尼一生都會記往尼一日太特別了!

咁樣好睇少少

UNO
註冊會員

帖子 297
註冊 2012-7-12
用戶註冊天數 4313
用戶失蹤天數 3737
狀態 離線
14.199.22.208
老實講 睇到一半
只係想覆你一句
都散左 佢又揀左 你仲想點?

無頭像
3539ws
註冊會員

帖子 178
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3873
狀態 離線
223.18.183.136
照你咁講, 佢一開始已經係有男朋友, 但無感情?!
無感情又要同個男一齊, 一齊為咗被照顧?!?? 咁同被人包有乜分別?

但感情既野無話邊個啱邊個錯, 互相指責都無意思, 放開d啦樓主  

唔知點解睇完你篇野會諗起呢首歌

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4283
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
203.198.147.7
樓主上年11月開POST識女. 現在1月散. 咁你個女友係咪果時識?樓主開呢個POST之後都跟手開POST識朋友, 想識多D TB TBG解愁?

無頭像
南少
註冊會員

帖子 8
註冊 2012-11-17
用戶註冊天數 4185
用戶失蹤天數 4105
來自 香港
狀態 離線
36.224.213.204
多謝妳地意見、其實我都只係唔咁心兼唔開心、想人比d意見我姐、當然我都知段感情係冇架啦、就算佢搵我都唔會再理佢、只係想發曳下啫!

Guten_Morgen
註冊會員

帖子 104
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 3945
來自 Hong Kong
狀態 離線
218.250.75.126

QUOTE:
原帖由 南少 於 3/2/2013 06:41 AM 發表
多謝妳地意見、其實我都只係唔咁心兼唔開心、想人比d意見我姐、當然我都知段感情係冇架啦、就算佢搵我都唔會再理佢、只係想發曳下啫!

失戀......當然有負面的情緒(e.g.唔開心、唔甘心、失望、憤怒....),需要發洩,這個可以理解。但如果因一時失控發洩時,將前度的名字也在網上公開,似乎有失氣量、有失厚道。

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4283
用戶失蹤天數 3170
狀態 離線
219.77.210.161
樓主同一篇文都有POST係BGles

唔開心到要周圍發洩?

此網站將關閉,請到 www.limehk.com