標題: [朋友] 30+, 鐘意睇戲
無頭像
Charlotte
註冊會員

帖子 26
註冊 2013-1-13
用戶註冊天數 4114
用戶失蹤天數 3971
來自 HK
狀態 離線
113.254.163.93
想找d鐘意睇戲既朋友仔....

註冊會員

帖子 172
註冊 2012-10-14
用戶註冊天數 4205
用戶失蹤天數 3931
狀態 離線
202.4.201.45
未到30+,但鍾意睇戲

Rainbow小月
註冊會員

帖子 83
註冊 2012-12-20
用戶註冊天數 4138
用戶失蹤天數 4007
狀態 離線
59.148.168.50
我都好鐘意睇戲,不過鐘意喜劇多d,
同埋鬼片,哈哈~~

無頭像
anemone
註冊會員

帖子 72
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 3877
狀態 離線
210.6.36.222
鍾意睇戲!!

無頭像
cokelight
註冊會員

帖子 73
註冊 2012-9-4
用戶註冊天數 4245
用戶失蹤天數 3852
狀態 離線
202.4.201.41
Me too!

無頭像
cool
註冊會員

帖子 63
註冊 2012-7-21
用戶註冊天數 4290
用戶失蹤天數 3820
來自 HK
狀態 離線
116.49.35.240
我好鐘意睇

小K
註冊會員

帖子 58
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 3988
來自 B612行星
狀態 離線
119.246.228.243
我都鍾意睇戲~

劇情片/科幻片/小品喜劇(但不是搞爛GAG那種) 都是我的喜好, 哈哈!!

但極度不能接受血腥暴力片, 鬼片也不太喜歡

無頭像
Charlotte
註冊會員

帖子 26
用戶註冊天數 4114
用戶失蹤天數 3971
來自 HK
狀態 離線
113.254.171.157
咁不如下次一齊睇啦, 你地有interest既可以pm我^^

無頭像
san
註冊會員

帖子 6
註冊 2012-9-25
用戶註冊天數 4224
用戶失蹤天數 4038
狀態 離線
180.219.4.139
預埋我吖
我都係30+

無頭像
taibo
註冊會員

帖子 67
註冊 2012-10-31
用戶註冊天數 4188
用戶失蹤天數 3883
來自 hk
狀態 離線
202.126.212.167
我很喜歡看電影, 回想中六有PARTIME 時, 便和同學去買國際電影節的戲票.
你喜歡的兩位女演員,我都很喜歡, 尤其是Keira Knightley.我喜歡她是由Atonement這齣電影開始, 之後她主演的古裝電影, 例如The Duchess, 我都有看, 她的古裝扮相很美很有劇力.不過最好看的是LAST NIGHT, 眼神,咀唇的表情, 這齣電影我無時間去戲院看, 但半夜上網看, 竟然悲從中來, 被她勾起傷心事.

至於Natalie Portman,我是去到No Strings Attached才喜歡她, 這電影我看過很多次.

不過好看的電影, 我會看很多次, 戲院看完,網上再看, 會買碟回來儲.

無頭像
ycl
註冊會員

帖子 3
註冊 2013-2-18
用戶註冊天數 4079
用戶失蹤天數 4070
狀態 離線
124.244.195.172
here!

but im a more of a indie movie lover! I would go HKIFF every year if im in HK.

i love international movie other than those hollywood one

before sunset, closer, fight club and so on!! yeah join the club!

山貓
註冊會員

帖子 123
註冊 2013-2-21
用戶註冊天數 4076
用戶失蹤天數 3869
狀態 離線
124.244.94.182
HERE!

30++了

睇戲!有興趣呀!
我比較鍾意劇情/喜劇
歌劇或歌舞劇都唔錯

無頭像
TerryBL
註冊會員

帖子 4
註冊 2013-2-20
用戶註冊天數 4076
用戶失蹤天數 4003
來自 Hong Kong
狀態 離線
202.140.72.32
喜歡睇戲、好看或有意思的、會睇多過一次、陪朋友睇好戲、可睇多過幾次。即興想找伴睇戲、我可以架!
Line: leungterry

無頭像
TerryBL
註冊會員

帖子 4
註冊 2013-2-20
用戶註冊天數 4076
用戶失蹤天數 4003
來自 Hong Kong
狀態 離線
202.140.72.98
喜歡睇戲、好看或有意思的、會睇多過一次、陪朋友睇好戲、可睇多過幾次。即興想找伴睇戲、我可以架!
Line: leungterry

無頭像
yummysushi
註冊會員

帖子 6
註冊 2013-2-24
用戶註冊天數 4073
用戶失蹤天數 4001
狀態 離線
202.55.40.90
我以前都好鐘意睇戲,但係我依份工平日都好難,如果唔介意星期六或者日,都可以大家約埋睇!

Line:maybefriend

無頭像
Charlotte
註冊會員

帖子 26
用戶註冊天數 4114
用戶失蹤天數 3971
來自 HK
狀態 離線
113.254.172.15
嘩, 最近睇番個post先知有咁多人回應....好開心大家都有共同interest....
Terry, yummy 已add了你們line....Terry, 我也不介意即興同你睇戲, 大家有共同interest, so great!!!

等我同大家分享下最近睇戲先....
1) 希治閣
    覺得好一般, 一套紀錄片, 之前都抱好大期望去睇, 但其實冇新意...btw, 我其實都有d為左睇Scarlet Johnson, 佢入邊都真係幾靚既, 著到好似瑪麗蓮夢露咁...

2)失業自作業
  依一套純因為覺得佢簡單, 唔使諗, 又係愛情片, 所以去睇, 我覺得依套幾好睇, 兩個精神人既戀愛, 又好笑, 女主角最近拿左Oscar,我同我朋友都覺得佢唔係靚, 但係就唔知點解有d感覺俾到我地, 但說老實我覺得男主角比較似精神病患者, 女主角似吸毒多d...haha

3)  FEU
   其實因為得閒, 所以先去睇, 唔係覺得唔好睇, 而係覺得可以唔使哂錢睇, 紀錄片一套, 當然入  邊dancers既身材係好誘人啦, 仲要3D tim, haha....

大家最近睇左咩戲, 都可以同我分享呀^^

無頭像
dorothy0989
註冊會員

帖子 144
註冊 2012-7-20
用戶註冊天數 4291
用戶失蹤天數 3990
狀態 離線
116.49.59.131
你好啊,我未到30+,但都分享下啦。

最近睇左《紐約精讀遊》(English Vinglish),3月13日先上,第一次睇印度電影,都幾得意,套戲係勵志的,講一個印度女性學英文的過程,當中有文化衝突,但最重要帶出的是愛與尊重。小品喜劇就易入口,簡簡單單,笑下,踢走負能量。

仲有介紹下一套啦,叫《Searching for Sugar Man》,前排拎左BAFTA同奧斯卡的最佳紀錄片,香港五月會上。一個懷才不遇的小人物在若干年後震撼世界,同時一個人的故事深深地撞擊觀者的心。

我會去香港國際電影節,樓主有興趣嗎?

無頭像
anemone
註冊會員

帖子 72
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4296
用戶失蹤天數 3877
狀態 離線
1.64.208.88

QUOTE:
原帖由 Charlotte 於 2013-3-7 20:30 發表
嘩, 最近睇番個post先知有咁多人回應....好開心大家都有共同interest....
Terry, yummy 已add了你們line....Terry, 我也不介意即興同你睇戲, 大家有共同interest, so great!!!

等我同大家分享下最近睇戲先 ...

我都啱啱睇咗失戀自作業,比想像中好睇,每個角色都叫有得發揮,我想知男主角最後同佢前妻講咗啲咩?

無頭像
Charlotte
註冊會員

帖子 26
用戶註冊天數 4114
用戶失蹤天數 3971
來自 HK
狀態 離線
係呀,  個個都算有得發揮, 睇完都仲記得入邊d人物, 個個都演得唔錯....

我覺得男主角肯定會講, "多謝妳黎睇我表演",  哈哈...
我覺得佢唔係好focus佢同佢前妻, 主要都係影依一幕, 想俾女主角睇, 等佢傷心離開, 再追番佢, ending係老套既, 不過我係中意佢地都係精神病, 同埋發生過唔愉快既野, 最後好番仲找到人生至愛....佢又唔係focus o係精神病既可怕, 而又輕輕鬆鬆咁俾我睇左兩個幾鐘, 我覺得幾扺睇...

無頭像
Charlotte
註冊會員

帖子 26
用戶註冊天數 4114
用戶失蹤天數 3971
來自 HK
狀態 離線
sent msg to u, just watched yr link of HKIFF, I want to watch "一個複雜故事", "明天記得愛上我", do u have interest?

此網站將關閉,請到 www.limehk.com