標題: [生活] 好想租屋
無頭像
Mori
註冊會員

帖子 5
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4310
用戶失蹤天數 4032
狀態 離線
220.246.237.252
元朗3500好少少既村屋都有D難
如果住開市區轉住村屋,出入可能你會覺得幾麻煩
小巴好多10點就無哂,有D村 12點仲開緊
最好你搵到D行到返去OR單車,會方便D

kfung
註冊會員

帖子 160
註冊 2012-7-10
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 4132
狀態 離線
123.202.180.254

QUOTE:
原帖由 Mori 於 2012-7-28 21:37 發表
元朗3500好少少既村屋都有D難
如果住開市區轉住村屋,出入可能你會覺得幾麻煩
小巴好多10點就無哂,有D村 12點仲開緊
最好你搵到D行到返去OR單車,會方便D

好.謝謝你既意見.好有用

kfung
註冊會員

帖子 160
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 4132
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Phyllis_C 於 2012-7-28 14:10 發表

a friend once told me, youth is the right to irresponsibility.. whatever that means.

if one could afford to buy, they probably wouldnt consider renting.. so no point trying to discuss t ...

Right, it's also the thing I wanna to say.
Maybe I will conside to buy, but not at this time.
I don't want to be regret in the future.
Anyway, thz for your opinion

無頭像
espresso
註冊會員

帖子 422
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 4095
狀態 離線
119.246.2.165
wow...呢位版主真係好敏感, relax下啦~
我真係無惡意, 但唔知點解你會覺得我係話緊你細個@.@"
我無咩青春可以揮霍, 先叫你好好enjoy下, 估唔到咁都刺激到你...
呢個moment真係除左sorry都唔知講咩好

kfung
註冊會員

帖子 160
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 4132
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 espresso 於 2012-7-28 21:58 發表
wow...呢位版主真係好敏感, relax下啦~
我真係無惡意, 但唔知點解你會覺得我係話緊你細個@.@"
我無咩青春可以揮霍, 先叫你好好enjoy下, 估唔到咁都刺激到你...
呢個moment真係除左sorry都唔知講咩好:ha ...

唔係話敏唔敏感既.可能我地談論既用詞重左.
令大家誤會左

無頭像
mangoman
註冊會員

帖子 70
註冊 2012-7-23
用戶註冊天數 4300
用戶失蹤天數 4016
來自 香港
狀態 離線
223.18.170.131
如果我講咗啲咩令你有hard feeling 的,咁對唔住喇。
我只係想share 我的經驗.....
我無諗過你仲係1字頭.......
租下樓都好既,只少可以試下自己係咪真係負擔得起。
租始終自由,買左樓,有左責任,唔係話賣就賣.....

但我唔明點解你話要五年執一執.....so far 住左三年幾,仲好好,唔覺得遲多年幾要裝修~~

kfung
註冊會員

帖子 160
用戶註冊天數 4314
用戶失蹤天數 4132
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mangoman 於 2012-7-29 00:24 發表
如果我講咗啲咩令你有hard feeling 的,咁對唔住喇。
我只係想share 我的經驗.....
我無諗過你仲係1字頭.......
租下樓都好既,只少可以試下自己係咪真係負擔得起。
租始終自由,買左樓,有左責 ...

我聽我一個自己搬左出尼住既朋友講
5年話要汁一汁.好似話政府定左唔知正係村屋先係咁定點啦
個到都一舊錢

無頭像
WAYNE
註冊會員

帖子 42
註冊 2012-7-15
用戶註冊天數 4308
用戶失蹤天數 4132
狀態 離線
119.246.211.138