標題: [朋友] 有愛動漫的人麼!!!!
無頭像
Zephyr
註冊會員

帖子 69
註冊 2012-10-19
用戶註冊天數 4214
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
203.31.32.92
報到

機械(動漫):
EVA, GUNDAM 0083, Patlabor(機動警察), 五星物語

少年(動漫):
北條司漫畫--城市獵人、天使心、搞怪家庭、Cat’s Eye
金田一, 鋼之煉金術師, 浪客劍心, 幽遊白書, Slam Dunk, 創龍傳, 聖傳, 東京巴比倫, 火影忍者, Black Cat

少女(動漫):
美少女戰士, Cardcaptor, 小孩子的玩具, 近所物語, Paradise Kiss, 琴弦森林,
亂馬1/2

動畫電影:
攻殼機動隊, 攻殼機動隊Innocence, 阿基拉, 風之谷, 魔物獵人妖子

新寵(漫畫):
聖哥傳、奈奈與薰的SM日記, 未來日記, 深夜食堂

編按: 不能盡錄

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線
218.250.138.138

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2013-3-5 01:55 發表
報到

機械(動漫):
EVA, GUNDAM 0083, Patlabor(機動警察), 五星物語

少年(動漫):
北條司漫畫--城市獵人、天使心、搞怪家庭、Cat’s Eye
金田一, 鋼之煉金術師, 浪客劍心, 幽遊白書, Slam Dunk, 創龍 ...

你好
好厲害,你打左好多動漫名,其中有D我都睇過

以下是我都有睇的:
EVA, GUNDAM ,城市獵人,Cat’s Eye,金田一, 鋼之煉金術師, 浪客劍心, 幽遊白書, Slam Dunk, 火影忍者, 美少女戰士, Cardcaptor, 攻殼機動隊(我的至愛我有買碟收藏), 攻殼機動隊Innocence, 阿基拉, 風之谷(其實這位大師系列的我全部都睇哂)

仲有: 魯魯修,加速世界,刀劍神域,FATE.................等等
我都係不能盡錄

無頭像
Zephyr
註冊會員

帖子 69
用戶註冊天數 4214
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線
我比較奇怪,Gundam我只喜歡看0083
整個Gundam系列我最愛0083的機械設定

宮崎駿,當然我都睇哂,也十分喜歡,但最愛風之谷
除左宮崎駿同北條司,另一位我例必捧場的動畫大師是押井守

Fate有睇過,不過個人感覺一般

想請問一下,大家有看過/聽聞過一本90年代非常盛行既本地漫畫資訊雜誌<A-Club>嗎?
呢本野果時真係經典.
中央圖書館過期刊物區有得睇的.

Pazu
註冊會員

帖子 18
註冊 2013-1-13
用戶註冊天數 4127
用戶失蹤天數 3890
狀態 離線
42.98.143.74

QUOTE:
原帖由 Zakc史 於 2013-3-5 01:47 發表

我有上百合會,漫畫都係果度睇,
不過我有興趣自己畫GL漫多D~

我支持妳!!
以前都想自己試下畫漫畫, 特登搵左書去學, 但係美術方面我真係太差
最後都係寫文算xd

QUOTE:
原帖由 Zakc史 於 2013-3-5 01:52 發表

唔覺會好怪,唔係現實中想實現既事實咩

如果結婚方面就當然!!xdd

無頭像
註冊會員

帖子 34
註冊 2012-8-19
用戶註冊天數 4275
用戶失蹤天數 3882
狀態 離線
61.15.24.129
哈哈,我諗係動漫上既追求總有要唯美d
對二次元角色既女性感要求高d 滿足追看者既gl 審美,同現實生活中我地對lipstick les 特別有好感一樣

就算個女主頭髮好短,如果佢性格既設定會有d 嬌羞,我都覺得真係睇緊gl
而失樂園個女主本身既女性感主要係外貌,到結局都man 到隱約失去埋睇到有d 不知所以然

當然啦,我都係睇女配

無頭像
cokelight
註冊會員

帖子 73
註冊 2012-9-4
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3865
狀態 離線
202.4.201.32

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2013-3-5 02:24 發表
我比較奇怪,Gundam我只喜歡看0083
整個Gundam系列我最愛0083的機械設定

宮崎駿,當然我都睇哂,也十分喜歡,但最愛風之谷
除左宮崎駿同北條司,另一位我例必捧場的動畫大師是押井守

Fate有睇過,不過個 ...

A Club 我買過好多期,不過有次執屋忍痛dump 左…
好中意跟住佢教的拼音學唱片頭或片尾曲。我識唱Macross的歌都係多得本雜誌呀。
一把年紀,最近竟然追看“會長是女僕大人“,真的醜死鬼!!!
不過套野真係幾攪笑,校園恋爱, 懷緬下。

Matthew
註冊會員

帖子 158
註冊 2012-7-30
用戶註冊天數 4294
用戶失蹤天數 3888
狀態 離線
202.140.72.42
我最鐘意Pokemon,由佢1995年出道時151隻精靈鐘意到宜家成6百幾隻

成屋都係佢嘅野,愛足18年

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線
119.236.230.146

QUOTE:
原帖由 cokelight 於 2013-3-5 09:40 發表

好中意跟住佢教的拼音學唱片頭或片尾曲。我識唱Macross的歌都係多得本雜誌呀。
不過套野真 ...

有咩覺得醜呢
我都快3字頭,比屋企人話成日睇"卡通片"你仲細呀..
我會同佢地講,有好多動畫係比大人睇,唔係細佬路仔專利.
之後佢地唔會再煩我XDDD

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Matthew 於 2013-3-5 10:51 發表
我最鐘意Pokemon,由佢1995年出道時151隻精靈鐘意到宜家成6百幾隻

成屋都係佢嘅野,愛足18年

Pokemon我有存公仔,
最鐘意果隻"衣貝"比阿媽拎左............
激死我

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1635 於 2013-3-5 04:23 發表
哈哈,我諗係動漫上既追求總有要唯美d
對二次元角色既女性感要求高d 滿足追看者既gl 審美,同現實生活中我地對lipstick les 特別有好感一樣

就算個女主頭髮好短,如果佢性格既設定會有d 嬌羞,我都覺得真係 ...

老實說,本人只愛平頭公主裝,見到呢種,我真係會面紅心跳,哈哈
最好仲要有大姐姐FEEL,愛死我~

無頭像
Zephyr
註冊會員

帖子 69
用戶註冊天數 4214
用戶失蹤天數 3885
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cokelight 於 2013-3-5 09:40 發表

不過套野真 ...

我唔捨得丟,所以而家應該有Around一百本A-club喺床下底

多謝你提起Macross.我都好鍾意,尤其係Macross II

我好鍾意睇A-club介紹D聲優資訊

憧憧
註冊會員

帖子 233
註冊 2012-7-19
用戶註冊天數 4306
用戶失蹤天數 3901
來自 hk
狀態 離線
124.217.139.21

QUOTE:
原帖由 Zakc史 於 2013-3-4 23:26 發表

你好~~~~你鐘意睇類型??

基本上咩都睇0 0~

特別喜歡的是ONEPIECE~

逄星期3,4 都追的
死神~狐忍 (其實唔多喜歡只是睇開就追埋~

下一站巨星,史上最強弟子,妖精尾巴,惡魔奶爸,美食的俘虜(太多唔打了~基本上之前係漫畫店度工作時都睇哂成間店了 PS 除左D太重口味~

特別喜歡有食物的漫畫XD

衝鋒21都好正>~<

uptou
註冊會員

帖子 27
註冊 2012-12-29
用戶註冊天數 4143
用戶失蹤天數 3901
狀態 離線
42.3.147.197
我忍唔住都要LIST:GUNDAM (除G,V,ZZ,X,∀,AGE外都睇哂)
井上雄彥,安達充近乎全部
火鳳燎原,鋼鍊,FULL METAL PANIC, CODE GRESS, I's, 足球風雲,  亂馬1/2, 龍珠, EVA
會長是女僕大人, 櫻蘭男子公關部,
以上都係特別鍾意有深刻印象既作品
百合就最鍾意瑪利亞的凝望
近期最愛就係刀劍神域同加速世界,爆漫都唔錯!

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線
119.236.231.230

QUOTE:
原帖由 uptou 於 2013-3-6 14:08 發表
我忍唔住都要LIST:GUNDAM (除G,V,ZZ,X,∀,AGE外都睇哂)
井上雄彥,安達充近乎全部
火鳳燎原,鋼鍊,FULL METAL PANIC, CODE GRESS, I's, 足球風雲,  亂馬1/2, 龍珠, EVA
會長是女僕大人, 櫻蘭男子公關部,  ...

好想睇eva既劇場版Q啦~~~~~

無頭像
cokelight
註冊會員

帖子 73
註冊 2012-9-4
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3865
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2013-3-5 13:46 發表

我唔捨得丟,所以而家應該有Around一百本A-club喺床下底

多謝你提起Macross.我都好鍾意,尤其係Macross II

我唔識日文,但成首“可曾記起愛“都識唱都係多得A Club咋!
TOUCH 的主題曲也是甘樣學的。
等我搵日去中央圖書館望望,尋找我的那些年。
謝謝相告呀!

difficult4
註冊會員

帖子 464
註冊 2012-9-26
用戶註冊天數 4236
用戶失蹤天數 3866
狀態 離線
124.244.124.123

QUOTE:
原帖由 Zakc史 於 2013-3-5 01:49 發表

歐式皇宮貴族服飾吸引左我
有時間我會COS

cos 咗記住post 黎睇下

無頭像
cokelight
註冊會員

帖子 73
註冊 2012-9-4
用戶註冊天數 4258
用戶失蹤天數 3865
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Zephyr 於 2013-3-5 13:46 發表

我唔識日文,但成首“可曾記起愛“都識唱都係多得A Club咋!
TOUCH 的主題曲也是甘樣學的。
等我搵日去中央圖書館望望,尋找我的那些年。
謝謝相告呀!

無頭像
Zakc史
註冊會員

帖子 37
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4078
用戶失蹤天數 4032
來自 HK
狀態 離線
218.250.138.202

QUOTE:
原帖由 difficult4 於 2013-3-6 21:35 發表

cos 咗記住post 黎睇下

ok~~~~不過要有時間先xd

無頭像
陳豬
註冊會員

帖子 12
註冊 2013-3-3
用戶註冊天數 4079
用戶失蹤天數 3996
狀態 離線
123.203.66.208
鍾意嘅,不過唔係非常迷