標題: [生活] 最X損友
無頭像
yanyan12345
註冊會員

帖子 442
註冊 2012-7-14
用戶註冊天數 4304
用戶失蹤天數 3865
狀態 離線
113.80.20.121

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-3-5 20:18 發表

呢D真係永世都無朋友做.....做都會好假......雙方實在太難面對.....
你有無因為呢件事對B有D負面感覺?
咁A之後係咪幸福快樂?
我地嘅世界都唔少呢D搶人女友嘅事件. 對又好錯又好, 被人搶野 ...

對B同學有負面感覺........話沒都係騙人騙自己啦........當時A,C只係"冷戰"....又唔係"宣佈停賽"....做咩叉隻腳埋去先...............不過一場同學沒謂講出口咁解........

A同學都好耐沒見....沒資料...

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 4011
來自 hk
狀態 離線
219.73.24.206

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-3-5 10:55 發表
人生中總有機會遇上豬朋狗友, 無咩心肝果種

你地又遇上D咩損友, 最後要斬攬呢

曾經有「好朋友」知你事工作上遇到重大的錯折而主動疏遠你、放棄你,過了八年才竟主動在電話用Whatapps 聯絡你要約你見面吃飯,我很怕她是自己將要結婚,搵人湊數付人情的「重聚偽人」,因為之前試過一次,是一名中學同學,我用了店舖獎金付人情,但宴會個人合相也沒有給我,在街上遇到裝作看不見,她的婚宴全是教友(個個都教師、或專業人士),舊同學(沒有安排我們坐在一起),我覺得不被尊重和利用,以後最好都是不招呼好了。
她自中學起是一名誠懇的基督徒 ,乞嗤啦! ~ 所以我不會因你有什麼「高貴」的信仰而覺得你是一個特別好的人。社會太多實踐信仰少,搵著數多的「教徒」了,我有見真的好有神心的人,但都是可遇不可求。

無頭像
little
註冊會員

帖子 348
註冊 2012-7-16
用戶註冊天數 4301
用戶失蹤天數 4011
來自 hk
狀態 離線
219.73.24.206

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-3-5 14:31 發表

如果大家你做初一我做十五, "禮尚往來", 就打個平手

如果一方認真當係朋友, 另一方有大食大太明顯利用, 好難唔斬攬

放心啦! 好難斬斷攬!
就算是情侶,勢利的人都會說是我們再見亦是朋友,不要那麼「小氣」, 朋友就說山水有相逄,不要「唔玩得」 ,以後有機會一定會再見,不要太絕,波是圓的,你不要不俾面。

無頭像
Spio
註冊會員

帖子 137
註冊 2012-8-17
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3847
狀態 離線
112.119.66.81
一個識左幾年既女仔朋友(酒肉朋友類)
話想轉工,我介紹左佢去我公司到做
期間大家都fd fd地 會同大家講大家既野
佢同左我公司一個男仔一齊
好啦 三個月左右分左手啦
我ex(當時一直好放唔低,我呢位朋友都成日聽我訴苦)
我呢位ex以前又係呢間公司做既,所以有時唱k消夜佢都會出黎
咁佢地2個識左啦
其實我都同我個女仔fd講過好多次
話搞邊個都好唔好搞呢個 , 因為我接受唔到
(話說我呢個女仔fd成日左溝右溝的)
到最後點呢?我個女仔fd離職無做啦
有一日佢block左我fb ,
我另外一個朋友兼舊同事就whatsapp我
"喂~咩邊個邊個同你個ex一齊左咩?""我見到佢fb打我愛你~xxx喎"即時知道佢block我係為咩原因。
當時堅唔開心,因為話曬我都未放得低曬我個ex既
仲有平時我個女仔fd聽埋聽埋我講咁多我ex既野,
個一刻我真係唔係太接受得到囉!
之後過左幾日平伏左自己後,我將我個ex同呢個女仔既tel no. del曬

講嬲我就無嬲過佢地2個,但真係hurt囉!
而且一件事變左無左2個朋友,
我都好無奈,亦都學識左以後點樣帶眼識人囉!

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3163
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 little 於 2013-3-5 22:53 發表

放心啦! 好難斬斷攬!
就算是情侶,勢利的人都會說是我們再見亦是朋友,不要那麼「小氣」, 朋友就說山水有相逄,不要「唔玩得」 ,以後有機會一定會再見,不要太絕,波是圓 ...

好中....D厚臉皮友的確會講呢D野

不過好笑在, 通常佢地都係KEEP你因為你有利用價值, 但反過來你有事, 有野唔開心想講, 佢地就話有咩唔可以WHATSAPP講 XDDDD 自己有難就周圍要人幫

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4276
用戶失蹤天數 3163
狀態 離線
203.198.147.7

QUOTE:
原帖由 Spio 於 2013-3-6 01:30 發表
一個識左幾年既女仔朋友(酒肉朋友類)
話想轉工,我介紹左佢去我公司到做
期間大家都fd fd地 會同大家講大家既野
佢同左我公司一個男仔一齊
好啦 三個月左右分左手啦
我ex(當時一直好放唔低,我呢位朋友都成 ...

好似介紹親朋友係自己公司做都無咩好下場咁

仲要加埋愛情瓜葛

D人真係唔會同你講道義

如果你有女友, 有時身邊D朋友都會明地暗地討好你女友 ...又可能女友身邊的朋友, 單身果D, 都明講埋D野有弘外之音. 相反, 佢地自己有女友, 就驚死你對佢女友想多咗 XDDDD

有D人明明當你酒肉朋友, 但又要求你佢有事時做知己角色, 你有事就唔好打擾佢. 但唔好以為佢無朋友, 佢地呢種人好奸, 覺得你好蝦就會咁, 知道邊D人唔得罪得就賣口乖, 仲好窩心添

此網站將關閉,請到 www.limehk.com