標題: [其他] 到底LES有無好用ge交友APP?
Skyler10
註冊會員

帖子 53
註冊 2013-3-12
用戶註冊天數 4055
用戶失蹤天數 4047
狀態 離線
176.24.210.248
男同志有Grindr, Manhunt但一直都唔覺女同志有類似 ge APP
App store見到0個D都好似好少人用
有gay friend話佢用呢D app用黎搵ONS對象...
係唔係女仔無咁多人需要咁...所以比LES用既social app都少D???

無頭像
註冊會員

帖子 10
註冊 2013-3-13
用戶註冊天數 4054
用戶失蹤天數 3876
狀態 離線
118.141.81.170
之前有個叫el既app for lesbian, 但而家好似冇左喇,你可以試下用gayvox, 都幾多香港人用架

cybercoffee
註冊會員

帖子 129
註冊 2012-9-28
用戶註冊天數 4220
用戶失蹤天數 3906
狀態 離線
203.198.127.116
gayvox麻麻多人...我覺得brenda多人d

無頭像
Evermore
註冊會員

帖子 14
註冊 2013-3-13
用戶註冊天數 4054
用戶失蹤天數 4015
來自 Hong Kong
狀態 離線
119.246.98.85
但d人好似唔多交流:-(
而且唔普遍

註冊會員

帖子 172
註冊 2012-10-14
用戶註冊天數 4204
用戶失蹤天數 3930
狀態 離線
58.177.148.97

QUOTE:
原帖由 cybercoffee 於 2013-3-14 12:08 發表
gayvox麻麻多人...我覺得brenda多人d

brenda~~有人咩?
好似麻麻地...><

無頭像
runaway
註冊會員

帖子 116
註冊 2012-7-11
用戶註冊天數 4299
用戶失蹤天數 3805
狀態 離線
220.246.67.97

QUOTE:
原帖由 Skyler10 於 2013-3-14 01:05 發表
男同志有Grindr, Manhunt但一直都唔覺女同志有類似 ge APP
App store見到0個D都好似好少人用
有gay friend話佢用呢D app用黎搵ONS對象...
係唔係女仔無咁多人需要咁...所以比LES用既social app都少D???

咦...印象中樓主好似有gf的,為什麼都咁concern有咩app識人?
而好像妳說什麼都好想connect去sex咁。
"係唔係女仔無咁多人需要咁..."<<<需要sex??妳都是女仔,難道妳不明白?
social app可以自己整的,如果妳真係咁想識女sex/whatever u like...妳又整返個app呀,我相信好多人會多謝"妳"。

Skyler10
註冊會員

帖子 53
用戶註冊天數 4055
用戶失蹤天數 4047
狀態 離線
176.24.145.67

QUOTE:
原帖由 runaway 於 2013-3-19 12:23 發表

咦...印象中樓主好似有gf的,為什麼都咁concern有咩app識人?
而好像妳說什麼都好想connect去sex咁。
"係唔係女仔無咁多人需要咁..."<<<需要sex??妳都是女仔,難道妳不明白?
social app ...

多謝你咁留意我d post
有gf代表唔可以識朋友? 什麼道理? ''妳''的邏輯真有趣
好奇唔得? 問下唔得?

"係唔係女仔無咁多人需要咁..." 的確係由我身邊ge 男同志討論結論所得
推斷唔得? 問下唔得? 討論區唔係用黎討論嗎?
咁根據''妳''ge ''專業知識'', 討論區用黎做乜好?

''妳都是女仔,難道妳不明白?'' -->
如果大家都係女仔, 就一定明, 咁blur-f應該唔會有咁多post問人點同另一半相處''social app可以自己整的,如果妳真係咁想識女sex/whatever u like...妳又整返個app呀,我相信好多人會多謝"妳"''
--> 有姊妹問人有咩蒲點好, 麻煩"妳"都去答: ''妳'' 就黎 "蒲點可以自己整返個呀, 我相信好多人會多謝"妳"''

好地地開post問下/討論都要比''妳'' 懷疑呢樣0個樣
''妳''真的很莫名其妙, 唔係我想撩交嗌, 係''妳'' 繼續窮追猛打
定係0係SEX板印證唔到 ''妳'' ge ''專業判斷'' 所以心有不憤?
咁請PM 黎寸我好啦, 唔想離題.

無頭像
coincidence2
註冊會員

帖子 1835
註冊 2012-8-10
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3156
狀態 離線
219.77.210.161
"有gay friend話佢用呢D app用黎搵ONS對象...
係唔係女仔無咁多人需要咁...所以比LES用既social app都少D???"

---> 樓主被你D基朋友誤導咗以為APP是必同搵SP有關 XDDDDDD

睇咗樓主開嘅話題, 思想都果然幾陽剛味重, 對性都好好奇, 而身為女人又好似對於好多女人話題都唔明白. 樓主28歲都已經可以被人叫中女, 離狼虎之年不遠矣. 不如你問人野時, 都分享下自身經驗. 如果唔係樓主話自己係PURE GIRLY, 我都以為你係B/男人. XDDDDD 當然有唔少P話自己B心

回答你PM, 我唔識runaway, 不過我唔奇怪佢對你性別存疑. 但既然你清者自清, 大可以對於懷疑者一笑置之

Skyler10
註冊會員

帖子 53
用戶註冊天數 4055
用戶失蹤天數 4047
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-3-19 22:25 發表
"有gay friend話佢用呢D app用黎搵ONS對象...
係唔係女仔無咁多人需要咁...所以比LES用既social app都少D???"

---> 樓主被你D基朋友誤導咗以為APP是必同搵SP有關 XDDDDDD

睇 ...

Blur-F呢度好多同學仔, 如果有同學仔想做性別研究,文化研究ge功課, 可以搵到好多得意ge材料
思想陽剛其實指D咩? 陽具中心? 理性? 愛分析? 若是後者其實妳都幾符合 (純欣賞)
自我認同為girlish pure者, 則思想一定要陰柔? 我理解ge係陽剛陰柔特質並存在每個人身上

所以...非B/男人0係FORUM發言應該加多D助語詞 (哦,唷,耶?)?

我都係做返CD ROM睇你出ge post啦咁...

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3156
狀態 離線
219.77.210.161

QUOTE:
原帖由 Skyler10 於 2013-3-19 23:16 發表

Blur-F呢度好多同學仔, 如果有同學仔想做性別研究,文化研究ge功課, 可以搵到好多得意ge材料
思想陽剛其實指D咩? 陽具中心? 理性? 愛分析? 若是後者其實妳都幾符合 (純欣賞)
自我認同為girlish pure者,  ...

講真, 係呢個圈子, 我反而好少見識到可以剛柔並濟 (2者都係正面地發展)嘅完美體
通常都是明顯地有差異的, 7:3, 6:4, 8:2 XDDDD
你可以話我愛分析, 亦可以話我小心眼/感覺行先.
"思想陽剛"係我段野入面其實唔係指理性
一個女人可以講野超麻甩, 又西又撚咁, 但佢幾麻甩都好, 有一D關鍵位都同男人好大分別.

而呢樣野好難解釋. 係一種感覺. 可能出於一D好細微的原因. 當然感覺可能有錯 XDDDDD 樓主唔需要做CD ROM喎. 呢到久唔久有D女子泥漿摔角架啦, 幾正架, 打完好快散水 XDDDD

Skyler10
註冊會員

帖子 53
用戶註冊天數 4055
用戶失蹤天數 4047
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coincidence2 於 2013-3-19 23:28 發表
講真, 係呢個圈子, 我反而好少見識到可以剛柔並濟 (2者都係正面地發展)嘅完美體
通常都是明顯地有差異的, 7:3, 6:4, 8:2 XDDDD
你可以話我愛分析, 亦可以話我小心眼/感覺行先.
"思想陽剛"係 ...

話說...女子泥漿摔角舊BLUR-F見唔少
(只記得某主角的頭像與迪迪尼有關)

無頭像
註冊會員

帖子 1835
用戶註冊天數 4269
用戶失蹤天數 3156
狀態 離線
203.198.147.7
迪迪尼有關...真係想不到係邊位 XD

無頭像
Comet
註冊會員

帖子 7
註冊 2012-11-12
用戶註冊天數 4175
用戶失蹤天數 3999
狀態 離線
101.78.150.90
有朋友話係fb見 有人post 話有個新app 叫butterfly
不過我係itunes未見到...有無android 人用過呀

無頭像
ELKI
註冊會員

帖子 101
註冊 2012-8-22
用戶註冊天數 4257
用戶失蹤天數 3878
狀態 離線
219.76.174.115
係ar!!新app butterfly
快d叫你身邊d fd玩啦iphone 都用到了
多d人玩開心d